70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Sen de kapana sıkışmış vaziyette sin resmen.

Doğru söyledin kendi sınırlarini çizip kendi doğrularinda direten insanlar mutlu onlarla yaşamaya çalışan bizler gönül yorgunu.

Dominant erkek ile evli olmanın getirdiği sorunlar canım.Cunku biz de dominant kadınlarız ve içimizdeki dominanti bastırınca biz biz olmaktan çıkıyoruz.

Beyhan Budak dinlesen kesin sende net bir karar alırsın ama işte ardında durmak için çelik gibi sabir irade güç lazim.Bir kaç videosu çok net birakin ipin ucunu diyo.Hepimizin kafa karışık .Seni anlıyorum yaşadıklarını da .Allah doğru kararı verme gücü basireti versin.

Ben bir karar almıştım ama şu an uygulama cesareti basireti yok yani.Kafam çorba gibi .Tatilin tadını çıkarmak lazım covid vs derken ondan da bişey anlamıyorum.Yesem içsem mutlu olucam bu sefer kilo alırım diye yemek de istemiyorum 🤣iki ucu ha ha 🤭

Aileme tek git canım akşam yatmaya evine dönersin.Ben bu yaz tek oğlan ile takılıyorum.Pandemi diye zaten eve tikildim.
Dominantız da durup duruken değiliz ki canım, haksızlık ve yanlışlık gördüğümüz yerde kesin müdahale ediyoruz bence olay bu. Koyunda değilizki her şeye boyun eğelim. Seninkini bilmiyorum ama benimki birazda keyfi dominantlık yapıyor. Olması gerekenden çok canının istemediği şeylerde de baskın davranıyor, zorluyor yani illa istediği gibi olacak diye ve bazen senin ne düşündüğün önemli değil. Her zamanda öyle değil. Bazen oluyor bir melek sonra bir anda kelekliği tutuyor gibi şeyler. Bende istikrarsızlığa gelemiyorum. Örneğin bir yemeği şöyle yapınca çok sevdim hep böyle yap diyor bende hep öyle yapıyorum. Her şey aynı ama artık o sevmiyor niye böyle yaptın oluyor. Artık sevmiyorum sıkıldım diyor. Bende kızıyorum bir daha kendin yap çok biliyorsan diye sonra da malzemelere kabahat buluyor eski tadı yok diye. Beni de böyle böyle kararsızlığa düşürüyor. Yani sıkılgan biri, bir öyle bir böyle oluyor takip edemiyorum çabuk değişiyor. Aradan zaman geçiyor eskiden böyle yapıyordun artık yapmıyorsun özledik diyor. Bir daha öyle yapma dedinya diyorum vs vs.... Bu da beni yoruyor.

Karara gelince şöyle, aslında ne pahasına olursa olsun çekip gideceğim biri de değil tam. Gerçi bu o an ki duruma ve herkese göre değişir. Hayattan ne beklediğimize göre. Çok pozitif yönleri var. Bir çok kişide görmediğim, vardırda araki bulasın diyeyim. Az çok insanları da tanıyorum. Ama çok keskin ve değişken yönleri de var bu beni çok sıkıyor. Normalde ekonomik olarak beni pek kısıtlayan biri de değildi. Sürekli canın ne istiyorsa al diyordu, anlatmıştımya, çok cömert. Mesela buraya taşındığımızda klimalarımızı takan bir çocuk vardı, Allah için çok beyefendi çalışkan birisi, sıkıntıya girmiş korona yüzünden. Sohbet muhabbet olunca eşim kıyamadı; senin gibi insanlar yürüsün, kaç para lazım dedi, 3 bin dedi. Çocuk borç istemedi yani ama eşim vermek istedi. Geldi bana söyledi, bende sen bilirsin ama geri gelmeyeceği ihtimalini düşündüysen, hiç gelmeyecekmiş gibi vereceksen ver dedim. Vermese de önemli değil dedi şak hesabına geçti. Yani demek istediğim bu insan el. Bu verdiği ilk de değil. Yeri geldiğinde hiç acımıyor yani paraya. Benim hassasiyetim başka sebeple de olsa beni buradan vurması. Ki biliyor bu konuda hassasiyetimi. Ve asıl kızdığım şu; o an benden herhangi bir şey istedi diyelim veya sohbet arasında bir şey geçti, ben ne yapıp edip onun mutlu olacağını duyduğum konuyu veya istediği şeyi hallediyorum, onun ihtimal veremeyeceği şeyleri bile, yeter ki mutlu olsun, hani eşimya.. O mutlu olacaksa sevmediğim bir şeye bile katlanıyorum eksiklik duymasın diye, ama söz konusu benim sevip onun sevmediği bir şey olunca o asla katlanamıyor, ben sıkıntıya gelemem, istemediğim bir şeye niye katlanayım diyor. Bu da çok kırıcı, çok egoistçe, dediği mantıken doğru olsada, benim tercihlerime saygı duymayı bilmiyor, iş buna dönerse zaten? Sen mecbur değilsin ben mecbur değilim derken pek bir arada da olamayız. En büyük sorunumuz bunları detaylı detaylı konuşamıyoruz, kestirip atıyor veya gereksiz görüyor. Niye beni bırakmıyor ki o zaman. Lafa gelince ben senin için yaşıyorum, senin için çalışıyorum, seninle nefes alıyorum vs vs. Daha önce terk ettim ona da gelemiyor. Buradayım onu da tam beceremiyor. Kendimi yaramaz bir çocuğun oyuncağı gibi hissediyorum.

Ama senin imkanların benim kendi şahsımda olsaydı (evlilik ile elde etmediğim imkanlar) inan en azından 1 ay önce çekip gitmiştim. Kafa dinlemek için dahi olsa... Sadece bir an önce bu evden çıkmak istedim, ev üstüme geldi ama gidecek yerim yoktu çaresizce oturdum. Gidersem belki hiç dönmemem lazımdı, bazı sözler ve hareketlerin bence geri dönüşü yok, ondan sonra eskisi gibi asla olmaz dikişte tutmaz. Senin gidişin biraz daha farklı olmalı haliyle, çok kırıp dökmeden çünkü çocuk var, illa yüzyüze bakılacak günler olacak diye. Yaniiiii o kadar konuştuğum şeyin özeti şöyle olursa böyle yapacağım, böyle olursada şöyle yapacağım diye verdiğim 2 karar var. Çekip gitme kararımı şartlar engellediği için şu an 2.kararımı uyguluyorum. O da iş ile ilgili teknik olarak uzmanlaşmaya çalışıyorum. Bu daha iyi bir pozisyon bulmam için şart. Her gün düzenli ders çalışıyorum. En azından kararımın arkasındayım. Sende karar aldıysan neyi bekliyorsun, yeterince emin değil misin kararından?

Aileme gelince günü birlik gidip geleceğim mesafede değiller. Şuan yazlıktalar ve 300 km civarı bana. Tüm günüm yollarda geçer. Kalırsamda bu bizim için hassas bir konu çünkü bazı sebeplerden direkt geriliriz. Zaten o yüzden oturup ders çalışıyorumya... Falan filan...
 
Gunaydin 🌞💙
Kavun icin yazdıkların gunumu güzelleştirdi. Çok seviyorum çünkü. 💜
Boyum ve kilom iyi zaten ama kalca ve göbek kismim dengesiz. Söyle tarif edeyim; XS tişört giyiyorum M pantolon. Ust tarafım zayıf olduğu icin göbeğim kocaman gorunuyor ve çok cirkin sanki 5-6 aylık hamile gibiyim. Ideal kilom 50-51 çünkü kemiklerim ince. 3-4 kilo versem göbek ve kalcadan vercem diye ugrasiyorum, daha once vermiştim göbek gitmişti sonra ayaklarımdan ameliyat oldum 6-7 ay spor yapamadım ve yine aldım.
Kendimi bildim bileli 51 i hiç geçmemiştim ta ki 45 yaşi gecene kadar. Hamileliklerimde bile sadece karnım cikardi. Yaslilik kotu kızlar gençliğinizin kıymetini bilin.😁
Burda hepinizin ablasiyim anladigim kadarıyla😅
Spor meselesi onemli. Sadece kilo kontrolu icin degil Saglik icin de çok onemli. Bizim yasadigimiz eyalette ve sehirde covid donemi hiç bir kısıtlama kapanma olmadı. Cocuklar okuldan getirdiler ve hepimiz gecirdik. Esim çok spor yapar ve çok fit biri. Onda hiç semptom olmadı. Cocuklar da semptomsuz gecirdiler. Benim ameliyat sonrası doneme denk geldigi icin spor yapmıyordum ve vitaminlerimi almiyordum. Hastanelik olmadım ama baya ağır gecirdim. Çok basim agridi.
Orda doktora gitmek hasta olmaktan daha meşakkatli olduğu icin gitmedim. Zaten gitsemde ilaç falan vermiyorlar. Çok ağır olman lazım, nefessiz kalman lazım o zaman ilgilenirler. Bol D vitamini aldım bol su ictim ve sürüne sürüne yürüdüm. Çünkü covid kan pihtilasmasina sebep oluyor ve en çok hareketsizleri olduruyor. O yüzden spor çok onemli. Hiç bir şey yapamazsanız Gunde 30 dk yürüyün.
You tube da 30 dk fast walk diye bir program var. Ben her gun evin icinde onla yuruyorum 1 saat. Üstelik çok eglenceli ve kolay. Hiç bir alet gerekmiyor bir deneyin derim çok kalori yaktiriyor. Karin kasları ve kollarida kapsıyor.
Yalnız yemekten hemen sonra yürümeyin 2 saat bekleyin.
Bugun kahvaltıda 1 dilim ekmek, 1 kibrit kutusu buyuklugunde peynir ve sucuklu yumurta yedim. Kacamak oldu biraz 2 aydır Türkiye'deyim ilk defa sucuk yedim. 😞
Simdi 8 yaşındaki oğlum bana espresso yapti onu iciyorum. 2 saat sonra ilk 30 dk yürüyüşümü yaparım.
Herkese sevgiler kolay gelsin.
İyi geceler Lady,m 💚
Afiyet olsunnn, bugün bende kavun suyu içtim, pek tadı yokmuş blenderdan geçirdim, kokusu çok güzel ama 😋
Dünde sarma yedim çok canım çekmişti. Tesadüfen buzlukta görünce sevindirik oldum, bitti sanıyordum :KK36:
Hımm, seninde armut tipine uyuyor o zaman vücudun. Popoya yine şekillendirici förmül çok ama umarım göbek gider. Bende kalıcı bir ayva göbek var. Çok zayıfta olsam dümdüz olmuyor, aşırı zayıflarsamda içeri çöküyor böyle bir göbek işte 😂
Kovid için çok geçmiş olsun canım, maalesef oraların sağlık sistemi bizden epey farklı. Doktorunu arıyorsun gerek görürse ambulans yolluyor falan. Almanya, Hollanda da böyle... Burada zırt zırt her yerde ambulans:confused:
Benimde eşimde tam bir oturan boğa, zaten lakabı bu. Her sene spora başlayacağım der, hep öteler. Çok eskiden sporcuydu, nasıl bu kadar tembelleşti bilmiyorum. Evde birisinin spor yapması, kitap okuması gibi şeyler pozitif olarak herkesi etkiliyor. Benimki de yapıyor olsa şu an bundan 2 kat fazla yapardım belki. Yine de boş durmuyorum. En az 30 dk yürüyorum. Bazen 2 saat yürüyorum. Bazen salsa, bazen step yapıyorum. Günlükte ki kızlardan düzenli leslie, jillian yapanlar var. Nadiren bende yapıyorum.
Yazdıkların da hoşuma gidiyor. Sporu sabah ve akşam olarak tesadüfen böldüğüm olmuştur. Ama bunu söylediğin iyi oldu, bilinçli olarak denemeyi düşünüyorum sayende 😘
Bugün spor yapamadım, günüm temizlikle geçti. Sabah 1 elma; öğlen 2 ceviz,3 fındık; akşam da 1/2 tam buğday sandviç ekmeği içine domates salatalık kaşar maydanoz ve biraz zeytin ezmesi sürdüm, 1 bardakta kavun suyu içtim. Dün ise 1 elma, 10 kadar sarma ve 2 yk yoğurt yedim. 30 dk spor yaptım. Menülerimi ve sporlarımı yarın düzenli yazmaya başlarım.
 
Ilk evliliğimi hatirlattin bana. Benimkinde artı olarak şiddet de vardi. Allah yardımcın olsun.
Allah razı olsun, hepimizin olsun inşaallah 🙏
Sen nasıl ayrılmaya karar verdin, kabaca ne gibi sorunlar yaşıyordun, çocuk var mıydı o zaman? Soruyorum böyle ama bizede yol göstersin diye yoksa bahsetmeyebilirsin, sonuçta mahrem bir hayat. Şiddete ise çok üzüldüm, fiziki olduğunu sanıyorum?
Çok şükür bizde öyle birşey yok, hiç olmadı, vicdanlıdır aslında. Bazen çok düşüncesiz davranıyor o zaman zalim gibi geliyor bana... Dili bazen çok sert oluyor, nefret edesim geliyor, çok gıcık birisi haline dönüyor ama bazende o kadar tatlı konuşuyor ki... Keşke hep öyle olsa tabi..
 
Son düzenleme:
Merhaba. Yeni üyeyim ama uzun zamandır sizlerin yorumlarından faydalanıyorum her konuda.
Öncelikle şunu belirtmem gerekir; insanlar birbirlerini ezecek başka bir konu bulamadığında birbirlerinin kusurları hakkında oldukça kırıcı olabiliyorlar.
15 senedir üzerimde büyük bir kilo, dolayısıyla da toplum baskısı vardı. 9 ay önce 93 kiloya çıkıp çocuklarımın peşinden koşturamaz hale gelince bunu değiştirme kararı aldım.
Arkadaşlarım ve ailemden insanların incitici sözlerini umursamıyordum. Yanlış anlaşılmasın. Ama Hareketim kısıtlandığında işin tehlikeli boyutlara vardığını anladım.
9 aylık çaba sonucunda 30 kg ağırlıktan yani 120 paket margarinden kurtulmuş oldum.
Tüm bu süreçte öğrendim ki, insan bedenine yaptığı herşeyi kendisi için yapmalı. Şimdi böyle mutluyum. Günlük hayattaki herşey bu şekilde daha kolay. Buraya listeler dizemem ama büyük miktarda kilo vermesi gereken varsa eğer bunun o kadar da zor olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Sağlıklı günler dilerim...
 
Merhaba. Yeni üyeyim ama uzun zamandır sizlerin yorumlarından faydalanıyorum her konuda.
Öncelikle şunu belirtmem gerekir; insanlar birbirlerini ezecek başka bir konu bulamadığında birbirlerinin kusurları hakkında oldukça kırıcı olabiliyorlar.
15 senedir üzerimde büyük bir kilo, dolayısıyla da toplum baskısı vardı. 9 ay önce 93 kiloya çıkıp çocuklarımın peşinden koşturamaz hale gelince bunu değiştirme kararı aldım.
Arkadaşlarım ve ailemden insanların incitici sözlerini umursamıyordum. Yanlış anlaşılmasın. Ama Hareketim kısıtlandığında işin tehlikeli boyutlara vardığını anladım.
9 aylık çaba sonucunda 30 kg ağırlıktan yani 120 paket margarinden kurtulmuş oldum.
Tüm bu süreçte öğrendim ki, insan bedenine yaptığı herşeyi kendisi için yapmalı. Şimdi böyle mutluyum. Günlük hayattaki herşey bu şekilde daha kolay. Buraya listeler dizemem ama büyük miktarda kilo vermesi gereken varsa eğer bunun o kadar da zor olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Sağlıklı günler dilerim...
Merhaba, hoşgeldiniz 💐
Güzel mesajınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz kilolar için, iradeniz için, bunun bilincinde olduğunuz için de çok tebrik ederim ❤
Söylediklerinizde ne kadar haklı olduğunuzu belirtmeme gerek bile yok çünkü aklın yolu bir. Kimse için değil önce kendimiz için yapmamız lazım. Siz bunu bir şekilde farketmiş, hemen el koymuşsunuz 😊
Şükür burada aşırı kilosu olan yok, bizimki tamamen daha iyi hissetmek için estetik kaygılarla ve sağlık için verelim diyoruz. Tabi biraz ağırdan alıyoruz ama umarım gerekli gayret gelecektir.
Gerçekten ben bile 5-10 kilo alınca beni kısıtladığını farkettim. İnsanın adım atması bile değişiyor, çabuk yoruluyor, hantallaşıyor, kütükleşiyor sanki vücudu. Şimdi çevrenizden de epey olumlu tepkiler gelmiştir. En önemlisi siz mutlusunuz 😍
Sizede sağlıklı günler dilerim. Her zaman bekleriz. Sevgilerimle
 
İyi geceler Lady,m 💚
Afiyet olsunnn, bugün bende kavun suyu içtim, pek tadı yokmuş blenderdan geçirdim, kokusu çok güzel ama 😋
Dünde sarma yedim çok canım çekmişti. Tesadüfen buzlukta görünce sevindirik oldum, bitti sanıyordum :KK36:
Hımm, seninde armut tipine uyuyor o zaman vücudun. Popoya yine şekillendirici förmül çok ama umarım göbek gider. Bende kalıcı bir ayva göbek var. Çok zayıfta olsam dümdüz olmuyor, aşırı zayıflarsamda içeri çöküyor böyle bir göbek işte 😂
Kovid için çok geçmiş olsun canım, maalesef oraların sağlık sistemi bizden epey farklı. Doktorunu arıyorsun gerek görürse ambulans yolluyor falan. Almanya, Hollanda da böyle... Burada zırt zırt her yerde ambulans:confused:
Benimde eşimde tam bir oturan boğa, zaten lakabı bu. Her sene spora başlayacağım der, hep öteler. Çok eskiden sporcuydu, nasıl bu kadar tembelleşti bilmiyorum. Evde birisinin spor yapması, kitap okuması gibi şeyler pozitif olarak herkesi etkiliyor. Benimki de yapıyor olsa şu an bundan 2 kat fazla yapardım belki. Yine de boş durmuyorum. En az 30 dk yürüyorum. Bazen 2 saat yürüyorum. Bazen salsa, bazen step yapıyorum. Günlükte ki kızlardan düzenli leslie, jillian yapanlar var. Nadiren bende yapıyorum.
Yazdıkların da hoşuma gidiyor. Sporu sabah ve akşam olarak tesadüfen böldüğüm olmuştur. Ama bunu söylediğin iyi oldu, bilinçli olarak denemeyi düşünüyorum sayende 😘
Bugün spor yapamadım, günüm temizlikle geçti. Sabah 1 elma; öğlen 2 ceviz,3 fındık; akşam da 1/2 tam buğday sandviç ekmeği içine domates salatalık kaşar maydanoz ve biraz zeytin ezmesi sürdüm, 1 bardakta kavun suyu içtim. Dün ise 1 elma, 10 kadar sarma ve 2 yk yoğurt yedim. 30 dk spor yaptım. Menülerimi ve sporlarımı yarın düzenli yazmaya başlarım.
Masallah harikasin, ozellikle menulerin cok iyi. Menu konusunda muzdaripim bu günlerde.😳
30 dk spor düzenli olursa yeterli zaten. Ayrıca ev temizlerken çok kalori yakılır bir bakıma spor sayılır. Biz esimle Cuma günleri ev temizleriz mesela😂😂😂
Bu arada evet, vücudum armut seklinde su an.🙄
45 yasina kadar kum saati seklindeydi, ahhh genclik dermişim 😞😅
Ben Amerikada yaşıyorum orda öyle doktor falan aranmaz, Avrupada öyle sanırım.
Bildigim kadarıyla Amerika'nın Saglik sistemi dünyanın en kotusu. 😱
Ne yapalım hiç bir yer dort dortluk degil.
Spor konusunda esiniz'i belki siz motive edebilirsiniz. Sürekli oturmasi kalp ve diğer saglik sorunlarını beraberinde getirir. En azından birlikte yürümeye alistirsaniz ne iyi olur.
Ben o açıdan kendimi şanslı hissediyorum. Esimle spor konusunda sürekli bir yaris halindeyiz. 😂😂
Ben artık dönüş icin hazirlaniyorum. Bu sabah hafif bir kahvaltı yapıp havlu almaya gittim. Henüz spor yapmadım ama 4000 adim yürümüşüm.
6 gun ust üste xtreme spor yaptıgım icin bugun yoga veya hafif bir yürüyüşle geciricem. Malum vücudun dinlenmesi gerek.
Eve gelip bavul yerleştirdim sonra 1 sade espresso ve 5 yaprak sarması yedim. Sarmalarda boylece bitti.😁
Simdi Netflix te film seyrederken hafif bir yürüyüş yapicam.
Aksama kısır ve yogurt çorbası var. Çocuklarım çok seviyorlar.
 
Allah razı olsun, hepimizin olsun inşaallah 🙏
Sen nasıl ayrılmaya karar verdin, kabaca ne gibi sorunlar yaşıyordun, çocuk var mıydı o zaman? Soruyorum böyle ama bizede yol göstersin diye yoksa bahsetmeyebilirsin, sonuçta mahrem bir hayat. Şiddete ise çok üzüldüm, fiziki olduğunu sanıyorum?
Çok şükür bizde öyle birşey yok, hiç olmadı, vicdanlıdır aslında. Bazen çok düşüncesiz davranıyor o zaman zalim gibi geliyor bana... Dili bazen çok sert oluyor, nefret edesim geliyor, çok gıcık birisi haline dönüyor ama bazende o kadar tatlı konuşuyor ki... Keşke hep öyle olsa tabi.
Cok genctim. 10 yıl sabrettim korktum boşanmaya. Ama toplum icinde hatta işyerimde calisanlarimin önünde dayak yiyince bankadaki parami çekip en uzak orası diye hiç bilmediğim bir ülkeye Amerikaya kaçtım. 27 yasindaydim Amerikada ne bir tanidigim vardi ne de dil biliyordum. Tam bir delilikti aslinda. Ama ailemde sahip cikmadi tek basıma kalmistim caresizlik insani cesur yapıyor sanırım.
2 cocugum vardi 6-7 yaşlarında babaları istemedi annem baktı 1 yıl. Sonra ben onları da Amerikaya getirttim. Simdi biri Boston'da dis hekimliği okuyor digeri Miami'de yazilimci. Ikisine de şimdiki esim babalık yaptı. Hayat hikayem tam bir sinema tadinda. Macera, romantizm, drama, ne ararsan var😂😂😂😂😂😂
 
Merhaba. Yeni üyeyim ama uzun zamandır sizlerin yorumlarından faydalanıyorum her konuda.
Öncelikle şunu belirtmem gerekir; insanlar birbirlerini ezecek başka bir konu bulamadığında birbirlerinin kusurları hakkında oldukça kırıcı olabiliyorlar.
15 senedir üzerimde büyük bir kilo, dolayısıyla da toplum baskısı vardı. 9 ay önce 93 kiloya çıkıp çocuklarımın peşinden koşturamaz hale gelince bunu değiştirme kararı aldım.
Arkadaşlarım ve ailemden insanların incitici sözlerini umursamıyordum. Yanlış anlaşılmasın. Ama Hareketim kısıtlandığında işin tehlikeli boyutlara vardığını anladım.
9 aylık çaba sonucunda 30 kg ağırlıktan yani 120 paket margarinden kurtulmuş oldum.
Tüm bu süreçte öğrendim ki, insan bedenine yaptığı herşeyi kendisi için yapmalı. Şimdi böyle mutluyum. Günlük hayattaki herşey bu şekilde daha kolay. Buraya listeler dizemem ama büyük miktarda kilo vermesi gereken varsa eğer bunun o kadar da zor olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Sağlıklı günler dilerim...
Tebrik ediyorum masallah.
 
Dominantız da durup duruken değiliz ki canım, haksızlık ve yanlışlık gördüğümüz yerde kesin müdahale ediyoruz bence olay bu. Koyunda değilizki her şeye boyun eğelim. Seninkini bilmiyorum ama benimki birazda keyfi dominantlık yapıyor. Olması gerekenden çok canının istemediği şeylerde de baskın davranıyor, zorluyor yani illa istediği gibi olacak diye ve bazen senin ne düşündüğün önemli değil. Her zamanda öyle değil. Bazen oluyor bir melek sonra bir anda kelekliği tutuyor gibi şeyler. Bende istikrarsızlığa gelemiyorum. Örneğin bir yemeği şöyle yapınca çok sevdim hep böyle yap diyor bende hep öyle yapıyorum. Her şey aynı ama artık o sevmiyor niye böyle yaptın oluyor. Artık sevmiyorum sıkıldım diyor. Bende kızıyorum bir daha kendin yap çok biliyorsan diye sonra da malzemelere kabahat buluyor eski tadı yok diye. Beni de böyle böyle kararsızlığa düşürüyor. Yani sıkılgan biri, bir öyle bir böyle oluyor takip edemiyorum çabuk değişiyor. Aradan zaman geçiyor eskiden böyle yapıyordun artık yapmıyorsun özledik diyor. Bir daha öyle yapma dedinya diyorum vs vs.... Bu da beni yoruyor.

Karara gelince şöyle, aslında ne pahasına olursa olsun çekip gideceğim biri de değil tam. Gerçi bu o an ki duruma ve herkese göre değişir. Hayattan ne beklediğimize göre. Çok pozitif yönleri var. Bir çok kişide görmediğim, vardırda araki bulasın diyeyim. Az çok insanları da tanıyorum. Ama çok keskin ve değişken yönleri de var bu beni çok sıkıyor. Normalde ekonomik olarak beni pek kısıtlayan biri de değildi. Sürekli canın ne istiyorsa al diyordu, anlatmıştımya, çok cömert. Mesela buraya taşındığımızda klimalarımızı takan bir çocuk vardı, Allah için çok beyefendi çalışkan birisi, sıkıntıya girmiş korona yüzünden. Sohbet muhabbet olunca eşim kıyamadı; senin gibi insanlar yürüsün, kaç para lazım dedi, 3 bin dedi. Çocuk borç istemedi yani ama eşim vermek istedi. Geldi bana söyledi, bende sen bilirsin ama geri gelmeyeceği ihtimalini düşündüysen, hiç gelmeyecekmiş gibi vereceksen ver dedim. Vermese de önemli değil dedi şak hesabına geçti. Yani demek istediğim bu insan el. Bu verdiği ilk de değil. Yeri geldiğinde hiç acımıyor yani paraya. Benim hassasiyetim başka sebeple de olsa beni buradan vurması. Ki biliyor bu konuda hassasiyetimi. Ve asıl kızdığım şu; o an benden herhangi bir şey istedi diyelim veya sohbet arasında bir şey geçti, ben ne yapıp edip onun mutlu olacağını duyduğum konuyu veya istediği şeyi hallediyorum, onun ihtimal veremeyeceği şeyleri bile, yeter ki mutlu olsun, hani eşimya.. O mutlu olacaksa sevmediğim bir şeye bile katlanıyorum eksiklik duymasın diye, ama söz konusu benim sevip onun sevmediği bir şey olunca o asla katlanamıyor, ben sıkıntıya gelemem, istemediğim bir şeye niye katlanayım diyor. Bu da çok kırıcı, çok egoistçe, dediği mantıken doğru olsada, benim tercihlerime saygı duymayı bilmiyor, iş buna dönerse zaten? Sen mecbur değilsin ben mecbur değilim derken pek bir arada da olamayız. En büyük sorunumuz bunları detaylı detaylı konuşamıyoruz, kestirip atıyor veya gereksiz görüyor. Niye beni bırakmıyor ki o zaman. Lafa gelince ben senin için yaşıyorum, senin için çalışıyorum, seninle nefes alıyorum vs vs. Daha önce terk ettim ona da gelemiyor. Buradayım onu da tam beceremiyor. Kendimi yaramaz bir çocuğun oyuncağı gibi hissediyorum.

Ama senin imkanların benim kendi şahsımda olsaydı (evlilik ile elde etmediğim imkanlar) inan en azından 1 ay önce çekip gitmiştim. Kafa dinlemek için dahi olsa... Sadece bir an önce bu evden çıkmak istedim, ev üstüme geldi ama gidecek yerim yoktu çaresizce oturdum. Gidersem belki hiç dönmemem lazımdı, bazı sözler ve hareketlerin bence geri dönüşü yok, ondan sonra eskisi gibi asla olmaz dikişte tutmaz. Senin gidişin biraz daha farklı olmalı haliyle, çok kırıp dökmeden çünkü çocuk var, illa yüzyüze bakılacak günler olacak diye. Yaniiiii o kadar konuştuğum şeyin özeti şöyle olursa böyle yapacağım, böyle olursada şöyle yapacağım diye verdiğim 2 karar var. Çekip gitme kararımı şartlar engellediği için şu an 2.kararımı uyguluyorum. O da iş ile ilgili teknik olarak uzmanlaşmaya çalışıyorum. Bu daha iyi bir pozisyon bulmam için şart. Her gün düzenli ders çalışıyorum. En azından kararımın arkasındayım. Sende karar aldıysan neyi bekliyorsun, yeterince emin değil misin kararından?

Aileme gelince günü birlik gidip geleceğim mesafede değiller. Şuan yazlıktalar ve 300 km civarı bana. Tüm günüm yollarda geçer. Kalırsamda bu bizim için hassas bir konu çünkü bazı sebeplerden direkt geriliriz. Zaten o yüzden oturup ders çalışıyorumya... Falan filan...
Canım mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.

Zamana bırakmak lazim belki de.

Şu an kalabalığız mesajı favoriledim.Tekrar okuycam.

Narsist ınsanlarin bı de gaslighting videolarıni izle sana yol gösterir.

Ama işte o yola girecek güç doğru zaman sabır çelik gibi güç lazım.
 
Dominantız da durup duruken değiliz ki canım, haksızlık ve yanlışlık gördüğümüz yerde kesin müdahale ediyoruz bence olay bu. Koyunda değilizki her şeye boyun eğelim. Seninkini bilmiyorum ama benimki birazda keyfi dominantlık yapıyor. Olması gerekenden çok canının istemediği şeylerde de baskın davranıyor, zorluyor yani illa istediği gibi olacak diye ve bazen senin ne düşündüğün önemli değil. Her zamanda öyle değil. Bazen oluyor bir melek sonra bir anda kelekliği tutuyor gibi şeyler. Bende istikrarsızlığa gelemiyorum. Örneğin bir yemeği şöyle yapınca çok sevdim hep böyle yap diyor bende hep öyle yapıyorum. Her şey aynı ama artık o sevmiyor niye böyle yaptın oluyor. Artık sevmiyorum sıkıldım diyor. Bende kızıyorum bir daha kendin yap çok biliyorsan diye sonra da malzemelere kabahat buluyor eski tadı yok diye. Beni de böyle böyle kararsızlığa düşürüyor. Yani sıkılgan biri, bir öyle bir böyle oluyor takip edemiyorum çabuk değişiyor. Aradan zaman geçiyor eskiden böyle yapıyordun artık yapmıyorsun özledik diyor. Bir daha öyle yapma dedinya diyorum vs vs.... Bu da beni yoruyor.

Karara gelince şöyle, aslında ne pahasına olursa olsun çekip gideceğim biri de değil tam. Gerçi bu o an ki duruma ve herkese göre değişir. Hayattan ne beklediğimize göre. Çok pozitif yönleri var. Bir çok kişide görmediğim, vardırda araki bulasın diyeyim. Az çok insanları da tanıyorum. Ama çok keskin ve değişken yönleri de var bu beni çok sıkıyor. Normalde ekonomik olarak beni pek kısıtlayan biri de değildi. Sürekli canın ne istiyorsa al diyordu, anlatmıştımya, çok cömert. Mesela buraya taşındığımızda klimalarımızı takan bir çocuk vardı, Allah için çok beyefendi çalışkan birisi, sıkıntıya girmiş korona yüzünden. Sohbet muhabbet olunca eşim kıyamadı; senin gibi insanlar yürüsün, kaç para lazım dedi, 3 bin dedi. Çocuk borç istemedi yani ama eşim vermek istedi. Geldi bana söyledi, bende sen bilirsin ama geri gelmeyeceği ihtimalini düşündüysen, hiç gelmeyecekmiş gibi vereceksen ver dedim. Vermese de önemli değil dedi şak hesabına geçti. Yani demek istediğim bu insan el. Bu verdiği ilk de değil. Yeri geldiğinde hiç acımıyor yani paraya. Benim hassasiyetim başka sebeple de olsa beni buradan vurması. Ki biliyor bu konuda hassasiyetimi. Ve asıl kızdığım şu; o an benden herhangi bir şey istedi diyelim veya sohbet arasında bir şey geçti, ben ne yapıp edip onun mutlu olacağını duyduğum konuyu veya istediği şeyi hallediyorum, onun ihtimal veremeyeceği şeyleri bile, yeter ki mutlu olsun, hani eşimya.. O mutlu olacaksa sevmediğim bir şeye bile katlanıyorum eksiklik duymasın diye, ama söz konusu benim sevip onun sevmediği bir şey olunca o asla katlanamıyor, ben sıkıntıya gelemem, istemediğim bir şeye niye katlanayım diyor. Bu da çok kırıcı, çok egoistçe, dediği mantıken doğru olsada, benim tercihlerime saygı duymayı bilmiyor, iş buna dönerse zaten? Sen mecbur değilsin ben mecbur değilim derken pek bir arada da olamayız. En büyük sorunumuz bunları detaylı detaylı konuşamıyoruz, kestirip atıyor veya gereksiz görüyor. Niye beni bırakmıyor ki o zaman. Lafa gelince ben senin için yaşıyorum, senin için çalışıyorum, seninle nefes alıyorum vs vs. Daha önce terk ettim ona da gelemiyor. Buradayım onu da tam beceremiyor. Kendimi yaramaz bir çocuğun oyuncağı gibi hissediyorum.

Ama senin imkanların benim kendi şahsımda olsaydı (evlilik ile elde etmediğim imkanlar) inan en azından 1 ay önce çekip gitmiştim. Kafa dinlemek için dahi olsa... Sadece bir an önce bu evden çıkmak istedim, ev üstüme geldi ama gidecek yerim yoktu çaresizce oturdum. Gidersem belki hiç dönmemem lazımdı, bazı sözler ve hareketlerin bence geri dönüşü yok, ondan sonra eskisi gibi asla olmaz dikişte tutmaz. Senin gidişin biraz daha farklı olmalı haliyle, çok kırıp dökmeden çünkü çocuk var, illa yüzyüze bakılacak günler olacak diye. Yaniiiii o kadar konuştuğum şeyin özeti şöyle olursa böyle yapacağım, böyle olursada şöyle yapacağım diye verdiğim 2 karar var. Çekip gitme kararımı şartlar engellediği için şu an 2.kararımı uyguluyorum. O da iş ile ilgili teknik olarak uzmanlaşmaya çalışıyorum. Bu daha iyi bir pozisyon bulmam için şart. Her gün düzenli ders çalışıyorum. En azından kararımın arkasındayım. Sende karar aldıysan neyi bekliyorsun, yeterince emin değil misin kararından?

Aileme gelince günü birlik gidip geleceğim mesafede değiller. Şuan yazlıktalar ve 300 km civarı bana. Tüm günüm yollarda geçer. Kalırsamda bu bizim için hassas bir konu çünkü bazı sebeplerden direkt geriliriz. Zaten o yüzden oturup ders çalışıyorumya... Falan filan...
Canım senin hissettiklerini bende hissettim çoğu zaman gözün üstünde neden kasin var gibi saçma eleştiri ve yaptığının tersini isteme .

Ben artık herşeyi sormaya izinsiz nefes bile alamayacak duruma geldim.Cunku eleştirmesin diye vs.

Benimki de insan olarak bla bla çok iyi aile uyumlu vs.Ama karakter olarak ben daha cıvıl cıvıl onun ici geçmiş tabiri caizse.Halbuki 4 yaş var arada.Boyle olacağını bilsem yasitim ile evlenirdim.
 
Günaydın kızlar 💕
Tüm mesajlara bugün cevap yazacağım.
LadyMiami LadyMiami Leydim, ben Manavgat'ta oturuyorum. Burada yangın vardı. İlk gün uyuyamadık bile çok hızlı ilerliyordu. Bize de 1 km kadar yakındı, aşırı rüzgar olunca. Allah tan engellediler. Dünde evleri duman bastı, uzun süre her yere küller, çam iğneleri vs yağdı. Gökyüzü zaten komple duman kapalıydı. Şu an üzerimizdeki duman açıldı ama biraz ilerisi ve gerisi etraflıca duman dolu, o taraflar yanıyor :KK43:
Yoğun itfaiye, ambulans, dozer, helikopter sesleri, camiiden selalar, anonslar, kuşlar bile evlerimize sığındı. Dünde Amerika'da 8.2 deprem olmuş galiba. Gerçi kocaman bir ülke ama size yakın mıydı?

sudem34 sudem34 canım buraya ilk taşınırken çam ormanı kenarında bir ev tutmuştuk hani, son anda olmamıştı... Orası komple yanmış inanabiliyor musun? O zaman bunun neden böyle olduğunu sonra anlarız diyordum, şimdi anlıyoruz. Her şerde bir hayır olduğunu yine görmüş olduk.
 
Günaydın kızlar 💕
Tüm mesajlara bugün cevap yazacağım.
LadyMiami LadyMiami Leydim, ben Manavgat'ta oturuyorum. Burada yangın vardı. İlk gün uyuyamadık bile çok hızlı ilerliyordu. Bize de 1 km kadar yakındı, aşırı rüzgar olunca. Allah tan engellediler. Dünde evleri duman bastı, uzun süre her yere küller, çam iğneleri vs yağdı. Gökyüzü zaten komple duman kapalıydı. Şu an üzerimizdeki duman açıldı ama biraz ilerisi ve gerisi etraflıca duman dolu, o taraflar yanıyor :KK43:
Yoğun itfaiye, ambulans, dozer, helikopter sesleri, camiiden selalar, anonslar, kuşlar bile evlerimize sığındı. Dünde Amerika'da 8.2 deprem olmuş galiba. Gerçi kocaman bir ülke ama size yakın mıydı?

sudem34 sudem34 canım buraya ilk taşınırken çam ormanı kenarında bir ev tutmuştuk hani, son anda olmamıştı... Orası komple yanmış inanabiliyor musun? O zaman bunun neden böyle olduğunu sonra anlarız diyordum, şimdi anlıyoruz. Her şerde bir hayır olduğunu yine görmüş olduk.
Yaa ne kadar üzülmüştunuz oysa.

Bazı konularda ısrar etmemek lazım mı aceba.

Siz hala huysuz teyzenin orda misiniz?
 
Yaa ne kadar üzülmüştunuz oysa.

Bazı konularda ısrar etmemek lazım mı aceba.

Siz hala huysuz teyzenin orda misiniz?
Daha çok adama kızmıştık önceden söylemedi elimiz ayağımıza dolanmıştı diye ama üzülmüştük, çok güzeldi orası. Her gün ormanda yürürüm diye çok heveslenmiştim.
Aynen, olmuyorsa zorlamamak lazım çünkü bizler hep hayırlısını istiyoruz.
Evet oradayız, teyze yokya keyfimiz yerinde 😂
 
Günaydın kızlar 💕
Tüm mesajlara bugün cevap yazacağım.
LadyMiami LadyMiami Leydim, ben Manavgat'ta oturuyorum. Burada yangın vardı. İlk gün uyuyamadık bile çok hızlı ilerliyordu. Bize de 1 km kadar yakındı, aşırı rüzgar olunca. Allah tan engellediler. Dünde evleri duman bastı, uzun süre her yere küller, çam iğneleri vs yağdı. Gökyüzü zaten komple duman kapalıydı. Şu an üzerimizdeki duman açıldı ama biraz ilerisi ve gerisi etraflıca duman dolu, o taraflar yanıyor :KK43:
Yoğun itfaiye, ambulans, dozer, helikopter sesleri, camiiden selalar, anonslar, kuşlar bile evlerimize sığındı. Dünde Amerika'da 8.2 deprem olmuş galiba. Gerçi kocaman bir ülke ama size yakın mıydı?

sudem34 sudem34 canım buraya ilk taşınırken çam ormanı kenarında bir ev tutmuştuk hani, son anda olmamıştı... Orası komple yanmış inanabiliyor musun? O zaman bunun neden böyle olduğunu sonra anlarız diyordum, şimdi anlıyoruz. Her şerde bir hayır olduğunu yine görmüş olduk.
Canim çok gecmis olsun Allah korusun. Dünden beri çok üzülüyorum ve dua ediyorum. 🤲
Biz güneyde Florida eyaletindeyiz. Miami'de deprem olmuyor ama sürekli kasırga falan oluyor.
2017 de çok büyük kasirga olmustu. 1 ay işyerlerimiz kapandı evlerimizde hasar vardi. Elektrik, telefon, internet gibi hizmetleri 1-2 ay alamadık. Perisan dolmuştuk.
Doğal afet çok korkunç. Deprem, yangın, kasırga, sel farketmez. Allah hepsinden korusun. 🤲

Benzer bir durumda benim basıma geldi. Kız kardeşimle Marmaris te otel ayarlamistik. Son anda benim canim gitmek istemedi ben benimkini iptal ettim. Bayramda kalabalık ve sıcağa dayanamam dedim evde kaldık. Dun yollari kapatmışlar orda mahsur kaldılar. Çok korkuyorlardı. Bir yandan onlar icin endişe ederken öte yandan iyi ki gitmemisiz diyorum. Orda alsaydık esim taaa Amerikada endişeden kafayı yerdi.
 
Kaç yıl katlandın? Kaç yavrum var ? Yaşları kaç?
10 yıl katlandım cok gençtim korktum ayrılmaya.
2 cocugum var ondan. Şimdiki esimle 17 yıldır evliyiz ve 3, toplam 5 😉😇
En büyük oğlum 28 yazilimci evli ve 2 oğlu var. Miamide yaşıyor.
En büyük kizim 27 dis hekimliği okuyor evli Boston'da yasıyor.
Sonra sırasıyla şimdiki esimden 12 ve 10 yaşlarında 2 kızım var 7 yaşında oğlum var. 😇😉
 
X