gürültüden çıldıracağım

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.480
34
sokaktan araba geçmediği için tüm mahalle tüm gün sokakta. yazı kışı akşamı sabahı hafta sonu hafta içi yok... çocuklar oyun oynamıyor sadece çığlık atıyor. kadınlar hem çocuklarına hem komsularına bağırıyorlar. azarlamadğm çocuk konuşmadığım ebeveyn kalmadı. şimdi bana kızacaksınız bunlar çocuk oynamasın mı ama bu oyun değil bir tam gün izledim ne yapıyorlar diye. sokağın başından sonuna koşturarak çığlık atıp annelerine bağırıyorlar. bu kadar....inanın denemediğim kalmadı. dinlemiyor,umursamıyorlar. suratları keçe gibi olmuş. küfretsen yarabbi şükür diyecekler. her yolu denedim.az ileride iki okul bahçesi bir de park var ama ısrarla benim sokağın başındalar.
2 ay sonra kpss var. artık cidden sessizliğe ihtiyacım var. ilçede kütüphane yok. bursanın merkez ilçesi güya. her gün 2 km gidip gelmeye bile razıydım ama kapatmışlar...kulaklık takıp konu çalışmaya çalışıyordm ama deneme çözerken müzik olmuyor. asla konsantre olamıyorum. bi yandan çalışıyorum özel ders veriyorum. vaktim kıymetli. eşim de vardiyalı çalışıyor sabah uyanmakta sıkıntı çekiyor her sabah onu kaldırmak durumundayım. kalkınca da bir daha uyuyamıyorum. bu yüzden geçlere kadar oturup çalışmak da mümkün olmuyor
ne olursunuz bana akıl verin. genelde çocukların gürültüsü olduğu için polise şikayet etmek de mantıksız geldi. ciddiye almayacaklar biliyorum. ama ne yapacağımı bilmiyorumo_O

Hangi birisine müdahele edeceksiniz.Taşınmak en güzeli.
İmkan yoksa da eviniz 1. kattaysa hergün evin önünü sulayın çamur olsun.En azından sizin evin orda oynamazlar anneleri de üstleri çamur oluyor diye kızar.Yada bir köpek koyun evin önüne saldırgan bir tane :KK70:Yada yemek koyun sokak köpekleri gelsin.:KK70:

Ben vardım bu kadar olmuyordu gerçi ama taşındım kurtuldum.Bende sese tahammül edemiyorum araç geçse rahatsız olurum.:KK50:

Gerçekten zor bir durum allah yardımcınız olsun. Taşınma imkanınız da yok sanırım. Belli ki mahallenizdeki insanlar cahil ve görgüsüz. Ben çocuğumun bir başkasını bu şekilde rahatsız etmesine asla müsaade etmezdim. Kadınlar size bir çözüm sunamamış fakat eşleri ile konuşma şansınız olursa belki kadınlar kocalarını dinler, çocuklarını da hizaya getirirler. Mahallenin muhtarını tanıyorsanız, o da mahalle sakinlerini tanıyorsa, bi konuşsa eğer nüfuzlu biriyse, ne bileyim aklıma böyle bir çözüm geldi ama olur mu bilemem..

Hangi birisine müdahele edeceksiniz.Taşınmak en güzeli.
İmkan yoksa da eviniz 1. kattaysa hergün evin önünü sulayın çamur olsun.En azından sizin evin orda oynamazlar anneleri de üstleri çamur oluyor diye kızar.Yada bir köpek koyun evin önüne saldırgan bir tane :KK70:Yada yemek koyun sokak köpekleri gelsin.:KK70:
aman gelmesin her yer köpek zaten konuda havlamaları yazmayı unutmuşum. zaten çocuklar kir pas içinde annelerinin umuru bile değil... sırf bu yüzden bulaşık suyuyla yıkıycaktım bunları vazgeçtim:KK70:

Taşının.
Bütün mahalleyi değiştiremeyeceğinize göre.
Ya da para verip iyi bir kulak tıkacı alın.

ne yazık ki şu an maddi durumlardan dolayı taşınmamız söz konusu değil. kalıcı olarak kesinlikle burada kalmak istemiyoruz. tek istediğim su iki aylık süreci sakin ve sessiz geçirebilmek....:KK43:

Taşının.
Bütün mahalleyi değiştiremeyeceğinize göre.
Ya da para verip iyi bir kulak tıkacı alın.
kulak tıkacı aldım. denedim. bir kaç saat sonra terleme ve rahatsızlık yaptı. kalıcı olmadı ve inanın cam kapalıyken bile öyle çığlıklar var ki tıkaçla bile duyuluyor...

aman gelmesin her yer köpek zaten konuda havlamaları yazmayı unutmuşum. zaten çocuklar kir pas içinde annelerinin umuru bile değil... sırf bu yüzden bulaşık suyuyla yıkıycaktım bunları vazgeçtim:KK70:

:KK70::KK70::KK70:Ama sizde bütün yolları kapatıyorsunuz ne bulayım şimdi . Buldum !!Tuvalet giderini dışarıya verin.:KK70::KK70:Belki o zaman anneleri kızar.:KK70:

Gerçekten zor bir durum allah yardımcınız olsun. Taşınma imkanınız da yok sanırım. Belli ki mahallenizdeki insanlar cahil ve görgüsüz. Ben çocuğumun bir başkasını bu şekilde rahatsız etmesine asla müsaade etmezdim. Kadınlar size bir çözüm sunamamış fakat eşleri ile konuşma şansınız olursa belki kadınlar kocalarını dinler, çocuklarını da hizaya getirirler. Mahallenin muhtarını tanıyorsanız, o da mahalle sakinlerini tanıyorsa, bi konuşsa eğer nüfuzlu biriyse, ne bileyim aklıma böyle bir çözüm geldi ama olur mu bilemem..
muhtar mı?
hiç aklıma gelmemişti bu doğrusu. ilgilenir mi ki?...

ses gecirmeyen cam taktirin bence bi aralar reklamlarda hep cikiyodu gercekten etkili olur mu bilemiyorum ama :KK22:

Çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. İnsan evinde de rahat etmeyecekse, nerede edecek...
Çözüm olarak aklıma gelen...
Çocuklarla ılımlı konuşsanız. Kaç yaşlarındalar ortalama?
Mesela onları toplasanız ve iki ay sizin evinizin önünde oynamama anlaşması yapsanız.
Sonrasında onlara sürpriz hediyeler alacağınızı söyleseniz. Olmaz mı?
:KK31:

:KK70::KK70::KK70:Ama sizde bütün yolları kapatıyorsunuz ne bulayım şimdi . Buldum !!Tuvalet giderini dışarıya verin.:KK70::KK70:Belki o zaman anneleri kızar.:KK70:
vücudumun giderini direkt versem bile annelerinin umrunda olacağını sanmıyorum. :KK70:
şaka bir yana size trajik bir hikaye anlatayım:
1 buçuk yaşında bir bebek karşı dairede camın önüne bırakıldığı için camı kendi açtı geçen gün. gözlerimle gördüm. dehşete düştüm. camın önünde bir kanepe var. bebek üzerinde oturuyor. çünkü annesinin çok önemli "kapı önü çığlık dedikodusu" partisine gitmesi gerekiyor. ve tül açık olduğu için içeride kimsenin olmadığını da gördüm. kendi kendine kanepeden inene kadar çocuk kalp krizi geçiriyordum. bu kadar gamsızlık var...

Kulak tıkaçları satılıyor eczanelerde. Baska çözümü yok malesef. Bir de ses tam olarak nereden geliyor? Bizim mesela pencere pimapenlerimizinden birinin alti deforme olmus çok ses ve soğuk geliyordu yaptirana kadar battaniye gibi şeylerle o kısmı kapattim büyük ölçüde etkiliydi. Bunu hem oda kapısına hem de pencerenize yapsaniz faydasi olabilir

Bursada setbaşındaki kütüphaneye gidin biraz dolu ama olsun

Eşiniz sabah kalksın kendi size güvenmesin siz hasta olsanız ya da başka şehre gitseniz ne olacak mecbur kalınca kalkacak

Gece çalışmak yine de zor olur ama insan ders çalışırken zaten her türlü ses çok rahatsız ediyor

Taşınmak çözüm değil ki bizim mahalle sessiz ama sitee çocuk parkı var orası ciyak ciyak benimki de dahil çocuk böyle bir şey

Yaşları 5 ila 2 arasında değişen 4 çocuk geçen tüm siteyi ayağa kaldırdı olay ne derseniz büyükler ortancanın bisikletine elini sürmüş bakın sadece dokunmuş o kadar gürültü oldu ki insanlar cama çıktı birine bir şey oldu diye

Çocuk sesi her yerde var ya gece çalışacaksınız ya da yol parası vs verip kütüphaneye gideceksiniz

Sınavda başarılar

Ve o sokağa bakmayan odada oturup ses gelebilecek yerleri kalın seylerle kapatin yazin biraz zor olcak ama mecburen

Çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. İnsan evinde de rahat etmeyecekse, nerede edecek...
Çözüm olarak aklıma gelen...
Çocuklarla ılımlı konuşsanız. Kaç yaşlarındalar ortalama?
Mesela onları toplasanız ve iki ay sizin evinizin önünde oynamama anlaşması yapsanız.
Sonrasında onlara sürpriz hediyeler alacağınızı söyleseniz. Olmaz mı?
:KK31:
cevabınıza teşekkürler. cidden sabır lazım...
bunu da denedim. daha ufağını...
yaşları 1 ila 10 arasında çocukların.
anlayanları yanıma çağırıp dedim ki bir saat sessizce oynayın, ya da ileriki parka gidin sonra gelip kapımı çalın size çikolata vereceğim dedim umurlarında bile olmadı. kesinlikle anlaşamıyoruz. ha dilleri var. türkçe biliyorlar. ama normal bir insanla konuşmaya konuşmaya iletişimi unutmuşlar.

buldum buldum etraf sessizken de siz bütün mahalleyi ayağa kaldırın.Kısasa kısas.Bir tane keman alın
vücudumun giderini direkt versem bile annelerinin umrunda olacağını sanmıyorum. :KK70:
şaka bir yana size trajik bir hikaye anlatayım:
1 buçuk yaşında bir bebek karşı dairede camın önüne bırakıldığı için camı kendi açtı geçen gün. gözlerimle gördüm. dehşete düştüm. camın önünde bir kanepe var. bebek üzerinde oturuyor. çünkü annesinin çok önemli "kapı önü çığlık dedikodusu" partisine gitmesi gerekiyor. ve tül açık olduğu için içeride kimsenin olmadığını da gördüm. kendi kendine kanepeden inene kadar çocuk kalp krizi geçiriyordum. bu kadar gamsızlık var...

Yuh ya.Kısasa kısas yapın etraf sessizken sizde mahalleyi ayağa kaldırın birazda onlar uyuyamasın.En güzeli keman hele kemana yeni başlayan birini kimse dinlemek istemez.En az 500 metreden duyulur.Ertesi güne halleri kalmaz en azından uykusuzluktan.

muhtar mı?
hiç aklıma gelmemişti bu doğrusu. ilgilenir mi ki?...
"Sen buranın muhtarı mısın?" lafı boşa mı söylenmiş :) en azından bir akıl danışmış olursunuz, kaybedecek bir şeyiniz yok.. Şimdi seçim zamanı, muhtar kapı kapı dolaşıp millete seçmen kağıdı vs dağıtacak. O arada da uygun bir dille uyarsın, çok kişiden şikayet var devam ederse polis çağrılacak falan desin.

X