gurur kırıcı sözler ''Bundan birşey olmaz'' bakışları ...

Cansu020

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
70
35
30
Merhaba...yaşım öncelikle 21 belki bazı şeylere tutunmak için geç kaldım..
Çocukluk yıllarını,gençliğe adım atılan yıllarda hep yaşayamamış biriyim.
İçime kapanık biri olmam hayatımı fazlaca etkiledi..
Hayatım hep arkadaşları olanları,iyi yerlere gelenleri,Dışarı çıkıp gezenleri uzaktan izlemekle geçti..
Çevremdeki gençler,kardeşim,kuzenlerim üniversiteye giderken ben tüm gün evdeyim hiç bir
arkadaşımm yok...
liseyi yarıda bırakıp kalabalık ortamı sevmediğim için acıktan lise bitirmekteyim...
zoruma giden şey gençliğimi eve kapatmak isteyerek yapmıyorum çok caresizim bende herkes gibi
üniversiteye gidip hayatımı kurtarmak istiyorum ama cevremde hep ''yapamazsın,gidemezsin,kim senmi gitcen vb..'' şeyler duyuyorum hevesim kaçıyor ve bende kendime diyorum benden bişe olmaz diye...
Öz halam bile bana herkesin içinde''Bir enayi bulursun artık'' dedi çok zoruma gitti ...
Kuzenimle tartışırlen benım gezecek arkadaşlarım var senin kimsen yok dedi...
Tutamıyorum kendimi herşeyi içime atıyorum hep sessiz ağlıyorum şuan bile..
benim bu durumdan cıkmam için ne yapmam gerek?
nereden nasıl başlamam gerek üniversiteye gitmek için?

Merhaba...yaşım öncelikle 21 belki bazı şeylere tutunmak için geç kaldım..
Çocukluk yıllarını,gençliğe adım atılan yıllarda hep yaşayamamış biriyim.
İçime kapanık biri olmam hayatımı fazlaca etkiledi..
Hayatım hep arkadaşları olanları,iyi yerlere gelenleri,Dışarı çıkıp gezenleri uzaktan izlemekle geçti..
Çevremdeki gençler,kardeşim,kuzenlerim üniversiteye giderken ben tüm gün evdeyim hiç bir
arkadaşımm yok...
liseyi yarıda bırakıp kalabalık ortamı sevmediğim için acıktan lise bitirmekteyim...
zoruma giden şey gençliğimi eve kapatmak isteyerek yapmıyorum çok caresizim bende herkes gibi
üniversiteye gidip hayatımı kurtarmak istiyorum ama cevremde hep ''yapamazsın,gidemezsin,kim senmi gitcen vb..'' şeyler duyuyorum hevesim kaçıyor ve bende kendime diyorum benden bişe olmaz diye...
Öz halam bile bana herkesin içinde''Bir enayi bulursun artık'' dedi çok zoruma gitti ...
Kuzenimle tartışırlen benım gezecek arkadaşlarım var senin kimsen yok dedi...
Tutamıyorum kendimi herşeyi içime atıyorum hep sessiz ağlıyorum şuan bile..
benim bu durumdan cıkmam için ne yapmam gerek?
nereden nasıl başlamam gerek üniversiteye gitmek için?

Bunu lehine çevirebilirsin.Sosyal çevren yoksa ders çalışmak için yeterince vaktin var demektir.Öncelikle liseyi bitir.Kendine bir hedef belirle ve onun için çalışmaya devam et.

Halanın dediği sözden başlayabilirsin , kendini derslere verip onlara yapabileceğini kanıtlamalısın hırs yapmalısın anlayacağın

Öncelikle canim daha gencliginin cok cok basindasin. Yukardaki arkadasinda dedigi gibi liseyi bitirmeye calis. Sonra egitim hayatina devam et. Universite gercekten farkli bir ortam. Bende cekingen ve sesiz bir tiptim sonra meslek hayatina atildim suan hem calisiyor hem okuyorum eski benden eser kalmadi :). Bir ise girebilir, kurslara katilabilirsin

bunlar seni incitmesin..daha çok hırslandırsın..okumanın yaşı yok..iyi bir meslek sahibi ol..

Öncelikle canim daha gencliginin cok cok basindasin. Yukardaki arkadasinda dedigi gibi liseyi bitirmeye calis. Sonra egitim hayatina devam et. Universite gercekten farkli bir ortam. Bende cekingen ve sesiz bir tiptim sonra meslek hayatina atildim suan hem calisiyor hem okuyorum eski benden eser kalmadi :). Bir ise girebilir, kurslara katilabilirsin
kalabalık korkumu yenemiyorum..

Cok akıllı mantıklı bir kıza benziyorsun.
İcindeki gücün farkına var ve herkesin yüzünü kara cıkart
21 yasındasın bu ne karamsarlık ?

peki yaşım geç olmaz mı?

Ünideyken bizim sınıfta 27 - 28 -32 yaşında kişiler vardı :)) okul bittikten sonra dedim ki keşke yarım dönem kalsaydım da bir keyif yapsaydım üniversitenin yaşı yok ortamı var..

Hiç bir şeye geç kalmış sayılmazsın yeter ki isteğin ve azmin olsun.. o konuşanlarında ağzına tıpa takmış olursun.

kalabalık korkumu yenemiyorum..

Sen böyle karalar baglar heseye ama söyle ama böyle yapamam edemem dersen gercektende yapamazsin. Herseyin negatif tarafini gören insanlar beni stresse sokuyor :) Gerekiyorsa destek al istersen. Kalabalik korkun günlük hayatini etkiliyorsa bu hicte normal degil

Önce liseyi bitir sonra üniversite için çalışmaya başlarsın bol bol ders çalış planlı bir şekilde inşallah olur hem hiç de geç değil o_O bende üniversite için tekrar hazırlanıyorum sosyallik sıfır zamanımı ders çalışmaya ayırıyorum olabildiğince sıkılıyorum ama sonunda üniversite var :confused: sende üniversiteyi düşün ve hırs yap azimli ol :KK54:

bazı kişiler alay eder ya işte ancak okumaya gelmiş gibi olmaz mı?
haha kim edecekmiş alay yaa?? 30 uma geldim hala okuyorum,kime ne benim okumamdan yada senin okumandan saçmalama lütfen!aksine insanlarolgun biriyle oturup konuşmayı tercih ediyor ve zaten çevrende senin gibi insanlar oluyor,hiç bişey için geç kalınmış olmaz,eğer zamanı geldiğinde geriye dönüp de keşke demek istemiyorsan aklını başına al bence,kimse için yaşamıyorsun,kendin için yaşıyorsun....

Bu sözler bir kulagından girsin ötekinden cıksın..
Neden seni bu kadar etkilemelerine izin veriyorsunki?:KK20:
Öncelikle kendine güven.ben bunu yaparım,basarırım de.kimseye kulak asma..
Sasırt herkesi.:KK66:

Sen böyle karalar baglar heseye ama söyle ama böyle yapamam edemem dersen gercektende yapamazsin. Herseyin negatif tarafini gören insanlar beni stresse sokuyor :) Gerekiyorsa destek al istersen. Kalabalik korkun günlük hayatini etkiliyorsa bu hicte normal degil
yıllardır evdeyim ve hiçbir arkadaşım yok...

X