Merhaba.
Yıllarca bu işlerin içinde olmuş biri olarak yazmadan duramadım.
Hiçbir tecrüben olmadığını varsayarak yazıyorum.
Öncelikle fotomodellik işi sakat. Bu sektörde hiçbir tecrüben, çevren yoksa o işe seni alana da güvenme derim. Kendini bambaşka işlerin içinde buluverirsin. Tecrübe yoksa fotomodellik işi bulman çok zor (boyun 1.70 ve bu iş için kısasın) (ayrıca fotomodellik oldukça zor bir iştir dışarıdan kolay görünür)
Katalog/reklam vs değil de fotoğrafçıya modellik yapayım dersen onlar da para vermezler onu da ekleyeyim.
Yapabileceğin en mantıklı iş günlük kazançlar elde etmek istiyorsan market tattırım işlerinde yer almak, çok kolay iş bulursun.
Hiçbir işe tepeden atlanmaz, gözün biraz yüksekte gibi geldi bana :)
Önce marketle, ufak standlarla başlarsın ordan biraz iş kovalarsan fuar hostesliğine geçersin. Bunlar temiz işlerdir. İngilizcen iyiyse fuar ve kongre/ konferans işleri alma şansın daha yüksek.
Ajans soruyorsan artık heryer mantar gibi ajans oldu ve heryer bu işleri yapmak için can atan gençlerle dolu. İyi ajans kötü ajans diye bir ayrıma girme internette araştır ve ajansların referanslarına bak, bir de artık kayıt ücreti alıyorlar ama iş getirirlerse ne ala!
Hiçbir ajansla sözleşme imzalama free lance çalış.
Bu işte 10 yıllık tecrübem var, stand hostesliği, modellik, reklam oyunculuğu vs sayısını bilmediğim işte yer aldım sonra bir dönem kendi ajansımı da açmıştım :)
sorularına seve seve cevap veririm.