güzelleşmek için

doga2200

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
3.238
1.703
37
Kızlar merhaba, bu ara vücudumu kafaya taktım.. bacaklarımda batık lekeleri dolu, onlarla uğraşmadan duramıyorum,sıkmayınca olmuyo içinde kalıyo çünkü, sıkınca da iz yapıyo. Kalçalarımda çatlaklar var ergenlikten kalma, ilerde doğum yapınca ne hale gelicem düşünmek bile istemiyorum, koltuk altımın çevresinde kahverengi mantar lekeleri var günden güne artıyo,doktora gittiğimde krem veriyolar kullanıyorum geçiyo sonra yine tekrar ediyo ömür boyu mu kullanıcam anlamadım ki..27 yaşındayım yüzümde sivilceler geçmek bilmedi siyah nokta deseniz dolu zaten,evde her yöntemi deniyorum ama yok geçmiyo, kükürt sabunuyla yıkıyorum, garnierle maske yapıyorum yıkıyorum, yoğurt karbonat karşımı sürüyorum limon sürüyorum, valla tertemiz bebek gibi cildi olanlara imreniyorum ya, sırtımda bile sivilceler çıkıyo :KK12: ben tüm bunlarla nasıl baş edicem kızlar var mı fikri olan :KK14:

Batıklar ve kolltuk alti lekeleri icin lazere gidin.yuzunuzlede ugrasmayi birakin.makyaj yapiyorsaniz sadece goz makyaji yapin fondoten pudra birakin.kil maskesi yapin.cildi gercekten temizliyor

Benim bacaklarimdada bacaklarimdada var ben hiç dokunmuyorum ama won zamanlarda ağda yerine traş bıçağı ile temizliyorum biraz batiklar azaldı ama benim tüyleri az olduğu için traş bıçağı ile aldım sizin durumunuz nasıl bilemem yani bende tuylenmede artış olmadı çatlaklar bendede ergenlik döneminden kalma var bacaklarimda goguslerimde bende çok takiyordum doğum yaptim ama hiç çatlak olmadı fazla kilo almayın hamilelikte çatlak olmuyo olsada çok az oluyor siyah nokta ve sivilce konusunda bi tecrübem yok çok az bi siyah nokta var oda belli belirsiz

Batıklarla bende o sorunu yaşıyorum. Ama kendi hallerine bıraktım ilgilenmiyorum :KK70:
Yüzünüz için makyajı azaltmanız daha iyi olur. Ağır kapatıcı fondöten sürmeyin. Haftada 1 temizleyin cildinizi fazla yormayın. Temizlerken önce yüzünüze buhar tutun sonra bir komedon çubuğuyla siyah noktaları temizleyin. Ardından yıkayıp bir tonikle silin yüzünüzü ve iyice nemlendirin. Peeling sadece siyah noktalara yapın sivilceye yapmayın artırır. Bir de sivilceler için ben sudocrem kullanıyorum. sadece sivilcenin üzerine sürersen kurutuyor. Cildini bu kadar kafaya takarsan daha da artarlar. Kendi hallerine bırak görmezden gel :)

Makyaj yapmıyorum kızlar cildimi de her gün yıkıyorum bi ara görmezden geliyorum sonra yine takmaya başlıyorum :KK43:

Sırt sivilceleri ve batıklar için kese öneriliyor kabak kesesi onu deneyebilirsin gözenekler kapandığı için oluyor zaten onlar.

Son düzenleme:
Eğer sivilcelerden çok müzdaripseniz bi dermatoloğa gitmenizi öneririm. Çünkü sizde kendi başınıza yapmanız gereken çoğu şeyi yapmışsınız, peeling, düzenli temizleme, makyaj yapmama gibi. Dermatoloğun önereceği ilaç da muhtemelen roaccutane olur ya da başkası ama kesinlikle doktorunuzun dediğinin dışına çıkmazsanız birkaç ay içinde sizin de yüzünüz bebek cildi gibi olabilir. Bir de beslenmenize dikkat edin, yağı, tuzu, şekeri, unu azaltın. Çok iyi bir kahvaltıyla başlayın güne, hatta en iyi öğününüz kahvaltı olsun. Kilo vermenize çok yardımcı olacak bu dediğim.

Eğer sivilcelerden çok müzdaripseniz bi dermatoloğa gitmenizi öneririm. Çünkü sizde kendi başınıza yapmanız gereken çoğu şeyi yapmışsınız, peeling, düzenli temizleme, makyaj yapmama gibi. Dermatoloğun önereceği ilaç da muhtemelen roaccutane olur ya da başkası ama kesinlikle doktorunuzun dediğinin dışına çıkmazsanız birkaç ay içinde sizin de yüzünüz bebek cildi gibi olabilir. Bir de beslenmenize dikkat edin, yağı, tuzu, şekeri, unu azaltın. Çok iyi bir kahvaltıyla başlayın güne, hatta en iyi öğününüz kahvaltı olsun. Kilo vermenize çok yardımcı olacak bu dediğim.
Cildiyeye gittim sivilce tedavisi gördüm aylar sürdü toparlandı cildim, haliyle hap kullanmayı bırakınca tekrar etti.. Kilomda yokki 54 kiloyum 1,65 boy hayatımda kilolu olmadım nasıl çatlak oldu anlamadım ben de,kahvaltı yapmaya çalışıyorum sabah erken kalkıyorum zaten iş dolayısıyla ama yine de yapıyorum evde, burda okuduğum herşeyi uygulamaya çalışıyorum ama işe yaramıyo :KK12:

Cildiyeye gittim sivilce tedavisi gördüm aylar sürdü toparlandı cildim, haliyle hap kullanmayı bırakınca tekrar etti.. Kilomda yokki 54 kiloyum 1,65 boy hayatımda kilolu olmadım nasıl çatlak oldu anlamadım ben de,kahvaltı yapmaya çalışıyorum sabah erken kalkıyorum zaten iş dolayısıyla ama yine de yapıyorum evde, burda okuduğum herşeyi uygulamaya çalışıyorum ama işe yaramıyo :KK12:

acaba o ilacı yarıda mı kestin? doktor bitti diyene kadar kullanman gerekiyor çünkü. ama tabi tekraralamayacak diye bir kural yok. Kilon gerçekten iyimiş, bende 5kiloyum ama benimde çatlaklarım var, spor yapmaya çalışıyorum, buranın spor bölümü çok güzel, herkes tecrübelerini, sporla aldıkları sonuçları yazıyorlar, oradan çok iyi şeyler öğrenebilirsin çatlaklarının azalması için. Bir de beslenme sadece kilonu etkilemeyecek saçını cildini, sağlığını da olumlu yönde etkileyecek. Ama uzun vadede. Düzenli yaparsan, hayatında bir rutin olana kadar düzenli bir şekilde beslenmene dikkat edersen. İşe yaramayacak diye düşünme, her şey senin elinde :KK28:

acaba o ilacı yarıda mı kestin? doktor bitti diyene kadar kullanman gerekiyor çünkü. ama tabi tekraralamayacak diye bir kural yok. Kilon gerçekten iyimiş, bende 5kiloyum ama benimde çatlaklarım var, spor yapmaya çalışıyorum, buranın spor bölümü çok güzel, herkes tecrübelerini, sporla aldıkları sonuçları yazıyorlar, oradan çok iyi şeyler öğrenebilirsin çatlaklarının azalması için. Bir de beslenme sadece kilonu etkilemeyecek saçını cildini, sağlığını da olumlu yönde etkileyecek. Ama uzun vadede. Düzenli yaparsan, hayatında bir rutin olana kadar düzenli bir şekilde beslenmene dikkat edersen. İşe yaramayacak diye düşünme, her şey senin elinde :KK28:
Tedavım bitene kadar gittim doktora o bırak deyince bıraktım ilacı, uzun vadede bakım istiyo bedenimiz üşenmeye zaman yok :KK76:

Kabak kesesi almam lazım o zaman üşenmeden her duşta kullanmalıyım sanırım
Bence canım üşenme zaten sonrasında düzelmeye başlayınca moralin düzelir,bacaklarınla oynama iz kalır,ben sadece küçük bi tanesiyle oynamıştım izinin geçmesi bi kaç ayı buldu sende daha fazladır o lekeler,oynama yavaşa yavaş kesele.Sırtta hemen etkisini gösteriyor zaten kese,bol sabun ve kese.

Kalıp şeklinde sabun gibi mi satılıyo, ne kadarını suya koyuyosun istediğin kadar mı
Aslinda bana komsum.getiriyordu sert topraktan kesik alip veriyordu.onlarin koyde varmis.ama aktarlardada satiliyor diye biliyorum.bildigin kurumus toprak.hamur nasil yaparsin.oyle suyla eziyorsun.macun sekline geliyor.yuzunde kuruyana kadar beklet ben burnumun ustunu kalip gibi soyuyordum gerisini yikiyordum.zaten soyunca camurta siyah noktalari kendinde gozlemliyorsun :)

Aslinda bana komsum.getiriyordu sert topraktan kesik alip veriyordu.onlarin koyde varmis.ama aktarlardada satiliyor diye biliyorum.bildigin kurumus toprak.hamur nasil yaparsin.oyle suyla eziyorsun.macun sekline geliyor.yuzunde kuruyana kadar beklet ben burnumun ustunu kalip gibi soyuyordum gerisini yikiyordum.zaten soyunca camurta siyah noktalari kendinde gozlemliyorsun :)
Peki teşekkür ederim denicem 15 de 1:KK49:

X