♥haftalık kilo verme yarışması♥

Canım evdesin işte çoluk yok çocuk yok değerlendir bu fırsatı yat uyu orucunu tut diyetini yap oh missss

Evet yaaa çok işe yaradı 10 günde 2 kilo gitti gerçekten ben de inanamadım ve metabolizmam çok hızlı demek ki hareketsizmişim bennn.

hayırlı ramazanlar arkadaşlar

Benimde 61 cikti canim ben bu formule güveniyorum cunku uzman bi doktordu veren

bence de doğru tatlım..
ona da raziyim caktirma

biskuvi yersen veremezsin rakibecim

Ay bende cok sıkılmıstım oraya yazmaktan ama kalorileri ogrendim iyi oldu

Aynen, asagi yukari kalorileri ogrendik ama sanki :)

sanada hayirli sahurlar canim, amin

evet ben de kullandım o siteyi, bir süre gerçekten iyi motive ediyor ama sıkıyor da...
ben genel olarak menü yazmaktan çok sıkıldım ya...
ramazanda kullanılabilir ama...
İlk sahur menusu :)
Yarim domates
1 yesil biber
1 haslanmis yumurta
1 dilim kasar
3 yesil zeytin
Cicek ekmegin 1,5 topagi :)
Cay

gayet başarılı bi menü canım...

Eklentiler

• GetAttachmentxx.webp
    3 KB · Görüntüleme: 51

teşekkür ederim canımmmm
fotoyla ilgili de eşim bana çiçek almayı çok sever ama tabi daha bir yıllık evli olduğumuz için olabilir

denizzzz ip atlayınca çok susuyor musun? öğle arasında atlasam günü tamamlayabilir miyim ki?(orucum)
bi de ilk etapta kaç tane atlasam, ay heveslendim 10 günde 2 kilo diyince :)

kızlar ben bu ramazan sahura kadar uyumama kararı aldım,
gün içinde minik minik uyursam da dayanırım inşallah...
arada da bol bol su, depo yapcam...
çok susuyorum da gün içinde...

ben de dün kendime torpil geçtim biraz,
ama öyle çok yemişim ki, sahura gerek kalmadı
bol su içtim sadece...
neyse pişman değilim, motivasyonum yerinde...

ben iftar ve sahur programlarını izlemeye bayılırım, tabi biraz da manevi yönden de zengin değerlendirmeye çalışcam inşallah..

öğle aram bir buçuk saat,
spor+uyku ile değerlendirecem kızım müsaade ettiğince...
2 mile leslie (30')
15' ip atlama ( miraycan84 )
30-40' uyku
bakalım nasıl olacak...

ilerleyn dönemlerde anlaşılır

fotoyu da ekleyebilmiş miyim ya, çok küçük çıkıyo diye vazgeçmiştim...

çok küçük çıkıyo ama internetten araştırıp ne yazdığını okudum, erkekler ve çiçek ekmek yazınca bulunuo. efenim çok araştırmacı ruhluyumdur

teşekkür ederim canımmmm
fotoyla ilgili de eşim bana çiçek almayı çok sever ama tabi daha bir yıllık evli olduğumuz için olabilir

ben çiçek ekmeğe de razıyım. 6 yıldır beraberiz. sadece nikahta elim boş kalmasın diye almıştı. ama iyi para verdiydi. iş arkadaşım sağolsun beraber gitmişlerdi. o aldırmış. hala saklarım çok güzel kurudu :)

niye bana çiçek almıyorsun diye soruyorum. cevap yok. ilginç :) bazısı da her ay dönümü, her yıl dönümü, bilmem ne günü demez gönderir.

benimki bize özel günlerde alır(doğum günü,yıl dönümü vs)
herkesin kutladığı günleri biz kutlamıyoruz(sevgililer günü, yılbaşı vs.)
gerçekten içinde olmasıyla alakalı sanırım, bakalım bi 5-6 sene sonra anlarım anca

kızlar akşam gündem ötesini seyrettim de..
dini açıdan (peygamber efendimizin sofrası nasıldı konusu) ve bilimsel açıdan beslenme konusunu irdelediler de...
kapılar hep günde 2 öğün yenmesi olayına çıkıyor. sabah kuvvetli bir kahvaltı ve ikindi gibi hafif bir akşam yemeği...
6-8-10 öğünlü (aralı) beslenmenin batı ya da doğu toplumunda aslında hiçbir zaman var olmadığını, bunun vatikan'daki her fırsatta ne bulursa yiyen üst zümre burjuva takımının şımarıklığından başka birşey olmadığını...
diyetisyenlere de bu işin bu şekilde olması gerekliliğinin dikte ediliyor oluşu...
dünyada genetiği ile oynanan ilk gıdanın ekmek olduğunu (2.dünya savaşı sırası/sonrasında, 1930 lu yıllar, kıtlığı önlemek gibi bir bahaneyle...), günümüzdeki un ve ekmeğin %99 genetiği bozuk olduğunu ve bugünkü ekmeğin kesinlikle önceki ekmekle alakası olmadığını, ekmeğin sindirimi sıkıntılı, glisemik indeksi çok fazla yükselten bir gıda haline geldiği, kesinlikle tüketilmemesi gerektiği,
CIA raporuna ve mevcut duruma göre neredeyse dünyadaki her iki kişiden birinin diyabet olduğu ya da 2030 yılına kadar böyle olacağı.. gibi ve daha pek çok şey söylendi.

bu, günde iki öğün beslenme ve ekmek tüketmeme işi hep dikkatimi çekiyordu, dün söyledikleri şeylerin de hiçbirini yeni duymadım (karatay, ümit aktaş sağolsun...) ama nedense bi aydınlanma yaşadım izlerken sanırsam...

ben hala tam anlamıyla uygularım, buna kesin uyarım diyemiyorum (zira ekmek o kadar hayatımın içindeki tamamen vazgeçmem zor.)
ama yine de bu beslenme tarzına ne kadar yakın olursam o kadar iyi diye düşünüp, ramazanı da bu anlamda fırsat bilip (saatler farklı olsa da iki öğün...) bayram sonrasında da uyabildiğim kadar bu beslenme düzenine geçmek istiyorum.

Hepinizin de görüşlerini merak ediyorum

hepfit 'cim (uzmanım) ve H Heart of Gold (sen karataya uygun besleniyodun sanırsam)
özellikle sizden kızlar...

ya cidden çok da gerek yok,
biz de 4,5 yıllık evliyiz, anneler günüydü, yıl dönümleriydi toplamda 5-6 çiçek almıştır. kuruyup gidiyo. muhafaza da edemiyorsun,
ben eşime diyorum sen bunları boşver bana yükte hafif pahada ağır şeyler al diye

ne uzun yazmışım ya, sonuna kadar okuyabilenlere de helal olsun valla...

canım şimdi şöyle bi irdeleme yapmam gerekirse:
şeker hastaları ara öğün yaptığında şekerleri daha düzenli gidiyor.
ekmek konusunda da ekmek tüketimi ve ekmek benzeri(pirinç-bulgur pilav, makarna, erişte vs.) azaltıldığında kan şekeri düzenli seyrediyor

yani ben ekmek ve türevlerine iyi bakmıyorum çoğunlukla ama ara öğün yapılması gerektiğini düşünüyorum. ratlarda yapılan çalışmalar ara öğün verildiğinde kan şekeri dalgalanmalarının daha az olduğunu gösteriyor.

hafta sonu bende sabah, ara, akşam, ara (iki ana iki ara) yapıyorum.
eğer gerçekten akşam yemeğini 4-5 gibi yeme imkanı olan varsa iki öğün yapmak daha sağlıklı bencede. fakat benim gibi çalışan bi bireyin iki öğün yapması çok zor
sabah 6:30 kahvaltı
öğle 12:00
akşam 18:30
oluyo ki aralarda zaten 6 saat var ortalama o altı saate bile ara öğün koymazsam çalışırken fena oluyorum(ama evdeyken bişey olmuyo onu da söyleyim)

evde
sabah 7:30 kahvaltı
ara 12:00
akşam 17:00
ara 20:00
evdeyken enerji harcamıyorum sanırım acıkmıyorum evde olduğumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…