- 3 Mart 2015
- 16.101
- 34.142
- 598
bence hepimiz ediyoruz ortak bir bilinç var burda. beraber aşacağız bu durumu. kararlı olmak ve destek olmak gerek birbirimize. burayı bu yüzden sevdim ben.bende pis bogazlik ediyorum![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bence hepimiz ediyoruz ortak bir bilinç var burda. beraber aşacağız bu durumu. kararlı olmak ve destek olmak gerek birbirimize. burayı bu yüzden sevdim ben.bende pis bogazlik ediyorum![]()
İstanbuldayım canım. evet ben de katılıyorum dediklerine. benim çok arkadaşım hep bir yerlerden gelmişler gerçekten. Beyaz Rusyadan demek. ne güzel.Gercekten bu ülke iyi zor günlerde oldu tabi ama insanlar Simarik degil Gecmis vefalar cefalar emeklerle dolu, merhamet ve bazi degerli duygular derken uzar gider Türk toplumu guzel. Istanbulda miydin Bizimde gecmisimiz sizden fazla yani dedelerim beyaz rusya tarafindan gelmisler
Canim bende uyumayacagim iftar sahur arasi zaten cok kisa anca yetisiyo herseykızlar ben bu ramazan sahura kadar uyumama kararı aldım,
gün içinde minik minik uyursam da dayanırım inşallah...
arada da bol bol su, depo yapcam...
çok susuyorum da gün içinde...
ben de dün kendime torpil geçtim biraz,
ama öyle çok yemişim ki, sahura gerek kalmadı
bol su içtim sadece...
neyse pişman değilim, motivasyonum yerinde...
ben iftar ve sahur programlarını izlemeye bayılırım, tabi biraz da manevi yönden de zengin değerlendirmeye çalışcam inşallah..
öğle aram bir buçuk saat,
spor+uyku ile değerlendirecem kızım müsaade ettiğince...
2 mile leslie (30')
15' ip atlama (@deniz3344)
30-40' uyku
bakalım nasıl olacak...
Inşallah canim. Ben 105 le dogum yaptm bir ayda kendiliginden 90 a indi .ve durdu..sonra bi bucuk senede bu kiloma indim cok yuruyis yaptim.bogazimi tuttum dönem dönem yavasta olsa verdim..ama.hic bir ayda iki kilo veremedim. En fazla bir kilo tamam az ama Baktiyorum şöyle zaten gecmis zaman fark 14 kilo yine de az değil diyorm eskisi kadar uzmuyorum kendimi. sende 60 lar grubuna indin ne güzel bedeni alistirirak inmekte avantajbence hepimiz ediyoruz ortak bir bilinç var burda. beraber aşacağız bu durumu. kararlı olmak ve destek olmak gerek birbirimize. burayı bu yüzden sevdim ben.![]()
Canim eline emegine saglik ne guzel uzun uzun yazmissinkızlar akşam gündem ötesini seyrettim de..
dini açıdan (peygamber efendimizin sofrası nasıldı konusu) ve bilimsel açıdan beslenme konusunu irdelediler de...
kapılar hep günde 2 öğün yenmesi olayına çıkıyor. sabah kuvvetli bir kahvaltı ve ikindi gibi hafif bir akşam yemeği...
6-8-10 öğünlü (aralı) beslenmenin batı ya da doğu toplumunda aslında hiçbir zaman var olmadığını, bunun vatikan'daki her fırsatta ne bulursa yiyen üst zümre burjuva takımının şımarıklığından başka birşey olmadığını...
diyetisyenlere de bu işin bu şekilde olması gerekliliğinin dikte ediliyor oluşu...
dünyada genetiği ile oynanan ilk gıdanın ekmek olduğunu (2.dünya savaşı sırası/sonrasında, 1930 lu yıllar, kıtlığı önlemek gibi bir bahaneyle...), günümüzdeki un ve ekmeğin %99 genetiği bozuk olduğunu ve bugünkü ekmeğin kesinlikle önceki ekmekle alakası olmadığını, ekmeğin sindirimi sıkıntılı, glisemik indeksi çok fazla yükselten bir gıda haline geldiği, kesinlikle tüketilmemesi gerektiği,
CIA raporuna ve mevcut duruma göre neredeyse dünyadaki her iki kişiden birinin diyabet olduğu ya da 2030 yılına kadar böyle olacağı.. gibi ve daha pek çok şey söylendi.
bu, günde iki öğün beslenme ve ekmek tüketmeme işi hep dikkatimi çekiyordu, dün söyledikleri şeylerin de hiçbirini yeni duymadım (karatay, ümit aktaş sağolsun...) ama nedense bi aydınlanma yaşadım izlerken sanırsam...
ben hala tam anlamıyla uygularım, buna kesin uyarım diyemiyorum (zira ekmek o kadar hayatımın içindeki tamamen vazgeçmem zor.)
ama yine de bu beslenme tarzına ne kadar yakın olursam o kadar iyi diye düşünüp, ramazanı da bu anlamda fırsat bilip (saatler farklı olsa da iki öğün...) bayram sonrasında da uyabildiğim kadar bu beslenme düzenine geçmek istiyorum.
Hepinizin de görüşlerini merak ediyorum
@hepfit 'cim (uzmanım) ve @kitara_84 (sen karataya uygun besleniyodun sanırsam
)
özellikle sizden kızlar...
Yok tatlım evli değilim ben nişanlıyım. Hatta nişanlım askerdeyken bu kiloları verdim şok oldu döndüğündeya Su çok merak ettim sen nasıl 99 oldun? Doğumla mı?
Hepfitcim dediklerine katiliyorum meyve konusunda o kadina hic inanmıyorum meyve candir yaaabiz yaklaşık aynı kafadayız
yalnız kızlar affınıza sığınarak karatayın bazı saçma söylemlerini bi besin analizcisi olarak düzeltmek istiyorum
meyve şekeri fruktozdur, eski meyvelerde de öyleydi yeni meyvelerde dehatta kuru meyvede de aynı fruktoz var. meyve konusunda abartılmadığı sürece bi sıkıntı yok. five a day diye bi program var ki, sağlıklı insanın günde 5 porsiyon meyve hakkı olduğunu söylüyor. bence 5 porsiyon fazla ama günde 1-2 porsiyon meyve hayatımızda olmalı çünkü ciddi antioksidan içeriyorlar. özellikle kırmızı ve sarı meyveleri hayatımızda tutalım(heleki böğürtlengiller(berry'ler))
Valla doyuyorum hemen ya.Aminn.. yaa su sen beni strese sokuyorsun yaaa iftarda bu kadar az yiyerek nasil duruyorsun kuzum ya:))
Sıvı ağırlıklı beslenmissin cok güzel canım..
Tartildin mi canım? Belkide sana oyle geliyordur.. bende hic fena almamamisim valla![]()
harikasın gerçekten. bir de senle aynı boydayız ve ben de evlenmeden önce 58 kiloydum bu yüzden ekstra ilham kaynağımsın.Yok tatlım evli değilim ben nişanlıyım. Hatta nişanlım askerdeyken bu kiloları verdim şok oldu döndüğünde
Ben yemek yemeyi bilmiyordum gerçekten neyi ne zaman yicem ne ile yemeliyim ne kadar yemeliyim bilmiyordum.
Çok yemek yemekten mideme kıramplar girerdi iftar sonrası zehir olurdu bana çok yediğim için ama akıllanmaz ertesi gün yine aynısını yapardım.
Yedikçe mutlu olduğumu sanırdım ama artık bi süre sonra yediğim hiç bi şey tatmin etmemeye çalıştı.
Teşekkür ederim canım benimharikasın gerçekten. bir de senle aynı boydayız ve ben de evlemeden önce 58 kiloydum bu yüzden ekstra ilham kaynağımsın.![]()
Canim cocukla 12 ye kadar nasil uyuyosun ya benim kizim 7:30 da uyaniyo12 de kalktım ilk Günden zorlanmiyim diye bide Zaten saat 3 bucukta yattim sahura kadarda uyumamistim. Artik sahurda nasil yediysem sabah 78 kilo ciktim iftarda Az yerim insallah. Bu arada balkonlari yikadim birde cam sildim ama susamadim acikmadimda cok sukur![]()
Canim ben abarti bisey gormedim amaMenümü yazayim biraz azarlayin kizlar beni yoksa yemege devam edecekmisim gibi geliyor banazati cokk yedim
1 kase domates çorbası
2 parca kuzu haşlama
2 kaşık pilav
1 tatli tabagi salata
2 lokma pide
Ardindan 1 tane halka tatlisi![]()
O hepizin ilham kaynagiharikasın gerçekten. bir de senle aynı boydayız ve ben de evlenmeden önce 58 kiloydum bu yüzden ekstra ilham kaynağımsın.![]()
Reglinin etkisi canim saglikli seyler al eve ben artik eski alışkanlıklarımi biraktim eve almayinca yenmiyoKızlar iftara 1 saat kala benim Oruç gitti
Regli oldum... Durdu durdu 1 saatcik daha bekleyemedi
Tartı da beni hiç güldürmedi
Öyle Şişkinim ki, çok rahatsızım. Hiç yemek istemiyorum, ama yemekleri görünce de hapır hupur yiyorum
Noluyo bana ya![]()
Cocuklugumdan beri beyaz rusya taraflari biliyrdum. annem soylemisti. Biraz once aradim emin olmak icin ben hatırlamıyorum dediİstanbuldayım canım. evet ben de katılıyorum dediklerine. benim çok arkadaşım hep bir yerlerden gelmişler gerçekten. Beyaz Rusyadan demek. ne güzel.