Daha haftasonuna girmeden bir sonrakinin planı belli olmuş. Kolay gelsin canım..
Geçen haftalarda çiğ antep fıstığı vardı bizim pazarda. Ama sanırım senin dediğin kavrulmuş antep fıstığı.
Deterjan olayında tam 4 yıl önce doğal deterjan tariflerine bakarken denk geldim Ersağ firmasıyla. Üye olup kullanmaya basladim. O gün bu gündür eve başka deterjan, şampuan, duş Jeli, dış macunu girmedi. Son bir iki aydır bir tık ileri giderek, Ersağin bulaşık deterjanı, sampuan ve dus jelini de bıraktım. Bulaşıklar için elde yıkarken zeytinyağlı sabun, makinede ise karbonat, limontuzu, kaya tuzu, boraks,camasir sodası karışımını kullanıyorum. Banyo için de zeytinyağlı sabun kullanıyorum hem saça hem vücuda, saç kremi yerine de sirke kullanıyorum. Klozete arada limontuzu karbonat atıp ovaliyorum.
Markette deterjan reyonundan geçmeye tahammulum yok artık, birak eve alıp kullanmayı. Ama kağıt ürünleri genelde deterjan reyonlarina yakın oluyor ya alıp kalıyorum resmen. Bugun annem taşınacağı eve temizlik yaptirtti, normalde o da kullanmiyor çamaşır suyu ya da diğer deterjanlari, ama çıkan insanların çok pis bıraktığını görünce mecbur kaldı. Ben henüz gitmedim oraya, hele bir deterjan kokuları geçsin
Biraz merak edince Google amca herşeyi öğretiyor. Coluga çocuğa kendimize yazik. Kopurmeyince temizleme, kokmayinca temiz olmaz mantığını çoktan unuttum ben
Atayim canım bakarsın. Banyo sonrası kurulanmadan zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı, hangisi varsa ya da hangisi denk gelirse onu kullanıyorum. Hindistan cevizi yaginin kokusu daha hoşuma gidiyor.