Hak savunmak suçmu..

GDragon

Kalp Her Zaman SOLdan Atar
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
531
477
Sabah sabah sinirlerimi zıplattılar.

Verdikleri maaş çok fazlaymış gibi... İşimizin dışındaki işleride çalışan kızlar yapacakmış.
İşyerinde kahvaltıyı biz hazırlayacakmışız. Kahvaltıyı biz toplayacakmışız. Zaten kızlar olarak bulaşıkları biz yerleştiriyoruz. çayları biz koyuyoruz. Paraları gidecek diye görevli almıyorlar.
Ben işyerinde işim dışında temizliik yapmak zorundamıyım.. değilim. Neden milletin yediği tabağı ben kaldırmak, yıkamak zorundayımki.
Hafta sonları yemek gelmiyor diye kahvaltı hazırlanacakmış. Normalde para veriyorlardı. Bende Erkekler hazırlasın ozaman neden herşeyi kızlar hazırlamak zorunda dedim. Benim işimin dışındaki işleri yapmak zorunda değilim dedim diye. Sen bu dik başlılıkla kapıda bulursun dedi kendini. tazminatta alamazsın dedi. Bende sonuna kadar haklıyım. Siz benim işim dışında başka bir iş yaptıramazsınız. dedim.
(inat değilmi onlar çıkarsınlar ben neden elim boş kalayımki)
Mesela kaç seneden beri zam yapmıyorlar, gerçekten komik bir rakam verdikleri. Bunda bile hakkımı savununca dik başlı oluyorum.

Dayanamıyorum böyle konulara ama elimden susupta oturmak gelmiyor. İşyeri tamam çok rahat ortamı var. Ama insanların hakkına çok giriyorlar. maaş konusunda, sigorta konusunda vb. bunları savununca da dik başlı oluyorum.

O kadar borcum varki, zaten iş bulmak zor. ek işte yapıyorum. hazır işim varken susup oturayım diyorum ama felsefeme ters geliyor. dilimi tutamıyorum birtürlü, başka konularda hiç konuşmayan ben bu tür olaylarda sanki içimden başka biri çıkıyor gibi. Dayanmalıyım sadece aralık'a kadar dayanmalıyım diyorum. İnsanı sinir ediyorlar.

Tamam bir kahvaltı hazırlamak kolay.. ama benim zoruma giden taraf bu tür şeyleri sadece kadınların yapabileceği algısı. Ben buna dayanamıyorum işte.

Cok haklisin. Herkesin is yerinde isi gorevi bellidir, tabi ki arada cay getirilir falan ama duzenli olarak sadece kizlarin kahvalti hazirlamisini anlayamadim.
Donusumlu olmali illa ki olacaksa, bir hafta kizlar bir hafta erkekler mesela..

Sadece bayanlar, bulaşıkları yerleştir, mutfağı temizle, tuvaleti sil, 2 saatimiz gidiyor. ve bizimde yapacak işlerimiz var. Bunları dedğimde o zaman sende erkeklerin işlerini yap onlarda kitap koliliyorlar sabahtan akşama kadar. diyorlar.
Onların bölümü zaten o. Ben onlara demiyorumki gelin benim işimi yapın diye. Mesela bazen geç geldiğimizde çay yok diye yakınıyorlar kimse çay koymamış. Biriniz koysaydı ya sanki ellerine yapışacak.

Calistigim isyeri uluslararasi bir sirket. Benden baska en az 7-8 hamile calisan var. Fakat onlarin ayricaliklarina sahip degilim. Onlar ginde 7.5 saat calisir. Ben 10 saat. Gece calismasina kalmazlar ben kalirim. Ayda 1 gun periyodik izin haklari var. Benim yok...

Sebep; onlar sendikali, ben degilim.

Sesimi cikarsam da biraey degismiyor. İsimi de kaybetmek istemedigim icin goz yumuyorum... Allahtan problemli bir hamileligim yok...

Yani diyecegim o ki; eger kamuda degilsen ozel sirketlerin cok buyuk cogunlugu boyle... En iyisinden en kotusune kadar... Hakkini savunursan boyle tehdit ediliyosun... İate kapi iate sapi misali..

Benim sana tavsiyem eger cok borcun varsa katlan. Bu süre zarfinda da baska is ara.

Özelde bu hep böyle. Ne kadar fazla söylersen o kadar çabuk yerine birini bakmaya başlıyorlar. Evet senin işin belli ama o patron onun istediklerini yapmak zorundasın yoksa kapı orada. Türkiye'de bu iş böyle.

Haklısınız. Karşı çıkın, göreviniz olmayan işleri yapmayın. Gün gün bölüşün her gün bir kişi yapsın. Kızlar yapsınmış! Kızlar XX kromozomu değil Xhizmetçi kromozomu taşıyorlardı çünkü...

İş yapmayı geçtim.. en çok damarıma basılan şey bu oldu. bu işleri sadece kızlar yapar gibisinden konuşuyorlar. Aynı işyerinde herkesin eşit olması gerekir. Karşı çıkıncada en asileri ben oluyorum.

Verdikleri maaş çok fazlaymış gibi... İşimizin dışındaki işleride çalışan kızlar yapacakmış.
İşyerinde kahvaltıyı biz hazırlayacakmışız. Kahvaltıyı biz toplayacakmışız. Zaten kızlar olarak bulaşıkları biz yerleştiriyoruz. çayları biz koyuyoruz. Paraları gidecek diye görevli almıyorlar.
Ben işyerinde işim dışında temizliik yapmak zorundamıyım.. değilim. Neden milletin yediği tabağı ben kaldırmak, yıkamak zorundayımki.
Hafta sonları yemek gelmiyor diye kahvaltı hazırlanacakmış. Normalde para veriyorlardı. Bende Erkekler hazırlasın ozaman neden herşeyi kızlar hazırlamak zorunda dedim. Benim işimin dışındaki işleri yapmak zorunda değilim dedim diye. Sen bu dik başlılıkla kapıda bulursun dedi kendini. tazminatta alamazsın dedi. Bende sonuna kadar haklıyım. Siz benim işim dışında başka bir iş yaptıramazsınız. dedim.
Mesela kaç seneden beri zam yapmıyorlar, gerçekten komik bir rakam verdikleri. Bunda bile hakkımı savununca dik başlı oluyorum.

Dayanamıyorum böyle konulara ama elimden susupta oturmak gelmiyor. İşyeri tamam çok rahat ortamı var. Ama insanların hakkına çok giriyorlar. maaş konusunda, sigorta konusunda vb. bunları savununca da dik başlı oluyorum.

O kadar borcum varki, zaten iş bulmak zor. ek işte yapıyorum. hazır işim varken susup oturayım diyorum ama felsefeme ters geliyor. dilimi tutamıyorum birtürlü, başka konularda hiç konuşmayan ben bu tür olaylarda sanki içimden başka biri çıkıyor gibi. Dayanmalıyım sadece aralık'a kadar dayanmalıyım diyorum. İnsanı sinir ediyorlar.

Tamam bir kahvaltı hazırlamak kolay.. ama benim zoruma giden taraf bu tür şeyleri sadece kadınların yapabileceği algısı. Ben buna dayanamıyorum işte.
haklisin. Cikarsinlar bakalim kimi korkutuyo kopekler. Yasal olarak tazminati vermek zorundalar. Kirolar

Merhaba öncelikle Allah size sabır versin kadın olmak çok zor bu ülkede
Ama borcunuz var ve sıkıntılu bir durumdaysanız biraz sabredin
Başka bir iş imkanınız olursa o zaman işinizi değiştirebilirsiniz.
O zamana kadar sabredin egitim durmunuz nedir bilmiyorum ama kpss sınavına hazırlanabilirsiniz.
Hemen karar vermeyin
Sakin kafa ile sinirlenmeden ne yapacak iseniz yapin
(Sinirli iken hiç birşey konusmayın ve karar vermeyin hoşunuza gitmeyen birşey varsa onu hemen dile getirmeyin.Sakinleşin gurur yapmadan karar verin inan nerede çalısırssnız çalışın mutlaka bir sorunla karişılacaksınız :KK54:

Ne alaka ya? Kizlari köle mi sanıyorlar? Ben olsam kendi isim disinda hicbir seye elimi asla surmem. Hatta bence siz bi gun bu olanlari videoya falan ceksenize. Elinizde kanit olsun. Yarin obur gun bu yuzden sizi isten çıkarırlarsa hakkinizi ararsiniz.

Ben de bir ajansa girmistim. Ise baslama saati 8.30 dediler. Neyse gittim oradaki tek kadin calisan disinda hic kimse gelmemis. Nerede millet dedim. Onlar saat 9 da geliyormus, biz yarim saat once gidip sobayi yakip ortaligi temizleyip (beyefendilerin masasina kadar) cayi koyacakmisiz servisini yapip bulasigini toplayacakmisiz. Dedim nasil yani niye bunlari bir tek biz yapiyoruz? "Cunku bunlar kiz isiymis!" O kiz da kabullenmis normal bir sey gibi anlatiyor. Bu arada ben de teknik elemanim, benim yonlendirmemle calisacak eleman onlar, yani ben onlarin ustuyum. Ama kadinim ya butun pis isler bende... Devam etmedim tabii ki bu kadar sacma isyeri gormemistim ama demek baska yerler de varmis.

Hiç yapamıyorlarsa makineye atsınlar bulaşıkları ortalık yere bırakıyorlar. Sonuçta ben kadınsam mecbur değilimki. sadece sabrediyorum borcum bitene kadar. çünkü bölümümle ilgili çok fazla iş yok. İşyerinde adım Asi ye çıktı :KK43:

cok haklisiniz.bu yaptiklari tamamen cinsiyet ayrimciligi.zaten basimiza ne geliyorsa hep korkmaktan geliyor.herkes korktugu icin siniyor.gücü elinde bulunduranlar da baskinin dozunu arttgiriyorlar.bir silkinip kendimize gelebilsek, insan gibi yasamak icin diretebilsek....ah ah cok zor.bir hayalden ibaret bu söylediklerim.

umarim siz ve diger arkadaslariniz direnecek gücü bulur ve hakkinizi yedirmezsiniz.

LANET OLSUN bu ataerkil sisteme ya.

Şahsen ilerde kocama dahi tek taraflı yemek hazırlamam. Köle olmak için doğmadım. Artık kadınlarda erkeklerde eşit çalışıo yorulduğuna göre, ev işlerinin kadına ekstradan binmesi bu ataerkil sistemi sürdürmektir.

X