Haklı mıyım? Yanlış mı düşünüyorum?

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
5.282
13.179
29
Nekadar kotu herseyin sorumlusu bir anne o birclari odemeselerdi bakin bakalim
Bidaha birc yapabiliyorlarmiydi vermeyin kardesim bir kurus bile vermeyin cevaplarini yapistirin bizemi guvendiniz borc yaparken deyin anneden dayak yemek nedir ya iki kisi alamadinizmi elinden o kabloyu? Annen ceksin abinden suratina bakmazdim ben olsam malesef psif bir baba. O ev ve arabayida anneniz sattirir borclarininodetir sakin elinizdeki evden aldiginiz hakkinizi vermeyin kimseye cunku kimsenin sizi dusundugu yok
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 139 gün geçti.

boslukboslukbosluk

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2021
355
405
Valla elin kızının lafıyla beni kabloyla döven anneyi, annelikten reddederdim öncelikle. Gelin ayrı, kızı ayrı. Gelinin lafıyla hareket edemez annem. Onca senelik evladını üç günlük birinin lafına satamaz, kimse kusura bakmasın. Normal bir anne, kendi kızını gelininden önde tutar. İstediği kadar mükemmel gelin olsun, evladın yerini tutar mı ya? Kendi annem yapsın şunu valla olay çıkarırım. Ne halt etmiş olursam olayım, kızsa da etse de annem yanımda olur. Normali de budur.
Gelinin misafirlerine carlamışsınız, eee? Ne olmuş yani? Tamam on numara bir hareket değil, ama dövecek ne var bunda?
Abiniz de abi değil, yengenize gelene kadar.
Sizin yerinizde olsam, ablam dışında geri kalanla iletişimi minimuma indirirdim. Görünen o ki ondan başka kimseniz yok. Bari birbirinize sarılın.
Yorumunuza katılıyorum. Bir süredir ablam dışında kimseyle konuşmuyorum. Başka olaylar da oldu. O olaylardan sonra anne babamla olan iletişimi de kestim
 

boslukboslukbosluk

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2021
355
405
Nekadar kotu herseyin sorumlusu bir anne o birclari odemeselerdi bakin bakalim
Bidaha birc yapabiliyorlarmiydi vermeyin kardesim bir kurus bile vermeyin cevaplarini yapistirin bizemi guvendiniz borc yaparken deyin anneden dayak yemek nedir ya iki kisi alamadinizmi elinden o kabloyu? Annen ceksin abinden suratina bakmazdim ben olsam malesef psif bir baba. O ev ve arabayida anneniz sattirir borclarininodetir sakin elinizdeki evden aldiginiz hakkinizi vermeyin kimseye cunku kimsenin sizi dusundugu yok
Yok hayır vermem. Daire aldım onla ben. Kenarda tutsam parayı mutlaka isterlerdi.
 

boslukboslukbosluk

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2021
355
405
1) ablanız ve size çok üzüldüm. Lütfen annenizle görüşmeyin. Ne hali varsa görsün. Klasik erkek evlat delisi anne işte.
2) anne ve babanıza her şey müstehak. Abiniz donlarına kadar alsın bırakın. Asla ellerinden de tutmayın.
3) lütfen bu aile için ölüyorum da deseler kredi çekmeyin
Başka olaylar da oldu ablam dışında hepsiyle iletişimi kestim. Araba için kredi ödüyorum bana kredi çek diyemezler o sebeple. Ama kredim bitince diyebilirler. 1 kuruş vermem. En son abimdem küfür işittim
 

Aybush

Popüler Üye
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2019
8.836
15.242
31
Okurken bana gaflet bastı sen birebir yaşamışsın... Abin ile yengen para avcısı... O abiyi sil hayatından gitsin dümbük herif...
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 5 gün geçti.

flamefire

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2018
9.027
7.799
Merhabalar, iyi geceler. Ailevi bir sorun hakkında soracaklarım var. Yazı uzun olabilir. Şimdiden uyarayım. :-) Öncelikle ailevi şeyleri pek dile getirmem ama geçen burada bir üye benimkine benzer (aslında çok benzemiyor, andırıyor diyelim) bir soru sordu. Ona güzel cevaplar, tavsiyeler geldi. Ben de sormak istedim. Madde madde yazacağım. Önce biraz dipnot geçeyim. Biz üç kardeşiz. Abim, ablam ve ben. Annem en çok abimi sever. Abim 9 yıllık evli. Annem babam memur emeklisi ( Maddi durumları orta yani ondan bunu belirttim.) Gelinimiz görünüşte gayet iyi biri. Bir sorun yok. Ben de hep saygılı davrandım. Hiçbir zaman şahsi bir sorun yaşamadık. Zaten çok sakin biriyim, insan kırmaktan çok korkarım. Ama her şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

1) Abim evlendiği ilk yıl hiç borçları yoktu. Kirasını bile babam ödüyordu. Yengem de çalışıyor. Evlerine 2 ortalama maaş giriyordu. Yengem pahalı pahalı mağazalardan giyiniyor, kendini yılda 3 kez tatile götürtüyordu. Götürmezse kavga ediyordu. Şimdi diyebilirsiniz boslukboslukbosluk sana ne bundan diye. Doğru. Normal şartlarda bana ne. Ama tüm bu harcamalar kredi kartıyla yapılmış. Babam defalarca kredi kartlarının borcunu kapattı. Ablamla ben de 2 kot 5 kazakla okula gidiyorduk. Bir de yengem beğenmezdi. Küçümseyerek bakardı kıyafetlerimize.

2) Abim ek kazanç sağlamak için bahis oynamış. Krediler çekmiş. Yüklü miktarlar. Tam söylemiyor ama tahmini 300 bin küsür borç var. Babam kredi çekti bir kısmını ödedi. Hala o krediyi ödüyor. Annemin üzerinden abim gizlice kredi çekmiş. O nasıl oluyorsa. Annemin maaşı hala olduğu gibi kiraya gidiyor. Babamın birikmiş 50 bini vardı. Onu da batırmış.

3) Ailemin yaşadığı şehirde iyi bir semtte zamanında mirastan para kalınca aldığımız dairemiz vardı. Kirasını abime veriyor, o da kendi evinin kirasını ödüyordu. Abim başladı o evi satalım demeye. Babam ikna olmadı. Tek güvencemiz o ev olmaz, dedi. Aradan 5-6 ay geçti. Yengem abimi evden kovdu (sözde). Borçlar ödenmezse boşanıcam dedi. 1 çocukları var. Abim 1 hafta annemlerde kalmış. (Ben şehir dışında çalışıyorum bu arada) Neyse ne hikmetse 1 haftada eve 750 bin veren bir müşteri çıktı. Ev satıldı. Ev satılmadan önce ben memlekete gittim. Parayı 3 e bölün. Ben ve ablam da hakkımızı alalım dedim. Annem bize kızdı başta, sonra kul hakkından girince biz o da tamam dedi. Neyse para 3 e bölündü. Yengemin suratını görmeniz lazım. 5 karıştı. Anneme de "niye kızlara verdiniz bizim borcumuz var. Borcu kapatıp geri kalanını ev peşinatı yapacaktık demiş." Bizim yanımızda da "beni heveslendiriyorsunuz, bir şey yapmıyorsunuz bla bla" laf etti. Ablam cevap verecekti. Ben dürttüm. Sırf abimle aramız açılmasın, ailede huzursuzluk çıkmasın istedim. Abim kendi payını alıp bir kısmıyla borç ödemiş. Geri kalan nerde belli değil çünkü borçlarını tamamen kapatmamış. Bu arada derseniz borç abinin borcu yenge ne alaka diye. Yengem para harcamayı çok seviyor. Sosyal medyada zengin gibi görünmek istiyor. Pahalı arabaya binip iş yerinde havalı olmak istiyor. Bunu kendisi söyledi. Yani abimin ek gelir sağlamaya çalışırken bahise bulaşmasının yettirememesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Borç varken bile 2 kez egeye tatile götürttü kendini.

4) Ben 2 yıldır araştırma görevlisiyim. Ablam devlette öğretmen. Abim ikimize de kredi çektirmeye çalıştı. Çekmedik. Bir gün laf arasında ikimize de "domuzlar" dedi. Çok gücümüze gitti. Oysa ben abime 1000, 2000, 3000... hep böyle borç verdim. Geri ödemesini de beklemedim. Telefon alıp satmış. O borcu da kapattım. Teşekkür bile etmedi. Anneme bunu söylediğimizde şaka yapmıştır dedi. Biz daha üsteleyince ablamla bana bağırdı. Biz abime hişt desek bize bağırır, bize çemkirir. Abim domuz diyor. Hiç "oğlum o nasıl laf" diyen yok.

5) Abim amcam ve eniştemden de borç alıp geri ödememiş. Bu yüzden bize küstüler. Küsmelerinin sebebi anneme, babama borcu hatırlatınca annem "siz de görün aynısını inşallah çok zor durum bizi anlamıyorsunuz" demiş. İnsanlar da alındı tabi. Hem para ver hem beddua duy. Babam bile abime laf etse, bağırsa annem abimi savunur. Hep şunu der "Napsın girdi bir bataklığa, kurtarcaz, napalım, atalım mı, evladımız o bizim" Ben birkaç kez muhabbetini yapınca "İnşallah senin çocuğun daha beterini yapar" bile dedi. Doğmamış çocuğuma beddua yedim iyi mi :-)

6) Abimler hep yengemin kardeşini gezmeye götürürdü. Ablamla biz öyle bakardık. Şunu diyebilirsiniz "kızım kendiniz gezsenize götürmezse götürmesin" Haklısınız. Ama bunlar olurken biz daha öğrenciydik. Paramız pek yoktu malum para kalmıyordu evde. Canımız sıkılıyordu. Bunalıyorduk. İnstagrama bir bakıyorduk. Abim yengem bir de yanlarında yengemin kardeşi tatile gitmiş, başka şehre gezmeye gitmiş. Sonra gelince "Babacığım biz kartı ödeyemedik, haciz gelecek ühhüh". Sinir oluyorduk ablamla. Ve bunu anneme söylediğimizde bize yengemin kardeşini bile savundu. Bizi savunmadı.

7) Geçen sene abim, yengem, ablam, ben yazlık kiraladık. 2 haftalığına.. Tatiliin 2 .günü yengemin arkadaşı ve arkadaşının eşi kalmaya geldi. 1-2 gün kalacaklardı sözde. 7 gün kalmışlar. Biz 4. gün döndük. Çünkü yengem "kızlar misafirler salonda yatıyor, siz oraya geçin onlara odayı verelim" dedi. Biz de alındık. Toparlandık döndük. Dönerken ablam tutamadı kendini misafirlerin yanında " 2 haftalığına geldik paranın çoğunu da biz verdik ama yerimizden edildik." dedi. Ben insanlara ayıp olur diye "Benim çalışmam var onun yetişmesi lazım zaten yeter bu kadar" dedim. Döndük işte. Yengem annemi arayıp "Kızların misafirlerime terbiyesizlik yaptı." gibisinden bir ton söylemiş. Ben geçen sene 24, ablam 26 yaşındaydı. Annem bizi dövdü. "Anne bak öyle olmadı bizden dinle" diye yalvardım. Ama kabloyla dövdü. Birkaç gün izle dolaştık öyle. Sonra ablam da ben de çalıştığımız şehirlere döndük.

Annem oğluna asla laf söyletmiyor gördüğünüz gibi. Hadi evlat deyip geçeyim. Ama gelin? Neden biz gelinin bir yanlışını söylediğimizde bize sürekli onu savunuyor. Sonra bağırıyor. Evden kovuyor hatta. Daha anlatacak çok şey var kızlar. Sabaha kadar yazsam yazarım. Soruya geçeyim.

Şimdi burada evli ve bu konularda tecrübeli arkadaşlar da var. Onlar belki benden daha iyi yorumlar. Görümce olan, gelin olan da var. Ben yengemin aileme göründüğü gibi saygılı, iyi niyetli, masum biri olduğunu düşünmüyorum. Aksine bizim mal varlıklarımıza, paramıza güvenen biri olduğunu düşünüyorum. Kendi ailesinden 1 kuruş istemez, hep bizden. Çok para harcadığı için bu duruma düştüklerini düşünüyorum. Siz benim yerimde olsanız böyle düşünür müydünüz? Yoksa boslukboslukbosluk sen fesatça yorumluyorsun, yanlış düşünüyorsun mu diyorsunuz? Lütfen açıkça yazın. Söz kırılmayacağım. Eğer ben hatalıysam bileyim ve ona göre düşüncelerimi gözden geçireyim. Çok uzun oldu özür diliyorum vaktinizi çaldığım için. Umarım atlayarak da olsa okuyup bana yardımcı olursunuz.
Gelin değil yılan .Ama duclu aılenız kudura bakmayın .
 

flamefire

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2018
9.027
7.799
Evet. Onlar bizim arkamızda dursa gelin bunları yapamazdı
Kımseye anlatmayın buraya yazmanız harıka .Zıra bu devırde kımseye bısey anlatılmıo .Ben olsam agzıma gelenı sayar dikdir ederdım gelınede abımede .Sızde huylarını bılıosunuz tatıle gudıosunuz .Bazen ınsan yapıo ole sacma seyler ıste .Anne baba dıokar ya her anne baba da anne baba deıl .Bulunmaz hınt kumasımı sızın gelın .Saka gıbı baxı ınsanlar gercekten ya
 

Simurgp

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2007
3.812
6.867
En iyisini yapmışsınız iletisimi kesmekle, o anneniz sizi döveceğine oglunu dövseydi. Burda tamamen anne suçlu. Abinin her açığını örttükleri icinde anneniz ve babanız. Evlattir hic kimse dayanamaz ama gerekirse odemiycekler icra gelicek, o zorluğu görcekler ki duzelsinler yada tamamen bitiyorsa da bitsin. Borcu varken tatile gidemeyeceğini , ayağını yorganına gore uzatması gerektiğini öğrenecekler.
Siz asla para vermeyin hatta gorusmeyin bile, degmezler. Annenizden de cok ciddi diyorum uzak durun, ben asla gorusmezdim.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 47 Kg. ile 63 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 159 cm. Başlangıç Kilom :77.4 Kg. Şimdiki Kilom :77.4 Kg.

sevimlicosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
556
1.084
25
Yok hayır vermem. Daire aldım onla ben. Kenarda tutsam parayı mutlaka isterlerdi.
her seyde bir hayir vardir . bakin kendi evinizi almissiniz .o aptallar evi sattirmasaydi hala parasini yiyiyornokucaklardi hem duzenli gelirleri bozulmus hemde siz kendi payiniz almissiniz.kira onlara gitseydi size gene bisey verilmeyevekti belki sizin icin daha iyisi olmus . aklinizda yerinde masallah burda akla ihtiyaciniz bile yok akillica davranip paranizi guzel bir yere yatirmissiniz.siz gayet akilli ve makul bir insansiniz . anneyi aileyi falan bosverin boyle devam .supersiniz 👊🏻👍👍👍