• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala oluyorum ama yardıma ihtiyacım var :(

Büyük altın takın
Sonra süslü bir sepet hazırlayın, içinde 3-6-9-12 aylık yani çeşitli büyüklükte kıyafetler, ilk oyuncakları vs koyun.

Ben böyle yapmıştım.

Bir çeyrek tak yanında 20li hastane çıkışı al.ana kucağı ve oto koltuğunda alabilirdin ama almışlardır.Anneye lohusa geceliği sabahlıklı olanlardan olabilir.sanki çok içinizden gelmiyordu zorunluluktan yapıyor gibisiniz.siz öremiyorsanız örenlerden patik bebek yeleği bebek ceketi anneye de patik ve lizöz(lohusa şalı)alabilirsiniz

Yok hayır aksıne severek ve ısteyerek yapıyorum bende böyle seyler düşünüyordum ama bebek doğunca görürüm eksikleri diyodum çünkü gelip gidemiyoruz tel söylemezler biliyorum . Çokta mutluyum ama imalar beni bi düşündürdü , acaba dedım yanlış mı yapıyorum başımdan geçemediği için farklımı düşündüm bilmediğimden fıkır almak istedim yoksa onların bana çok yardımı dokundu Allah var bende yaparım inşallah :)

Ben yakınlarıma hediye sepeti hazırlıyorum:KK70:
Komik gelmesin ama.
Bu kıyastaki hasır büyük sepetlerden alıyorum.
Içine bi paket bez
Islak mendil
Şampuan
Pisim kremi
Sabun
Bebe yağı
Bebe taragi
Tırnak makası
Burun pompası
Dis kasıyıcı
Emzik ve askisi
Biberon
Kulak çöpü
Bebeğe patik ve corap
Anne süt pedi
2 tane zıbın
2 tane takım
Anneye çorap
Anneye pijama takımı
Anneye çorap
Çıngırak takimi
Sut arttırıcı cay
Ateş olcer

2 defa yaptım. Bunları koymuştum. Aklıma gelmeyen de olabilir. Guzel bi susluyorum tulle kurdeleyle. 2si de çok çok beğendiler ve kullaniyorlar hep görüyorum.
Düşünebilirsin bence

liste gayet güzel ama annelerin önceden belirledikleri markalar olabilir. o yüzden riskli bir hediye

İnan'ın öyle zor ki annemde bende soruyoruz ailemize ilk defa böyle yakından bi bebek katılıyo ne kadar olsada bilmiyoruz söylense çanımızı verırız elimizden ne gelmiyorsa yapılır ama bu şekilde ne beklendıgını bilmiyorum sonuçta müneccim değiliz net olunsa daha kolaylaşır herşey Beklentıler insanı çok yoruyor.

Bebeğe çeyrekte değil yarımlık takmayı düşünüyorum . Onun haricinde pijama takımı zıbın yelek kıyafet türünde alacağım ama bu araba koltuğu ana kucağı bunlardan anlamıyorum nasıl bişey almalıyım nereden

Mama sandalyesi, araba koltuğu,bebek arabası vs... ama sormadan almayın belki bunları tamamlamışlardır.
bebek mağzalarında satılıyor. yada büyük avm lerde bulabilirsiniz. Google yazın yaşadığınız ilde ilçede nerde ne var öğrenin.
Siz bide bebek doğunca ki tripleri bir görün herkes doğurduğu çocuğa baksın... suratları gülmez siz gelince
sanki sadece o doğum yapmış bir tek o bebek bakıyor. Bir tek o uykusuz kalıyor..
Tecrübe ettiğim için söylüyorum. Mahcup olmayın ,mümkün olduğunca mesafeli olun en doğrusu bu, duruşunuz olsun.
Niye böyle yaptı niye böyle davrandı diye düşünmeyin. Halasınız görün bebeği sevin gidin gelin..
Çünkü bir derdi olan açıkca söyler, karnından konuşanları sevmem.
Her şey erkekte bitiyor da neyse fazla uzatmayım.

Öncesindeyse çok sordum ciddi anlamda üstelik neye ihtiyacınız varsa diye açıkcası bilmediğim içinde geç kaldım bebek doğuncaya alınır ne eksıkse diye düşündüm .
nasıl bişey alayım bilmiyorum arabayı ana kucağını felan daha almadılar sanırım
O zaman arayın abi ben kafama göre almak istemiyorum,sizde henüz almadınız bebek arabası anakucaği,beğendiğiniz hangi modelse söyleyin bugün alacağım deyin. Siz söylemezseniz kafama göre alacağım diye ısrar edin.
Ve alın derim söylerlerse söyledikleri modeli,yoksa kendi istediğiniz arabayı alıp aldım deyip çıkın işin içinden. Abim bana trip yapsa ben bunu yapardım,kimsenin suratını çekemezdim.
Şimdi siz gidip 100 parça kiyafet dahi alsanız gözlerine küçük görünecek emin olun zira abiniz trip yapıyormuş zaten.

İlla onun söylemesi gerekmiyor ki bana da sorsalar bende bir ihtyacım yok derim söylemeye yerinirim neden ağabeyinize sormadınız ki sor eşine kardeşim soruyor ne istersiniz diye derdi eşine söylerdi. Ya da bir bebeğin neye ihtiyacı olduğu belli şunu almayın ben alıcam diyebilirdiniz sonuçta diye düşünüyorum ne bileyim beşik olur, bebek arabası olur, kıyafet, bakım ürünleri vs..

Mesela bizim gelin hamileyken ben indirim vardı internette markası belli olan bakım ürünlerinden, emzik, biberon, yıkama süngeri, sonra istanbula gittiğimde ayrıca alışverişe çıkıp hastane çıkışları mevlid takımları almıştım o da bana söylememişti istememişti yani artık son anına gelmiş geç kalmışsınız da bence şimdi de yapabilirsiniz set halinde benimde çocuğum yok daha heniz hamileyim ama sizin dediğiniz gibi bu ihtiyaçları bilmek içinde müneccim olmaya gerek yok bence annenize de sorabilirdiniz.

tabi orası da var. ben sona bırakmıştım ama kendimce marka belirlemiştim. onun dışında gelse kullanmazdım.
Benim ilk aldıklarımdı bunlar ;)
Kıyafet falan sonra bırakmıstım mevsime uygun alabileyim diye ama tırnak makasıdır,taraktır vs 'dir bunları ilk almıştım.
Ha şöyle olabilir,hamile olduğunu ilk öğrendiğinizde verebilirsiniz böyle bir paketi,o zaman çok makbule geçer tabi.

Yengem yada görümcelerim hamile olsa doğum öncesi ve doğum sonrası birer çiçek alırım onlara. Güzel kokan,insanı hafifleten türden. Zevklerine göre birde manevi değeri olacak küçük bir hediye. Öncelik her zaman anne olmalı bence. Cefayı çeken kadın, neden bebeğe hediye alınır bilmiyorum.

Yeğenlerime de zıbın, bir iki pijama alırdım. Belki bide çıngırak seti. Hediye zaten bebeklere çok gelir. Annelere bir şey almak daha güzel bence. :anne:
Ay aklıma ne geldi :) 7 aylık hamileyken doğum günümü kutluyorum.. Hediyelerden biri bebek battaniyesiydi :KK53: Gene sağolsunlar tabi ama.. Kendimi garip hissetmiştim.

ya siz takınızı yapın bi de böyle görüp beğendiğiniz elbise'dir tulumdur alın.

yani zaten bol bol hediye gelecektir, bi de onları değiştirmeye uğraşmakta çok zor olur. ama kızsa bebiş mesela güzel bi elbise ya da erkekse güzel bi takım alıp üstüne de altınınızı takıp götürebilirsiniz.

halasınız sonuçta, anneniz düşünsün örgüyü vs. babanne olarak bi ufak bohça götürülür bizim burda.

bebiş kıyafetleri o kadar güzel ve çekici ki, gidince sizde kaybedersiniz zaten. adı 2 elbise olacağına bi elbise bi yarım altın daha gösterişli olur.

Durumuma göre bilezik altın gibi birşey alırım. Çok mutlu olur. Bozdurur istediğini alır.

Ay aklıma ne geldi :) 7 aylık hamileyken doğum günümü kutluyorum.. Hediyelerden biri bebek battaniyesiydi :KK53: Gene sağolsunlar tabi ama.. Kendimi garip hissetmiştim.
Hissedersin tabi. Sanki tüm hayatın artık bebekmiş, senin için alınacak en güzel hediye çocuğuna alınanmış gibi. Tamam çocuklarımız her şeyin önünde ama önce ben, ben oldum sonra anne oldum. O yüzden doğum yapana gidince hep anneyle ilgilenirim. :)

Hissedersin tabi. Sanki tüm hayatın artık bebekmiş, senin için alınacak en güzel hediye çocuğuna alınanmış gibi. Tamam çocuklarımız her şeyin önünde ama önce ben, ben oldum sonra anne oldum. O yüzden doğum yapana gidince hep anneyle ilgilenirim. :)
Harikasın.. Bence de öyle olmalı.

Bence ya altın takın ya da oto koltuğu mama sandalyesi vs gibi bir şey alın.
Bir de 12li aylık badi setleri var. 1 aylık, 2 aylık filan diye foto çekmelik. Onlar da güzel oluyor

Back
X