Hamile Arkadaşım ve Ben

Lusi

O zaman dans 🕺
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Ekim 2010
13.876
38.106
Kızlar yorumlarınza ihtiyacım var ve şuan kendimi kötü hissediyorum.

İş yerinde Oda arkadaşım hamile. ilk aylarında ve bu sebeple sürekli istifra ediyor. ve sürekli istifra ettiğini anlatıyor.
geçenlerde yemekhanede yemek yerken kusmuş tüm yemeği çıkardığını fln anlattı ya tamam dedim anlatma artık.
daha sonra başka bir kusmuk macerası yolda kustuğunu fln anlatıyo cebinden poşet varmış çıkarmış fln hemen.
neyse geçen gün de bizim oda kilitliymiş sabah kimse gelmemiş arkadaşım da anahtarla uğraşamamış o haliyle yan odaya geçmiş orası açıkmış orda kusmuş ve orda büyük bir abimiz var 50li yaşlarda o peçete fln vermiş poşet vermiş yardımcı olmuş bunu da anlattı.

bu sabah da odada kustu dursam ben de fena oluyorum hemen kaçtım hem de rahat yapsın dedim ne bileyim empati yaptım başkası yanımda olsa utanırdım hamilelik farklı bir durum ama.
daha sonra odaya tekrar geldim surat bir karış ya ne oldu dedim hemen kaçtın gittin bir peçete bile vermedin dedi. ya dedim rahatsız olursun diye çıktım dedim benim e midem bulanıyor demedim, diyemedim.

yani çok hassas biri değilim ama midem bulanıyo böyle durumlarda kahvaltı fln yapamıyorum şuan o oturdu yedi bir şeyler ben yapamıyorum midem kapandı.

yani yardım etmek isterdim tabiki ama yapamadım bencil biri değilimdir ama çok mu yanlış bir şey bu yaptığım kendimi kötü hissediyorum şuan.

NOT: şuan bu konuyla midenizi bulandırdıysam çok özür dilerim şuan yazarken ben bile kötü oluyorum :KK43:

Son düzenleme:
Siz kahvaltı ederken de biz burda aç kaldık sabah sabah,şaka bi yana anlatması tabiki hiç hoş değil ama kimsede işyerinde bulduğu her köşeye kusmak istemez,ah çeken bilir o bulantilari..Biraz sabır sadece geçicek..:-)

Ben de kusacam şimdi:KK53: Arkadaşım bana eziyet çektiriyor ben de size çektireceğim diyorsunuz galiba.

Öneri olarak da bir kaç ay sabredin,kusmaları azalacak hatta bitecek :KK45:Teselli verememiş olabilirim ama neyse

yo sabrediyorum istifra etmesin demiyorum ki ben yanında değilkenki durumları bile detaylı anlatmasından rahatsızım ki anlatma dememe rağmen.
yanlış anlaşılmasın sevdiğim biri onun üzüldüğüne onu kırdığıma üzüldüm hamile hassas yardımcı olmak isterdim ama maalesef olamadım :KK43:

Siz kahvaltı ederken de biz burda aç kaldık sabah sabah,şaka bi yana anlatması tabiki hiç hoş değil ama kimsede işyerinde bulduğu her köşeye kusmak istemez,ah çeken bilir o bulantilari..Biraz sabır sadece geçicek..:-)

kahvaltı edemiyorum ben de maalesef, kusura bakmayın :KK14:

çok ortada yapıyor ve çok ilgi görmeye alışmış..ama hamile sonuçta duygular falan tavan...çokta üzerine gitme..

Madem kusuyor ona göre tedbirli davranmak zorunda.
Peçetesini poşet ini yanında taşısın o zaman
Yardımcı olmak bir tarafa kimse devam eden bu durum için kendisine hizmet etmek zorunda değil.
Şahsen ben kusan birisini gördüğüm an reflex olarak istisnasız kusarim.

Ay o hamile kadınada yazık özellikle yapmıyor ki sizinde durumunuz kötü ama az katlanın onunda elinde değil

tabiki hamilelik bu katlanamama durumu yok da yanımda olmayan bir şeyi paylaşınca bile kötü oluyrken yanımda olunca maaesef daha kötü hissettim :KK43:

ben seni çok iyi anlıyorum,hayatta kusmadan iğrendiğim kadar hiçbir şeyden iğrenmem.öğrencilerimin burnunu silerim,ağzını silerim,bazen altlarına çiş yaparlar tiksinmem ancak içlerinden biri kussa bende kusarım yani elde olan birşey değil bu.

arkadaşın da hamile onun da elinde olan bir durum değil ancak surat yapması da çok manasız olmuş.madem mide bulantıları yoğun poşet,peçete falan taşıyabilir daha kolay olur..benim de bir arkadaşım aynı durumda kızcağız elinde poşetle geziyor daha uluorta kusmadı şükür :)

Arkadaşın bekar mı ?
Neden bu zor süreçte kocası yanında değil (eğer ewliyse tabi)

Arkadaşınız hamile, çok istisnai bir durumu var
Anlayışla karşılayalım tamam ama her nerede ve ne zaman kustuğunu detaylarına kadar anlatması mide bulandırıcı
bir de uyarmanıza rağmen anlatıyormuş :KK62:
hoş değil...
bi arkadaşda kıskanıyormusunuz yazmış, he he kıskançlık mide bulantısı yapıyor :KK45::KK45::KK45:

Arkadaşın bekar mı ?
Neden bu zor süreçte kocası yanında değil (eğer ewliyse tabi)

eşi de kendisi de çalışıyor manen yanındadır ama her dakika kusmuk nöbeti tutamaz heralde kocası da :KK14:

Arkadaşınız hamile, çok istisnai bir durumu var
Anlayışla karşılayalım tamam ama her nerede ve ne zaman kustuğunu detaylarına kadar anlatması mide bulandırıcı
bir de uyarmanıza rağmen anlatıyormuş :KK62:
hoş değil...
bi arkadaşda kıskanıyormusunuz yazmış, he he kıskançlık mide bulantısı yapıyor :KK45::KK45::KK45:

değil mi anlatmasa keşke:KK75:
ben ona cvp bile vermedim artık kıskanmak nasıl çıkıyorsa bu konudan artık :KK70:

isteyerek yapmiyordur ama kimi insanda hassas oluyor af edersiniz biri yanimda kaka yapsa tiksinmem kusdumu otomatikmen bende kusuyorum en nefret ettigim sey ama engel olamiyorum kizima hamileyken esimle kiyafet bakiyorum soyunma kabininde engel olamayip denemek uzere aldigim kiyafete kusmustum ve cok utandindim satin aldim kiyafetleride bence arkadasiniz engel olamiyordur biraz daha sabredin :KK66:ikinciside hamilelikden alinganlik yapmis olabilir

çok ortada yapıyor ve çok ilgi görmeye alışmış..ama hamile sonuçta duygular falan tavan...çokta üzerine gitme..

gitmiyorum valla her konuda yanındayım sürekli evden bir şeyler getiriyorum onu düşünerek, pasta çörek yapsam getiyorum markete gidince aklıma geliyor atıştırmalık fln bile alıyorum:KK14:

Madem kusuyor ona göre tedbirli davranmak zorunda.
Peçetesini poşet ini yanında taşısın o zaman
Yardımcı olmak bir tarafa kimse devam eden bu durum için kendisine hizmet etmek zorunda değil.
Şahsen ben kusan birisini gördüğüm an reflex olarak istisnasız kusarim.

ben seni çok iyi anlıyorum,hayatta kusmadan iğrendiğim kadar hiçbir şeyden iğrenmem.öğrencilerimin burnunu silerim,ağzını silerim,bazen altlarına çiş yaparlar tiksinmem ancak içlerinden biri kussa bende kusarım yani elde olan birşey değil bu.

arkadaşın da hamile onun da elinde olan bir durum değil ancak surat yapması da çok manasız olmuş.madem mide bulantıları yoğun poşet,peçete falan taşıyabilir daha kolay olur..benim de bir arkadaşım aynı durumda kızcağız elinde poşetle geziyor daha uluorta kusmadı şükür :)

beni anlayanların olması güzel içim rahatladı kızlar sağolun :KK15:

yo sabrediyorum istifra etmesin demiyorum ki ben yanında değilkenki durumları bile detaylı anlatmasından rahatsızım ki anlatma dememe rağmen.
yanlış anlaşılmasın sevdiğim biri onun üzüldüğüne onu kırdığıma üzüldüm hamile hassas yardımcı olmak isterdim ama maalesef olamadım :KK43:

ben hiç yanlış anlamıyorum, size çok hak veriyorum
ben de hamileliğimde 9 ay çok büyük mide bulantısı yaşadım, çok fena günlerdi, arkadaşınızın durumunu anlıyorum
ancak bunu sürekli anlatıp durmak hiç doğru değil
benim hamileliğimde o kadar midem bulandığı halde
ben birinin istifra gördüğünü görünce aynen istifra edecek gibi oluyorum, küçüklüğümden beri böyle
kesinlikle için kaldırmıyor
herşeyi kaldırabilirim, bunu kaldıramıyorum
tamamen bünye meselesi

şu bir gerçek ki hamilelik bulantısı feci oluyor ve kusmak söz konusu olunca mümkünse yanında biri olmalı insanın
ben bir keresinde boğuluyordum, gözüm falan karardı, yanımda birileri olmasa belki ölürdüm

bence siz mutlaka, oda arkadaşınıza istifra etmesi gerekirse yardımcı olacağınızı
ama bunun dışında mide bulantısı - kusmak gibi olayları size anlatmaması gerektiğini
o anda sizin de midenizin bulandığını, bunun elinizde olmadığını, bünyesel olduğunu, bunun arkadaşınızdan kaynaklanmadığını, ailenize karşı bile böyle olduğunuzu vs vs vs açık bir dille, kalbini kırmadan anlatın
eğer arkadaşınızın bulantıları da benimki gibi sürerse 1-2 ay değil baya katlanmak zorunda kalırsınız

X