Hamile depresyonu...

Korra

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
72
16
Merhaba hanımlar , hamilelik depresyonu geçiren var mı ? Nasıl atlatınız ,neler yaptınız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ...

Merhaba hanımlar , hamilelik depresyonu geçiren var mı ? Nasıl atlatınız ,neler yaptınız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ...
canım ben henüz hamile değilim 6-7aydir istiyoruz birde bi haftalik dusuk yaptim uc ay once ama şimdiden girdim depresyona bakalım hamile olunca ne yaparim bilmiyorum Rabbim yardim etsin kolay degil. hamilelik boyunca sunu düşün senin gibi hamile olmak için deli divane olanlar var tadını çıkar
ayaklarını uzat meyve tabağını al naz yap:KK36: eşine ani yasa :KK5:

Çok çok geçmiş olsun umarım Allah gönlüne göre verir... Allah'a çok şükür bunun bir Lütuf olduğunun farkındayım fakat tuhaf bir duygusal bozukluk yaşıyorum ,birde bunun lohusalığı var ki lohusalıkta çok daha yoğun oluyormuş bu durum lohusalıkta katlanırsa Nolur bilmiyorum o zaman sütümü falan etkiler diye endişeliyim ,bilemiyorum Karışık hisler ....

canım meditasyon müzikleri dinle kafana çok takma.bende de duygusallık ve alınganlık başladı.biri bi şey söylese gözlerim doluyor.ama bebeğimi düşünüyorum hareketlerini hissettikçe onunla konuşuyorum.sen de öyle yap.bebeklerle ilgili kitaplar oku iyi geliyor.

İdeal kilo almama rağmen Bunalima girdim. Hayatin boyunca zayiftim. Belki bundan dolayi

canim oncelikle tebrik ederim insaallah sagsalim sorunsuz kucagina alirsin yavrunu.benim 9bucuk aylik bir oglum var cokkk enerjik mutlu bir hamilelik gecirdim dogumum cok zor olmasina ragmen dikislerle ikinci gun kalktim ayaga her isin basi sahip olduklarinin farkina varmak sukretmek ve anin tadini cikarmak.Hamilelik cok ozel ve guzel bir surec bir arkadasin da dedigi gibi uzat ayaklarini ve tadini cikar ben sahsen oyle yaptim ve simdi bebegim cok huzurlu ve guler yuzlu bir bebek.illaki hormonlarinda etkisiyle kisa sureli bir psikolojik rahatsizlik hissedebilirsin sonucta hayatina biri giriyor ve bu biri senin uykularini,enerjini alacak hayatinin tumune ortak olacak dunyanin en guzel seyi.Birak o an ne hissediyorsan onu yasa ve duygularini en yakinindakilerle paylas icinde buyutme sukret ve maneviyatini saglam tut,sukrettikce nimetler artar.bu psikolojik sikintilarinda gecici oldugunu dusunerek rahatla.Bana inan hersey cokkk guzel olacak,sen ANNE OLACAKSIN:)

Evet tek teselli bu.psikolojik biyolojik kimyasalyyönden saglikli olur inşallah. Kiloyu da hemen veririm umarim

canim oncelikle tebrik ederim insaallah sagsalim sorunsuz kucagina alirsin yavrunu.benim 9bucuk aylik bir oglum var cokkk enerjik mutlu bir hamilelik gecirdim dogumum cok zor olmasina ragmen dikislerle ikinci gun kalktim ayaga her isin basi sahip olduklarinin farkina varmak sukretmek ve anin tadini cikarmak.Hamilelik cok ozel ve guzel bir surec bir arkadasin da dedigi gibi uzat ayaklarini ve tadini cikar ben sahsen oyle yaptim ve simdi bebegim cok huzurlu ve guler yuzlu bir bebek.illaki hormonlarinda etkisiyle kisa sureli bir psikolojik rahatsizlik hissedebilirsin sonucta hayatina biri giriyor ve bu biri senin uykularini,enerjini alacak hayatinin tumune ortak olacak dunyanin en guzel seyi.Birak o an ne hissediyorsan onu yasa ve duygularini en yakinindakilerle paylas icinde buyutme sukret ve maneviyatini saglam tut,sukrettikce nimetler artar.bu psikolojik sikintilarinda gecici oldugunu dusunerek rahatla.Bana inan hersey cokkk guzel olacak,sen ANNE OLACAKSIN:)

Güzel desteğiniz için çok teşekkür ederim ... Benim bu Bunalımı biraz daha ağır geçirmemin klasik hamile endişeleri dışında kayınvalide ile birlikte yaşamam ve çok sorunlu bi insan olmasından kaynaklanıyor .... Umarım Dediğiniz gibi atlatabilirim doğum yaklaştı iyice ve şimdi doğduktan sonra bana ne gibi Sıkıntılar yaşatır diye endişeler yaşıyorum dolayısıyla Endişelerim bitmediği için bu Sürecin üstesinden gelemiyorum çok kolay ....

Ben de hamilelik depresyonu yaşadım, geceleri uykusuzluk, sürekli Endişe, sinirlilik, duygusallık vsvs. Ben kendimi sakinleştiremediğim için bebeğimin kalbi 9. Hafta Durmuş :KK43: tabi bunun ardından bir depresyona daha girdim...şimdi çok şükür bir daha hamileyim ve ne ilginç ki çok daha rahatım..bu durum yani sağlıklı psikoloji; beklentileri makul düzeyde tutup, hayatı ve insanları en azından bu zorlu süreçte olduğu gibi kabullenip pozitif yönden ele almaktan geçiyor, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

2.hamileliğimde daha az kilo aldığımdan olsa gerek bi nebze daha iyi psikolojim. 2 hafta kalınca doğuma vereceğim kiloları ve de en önemlisi yavrumu kucağıma alacağım için çooook huzurluyum

İlk gebeliğimde hamile olduğumu kan testi sonrası öğrendiğim andan itibaren çok huzursuzluk ve endişe kapladı ruhumu ve çok karamsardım gerçekten, merdiven çıktım bir şey oldu mu, bir şey kaldırdım, ani hareket ettim, stres oldum, sinirlendim ne oldu acaba, salata yedim temiz miydi..pizzanın sosisi bir şey yaptı mı.. mayonezli mesela dip sos yedim bozuk muydu, balık yedim zehirlendim mi..duman soludum eyvah...gece uyuyamadım ne olacak şimdi.. şeklinde resmen bir baykuş gibi gezdim, yedim bitirdim kendimi :KK43:
Gerçekten bana göre gebelik esnasında, öncesinde ve sonrasında fiziksel zorlamalar, yediklerimiz, yorgunluklar veya rahatsızlıklardan çok çok daha önemli bana göre sağlıklı bir psikoloji...Çünkü anne rahminde fiziksel etmenlerin zararlı etkilerine karşı gerçekten çok korumalı bir sistem içerisinde barınıyor bebek ilk günden itibaren, dolayısıyla kaçınılmaz olarak annenin dolaşımı ile gelen kandaki stres, üzüntü, heyecan vs gibi duyguların yükselttiği hormonlar, enzimler bu sistemde yer alan bebeğe ulaşıyor, bunların da etkilerini Allah biliyor. Dolayısıyla en önemlisi pozitif düşünmek, mutlu olmak her şeye rağmen...
Sonra bu tecrübelerle etrafımdaki gebeleri gözlemledim.. herkes rahat, kimsenin bu detayları düşündüğü filan yok ve herkes de gayet sağlıkla gebeliklerini sürdürüyor..ama gebelikte yükselen hormonlardan mıdır nedir bazen insanın elinde olmuyor. Ancak abartmamak lazım gerçekten, sadece gereken tedbirleri gerektiği kadar almak gerekiyor ve gerisini de önce Allah'a sonra da bu işin uzmanlarına bırakmak en doğrusu...
Rabbim herkese sağlıklı gebelikler, sağlıklı ve mutlu bir ruh hali nasip etsin inşallah...

X