Hamile kalma günleri bu kadar önemli mi?

Uykucu Sirin

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
291
162
Kizlar biz yaklaşık 1 senedir evliyiz. Bebeğimiz olsun istiyoruz düğünden beri hiç korunmadik böyle burda tek birlikte olmada çocuk sahibi olanlari okudukça da endiseleniyorum doğrusu. Ben bugun bi ebe arkadaşıma danistim bunun günlere bağlı olduğunu o günler dışında birlikte olunca gebe kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi geri çekilmese bile. Ben tamam böyle günlerin olduğunu biliyodum da bu kadar olmazsa olmaz olduğunu bilmiyodum. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Yumurtlama dönemi içinde mi illa ki olmasi gerekiyor? Sonuçta o tarihte birlikte olmamışta olabiliriz diye mutlu oldum açıkçası çünkü 1 senedir çok üzülüyodum çocuğum olmuyor diye. Yazım hatası varsa kusura bakmayın şimdiden teşekkürler. :)

Soyle dedi mesela ben her ay 23 ünde regl oluyorum bu tarihten sonraki ayin 3 üyle 9 u arası birlikte olmanız gerekiyor dedi. Bu tarihlerin disinda ne zaman birlikte olursaniz olun olmaz bebek dedi.Böyle kesin olduğunu bilmiyordum

Soyle dedi mesela ben her ay 23 ünde regl oluyorum bu tarihten sonraki ayin 3 üyle 9 u arası birlikte olmanız gerekiyor dedi. Bu tarihlerin disinda ne zaman birlikte olursaniz olun olmaz bebek dedi.Böyle kesin olduğunu bilmiyordum

Bu kadar kesin değil. Geç yumurtlama denilen şeyler de var. Başka başka tarihlerde hamile kaaln insanlar var. 1 sene korunmadan çocuğunuz olmadıysa bir doktora görünseniz içiniz rahat olur en azından.

Yani sonuc olarak ayda bir kez yumurtluyorsunu ve gebe kalabilmek icin iliskinin o gun olmasi lazim bu yuzswn onemli.Eger yumurtlama gunlerinizden emin olursaniz isini kolaylasir.

canım konuyu gebelik bölümlerine açsan daha çok bilgi gelebilir. yumurtlama günleri çok önemli tabiki. ama sperm 2-3 gün yaşayabiliyor yani yumurtlamadn 3 gün önce bile ilişki olsa döllenme olabilir. hayırlısı olsun.

şu şekilde regl döngünüz adetinizin başladığı ilk günden sonraki adetinizin başladığı güne kadar olan süre. bu döngünün tam ortasında yumurtluyorusunuz. ama tabiki bu 3 gün önce 3 gün sonrada olabilir. yada düzensiz yumurtluyorda olabilirsiniz. veya sperm içinizde 3 gün canlı kalabiliyor mesela bu da hesabı değiştirebilecek bir faktör. ama kesin olan şu ki yumurtladığınızda ilişkiye girerseniz hamile kalıyorsunuz. biyolojik canlılarız robot değiliz o yüzden hiçbir şeyin kesinliğiğ yok aslında.

Bu kadar kesin değil. Geç yumurtlama denilen şeyler de var. Başka başka tarihlerde hamile kaaln insanlar var. 1 sene korunmadan çocuğunuz olmadıysa bir doktora görünseniz içiniz rahat olur en azından.
Teklif ediyorum eşime doktora gitmeyi ama maalesef istemiyor. 1 senedir evet korunmuyoruz ama geri çekiliyor arada sanırım ondan dolayı endişesi benim kadar yok. Birde aslında modern birisi ama bu tarz konulara gelince erkekler doktora gitmeye biraz çekiniyor ya sanırım onda da bu durum sözkonusu. Bakalım bikaç ay daha bu tarihlerde denemeyi ondan sonra ikna edicem bi şekilde inşallah

canım konuyu gebelik bölümlerine açsan daha çok bilgi gelebilir. yumurtlama günleri çok önemli tabiki. ama sperm 2-3 gün yaşayabiliyor yani yumurtlamadn 3 gün önce bile ilişki olsa döllenme olabilir. hayırlısı olsun.
Bilmiyorum açıkçası yeni üyeyim canım o yüzden bitek burda gördüm konu aç yazısını ondan buraya yazdım. Amin inşallah hayırlısı olsun Allah kimseye aratmasın

şu şekilde regl döngünüz adetinizin başladığı ilk günden sonraki adetinizin başladığı güne kadar olan süre. bu döngünün tam ortasında yumurtluyorusunuz. ama tabiki bu 3 gün önce 3 gün sonrada olabilir. yada düzensiz yumurtluyorda olabilirsiniz. veya sperm içinizde 3 gün canlı kalabiliyor mesela bu da hesabı değiştirebilecek bir faktör. ama kesin olan şu ki yumurtladığınızda ilişkiye girerseniz hamile kalıyorsunuz. biyolojik canlılarız robot değiliz o yüzden hiçbir şeyin kesinliğiğ yok aslında.
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için canım. Allah razı olsun. Inşallah olur bide bu tarihleri deneyelim bakalım. .

hayırlısı olsun:) inşallah olur bebeğiniz..
Amin canım benim inşallah olur :) O kadar çok üzülüyorum ki bi bebeğimiz yok diye. Böyle hamile bi bayani veya küçük bi çocuğu görünce içim eziliyor gibi. Hayatın benimle alay edisini izliyorum sanki herkeste var tek bende yok gibime geliyor. . Yanlış anlamayın sakin beni Kıskanmak değil bu ama tuhaf oluyo işte insan. Inşallah kimse benim bu anlattığımı gerçekten anlayacak kadar üzülmüyordur çok zor çünkü.

Kizlar biz yaklaşık 1 senedir evliyiz. Bebeğimiz olsun istiyoruz düğünden beri hiç korunmadik böyle burda tek birlikte olmada çocuk sahibi olanlari okudukça da endiseleniyorum doğrusu. Ben bugun bi ebe arkadaşıma danistim bunun günlere bağlı olduğunu o günler dışında birlikte olunca gebe kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi geri çekilmese bile. Ben tamam böyle günlerin olduğunu biliyodum da bu kadar olmazsa olmaz olduğunu bilmiyodum. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Yumurtlama dönemi içinde mi illa ki olmasi gerekiyor? Sonuçta o tarihte birlikte olmamışta olabiliriz diye mutlu oldum açıkçası çünkü 1 senedir çok üzülüyodum çocuğum olmuyor diye. Yazım hatası varsa kusura bakmayın şimdiden teşekkürler. :)
yumutlama gunu cok onemlı adet tarıhının saymaya basLA 14-15-16 GUNLARI degerlendırıyosn

tabiki bu kadar kesin değil, sadece o günlerde ihtimal çok daha fazla, sen gene de doktora git çünki 1 sene korunmamışsınız illa ki denk gelirdi bence sorun olmasa, doktorlarda zaten 1 sene korunmadan olmazsa gelin diyorlar

adetin bittikten sonra ki 15 günü gün aşırı ilişkiye girerek 2-3 ay dene olmazsa bi doktora gözükün eşinle birlite

Teklif ediyorum eşime doktora gitmeyi ama maalesef istemiyor. 1 senedir evet korunmuyoruz ama geri çekiliyor arada sanırım ondan dolayı endişesi benim kadar yok. Birde aslında modern birisi ama bu tarz konulara gelince erkekler doktora gitmeye biraz çekiniyor ya sanırım onda da bu durum sözkonusu. Bakalım bikaç ay daha bu tarihlerde denemeyi ondan sonra ikna edicem bi şekilde inşallah

Önce tek siz de gidebilirsiniz. Hormonlarınıza baktırırsınız ve genel bir muayene olursunuz. Zaten aktif cinsel hayata geçtikten sonra genel bir muayene gerekiyor. Açıkçası 1 yıl uzun bir süre bence doktora gitmelisiniz. İlla fertilite uzmanına gitmeniz gerekmiyor.

Bir ayda hamile kalabileceğiniz gün sayisi 5 tir. Yumurtlama gününden 2 gün önce ve 2 gün sonraya kadar ilişki olursa şansiniz olur. Bence bunlari bir araştirin nette istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer yumurtladiğinizi anlayamiyorsaniz ovülasyon testi kullanabilirsiniz.

Hiç doktora gitmediniz sanirim. Eşiniz gitmesede siz bir doktora görünün bir problem yoksa eşinizide ikna edersiniz bir şekilde.

Çok teşekkür ederim kizlar dediğim gibi bahsedilen kadar önemli olduğunu bugün öğrendim inşallah ama inşallah bir sorun yoktur sadece tarihlere denk getirmemisizdir. Bikaç ay bu dediginiz tarihlerde deneyelim de umarım olur.. Hepiniz çok sağ olun. Sizinde içinizde varsa evlat sahibi olmayan inşallah sizde olursunuz.

X