• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kişilerde neden gizli bir kibir ve ego oluyor?

Ben mi fark ediyorum yoksa alınganlık mı yapıyorum bilmiyorum ama çok bir şey başarmış hissiyle üst perdeden konuşuyorlar genelde normal sohbet ederken bile
Bunu kimde fark ettiniz ve tam olarak kurdukları cümleler neydi hangi cümleler sizi bunu düşündürttü

Yok sen alınıyorsun muhtemelen kıskanıyorsun

Benmi alan alınganlık yapıyorum dediğine göre hamile kalmaya çalışıyırsun sanırım. Hassas olduğun için sana öyle geliyor olabilir. Yada gerçekten kolayca hamile kaldığı için kendini bi halt sanıyo olabilir

Ben mi fark ediyorum yoksa alınganlık mı yapıyorum bilmiyorum ama çok bir şey başarmış hissiyle üst perdeden konuşuyorlar genelde normal sohbet ederken bile
Ben bunun toplum baskısına dayalı olan önyargıdan olduğunu düşünüyorum. Çevremde ohamile arkadaşıma karışan o kadar çok insan var ki bende hamile olursam böyle mi olacak insanların tutumu diye uzak durmaya çalışmanın karşı taraf tarafından kibir ya da üstten konuşma gibi algılandığını düşünüyorum . Her kadın hamileliğe bebekle ilgili düşüncelerle değil de toplumda ki gebeliğin yansımasıyla bakıyor.

Kızlar bilmiyorum ama benden küçük bir arkadasimin hamilelik haberi için tebrik ettim çok sevindik falan , bana da dua et hamilelerin duası kabul olurmuş demiştim. O da yarım ağız 'inş canım ya ' dedi.... Boğazımda düğüm oldu ne biliyim daha samimi bekledim belki de... Yine tüm arkadaşlarım hamile kaldı doğurdu bile belki 2.ye hamileler. İşte hassasım bu konuda evet kimse beni düşünerek Instagram hikayesi paylaşmazlik yapmayacak ama sürekli gebelik, bebek, hazırlık , o bu şu derken onları görmemek adına instagrami kapattım... Kıskanmak diyenlere demem o ki , kıskanmak değil bu baska bir duygu .. Vardır benim gibi hissedenler , sizleri kucaklıyorum.. inanıyorum ki bizde mucizemize birgün kavuşacağız💜💜

Bence bu hamilelikle ilgili değil de kişisin kendi karakteriyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Toplumda kadınların bazılarında bu kibirimsi duygu bence var. Çünkü çoğu kadın için hayattaki tek başarı bu. Toplumun biçtiği rol bu. Nişanlanan bazı tiplerde de oluyor bu kibir. Kuzenim benden 2 yaş küçük. Beraber büyüdük yaz tatillerinde. Nişaninda bana abla demeye başlamıştı. 🤣🤣 Hep ismimle hitap ederdi. Şok olmuştum. Evlenmek ve doğurmak kadınlar için kibir unsuru olabiliyor. Her kadın için aynı durum geçerli değil tabi.

Eklentiler

• images-10.webp
    images-10.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 34
20 kusur yıllık dostum ikinci kez hamile kaldığın da ki ben o arada tedavi görüyorum ve kürtajla sonuçlandı. Tek sefer de hamile kaldım biliyor musun, ay hatta eşim ilişki sonrası sen şimdi hamilesin demişti,hatta test yap dedi yok yeaaa dedim ama bir yaptim pozitif vs vs. Erken doğurdu hep aradim ilgilendim ay canım sen şimdi bilmezsin bebekle zor oluyor dedi dedi de. Ve bir kez bile Allah sana da nasip etsin demedi. Hiç sitem bile etmeden sessizce numarasini whatsaptan engelledim. Rehberden engellememisim aradi 3 4 ay sonra açmadım. Birşey desem ben kıskanç olacağım. Ne gerek var sessizce ciktim cikardim hayatimdan. Rabbim büyük vardır bir bildiği. 🥰

Bunu kimde fark ettiniz ve tam olarak kurdukları cümleler neydi hangi cümleler sizi bunu
Bir arkadaşım gayet hamilelik planladığından her şeye kadar anlatırdı ortamda dördüncü ayda falan hamile kaldığını da anlatmıştı geçen gün 2 ayda kaldım resmen hahaha şok olduk falan dedi unuttu sanırım ne söylediğini. 2 ayda olsa ne olur 4 ayda olsa ne olur gereksiz bir övünme geldi bana

Genellemek yanlış olmuş

Hamileliğin ne övünülecek yanı var ki şahsen hamile kaldığımdan beridir iyi hissettiğim gün sayısı kısıtlıdır. İlk ayda hamile kalmışsam kime ne, on ayda hamile kalmışsam kime ne ? Şu ekonomide de üremesiyle övünen varsa ne diyelim parası çoktur herhalde. Siz öyle hissediyor olabilirsiniz ya da.

Bir arkadaşım gayet hamilelik planladığından her şeye kadar anlatırdı ortamda dördüncü ayda falan hamile kaldığını da anlatmıştı geçen gün 2 ayda kaldım resmen hahaha şok olduk falan dedi unuttu sanırım ne söylediğini. 2 ayda olsa ne olur 4 ayda olsa ne olur gereksiz bir övünme geldi bana
Şimdi genelleme yapmak istemiyorum ama böyle yargılamak da istemem kimseyi bilmeden etmeden kimse yanlış anlamasın tek derdi çocuk doğurmak yemek yapmak temizlik yapmak olan hiçbir şekilde başka bir derdi olmayan çalışayım kariyer yapayım güzel bir hayatım olsun demek yerine evimi temizleyeyim Çamaşırımı yıkayayım çocuğuma bakayım Ay hayatım çok güzel diyen kadınlar genelde böyle övünüyor O yüzden takmayın bunları

20 kusur yıllık dostum ikinci kez hamile kaldığın da ki ben o arada tedavi görüyorum ve kürtajla sonuçlandı. Tek sefer de hamile kaldım biliyor musun, ay hatta eşim ilişki sonrası sen şimdi hamilesin demişti,hatta test yap dedi yok yeaaa dedim ama bir yaptim pozitif vs vs. Erken doğurdu hep aradim ilgilendim ay canım sen şimdi bilmezsin bebekle zor oluyor dedi dedi de. Ve bir kez bile Allah sana da nasip etsin demedi. Hiç sitem bile etmeden sessizce numarasini whatsaptan engelledim. Rehberden engellememisim aradi 3 4 ay sonra açmadım. Birşey desem ben kıskanç olacağım. Ne gerek var sessizce ciktim cikardim hayatimdan. Rabbim büyük vardır bir bildiği. 🥰
Böylelerini gerçekten dövmek istiyorum. Neysek engelledim yazmışsın rahatladım okuyunca

Bende yıllarca o psikolojide idim, her konuşulan bana batıyordu ama gerçekten bunu ego yapanlar vardı çevremde yada bana öle geliyordu bilmiyorum.hatta hamile olduğum da çok dikkat li davrandım çocuğu olmayanlara empati yapmak için bunu yaşamak gerekiyor

O kadar haklısın ki sürekli bi de kendisinden ve bebeğinden bahsedilmek istiyor Allah nasip etmiş işte sus otur

Back
X