hamilelerrr dikkat aourt anerizması

schoolway

Guru
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
65
47
merhabalar..bilgilendirmek için yazıyorum..ben hamileliğimin 40 haftasını en küçük bir sorun olmadan geçirip 40.haftanın akşamında normal doğum beklerken acil sezeryan ardından kalp ameliyatına girmiş altı aylık bebeği olan bir anneyim....bugüne kadar adını dahi duymadığım bu hastalık başıma geldi ve kurtulanların yüzde üç olduğu kısmına girebildim..herkese anlatıyorum ki sizde yaşamayın..özellikle ailede kalp hastalığı yatkınlığı olanlar bir kardiyoloğa gidip muayene olsun..
şimdi bu hastalık ne...aslında kalpte sorun yok aourt damarının genişleyip belli bir aşamadan sonra patlaması ve ani ölüm..bana normal doğumdan sağ çıkamazmış dedi ameliyatı yapan doktorlar...benim aourt genişlemiş ve kapakçık işlevini yitirmiş ..40.haftası gündüz aşırı sırt ve göğüs ağrısı ardından sol kol ağrısı ve ardından ter yarım saat sürdü..nefes alamadım konuşamadım..kalp krizi geçiriyorum sandım..acil sezeyan ve on saat süren bir ameliyat ve bugün bunları yazacak kadar iyiyim elhamdülillah..ben hastanede yatarken bu hastalıktan dolayı o kadar çok hamile ve yeni doğum yapmış bayan geldiki..hatta bir tanesi şuan hala yoğun bakımda bitkisel hayatta..tabi bebek direk alınıyor ..çok şükür ki bebeğim gelişimini tamamlamıştı ..yoksa kaybederdin dediler....hastalıkta ölüm oranının yüksek olma sebebi gizli bir hastalık..bir çoğu olduğu an damar kopunca direk ölüm..bir kısmı hastaneye yetişip ameliyata yetişemiyor ..
çok uzattım ama yazacak o kadar çok şey var ki..bütün arkadaşlarım hamile olanlar muayene oldu..zaten aşırı yük kaldırmadan yada ağır taşımaktan dolayı olan bir hastalık ve ben yirmi kiloya yakın almıştım...
eğer duymuş olsaydım bugüne kadar hamileyken muayene olurdum
şimdiden hayırlı doğumlar

ayyy canım çok sağol ya, benim babam kalp krizi geçirdi, annemi ve teyzemi de kalpten kaybettim yakın zamanlarda, ben gidip baktırayım kardiyolağa :KK43:

Bizim ailede kimsede yok kalp hastaligi ama olmayacagi anlamina da gelmez. Cok gecmis olsun size, bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim. Bunun için kontrole ne zaman gitmemiz gerekiyo, bide direk kardiyolojiye mi gidiyoruz acaba ?

kardiyolog eko ile bakıyo..yalnız her kardiyolog bunu farkedemezmiş..beni sevk eden doktor için ameliyatı yapan prof yar doç özel teşekkür et dediler

Cok sagol ayni hastaliktan gecen yil babam ameliyat oldu aort anevrizmasi ani ölüm cok yuksek ihtimal

X