Hamilelik Günlüğüm

Smyy21

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
1.953
1.624
30
Kızlar bu konu başlığı altında gebelik ile ilgili ne yaşıyorsam paylaşmayı planlıyorum :)

İşte 6. Hafta gördüğümüz kesemiz :) 1.35 cm henüz kalp atışı yoktu. Şuan 6+5 haftalık hamileyim. Cuma günü Dr randevumuz var kalp atışları için sabırsızlanıyorum :)

Eklentiler

• IMG-20150803-WA0003.jpeg
    IMG-20150803-WA0003.jpeg
    78,6 KB · Görüntüleme: 390
Hafta başında pembe lekelenme şeklinde ufak bi düşük tehdidi yaşadık. Şuan çok iyiyiz. Aynî zamanda Kan uyuşmazlığı için iğne olmam da gerekti. Kan gruplarınıza dikkat edin :)

Sağlık ocağına haber verdiğimde bana bir çok soru sordu ve Haftalara göre yapılacak tetkiklerin listesini verdi :)

Eklentiler

• 20150808_121428.jpg
    20150808_121428.jpg
    79,3 KB · Görüntüleme: 400
Hamileliğimi ilk farkettiğimdeki belirtilerim;
- Sık idrara çıkma
- Şişkinlik
- Kaşıntı ( kolları ve bacaklarım. Herkeste görünmeyen ancak var olan bir belirtiymiş internetten araştırdım. )
Hamileliğin 6. Haftasının getirdiği belirtiler;
- Tansiyon düşüklüğü ve beraberinde gelen kısa süreli mide bulantısı

daha önce bir yorumunuzda okumuştum ilk bhcg 10 sonra arttı demişsiniz
o günden beri bende umutluyum,içimi rahatlatıyorsunuz teşekkür ederim,
sağlıkla kavuşun birbirinize

Bebişimizin bu haftaki temsili şekli ve büyüklüğü :)
Gebe kaldıktan sonraki 10. Haftaya kadar embriyo döneminde :) Sakatlıkların çoğu bu kritik dönemde oluşmaktaymış. Resimde de gördüğünüz gibi şimdilik baş ve kuyruktan ibaret :) zamanla nöral oluklar kapanacak ve ilk beyin odakcıkları oluşacak. Ayrıca gözler meydana gelecek ve organ tomurcukları belirecek. Kalp boşlukları birleşip kalp kasılmaları başlayacak ve sonunda kalp atışı olarak ultrasonda görebileceğiz :)

Eklentiler

• 20150808_122657.jpg
    20150808_122657.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 368
daha önce bir yorumunuzda okumuştum ilk bhcg 10 sonra arttı demişsiniz
o günden beri bende umutluyum,içimi rahatlatıyorsunuz teşekkür ederim,
sağlıkla kavuşun birbirinize
Çok teşekkür ederim. Umut çok önemli onu sakın kaybetme onu kaybedersen vazgeçmiş olursun bebeğin en güzel zamanda gelecek ve iyiki şimdi gelmiş diyeceksin :)

Merak edenler için henüz karnım yok sadece gebeliğin verdiği hafif bi şişkinlik var ve zaten hamileliğe biraz kilolu başladım. 170 boyunda 95 kiloyum bu yüzden hamile de olsa dikkat etmem gerekecek tek umudum emzirirken kilo vermek kolaylaďıyormuş o dönemde bir beslenme uzmanıyla görüşmeyi planlıyorum. Şimdilikte kendim elimden geldiğince dikkat ediyorum :)

Eklentiler

• PhotoGrid_1439026791175.jpg
    PhotoGrid_1439026791175.jpg
    108,5 KB · Görüntüleme: 399
İlk gebeliğim olduğu için çok heyecanlıyım ve bu yüzden 9 ay boyunca kendimdeki ve bebeğimdeki değişimleri yazmayı planlıyorum. Kendi gebeliğimin dışında gebelikle ilgili bilimsel yazılar da paylaşmaya devam edicem bana katılıp katılmamak size kalmış :)

Eğer Dr tavsiyesi isteyen yeni hamile bayanlarımız varsa geçen sene hemşirelik yaptığım hastanedeki kadın doģumcuya gidiyorum. Kadın doğum servisinde çalıştığım süre boyunca onu inceleme ve tanıma fırsatım oldu tıbbi bilgilerinin ve tecrübelerinin yanı sıra çok ilgili ve anlayışlı bir bayandır. Gitmek isteyenler için hastane Üsküdar'da bulunmaktadır ayrıntı için özelden mesaj atabilirsiniz :)

Evet aşağıda 6. Hafta ićin almanız gereken besin grupları var. Bu bilgi için Hafta Hafta Gebelik kitabımdan alıntı yaptım umarım yararlı olur :)

Eklentiler

• 20150808_130256-1.jpg
    20150808_130256-1.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 205
selamlar kızlar konunuz cok güzel...ben de 9 haftalık hamileyim..korkulu rüya görüyor gibiym bulantı kusmalarım öyle kötü ki ...herşeyin kokusundan midem bulanıyor cok hamileye sordum herkes diyor 3 ayda bitecek bende bekliyorum o vakiti ..doktora gitdik ilaç yazdı vitamin ve bulantı hapı..inanin o bulantı hapı beni ne hallere koydu bedende kasılmalar delirme halleri huzursuzluk inanılmaz yani..o hapı içdikden sonra o halleri ki gördüm kusduğm hallerim daha kolay daha güzel geldi..nihayet bugün atdım hapı çöpe bugun rahatladm biraz..inşaalllah bu hallerim uzun sürmez.bilgisi olanlar yazsın lütfen bu hakda..

selamlar kızlar konunuz cok güzel...ben de 9 haftalık hamileyim..korkulu rüya görüyor gibiym bulantı kusmalarım öyle kötü ki ...herşeyin kokusundan midem bulanıyor cok hamileye sordum herkes diyor 3 ayda bitecek bende bekliyorum o vakiti ..doktora gitdik ilaç yazdı vitamin ve bulantı hapı..inanin o bulantı hapı beni ne hallere koydu bedende kasılmalar delirme halleri huzursuzluk inanılmaz yani..o hapı içdikden sonra o halleri ki gördüm kusduğm hallerim daha kolay daha güzel geldi..nihayet bugün atdım hapı çöpe bugun rahatladm biraz..inşaalllah bu hallerim uzun sürmez.bilgisi olanlar yazsın lütfen bu hakda..
Valla şekerim benim gebeliğim henüz erken ama arkadaşm yaşadı baya kilo verdi falan 4. Ayda bulantı ları kesildi. Ama görümcem doğuma giderken bile kusmuş bünye diyorum :) bu arada Bebişin hayırlı olsun :)

X