hamilelik&iştah

ozzee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
220
8
14+4 günlük hamileyim..7.haftadan beri bulantım oluyordu..şimdi çok şükür azaldı..ama hala iştahım yerinde değil..çook acıkmadan yemek yemiyorum..suyu bol içiyorum ama bebeğim beslenemezse diye çok korkuyorum..bu durumu yaşayan varmı aranızda?geçici bir durum mudur?
 
7. haftadan beri bulantın oluyordu peki istifra ediyormuydun.
vitamin vermedimi dr cnm.umarım geçici bir durumdur.bende 6 haftalık hamileyim.hafif bir bulantı dışında hiç bişi yok.iştahımda çok yerinde yaaa.abatrıyorum been.
 
canım;hiç istifra etmedim..elevit ve kan hapı kullanıyorum..folik asiti bıraktık..ayrıca troit çıktı bu yüzden de ilaç kullanıyorum..umarım geçer..zevkle yemek yemeyi özledim..:KK43:
 
bebegin beslenir canım merak etme yediklerinden deil senden besleniyor
son aylara dogru güzelce acılacak iştahın merak etme
hatta kendini durduramıcaksın :)
 
canım elevitte bebeğin gereksinimi olan bütün vitaminlerin olduğunu söyledi doktorum çok yemen değil az ama sağlıklı şeyler yemen önemli diye düşünüyorum bende meyve yiyemiyorum hamileliğimizde aynı ama benimde iştahım aşırı açıldı hiç bulantımda olmadı bende kendimi durdurmaya çalışıyorum
 
özgecim benımde 14+4 bugun kontrole gıttım 1 kılo almısım. 2 hafta onceye kadar dogru duzgun yıyemıyodum ama su an en cok 3 saatte bı acıkıyorum walla meyve falan atıstırıyorum sureklı... artık kendımı frenlemeye calısıyorum boyle gıderse ıyıce şişerim walla...
 
he bıde doktor su an yemegı cok fazla kafaya takma onemlı olan son zamanlar aldıgın kılodur dedı unutmadan onuda soylıyım.
 
14+4 günlük hamileyim..7.haftadan beri bulantım oluyordu..şimdi çok şükür azaldı..ama hala iştahım yerinde değil..çook acıkmadan yemek yemiyorum..suyu bol içiyorum ama bebeğim beslenemezse diye çok korkuyorum..bu durumu yaşayan varmı aranızda?geçici bir durum mudur?

Canım bende aynı senin gibiydim hatta böyle bir konu bende açmıştım.Herkesin bir olmaz ama ben 20.haftadan sonra yavaş yavaş düzelmeye başladım.İştahım çok açık diyemem ama eskiye göre daha iyiyim.Hala tiksindiğim ve yiyemediğim birçok şey var ama artık kafaya takmıyorum..
 
Bütün doktorların tavsiyesi "hamilelikte iki kişilik yemeyin" şeklinde. Yani çok yemenin bebeğe bi faydası yok, ama hiç yememek de olmaz, bebeğin ve senin ihtiyacın kadarını yemelisin. Doktorun kan testlerinde vücudunun nelere ihtiyacı olduğunu görüp sana gereken tedaviyi yapacaktır zaten. Çok sıkıntı yaratıyorsa doktoruna bir danış bence.
 
canım ben de senin gibiyim yemekle hiç aram yok kilo verdim alacağıma.hala geçmedi bilmiyorum :1no2:
 
kıslar iştah 20 ci haftalardan sonra değişiyor siz hiç meraklanmayaın hemde kendinizi durduramamktan şikayetçi olursunuz sonralarda çok kilo almaktan 20 haftaya kadar zaten mümükün olduğunca az kilo alın sonrası çok hızlı gidiyor bilginize
 
Aynı sıkıntı bende de var çok iştahsızım... Zar zor acıktıkça yemeye çalışıyorum...
 
bende hıc yemek yıyemıyorum kıslar hıcı stahım yok suda cok az ıcebılıyorum napıcam boyle bılmıyorum
 
kızlar ben de aynıyım.......acıkıyorum hatta elim ayağım titriyor ama yok......mide bulantısı bir yana yemek de istemiyorum.artık soğudum sanırım posalarını görmekten:)aman amannnnnn
 
mrb kızlar bende 6 haftalık hamileyim.sürekli midem bulanıyor ama çıkartmıyorum.hiç birsey yemek istemiyrm yemek yapmak istemiyorum su bile içemiyorum.meyve salatalık çubuk falan yiyorum hep halsizim ve basım agrıyor.neyapcam ben yaaaa.:bbo:
 
ela82;
işte aynen beni tarif ettin ama 3 hafta falan önceki halim,yaptığım yemekten nefret ediyordum..hala çok sevdiğimi söyleyemem ama en azından yapabiliyorym artık..çubuk kraker ve olips ile geçti o günlerim..arkadaşlar bana gelirken poşetlerle alıp getiriyorlardı..ben bir çare bulamadım..hala da zorla yiyebiliyorum..ama çok kişinin benim gibi olduğunu görmek iyi geldi açıkçası..eşime de iyi geldi çünkü bebeği beslemediğim için beni vicdansız anne ilan etmek üzere..
 
Kızlar lütfen erken dönemde yemek için dertlenmeyin. Ben de ilk 13 hafta hiçbişe yiyemedim, yediğimi de geri çıkardım zaten:KK43:
Ama doktorum ilk üç ay bebeğe bir zararı olmayacağını, sonrasında ise zaten düzeleceğini söyledi hep.
Bugün 15. haftayı bitiriyoruz ve son 8-9 gündür yemek yemeye başladım, yani nihayet normale dönüyorum. Hatta ilk haftalar sütün adını duyunca bile lavaboya koşan ben şimdi günde 2-3 bardak içmeye bile başladım.
ılk 12-13 hafta bulantılar çok doğal, bu nedenle stres yapmayın.

ınşallah hepimiz sağlıkla geçiririz bu dönemi:)
 
gebeliğin ilk başlarında iştahım normaldi fakat daha sonra işahım azaldıkça azaldı.Bir ara hiç kalmadı hep zorlayarak yemek yiyordum kusmam yoktu hepi topu 3-4 kez kustum şimdiye kadar .Şu an 16.haftamdayım.İştahım hala az.Bir ara balık yiyebildim sonra tiksindim soğudum .Kıyma yiyordum ondan da tiksindim.Hiç çikolata yiyemiyorkan geçenlerde birden elim ayağım boşaldı sanırım kan şekerim düştü direkt çikolata kavanozuna saldırdım.Yani bir gün bir şey yiyebilen ben (zorlada olsa) ertesi gün bu yiyecekten soğuyabiliyorum görmek dahi istemiyorum.akannehir
 
X