hamilelik ve sigara...

rumeysaltan

don't give up!!!!
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2015
1.187
939
36
Hamileyim daha cokyeni yani 9gun once ogrendim. Ve ogrendigimizden beri esim 3e indirdi sigarami cok geriliyorum sinirleniyorum diyorumki sende icme bakalim nasil durcaksin... o ise gidrken bana 3 bazen 4 tane birakio ama ben gizli gizli 1-2tanr daha iciorum. Eskideb 1 Paket bitiodu ama smdi canim okadar istemio zaten beni kendime biraksa 5-6tane icerim.gunde yarim paket bile etmio... siz naptiniz hamileliginizde yada suan napiosunuz?? Bana hayr dedikce canim daha cok istio. Doktora sinirlendigim icin gunluk limiti de soramadm kc tane icilir diye hos hc icilmemesi lazim ama.birakamiosann....

ilk öğrendiğim zamanlar pat diye bırakamadım günde bi iki tane içiyodum şimdi 16 haftalığım mide bulantılarım başladıktan sonra acayip tiksindim. 10 metre ötemde içseler kaçıyorum inşallah sen de tiksinirsin.

Valla ben Hamilelikte icmedim ama hamileliğin son günlerinde dogunca emzirecegim o zamanda icmemem lazım diye çok stres yaptım sinir yaptım ne oldu dogunca uğraş uğraş emmedi sutumde gelmedi emziremedim şimdi keşke icmesemde emzirebilsem diye içim gidiyor sende boşver kendine dert etme icmemeye çalış emin ol bazı şeyler kaybedince keskeler hiic ise yaramıyor

Cocugunuzun sizin hamilelikte sigara icmenizden dolayi dogduktan sonra ve ondan ilerki yaslardaki saglik problemleri ciktiginda keske icmeseydim, deyip basinizi taslara vuracak misiniz? Cocugunuz sizin sigaranizdan dolayi hastaliklarla bogusurken pismanlik duyacak misiniz? Cocugunuzun bu sebepten kalici bir hastaligi ortaya cikinca ve yetiskin oldugunda bunun hesabini size sorunca, ne cevap vereceksiniz?

Cocugunuzun bunyesini simdiden zehirliyorsunuz, Yazik gunah! Onun su an secme sansi yok. Bir kendinize gelin ya. Sigara mi daha onemli, cocugunuzun sagligi mi? Boyle sorumsuz olabilir mi ya insan, anne dedigin once cocugunu dusunur hic kusura bakmayin!

azaltarak birakamzsn cnm.ben bnu bebegm ocn birakiyrm diye sartla kendini.hamile oldugumu ogrendigm an sigarayi birakmistim 9 ay boyunca hic icmedim .ve emzirme donemimdede hic icmedm .suan az da olsa yine iciyrm ne yazikki.ama hamileykende emzirirkende bebegime hc zarar vrrmedgm icin icim cok rahat.

Hamileyim daha cokyeni yani 9gun once ogrendim. Ve ogrendigimizden beri esim 3e indirdi sigarami cok geriliyorum sinirleniyorum diyorumki sende icme bakalim nasil durcaksin... o ise gidrken bana 3 bazen 4 tane birakio ama ben gizli gizli 1-2tanr daha iciorum. Eskideb 1 Paket bitiodu ama smdi canim okadar istemio zaten beni kendime biraksa 5-6tane icerim.gunde yarim paket bile etmio... siz naptiniz hamileliginizde yada suan napiosunuz?? Bana hayr dedikce canim daha cok istio. Doktora sinirlendigim icin gunluk limiti de soramadm kc tane icilir diye hos hc icilmemesi lazim ama.birakamiosann....
sana şu kadarını anlatayım geçen kontrolüm vardı doktora gittim orada doktorlar aralarında konuşuyorlardı doktor arkadaşları hamileymiş sigara içiyormuş doktor haliyle nasıl içti anlamadık günde bir iki tane içiyorum dedi içme dedik dinlemedi ama sonra noldu gördün mü dedi .. sonrasında ne olmuş annenin kanındaki oksijen bebeğe yetmemiş yeterli beslenememiş zehirlenmesi de cabası korkunç bir doğum anı atlatmışlar anne de bebek de ölümlerden dönmüş şimdi içmek istediğine emin misin canım ? 1 taneden ne olacak deme bak bir taneden bunlar oluyormuş

sigarayı bırakman için buyuk fırsat bu . eşin yanında içmiyordur inş

Bebeginize zarar veriyorsunuz, yapmayin. Irade ile ilgli bir sey, alip atacaksiniz cöpe bitti gitti, sigara icilen bir yerde bile bulunmayin. Esinizde biraksin yardimci olsun biraz size.

Okul öncesi öğretmenliği okuyorum anne çocuk sağlığı dersi görüyorum şu an. Lütfen bebeğinize bunu yapmayın hemen olmasa bile ileride mutlaka zararları ortaya cıkacaktır. Azaltarak değil bi an önce bırakın..

Kesinlikle birak icme icildigi yere bile girme ama yoook yapamiyorum diyorsan hic degilse sigaranin ucunu kir

Ben cok kiziyorum ya hamile olupda sigara icenlere gunahhh nefsinize hakim olun icinizde bir can var sizin o pis kokan sigaranizdan daha mi degersiz lutfen yavrunuzu dusunun nikotin kaniniza karisiyor ve bebege geciyor.kadinin eline ayrica hic yakistiramiyorum yapmayin ilk basta kendinize zarar sonra yavrunuza

Esimin ailesiyleyiz suan 2haftaligina... babamiz.pipo icio annemizde sigara icio nasil.aklima gelmicekki. Kizlar ben hamile oldugumun bile farkibda degilim.oyle egreti bi muayeneydiki gercekten farkinda degilim idrak edemedm sanirim

Sakin sakin icmeyin. 23 yasindayim annem bana hamileyken yarim yarim icmis hep sigara hos ben kendimi bildim bileli yanimda da icer. Su an solunum sikintim var ve bu yuzden gelişim caginda agir ilaclar kullandim ve bu yuzden boyum da uzamadi. Hala kendisini suclarim hastaligim beni rahatsiz ettikce. Siz ayni seyleri yasatmayin cocugunuza. Hamileyken birakin cocugunuz dogunca da sakin yaninda sigara icilmesine izin vermeyin. Ayrica alkol, sigara, uyarici maddeler anne karnindaki bebeklerin ozellikle beyin gelisimi acisindan cok sakincali.

X