Hamilelik ve yumurtalık rezervi

mrhb kızlar.nasılsınız..dumancım pıtırcığın nasıl.bende bikaçgündür rapor çıkarmak için uğraşıyodum.kızlar ya bende dün hastalandım.dokt aradım.bugün fsh ve diğer tahlillere baktı.zaten 6 aydır biesteron kullanıyodum.fsh yine uçmuş 125 lere.ben biesteron ve bisürü bitki demliyodum,ayrıca hayıtı demleyip içiyodum, sabahları bal polan arısütü ve başka bi karışım daha yiyodum.acaba bunlarla karışınca iycemi artdırdıkı.yoksa geçende 36 lardaydı.yani uzun lafın kısası.rapor tüp bebek olayı şuan için askıya alındı.ve ben yine boşluktayımmmmmmmm:(

Bende uzun zamandan beri arasıra takip ediyorum.Aynı sorunlar bende de var.Rezerv azlığı.En zor vakalar bizleriz.Herzaman söylediğim gibi kaderde varsa rezerv mezer boş olacaksa oluyor.
zerrin06 geçen aydaki fsh ılımlı yüksekken herhalde çok şey karıştırdığın için iyice artmış.Ben birara saraçoğlunun kürlerini uygulamıştım orda kürler sırayla aynı anda alınmıyordu.Sende ankaradasın sanırım .Nereye gidiyorsun hastane olarak.Ben gürgana gidiyorum.adetimde gitmeyi düşünüyorum.Bakalım kısmet..

mrhb kızlar.nasılsınız..dumancım pıtırcığın nasıl.bende bikaçgündür rapor çıkarmak için uğraşıyodum.kızlar ya bende dün hastalandım.dokt aradım.bugün fsh ve diğer tahlillere baktı.zaten 6 aydır biesteron kullanıyodum.fsh yine uçmuş 125 lere.ben biesteron ve bisürü bitki demliyodum,ayrıca hayıtı demleyip içiyodum, sabahları bal polan arısütü ve başka bi karışım daha yiyodum.acaba bunlarla karışınca iycemi artdırdıkı.yoksa geçende 36 lardaydı.yani uzun lafın kısası.rapor tüp bebek olayı şuan için askıya alındı.ve ben yine boşluktayımmmmmmmm:(

cnm geçmiş olsun bende 5.5aydır biosteron kullanıyorum ama hiç fsh mi ölçtürmedim ben gidip her adetimde direk ultrasona girip yumurtalarıma bakdırıyordum varmı yokmu rahimkalınlığım nasıl diye bidahakine sende bu yöntemi dene (5 yumurtam oluyor dehayla) fsh ölçdürüp durma önemli olan yumurta üretip üretmediğin.inan fsh mi hiç bilmiyorum en son 7-8 ay önce baktırmışımdır gerçi benim fsh m normal çıkıyordu amh düşüktü sonuçta oda erken menooz teşhisi oluyor.ilk tedavimde 1-2 yumurta oluştu iptal ettik yumurtam az diye iğnelerin 5. gününde....
nihayet dün başladım tüp bebek tedavime inş. sende bidahaki adetinle başlarsın geçmiş olsun..

cnm geçmiş olsun bende 5.5aydır biosteron kullanıyorum ama hiç fsh mi ölçtürmedim ben gidip her adetimde direk ultrasona girip yumurtalarıma bakdırıyordum varmı yokmu rahimkalınlığım nasıl diye bidahakine sende bu yöntemi dene (5 yumurtam oluyor dehayla) fsh ölçdürüp durma önemli olan yumurta üretip üretmediğin.inan fsh mi hiç bilmiyorum en son 7-8 ay önce baktırmışımdır gerçi benim fsh m normal çıkıyordu amh düşüktü sonuçta oda erken menooz teşhisi oluyor.ilk tedavimde 1-2 yumurta oluştu iptal ettik yumurtam az diye iğnelerin 5. gününde....
nihayet dün başladım tüp bebek tedavime inş. sende bidahaki adetinle başlarsın geçmiş olsun..

canım sana tedavınde basarılar dılıyorum ınsaallah bu kez bebısın gelır bu tedavı ıle. biosteron nedır ? benım yumurtalara oyle bakılmazdı sık sık. hep fsh olculurdu. amh hıc soylemezlerdı hatta duymadım bıle hıc. ama erken menopozdasın demıstı doktorum. bunu da anlamadım yanı.amh yıne fsh gıbı kan tahlılı ıle mı olculuyor

canım işte bugün doktorum ultrasonda baktı.ve şuan için yumurta gözüküyo dedi.ama tüp bebğe başlamak için bu fsh değeriyle olmaz.zaten bi gariplik var dedi.bende anlamadım.amh mi 6 ay önce ölçtürmüştüm.oda düşük.bugün yine ölçtürdüm 3 gün sonra çıkacak.artık öyle bi durumdayımki Allahımdan herşeyin hayırlısı.inşallah senin tedavin güzel sonuçlanır.şuan ezan okunuyo dua etdim inan.Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın.

Bende uzun zamandan beri arasıra takip ediyorum.Aynı sorunlar bende de var.Rezerv azlığı.En zor vakalar bizleriz.Herzaman söylediğim gibi kaderde varsa rezerv mezer boş olacaksa oluyor.
zerrin06 geçen aydaki fsh ılımlı yüksekken herhalde çok şey karıştırdığın için iyice artmış.Ben birara saraçoğlunun kürlerini uygulamıştım orda kürler sırayla aynı anda alınmıyordu.Sende ankaradasın sanırım .Nereye gidiyorsun hastane olarak.Ben gürgana gidiyorum.adetimde gitmeyi düşünüyorum.Bakalım kısmet..

sanırım bu kadar şeyi aç karın tok karın içeyim derken düzenimi alt üst etdim.doktorum(Allah razı olsun çok ilgileniyo) ultrasonda bakınca ılımlı konuştu.fsh değerini öğrenince bu işte bi gariplik var dedi.aslında ben tüp bebk tedavisine başlıycaz diye ümitlenirken...:( hayırlısı Allahtan.bende ilk denememi gürganda yaptırdım.4 yumurtadan 1 yumurta saglıklıydı oda döllendi.transferim yapıldı ama tutmadı.dediğin gibi canım ya en zor vakalar bizleriz çünkü bu amh yi yükseltecek bişey yok.tamam 6 aydır hap kullanıyorum ama.artık neyin ne olduğunu bende anlamaz oldum.KADER KISMET RABBİM NE EYLERSE GÜZEL EYLER.

canım sana tedavınde basarılar dılıyorum ınsaallah bu kez bebısın gelır bu tedavı ıle. Biosteron nedır ? Benım yumurtalara oyle bakılmazdı sık sık. Hep fsh olculurdu. Amh hıc soylemezlerdı hatta duymadım bıle hıc. Ama erken menopozdasın demıstı doktorum. Bunu da anlamadım yanı.amh yıne fsh gıbı kan tahlılı ıle mı olculuyor

biesteronu 6 aydır kullanan biri olarak cvplayım.canım biesteron yumurta rezervini artdırıcı tarım bakanlığı onaylı birhap.fsh yüksekse kanda amh(anti mullereon hormon)na bakılır.oda 1-9 arası olmalı diye biliyorum.1 sınır demek.benimki ise 0.1 altında.dheayı bu yüzden verdi doktorum.şuanki doktorum verdi.ilk tüp denediğim yerde böyle bişeyden bahsetmediler bile.canım yapacagın en mantıklı şey önce amh ne baktırmak.oda ben özelde ikinci defa olcak baktırıyorum.devletde gerek yok zaten düşük yükselmez bi daha demişlerdi.ve bakmadılar.özelde 150 tl ye baktırdım.bence zaman kaybetme

Allah karşımıza bize insan gibi bakan dr lar çıkarsın, çoğu eminim para gözüyle bakıyodur olaya...

amin arkadaşım. fahiş ücretlerin sözkonusu olduğu tedavilerden geçiyoruz veya geçeceğiz,allah korusun bütün forumdaşlarımı...

Son düzenleme:
arkadaşlar 3 gündür biesterona (dhea) başladım. prospektüsünde hormon tedavisi görenlerin kullanmaması gerektiği yazıyor,ama ben aynı zamanda prolaktinimi düşürmesi için dostinex, adetimi düzenlesin diye de östrojen içeren cyclo progynova kullanıyorum. önceki gün gece ilaçlardan olsa gerek çok yoğun çarpıntı ve uykusuzluk yaşadım.sabaha kadar hem de. dhea kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar 3 gündür biesterona (dhea) başladım. prospektüsünde hormon tedavisi görenlerin kullanmaması gerektiği yazıyor,ama ben aynı zamanda prolaktinimi düşürmesi için dostinex, adetimi düzenlesin diye de östrojen içeren cyclo progynova kullanıyorum. önceki gün gece ilaçlardan olsa gerek çok yoğun çarpıntı ve uykusuzluk yaşadım.sabaha kadar hem de. dhea kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

canım ben dheayla beraber bi ilaç kullanmadım.yukardada yazdığım gibi bitki ot kullandım açıkcası.sonuda iyi olmadı.ve dheayı gece yatmadan önce 3 tane kullanıyorum.ve gece rahat uyuyorum.canım sende hormon haplarıyla yani diğer ilaçlarla kullanma bence.tehlikeli olabilir.

canım ben dheayla beraber bi ilaç kullanmadım.yukardada yazdığım gibi bitki ot kullandım açıkcası.sonuda iyi olmadı.ve dheayı gece yatmadan önce 3 tane kullanıyorum.ve gece rahat uyuyorum.canım sende hormon haplarıyla yani diğer ilaçlarla kullanma bence.tehlikeli olabilir.

deha öyle arka arkaya gec yatmadan önce kullanılıyormuşmu ben sabah öğle akşam kullanıyorum ayrıca esrofem ve progestan kullanıyorum durumuma göre.... deha yı kullanan tüm arkadaşlar uykumu çok getiriyor diyor ve bende 5 aydır dah rahat uyuyabiliyorum öncekine göre..ben üniverste hastanesinde tedavi görüyorum amh mi 50 tl yaptırdım burda....amh fsh yüksek olmadanda ölçülebiliyor ama her dr istemiyor herkesten amh bizim gibi yumurtası olmıyanlardan ve fsh si çok yüksek olanlardan direk istiyorlar..0,70

bende dheayi ilk 2 ay sabah ogke aksam aldim.sonrada doktorum gece yatmadan once 3 tane ic dedi.ve son 4 aydir boyle kullaniyorum.bende universite hastanesine gitdim.orda doktora soyledimde amhin 0.07 oldugunu ve 5 ay once olcturdugumude soylemistim. gerek yok.bana kalsa bastan kullanma derdim dedi.sonra kendi doktorum yeniden istedi ve bende bugun kan verdim.insalalh bi faydasini gorurum.canim sende bi gelisme gosterdimi

ben aylarca cyclo ve dehayı birlikte kullandım cnmm..Ama dediğin gibi bir durum olmadı..Başka bi durumdandır belkii.devam ederse bırak bence..

cansunida güzel arkadaşım tedavin hayırlı uğurlu olsun..
İnş herşey yolunda gider..
Senin birde erkek infertilite (azo) durumu vardı galiba yanılmıyorsam..İnş az bile olsa, kaliteli yumoş ve spermle sonuca ulaşırsın bitanem..

bende dheayi ilk 2 ay sabah ogke aksam aldim.sonrada doktorum gece yatmadan once 3 tane ic dedi.ve son 4 aydir boyle kullaniyorum.bende universite hastanesine gitdim.orda doktora soyledimde amhin 0.07 oldugunu ve 5 ay once olcturdugumude soylemistim. gerek yok.bana kalsa bastan kullanma derdim dedi.sonra kendi doktorum yeniden istedi ve bende bugun kan verdim.insalalh bi faydasini gorurum.canim sende bi gelisme gosterdimi

zerrincim eğer senin değerinde değişme görürsek bende tekrardan ölçtürmeyi kendime gündeme getiricem..

Bu arada sana bir şey söylemek istiyorum nacizane..
Hani doktorlar bakıyorlar ya adetin 3. günü benim hep yumurta oluyordu ama küçük oluyorlardı ve 2 kez tüp denediğimde büyümediler tık etmediler..
Fsh mayısa 17 ye düştü..Bu ay yumim kendiliğinden 14mme büyüdü..3 gün iğne vurundum alındı..Döllenme olmadı evet ama bu bile vücudun bir şeyleri düzeltmeye çalıştığını gösteriyor sanki..
Bu arada sen bu kadar yüksek fsh ile kendiliğinden adet görüyormuydun tatlım..
100 kere sormuş olabilirim şimdiden affet beni:50::50::50::50: Unutuyorummm..
İnş seninde o şimdi küçük görünen yumiler bir gün aşka gelip kocaman olup senin göbüşüne bebek olucakklar..
Bana bu ay doktor cyclo kullandırtmamıştı..Haziran 18 de adet gördüm en son..ve ilaçsız kasım 2011 den beri göremiyorum..İnş tek tesellim şu günlerde kendiliğimden adet olabilmem olacak..
Rabbim hepimizin yüzünü en kısa zamanda güldürsün..

ben ilk tedavime başladığımda pragonla başladım iğneyi 5. günde kesdim 2 tn yumurtam anca çıktı onlarında boş olma olsaılığını göz önüne aldık iptal ettk.daha sonra amh yi yaptırdım düşük çıktı ve dr.. dehayı kullanmamı söyledi 5,5 aydır kullanıyorum 3 aydır takip ettiriyorum her ay 5 yumurtam oluyor arada rahim kalınlığı falan bazı sorunlar yaşadım nihayet bu sefer sorunsuz başlıyabilcem tedavime başladım gerçi ama gün doğmadan neler doğuyor iptal olcak endişesi hep var bende..bende gelişme gösterdi iğnelerimi vurulmadan elimde 5 yumurtam var ;)) bundan iyisi can sağlığı benim için..benim fsh sorunum yok fsh normal amh düşük.deha folikülllerin kalitesinide artttırıyodur inş. bakalım bu hafta akla karayı göricez.yarın iğneye başlıyorum hayırlısıyla.

Canım bnm iyiyim çok sağolll..
sen nasılsınnnnnn meleğin ve senin için duacıyım inannn buna lafta değil..
cnm çok sevindim iyi olmana, üzülüp vakit kaybetmek yok yeniden tedaviye başla hemen olurmu ltfn..
bende iyim bugün dr a gittim, bebişde iyi:nazar: ama pıhtılaşmam tavan yapmış yine 9 aylık hamile bi kadınla aynı pıhtı oranına sahibim Allah sonumuzu hayır etsin... oturup beklicem napim artık...

cnm çok sağol iyi pıtırcık,1 hafta sonra pıtırcıgın bi cinsiyeti olacak:) heyecanla onu bekliyoruz, tabi yukardada yazdığım gibi birde kan pıhtılaşmam vardı,geçinip gidiyoruz işte...
senin fsh 1 aydamı o kadar arttı? bu kadar kısa sürede arttıysa azalmasıda kısa sürer cnm üzülme sen...

evet cnm yeterki Allah istesin hepsi bahane...

ben ilk tedavime başladığımda pragonla başladım iğneyi 5. günde kesdim 2 tn yumurtam anca çıktı onlarında boş olma olsaılığını göz önüne aldık iptal ettk.daha sonra amh yi yaptırdım düşük çıktı ve dr.. dehayı kullanmamı söyledi 5,5 aydır kullanıyorum 3 aydır takip ettiriyorum her ay 5 yumurtam oluyor arada rahim kalınlığı falan bazı sorunlar yaşadım nihayet bu sefer sorunsuz başlıyabilcem tedavime başladım gerçi ama gün doğmadan neler doğuyor iptal olcak endişesi hep var bende..bende gelişme gösterdi iğnelerimi vurulmadan elimde 5 yumurtam var ;)) bundan iyisi can sağlığı benim için..benim fsh sorunum yok fsh normal amh düşük.deha folikülllerin kalitesinide artttırıyodur inş. bakalım bu hafta akla karayı göricez.yarın iğneye başlıyorum hayırlısıyla.

oyy maşallah ikizlerin olur inş.....

cansunida güzel arkadaşım tedavin hayırlı uğurlu olsun..
İnş herşey yolunda gider..
Senin birde erkek infertilite (azo) durumu vardı galiba yanılmıyorsam..İnş az bile olsa, kaliteli yumoş ve spermle sonuca ulaşırsın bitanem..

sağol cnm nasılsın görüşmeyeli? kız o gün senin ekşına çok güldüm senden sonrada ben bi ekşın yaşadım bi ara bu sayfaya kopyalarım okursun aklıma hep sen geldin ;))) kıza güldüm bak benim başımada gelen geldi diye ;))) bizi bu bebekler gelmeden yoruyolar :60:
evt eşimdede azo sorunu var oda ayrı bi mesele:( birimiz yumurta üretemez birimiz sperm üretemez Allah sonumuzu hayır etsin.inş. bu koşturmalarımıza deyer..eşim amaliyat olcak tedavimiz iptal olmazsa HAFTAYA
ben ssenden umutluyum kız senin bebeğin olcak bak..yine yumurtaların süpriz yapcak sana;)

Back
X