Hamilelik ve yumurtalık rezervi

duman bu haftalarda her gün hareketlerini hissedemeyebilirsin küçük çünkü uyuyordur sakın endişelenme

canım doğru diyosun ama şimdi iyi oldugnu bitek hareketlerinden anlıyorum ya o yüzden engel olamıyorum, ama çok şükür bi sıkıntı kalmadı harekete başladı yine:)

selam kızlar benimde yumurtalık rezevr sorunum var. istanbulda yaşıyorum zeynep kamil kadın doğum hastanesinde 2 aşılama 1 tüp bebek oldum. şimdi raporumu aldım devşetten aldığım son rapor hakkımla özel bir merkezde deneyeceğim. yaşım 29 daha önce hiç gebelik oluşmadı. ilk tüp tedavimde rezevler kötü diye 450 doz yani 1 kutu puregonu 1 akşamda vurdum. yaklaşık 9 gün kullandım daha opu oldu topu topu 2 yumurta çıktı biri dönlendi gelişme olmadı diğeride sonradan gelişen bir yumurta imiş ve bölünme oldu fakat 4 hücreliymiş kalitesi çok iyi değildi ama yinede transfer yapıldı ve tabiki sonuç negatif oldu bu ağustosta denemiştim. ekim reglimde 2. denemeyi yapacağız ama farklı bir merkezde. tedaviye destek olsun diye aksu vitalin aru sütü bal polen karışımı yiyorum, incir kürü uyguluyorum, falik asit kullanıyorum ve de GNC marka arginmax vitamin kullanıyorum içerisinde c,e b1,b2,kalsiyum, çinko falan var, birde omega 3 kullanıyorum. yaklaşık 1 haftadır bunları içiyorum. incir kürüde 20 gün falan oldu. ne kadar doğru yapıyorm bilmiyorum ama bilgisi olan varsa ve yardımcı olursanız memnun olurum.(bir tarafımı düzelteyim derken de başka yerlerimde sorunlarda çıkarmaktan korkuyorum) hayıt tohumu aldım ama aktar adetini öne çekebilir deyincede korkup içmedim hiç. belki bu denememde negatif olursa ozman onada başlarım.

sanırım aynı durumda olupta şuan hamile olan arkadaşlar var bu topikte. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

bu arada eşimde sorun yok sperm sayısı falan yüksek sadece morfolojisi %2 ben sorun olarak görsemde bu değeri bir çok ürologa ve bir çok kadın doğumcuya göre sorun değilmiş morfolojinin %2 olması sanırım sayı ve hareketlilikten kurtarıyor. ama ben yinede tedbir ve takviye olsun diye eşimede keçiboynuzu kürü uyguluyorum, arısütü bal polen onada veriyorum ve ayrıyeten evicap e vitamini (200 ıu) ve folbiol folik asit içiriyorum.

ama yinede deneyimelrinizi ve yardımalrınızı bekliyorum. Sevgiler.

geçmiş olsun cnm bendende 3 yumurta toplandı ama döllenme olmadı 1,5 aydırda incir kürü uyguluyorum geçen ay yumurta kontrolüne gittiğimde 5 folikül gözükğyordu bakalım bu ay kaç olucak uzun protokol uygulancak bu sefer şuan doğum kontrol hapı kullanıyorum dr isteği üzerine...ayrıca bende arısütü,bal,polen,propeliskarışımı ,folbiol,ve incir kürü uyguluyorum arada hayıt tohumu içiyim diyorum ama üşengeçlikten içmiyorum hiçbir zararı olmuyor merak etme ben daha öncede uygulamıştım ) inş. emeklerimizin karşılığını alırız hayırlısıyla....

aslında uzun protokol rezevr sorunu olmayana uygulanıyor diye biliyorum ama sanki benimde evraklarıma uzun protokol olcak diye not gördüm. araştırdım bizim durumda olanlara kısa protokol uygulanıyormuş (rezerv sorunu olanlar). ama şimdi başka merkezde deneyeceğim için ordaki dr. sorucam uzunmu uygulayacaksınız diye. belkide daha iyi olur farklı bir yöntem uygulanması. benim kullanacağım ilaçlar puregon ve cetrodite. sanırım uzun protokolde daha farklı ilaçlar kullanılıyor. raporlu olarak aldım ilaçlarımı sanırım bana kısa uygulayacak. başta fark edip şuanki dr.uma deseydim uzun uygulayacaklarmış belki oda bakar farklı ilaç yazardı. neyse artık bu defa kısa olsun.

Son düzenleme:
semramus cum transferin hayırlı olssunnn, dualarım seninle...

kızlarrr dediğim gibi çok giremiyoruum nete, yazdıklarınızı okuyorum tedavi sürecindeki tüüm annecik adaylarına bolcana dua ediyorum... hayvansal gıdaları ve hazır ürünleri mümkün olduunca az tüketmeye bakın, sebze ağırlıklı beslenin bence tabii, yani ben bunların tedavimde çoook ekili oldıuna inanıyorum...

beni sorcak olursanız daaa iyi gibi gibiyim... sancılarım sıklıkla devam ediyo, sanki pat diye adet olcakmışım gibi bol su içiyorum işte... okul yoruyo daha doğrusu çocuklar geriyo, bugün beni bi deli ettiler bi cırladım benden çıkan sese ben bile inanamadım o an içimden bişiler gitti sandım tuvalete gittim şükür bişi görmedim olumsuz. ve kendime söz verdim çok da kızsam sıpalara bi daha bağırmıycam... bi de kullandığım jel beni deli ediyo, iki günde bir topak topak krem, beyaz renkte gelıyo böyle katı da bişi... umarım gitmesi gereken içerlere gidiyodur... ölle işteee dualarınıza haaala ihtiyacımız varrr, kalp atışımızı duyabilmenin hayalliyle yaşıyıruz... dualarımdasınızzz...

canım neler kullanmak gerekir zamanlama önemlimidir gerçekten bilmiyorum yanlış yönlendirmeyim,inşallah attıgın her adım sana olumlu sonuçlar getirir...

sakinnn bundan sonra canın bişeyemi sıkıldı elini karnına koy ve sakin ol,mucizen karnında ve senin üzütün sinirin onu çook etkiliyo canım unutma...

kızlar ben geldim haberler çok iyi değil,plesenta içinde kanama alanı varmış dr rapor vericek bi süre... şiddetli çarpmalarda trafik kazalarında olur böyle ama seninki iğneden de olabilir dedi,tek seçenek iğne kalıyo suan... p.tesi tekrar bakacak tam kızımın başının yanında kanama alanı olmuş şişlik gibi,yavrum kafasını oraya dayamış canım yanıyodu o bölgede meğersem ondanmış..yüzünüde net gördük çok güzel doyamadım bakmaya şeker yüklemem de yapıldı ama suan onu düşüncek diiliz açıkçası sonucu filan beklemedim,netten bakıcam artık.p.tesi tekrar bakıcak duruma sürekli yatacaksın dedi...dua edin bizim için,moralim çok bozuldu

duman canim cok uzuldum ama sakin sen kendini uzme ve strese girme cunku hersey olacagina varir.... Sen sadece sakin ol ve bol bol dua et kendine de dikkat et ama sakin stres yapma Allahin izniyle hic bir sey olmayacak........

duman canim cok uzuldum ama sakin sen kendini uzme ve strese girme cunku hersey olacagina varir.... Sen sadece sakin ol ve bol bol dua et kendine de dikkat et ama sakin stres yapma Allahin izniyle hic bir sey olmayacak........

evet canım sabredip beklemekten başka bi seçeneğim yok malesef.allah büyüktür bu günleri bile hayal edemiyodum,inşallah doğumu da gösterir ne diyeyim artık...

cnm ben tedaviye başladığımda dr sorun yokken bile kısayla başlamıştı.sonradan sorunlar anlaşıldı iki tedavimi kısa denedik yumuurta istenilen sayıda olmuyor ve dölllenme oluşmadı. bu sefer değişiklik yapıp uzunla başlıcaz dedi bende tmm dedim kaç yapalım derken göz çıkarmayız inş. uzundada kısadadaaynı ilaçlar kullanılabiliyor cnm ben daha öncerki tedavilerimde pragon kullanmıştım yine pragon kullanıcaz ama yanında ek ilaçlarla ve uzun olucak...

Allah yardımcınız olsun duman inş. bebğini kucağına aldığın günleride görürsün.inş. bebeğine bişey olmaz bizim çekdiğimiz sıkıntıları bidaha çekmezsin inş. bizde yumurta,döllenme,bebek olmıcakmı korkusu... sende bebeğe bişey olcakmı korkusu (( of ne bitmez çilemiz varmış....

canım malesef sıkıntımız hiç bitmiyo dediğin gibi önce bi hamile kalalım diye uğraşıyoruz,sonra böyle sıkıntılar yıpratıyo bu süreç hepimizi...ama inşallah sonunda herşey güzel olur,biz hep iyiyi düşünmek zorundayız

canım sen tedaviye ne zaman başlayacaksın ve ilaçların yazıldımı? merak ettim eğer ekstra farklı ilaç kullanılmayacaksa bende uzun protokol iyi olurmu diye dr.uma sorayım. devletten raporlu ilaç aldım acaba uzun protokol ilaçlarını almadımmı diye düşündüm bir an. 2.tüp denememide devlette yapsaydım oradakı dr. uzun protokolte uygun ilaçlar önerirdi ama onlara hiç sormadan özel merkezin dr. yazdırdığım için reçetemi oranın dr.u kısaya göre ilaç yazmış olabilir ( ilaçlarım puregon, cetrotide (erken çatlamayı önleyici iğne) ve de ovitrella (çatlatma iğnesi). sende ilçalarını yazarsan memnun olurum. (ve anlarımki bana kısa yada uzun uygulayabilecek) bende sözde yumurta oluştu tedavi esnasında ama gel görki opu günü tane toplandı( belki uzun daha iyi olabilir çok sayıda yumurta gelişimi için.

aynen canım bizlerde de farklı endişeler var neden olmuyor tedavi olumlu gidecekmi yumurta oluşacakmı, transfer olcakamı diye endişe ediyoruz. eminimki hamile kalsak sürekli endişe içinde olacağız doğuma kadar. çünkü büyük emekler vererek ve çook zor şartlarda onlara sahip olacağız. bu sebepten endişelerimiz çok normal oolacak. allah hepimiziz hakkında en hayırlı olanı versin....

dumanım çok geçmiş olsun canım.
korkma Allah'ın izniyle kızımıza bir şey olmayacak.
bol bol dua edelim

duman canım Allahın izniyle o kanamada gececek inşallah.minik gülünü Allahım hayırlısıyla kucagına almayı nasip edecektir.satres etdikce gerildikçe bebişede zararlı.bol bol dua et canım..bende hep dua ediyorum..inşallah yarına güzel haberlerle gelirsin..

Rabbim güzel meleğini sana bağışlasın inşallah,sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasib etsin...dilerim hiç sorunsuz atlatırsınız bu dönemide...dualarımız sizinle...

dumanım çok geçmiş olsun canım.
korkma Allah'ın izniyle kızımıza bir şey olmayacak.
bol bol dua edelim
sağol cnm inşallah bunuda atlatırız....
inş.canım yarın kanama yayılmışmı yoksa küçülmüşmü diye bakacak,gergin bi muayene olacakbizim için hayırlısı...

Rabbim güzel meleğini sana bağışlasın inşallah,sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasib etsin...dilerim hiç sorunsuz atlatırsınız bu dönemide...dualarımız sizinle...

amin canım çok sağol...

Hadi hayırlısı tatlımmm..İnş bu sefer her şey yolunda gidecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…