Hamilelik ve yumurtalık rezervi

yaaaaaaaa biliyorum saçma bi soru olduğunuuuuu:60::60: zaten dr a da kaç yaşında menopoza giricem deyince tuhaf tuhaf bakmıştı onu Allah bilir demişti:27::27: ama bi şansımı deneyim belki bi yorumu olan olur dedim:60::60:

yerim seni çıtırımmm benimm:16::16:
illakii bi göstergedir ...bekleyelim bakalım nasıl yorumlar gelecek inan bende şimdi merak ettim...
benimde amh 0,45 :14: kaç yılım kaldı ..belkide yaşım genç olsa vucudum kendini kendini yenileyebilirmiydi acaba?
bugüne kadar okudugum başarı hikayelerinde geri dönüş yaşayıp tüp bebekten sonra doğal yolla hamile kalanları bile rastladım..
sonuçta beslenme yaşam şartları herşeyi etkileyebiyo..elimizde kalan malzeme ile maximun ne yapabiliriz onun peşindeyiz...
bununla ilgili edindiğim sonucuda yazıyım kısaca;
1.kan dolaşımını hızlandırmak...exercise ,bol su tüketimi,rahim bölgesine saat yönünde uygulanacak masaj(adet dönemi HARİÇ!!!!!!!!!!!!!)
2.hormon dengesini düzenlemek için önerilenler..
Royal Jelly arı sürü
-Maca maca bitkis
-Broccoli
-Berries
-Dark Leafy veggies
-Halibut
-Salmon
-Pumpkin seeds
-Sesame seeds
-Turmeric
-Ginger
3.iyi bir multivitamin kullanmak
4.antioksidan kullanmak...q10 gibi
veeeeeeeeeee stresi azaltmak veya yok etmek...

bunları başarabilirsek yumurta kalitesini artırabiliriz sanırım...

Son düzenleme:
valla herhalde yaşla birlikte oda düşüyor sanırım.ben 42 yaşındayım amh 0.272 fsh 15 ilaçla 4 yumurta oldu bitanesi 20mm,diğerleri 16.36,16 ve 9mm.dün çatlatma iğnesini yaptık bakalım hayırlısı bekliycez artık. kızlar bir çok doktor amh ve fsh oranlarını sakın kafanıza takmayın diyor çünkü çok düşük anh.de bile gebelikler olabiliyormuş.hayırlısı artık.

aa çatlatma iğnesimi oldun ne güzel canım inşallah güzel haberlerinide alırız... bunda belli bi test günü filan yok dimi? adetin gecikince yapacaksın... ben 0.40 amh la 40 yaşıma kadar gidebilirsem çok sevinirim herhalde... 26 yaşındayım amh 0.40, fsh 5.8... ve 3 kez hamile kaldım,hepsi düştü...bencede amh ın hamile kalmakla pek ilgisi yok, ama kaliteyi gösteriyor sanırım.

wannebemumm keçiboynuzu özü aldım ben :) akşam başlarım yemeye... birde giz çörek otu filan yazmıştı hepisini aldım gizcim, karışımı da bir güzel yaptım,fakat karanfili çokmu ekledim ne tadı çok kötü oldu yakıyo resmen,ne kadar bal katarsam katayım düzelmiyo bu kadar acı olması normalmi yaa...eşimde diyoki çörekotu kanı pıhtılaştırı sende ters etki yapabilir bu :( içemiycem sanırım içime bir kere şüphe düşünce verşm alamam ben... çörekotu gerekten kanı pıhtılaştırmı bilmiyorum susam filan zararlı onu biliyorum ama neyse...

teşekkür ederim ..evet bekliyor benide kuzucumm inşşallah tez vakitte kavuşuruz...
acupuntur 6 ay kadar devam ettim faydası oldugunu düşünüyorum ama demoralize oldugum bi dönem bıraktım...
başlamak lazım tekrardannn
bizim yaşadığın süreci paylaşırsan sevinirim...
tüm detaylarıyla:))

yerim seni çıtırımmm benimm:16::16:
illakii bi göstergedir ...bekleyelim bakalım nasıl yorumlar gelecek inan bende şimdi merak ettim...
benimde amh 0,45 :14: kaç yılım kaldı ..belkide yaşım genç olsa vucudum kendini kendini yenileyebilirmiydi acaba?
bugüne kadar okudugum başarı hikayelerinde geri dönüş yaşayıp tüp bebekten sonra doğal yolla hamile kalanları bile rastladım..
sonuçta beslenme yaşam şartları herşeyi etkileyebiyo..elimizde kalan malzeme ile maximun ne yapabiliriz onun peşindeyiz...
bununla ilgili edindiğim sonucuda yazıyım kısaca;
1.kan dolaşımını hızlandırmak...exercise ,bol su tüketimi,rahim bölgesine saat yönünde uygulanacak masaj(adet dönemi HARİÇ!!!!!!!!!!!!!)
2.hormon dengesini düzenlemek için önerilenler..
Royal Jelly arı sürü
-Maca maca bitkis
-Broccoli
-Berries
-Dark Leafy veggies
-Halibut
-Salmon
-Pumpkin seeds
-Sesame seeds
-Turmeric
-Ginger
3.iyi bir multivitamin kullanmak
4.antioksidan kullanmak...q10 gibi
veeeeeeeeeee stresi azaltmak veya yok etmek...

bunları başarabilirsek yumurta kalitesini artırabiliriz sanırım...

ayyy hepsi çok iyi de benim stresten kurtulmak için işten ayrılmam lazımmm:1::1: hep diyodum bu iş beni çökertir diyee valla çıktı....aktarda ace selenyum gördüm inceliyodum adam dediki bunların hepsini aynı andamı kullanıcan ablaaa, ne derdin var sen söyle ben sana ona göre bi karışım hazırlayım...tabi diyemedim yumurtalık rezervim az diye:43::43: kalabalık olmasa belki derdim de utandım valla:60: bağışıklık sistemim güçlensin diye dedim, keçi boynuzu şifa olsun sana dedi... inşallah adam içten söylemiştir bunu Allah da duyar sesini:17::17:

Dumanımm keçiboynuzu özütüüü şifa olsunnnn...kaliteli kaliteli yumoş olsun:))
eşinede yedirmeyi unutma..buarada tahtakaşık ile tüketin!!!!
çörekotu ile ilgili pıhtılaşma baglantısı hakkında pek bilgim yok..
ama ölümden başka her derde devadır hadisiini biliyorum.
hadi bakalım bu maçı alıcaz hadi kızlar:72:

canım aslında şöyle söyleyim ben bazen düşünüyorum da hamile kalmamda sıkıntı yok amh baktırmasaydım belkide bunların hiçbirini yaşamıycaktım en azından psikolojik olarak çökmeyecektim, ne olduğunu çözemiyorum bi dr amh çok önemli düşük olması yumurtalarının kalitesini düşürüyo diyo diğeri senin yaşındaki bi kızda amh neden bakılmış da kafanı karıştımış kalitesi olsaydı hiç hamile kalmazdın pıhtılaşma için kullandığın iğne yetersiz diyo... kafam allak bullak anlatamam,her an fikrim değişiyo bi tüp bebek diyorum bi doğal yol.... çok doldum valla bazen çaresiz hissediyorum kendimi...en son gittiğim dr troidlerden bahsetti hamile kalınca bi bakalım filan dedi... öyle yada böyle hepimiz bebeklerimize kavuşalım yeter...

aynı şeyi bende düşünüyorum..bazen doktoruma kızıyorum çok rahat diye ama moral bozmaktan başka bişey değil..adam diyo zaten rezervin az görünüyo diyo yok ben illa fsh kaç olmuş görmek istiyorum,sonrada elimde test sonucu bakıyorum öyle..biraz rahat olmak lazım sanırım..tabii kayıpların önlemini almak lazım muhakkak.canım troidlerden bahseden doktor bakmak yerine neden hamile olmanı bekliyo ben gerçekten anlamadım..çok ilginç..benimde bi kaybım var kalbi atmadı..kanamam oldu falan.ve doktorum yine rahat.şimdi bakıyorum bazı merkezler tedavi sırasında başlıyo kan sulandırıcı iğnelere.benim doktorum üst üste yaşanan kayıplarda yapıyoruz kan sulandırıcıyı diyo..iyi ben üst üste kaybedeyim sonra düşünsün..ne tuhaf..senin doktorda aynı heralde:) bence sen bi dahiliyeciye git baktır.devlet hastanesinde yaptırabilirsin zaten..
amin inşallah caım.en yakın zamanda sağlıklı sıhhatli olsun..

canımsın işten ayrılamıyorsan stresle baş etmenin yollarını bulmak gerekiyor...meditasyonn...yoga veya en basiti yürüyüş
hatta müzik dinlemek ve hatta ibadet etmek...
malesef ki çalışmak zorundayızzz..çocukta yaparım kariyerde:21:
bu kadar yıl erteledimmm :((( şimdi tırrrımm tırrrımmm oldummmm

Dumanımm keçiboynuzu özütüüü şifa olsunnnn...kaliteli kaliteli yumoş olsun:))
eşinede yedirmeyi unutma..buarada tahtakaşık ile tüketin!!!!
çörekotu ile ilgili pıhtılaşma baglantısı hakkında pek bilgim yok..
ama ölümden başka her derde devadır hadisiini biliyorum.
hadi bakalım bu maçı alıcaz hadi kızlar:72:
alıcaz alıcazzz bu kadar çabalıyoruz mutlaka bunun karşılığını alıcaz... biz isteyelim yeter:34::34: girdiğim topiklerin birinde bi kız vardı,2.5 yıllık evli hiç hamile kalamıyo... yavrum adeti geççince test yapmış 6 haftalık hamile ve tedaviyi filan bırakmış normalde,doğal haline bırakmış oldu işte.. mucize gibi,bizimde gelecek mucizemiz yaa çok istedim hamile olmayı böyle okuyunca , çok bişey istemiyoruzki biz inşallah kabul olur ...:16::16:

her hamile haberinde özelliklede KK dan aldığım haberlerde yaşasın birisi daha kurtuldu diyorummm...darısı başımıza evet çok şey istemiyoruzzz.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

aynı şeyi bende düşünüyorum..bazen doktoruma kızıyorum çok rahat diye ama moral bozmaktan başka bişey değil..adam diyo zaten rezervin az görünüyo diyo yok ben illa fsh kaç olmuş görmek istiyorum,sonrada elimde test sonucu bakıyorum öyle..biraz rahat olmak lazım sanırım..tabii kayıpların önlemini almak lazım muhakkak.canım troidlerden bahseden doktor bakmak yerine neden hamile olmanı bekliyo ben gerçekten anlamadım..çok ilginç..benimde bi kaybım var kalbi atmadı..kanamam oldu falan.ve doktorum yine rahat.şimdi bakıyorum bazı merkezler tedavi sırasında başlıyo kan sulandırıcı iğnelere.benim doktorum üst üste yaşanan kayıplarda yapıyoruz kan sulandırıcıyı diyo..iyi ben üst üste kaybedeyim sonra düşünsün..ne tuhaf..senin doktorda aynı heralde:) bence sen bi dahiliyeciye git baktır.devlet hastanesinde yaptırabilirsin zaten..
amin inşallah caım.en yakın zamanda sağlıklı sıhhatli olsun..
valla benim dr pıhtılaşmaya inanmıyodu o yüzden sembolik olarak en düşük dozajda iğne veriyordu, diğer yönlerini seviyorum çok ilgili elinden geleni yapıyo gecenin bi yarısı kanamam başladı diye ararım hemen gider hastaneye bekliyorum diye arar, aynı zamanda her kaybımdan sonra psikolojik olarak çok destek verdi bana... önlem olarak 2 farklı dr a gittim ikiside yüksek riskli gebelik doktoru, söyledikleri ortak nokta iğnemin dozunu artırmak oldu, bende onu yapıp tekrardan kendimi en rahat hissettiğim dr a döndüm,kızdığım çok yönü var ama güven de çok önemli burda...sende pıhtılaşma var dimi? hematologa gittinmi o ne dedi iğne konusunda?

canımsın işten ayrılamıyorsan stresle baş etmenin yollarını bulmak gerekiyor...meditasyonn...yoga veya en basiti yürüyüş
hatta müzik dinlemek ve hatta ibadet etmek...
malesef ki çalışmak zorundayızzz..çocukta yaparım kariyerde:21:
bu kadar yıl erteledimmm :((( şimdi tırrrımm tırrrımmm oldummmm
bu yaşıma kadar hiç kariyer için çocuk planını ertelerim filan diye düşünmemiştim varmış bi hayır birde ertelesem neler olurdu düşünemiyorum:1: geçen yıllara diilde sonrasına bakalım biz hepimiz anne olucaz seneye bak görürsünnnn :34::34:

evet sen akıllı çıtırsın :)haklısın bak erteledim şekil 1 A oldum:27: bakınız çocuksuz kadınımmm:14::14::14:
gözlerim degil hergün içim aglıyor...canım yanıyor

inşaşallah çıtırımm bak seneye bu zamanlara bebişlerimiz olursa bu sayfayı hatırlatalım birbirimizeee:13:

evet sen akıllı çıtırsın :)haklısın bak erteledim şekil 1 A oldum:27: bakınız çocuksuz kadınımmm:14::14::14:
gözlerim degil hergün içim aglıyor...canım yanıyor

inşaşallah çıtırımm bak seneye bu zamanlara bebişlerimiz olursa bu sayfayı hatırlatalım birbirimizeee:13:

yok cnm benimki biraz tembellikten aslında çocuk yapar doğum iznine ayrılırım diyodum hep:1::1: tamam hatırlatalım, ama eminimki unutucaz bu yaşadıklarımızıı o bebişin verdiği mutlulukla:16:

:8::8:
bilsemmkiii mutlu son yaşanacak stresle baş etmek diye bi sorunda kalmayacak...
çıtırımm inşallah dua yerine geçer dediklerin..

aa çatlatma iğnesimi oldun ne güzel canım inşallah güzel haberlerinide alırız... bunda belli bi test günü filan yok dimi? adetin gecikince yapacaksın... ben 0.40 amh la 40 yaşıma kadar gidebilirsem çok sevinirim herhalde... 26 yaşındayım amh 0.40, fsh 5.8... ve 3 kez hamile kaldım,hepsi düştü...bencede amh ın hamile kalmakla pek ilgisi yok, ama kaliteyi gösteriyor sanırım.

wannebemumm keçiboynuzu özü aldım ben :) akşam başlarım yemeye... birde giz çörek otu filan yazmıştı hepisini aldım gizcim, karışımı da bir güzel yaptım,fakat karanfili çokmu ekledim ne tadı çok kötü oldu yakıyo resmen,ne kadar bal katarsam katayım düzelmiyo bu kadar acı olması normalmi yaa...eşimde diyoki çörekotu kanı pıhtılaştırı sende ters etki yapabilir bu :( içemiycem sanırım içime bir kere şüphe düşünce verşm alamam ben... çörekotu gerekten kanı pıhtılaştırmı bilmiyorum susam filan zararlı onu biliyorum ama neyse...

Duman canım benim bı arkadasım vardı, karnında iki kere bebeği oldu..
Sonunda genetiğe gönderdiler de pihtilasma sorunu olduğu ortaya çıktı.
Gerçi takip ettigim kadarıyla sisinde probleminiz bulunmuş ama tedavi iii sonuc vermemiş..
Benim o arkadaşda iki senede de uç kere hamile kaldı...
Biri bes altı aylikken oldu karnında, biri de uç aylikti sanırım.
Şimdi bir aylık kızı var...Allah uzun Ömürler versin herkesin cocuğuna.
Kolay hamile kaliyo yani...
İnşallah sen de onun gibi en yakın zamanda bebeğine kavuşursun....

valla benim dr pıhtılaşmaya inanmıyodu o yüzden sembolik olarak en düşük dozajda iğne veriyordu, diğer yönlerini seviyorum çok ilgili elinden geleni yapıyo gecenin bi yarısı kanamam başladı diye ararım hemen gider hastaneye bekliyorum diye arar, aynı zamanda her kaybımdan sonra psikolojik olarak çok destek verdi bana... önlem olarak 2 farklı dr a gittim ikiside yüksek riskli gebelik doktoru, söyledikleri ortak nokta iğnemin dozunu artırmak oldu, bende onu yapıp tekrardan kendimi en rahat hissettiğim dr a döndüm,kızdığım çok yönü var ama güven de çok önemli burda...sende pıhtılaşma var dimi? hematologa gittinmi o ne dedi iğne konusunda?

bu yaşıma kadar hiç kariyer için çocuk planını ertelerim filan diye düşünmemiştim varmış bi hayır birde ertelesem neler olurdu düşünemiyorum:1: geçen yıllara diilde sonrasına bakalım biz hepimiz anne olucaz seneye bak görürsünnnn :34::34:

anladım canım.iletişim gerçekten çok önemli.tedavi boyunca yüzümdeki ifade bile değişiyo doktor yüzünden..ama akla gelebilecek herşeyi baştan düşünseler daha iyi olur.bana pıhtılaşma bakılmadı.istemedi yani.uzun sürede çıkıyomuş dediler tedaviye başlamak için acele ettim ve yaptırmadım.zaten gerek yok bi tane kaybın var gebelik oluşursa iğne yapılırsın dedi doktorda..ama bakılsa çok iyi olur..mayısa kadar bekliycem bu arada yaptırıcam.

Duman canım benim bı arkadasım vardı, karnında iki kere bebeği oldu..
Sonunda genetiğe gönderdiler de pihtilasma sorunu olduğu ortaya çıktı.
Gerçi takip ettigim kadarıyla sisinde probleminiz bulunmuş ama tedavi iii sonuc vermemiş..
Benim o arkadaşda iki senede de uç kere hamile kaldı...
Biri bes altı aylikken oldu karnında, biri de uç aylikti sanırım.
Şimdi bir aylık kızı var...Allah uzun Ömürler versin herkesin cocuğuna.
Kolay hamile kaliyo yani...
İnşallah sen de onun gibi en yakın zamanda bebeğine kavuşursun....
canım çok sinsi bi hastalıkmış bu ben daha 9.haftayı göremedim ama insanlar doğuma günler kala kaybedebiliyo bebeğini... iğne yaparken mutlu oluyodum yani düşün insan ne hale geliyo, bebeğim besleniyo diye iğnenin acısını hissetmiyodum bile...herşeye razıyım yeterki öyle yada böyle olacağını bileyim, korkuyorum ya hiç olmazsa diye ama herşey kısmet...

anladım canım.iletişim gerçekten çok önemli.tedavi boyunca yüzümdeki ifade bile değişiyo doktor yüzünden..ama akla gelebilecek herşeyi baştan düşünseler daha iyi olur.bana pıhtılaşma bakılmadı.istemedi yani.uzun sürede çıkıyomuş dediler tedaviye başlamak için acele ettim ve yaptırmadım.zaten gerek yok bi tane kaybın var gebelik oluşursa iğne yapılırsın dedi doktorda..ama bakılsa çok iyi olur..mayısa kadar bekliycem bu arada yaptırıcam.

çok uzun sürede çıkmıyo cnm..ama sen de demişsin zaten devlette 3.düşükten sonra yapılıyo,ki pıhtılaşma yokken iğne kullanman da zararlı fazla sulanan kan düşüğe neden olabilir... kesinlikle emin olmadan iğneye başlamayı filan düşünme, 3.düşüğü filan da bekleme bunun çünkü zamanı yok benimkiler küçükken düşüyodu ama bebek büyüyünce de olabilir Allah korusun..içinde şüphe varsa gerekirse özele gidip yaptır en azından için rahatlar..

günaydın arkadaşlar

duman ben araştırdım kuzum öyle bir etkisi yok olsa kullanırmıyım
zaten en fazla 15 gün yiyorsun oda adetin 2 3 4 günden sonra başlıyorsun ye canım sen hatta erkeklere bile sabahları birkaşık balla karıştırıp yemesi öneriliyor

merhaba arkadaslar,
kurlerle hamile kalanlar ilgili forumu okuyorrum bir kac gundur. dun arifogl urunlerini satan bir yere ugradim. bal probolis arisutu polen gingseng hayit tohumu isirgan tohumu vs karistirip macun yapiyorlarmis. boylelikle hepsni bi anda alinabilir. 900 gr balla karsitirdiklarinda yaklasik 2 kg macun oluyormus. yaklasik 300 tl ye mal oluyormus. ben alicam galiba. bu arada cuha cicegi yagi vservikal mukusu arttirip salgilari duzenliyormus.

Back
X