Hamilelik ve yumurtalık rezervi

merhaba,
biraz topiginize baktim. her katilan arkadasla eyvah diyormusssunuz. ayni dertler, ayni sıkıntılar. umarim sayiniz biran once azalir, herkes bebegini kucaklar. ben de 31 yasindayim ve ilk tup denememde 2 tane yumurtadan 1i olgun cıktı, o da kalitesizdi, transfer yapilmadi. bunlar 2 gun once oldu, buyuk hayal kırıklıgı oldu tabi ki ama su an iyiyim. benim de erken yumurta yetmezligiymis. ayni zamanda esimin de morfoloji ve hareketlilik dusuk. saniyorum rezerv icin yapilacak birsey yok; adet baslangici incir kuru veya bal, polen, tarcin kurleri yapiliyormus destek olsun diye. bir de dheayı okudum, ama onu da bulamadım henuz 2 gundur.
tavsiyeniz var mi bana ? tedavimde puregon 300'den 425 vurulmustum 14-15 gun boyunca ama elim bos cıktım.

merhaba,
biraz topiginize baktim. her katilan arkadasla eyvah diyormusssunuz. ayni dertler, ayni sıkıntılar. umarim sayiniz biran once azalir, herkes bebegini kucaklar. ben de 31 yasindayim ve ilk tup denememde 2 tane yumurtadan 1i olgun cıktı, o da kalitesizdi, transfer yapilmadi. bunlar 2 gun once oldu, buyuk hayal kırıklıgı oldu tabi ki ama su an iyiyim. benim de erken yumurta yetmezligiymis. ayni zamanda esimin de morfoloji ve hareketlilik dusuk. saniyorum rezerv icin yapilacak birsey yok; adet baslangici incir kuru veya bal, polen, tarcin kurleri yapiliyormus destek olsun diye. bir de dheayı okudum, ama onu da bulamadım henuz 2 gundur.
tavsiyeniz var mi bana ? tedavimde puregon 300'den 425 vurulmustum 14-15 gun boyunca ama elim bos cıktım.

ceren cim aynı dileklerle.artık bu sayfa kapansın bence :) ama malesef bu safya da olmasa gizli bilinmeyen bi derde yakalanmışım çarem yok, diyecekte kimsem arkadaş, yoldaş yok gb geliyor.nefes alabiliyorum sizin yazdıklarınızla.
malesef rezerve ciddi anlamda bir iyileştirici etken yok gibi.gittiğim doktorlarda bunu doğruluyor maesef.ama beslenmeye hep dikkat etmek lazımda diyorlarda.bazı şeyler kısmet se diyoruz.yalnız sana çok yoğun ilaç kullanılmış.bence dr.araştır.istersen.neyse bazende herşey oluruna bakar.sevgiyle kal..

canım arkadaşım çok sağol haber vermişsin kızlara..
Valla ayrıntılara girersem komedi:9::9::9:
Ben kadıköyde oturuyorum..pazar günü o kadar raht gittik ki m.köydeki merkeze erken de olmuştu..bugün sallandık..
Anam bir çıktık trafik köprü kilit..10,30 da orada olmamız lazım,zaten erken çatlarsa falan diye korkuyodum başladım ağlamaya..eşime dedim bas emniyet şeridinden..her yer polis kaynıyor falan..eşimde dayanamadı girdik emniyet şeridine tabii polisler hemen durduruyorlar her köşe başında..acil hastaneye yetişmemiz lazım diyor eşim ben zaten sanarsın doğuma yetişiyorum elim karnımda ağlıyorum polisler basın diyorr..eskort önümüzde dörtlüler açık..full ekşınn yaniii..
Sonra ağlayarak merkeze girdim çabukkkkkk dedimm..hemen odaya aldılar soyun dedikleri an orada soyunmuştum valla:9::9::9: şimdi anlatırken gülüyorum ama o an ömrümden ömür gitti..
Oda merkez hemşireler prenses mişim gibi ilgilendiler allah razı olsun..ameliyathaneye geçtik hemen..masaya yattım doktorum geldi omzumu sıvazladı korkma dedi..dedim bana önce ultrasonda bakıp yerinde duruyor diyin..allahım diyorum içimden 1 yumurta ile kaldığım günlere baka..o kadar kıymetlim oldu kii.
Sonra doktor anestezisyene durunnn dedi bakalım içi rahatlasın baktı banada gösterdi bak burada herşey yolunda diye..sonra hooop uyudumm kalktım..elhamdulillah midem falanda hiç bulanmadı..hafif pembe kanamam vardı..orada adet ağrısı gibi oldu biraz ama eve gelince oda kalmadı çok şükür..şimdi dinleniyorum..progestan fitil verdi sabah iki akşam iki atıcam..folbiol ve şu içtiğim ıvf herbal supporta devam et dedi..

şimdilik benden bu kadar kızlar..dua ediyoruz ailece etrafca..yarın hayırlı haber alırsak ve perşembe günü transferim olursa hiç gıkımı çıkarmadan 12 gün beklicem inş..
Mevla ne yazdıysa onu göreceğim hepimiz gibii..
öpüyorum siziiiiiiiiiii..

canım benim ya.neler yaşamışsın.okurken çoooooooooookk güldüm:) ama desene ömründen ömür gitmiş.canım allahın izniyle bunca koşuşturma çaba ve emeğin sonuda güzel gelcek buna inanıyorum.dualarım seninle.....

merhaba,

ceren merhaba,
yumurta rezerv problemi olanlarda artık yüksek dozda ilaç kullanımını pek önermiyorlar. doktorlar yüksek dozda ilaç kullanımında sağlıklı olarak yumurtaların büyümemesinden bahsediyor.ben ilk tedavilerimde 600 mg vurulmuştum.hiçbir fark oluşmadı.şimdi 200 mg hiç geçmedim sadece 5 gün vuruldum yine aynı şekilde büyüme gerçekleşti. yani yüksek dozda ilaç kullansanda pek birşey farketmiyor. boşuna hormon ilaçı yüklemiş oluyoruz.

merhaba,
ben de devlet hastanesinde raporlu yaptirdim. sadece 5 folikul toplandi ve 1'i olgun 2 yumurta cıkti dedigim gibi. bundan once hep takiplerde normal deniyordu yani bununla yeni yuzlestim. ben de simdi kisa protokol tup bebek yaptirmak istiyorum, cunku eski merkezim ayni yontemle tup yapacak 2.ye de. biraz daha acar misin 200 ne kullandin ? puregon 200 de mi var ? yoksa 200 olcup mu enjekte ettin. bir de nasil oldu kaliteler ?
izmirdeyim ben kente gitmeyi dusunuyorum kısa protokol icin. 2 tup arasi ne kadar bekleniyor bir fikriniz var mi? bir de incir kurunun faydasi oluyor mu o ayki kaliteye ? zaten oldukca duzenli, sebze agirlikli beslenen, proteini de sık sık alan biriyim. yani daha da duzenli beslenme yok malesef benim icin. spor yaparim, kilom iyidir; yani ekstra ne yaparim bu yuzden bilemiyorum. bir dhea gordum arastirinca, sizler denediniz mi ? ilac kac gun kullaniliyor mesela yumurta 17 mm'e ulassin diye ? yani tabi farklidir herkeste ama yaklasik kac gunde oldu sizlerin ?

Kızlar sizede bilgi geçmek istedim..
Yumurtam döllenmemiş maalesef..
hepiniz ayrı ayrı çok sağolun..

Nasibimizde ne varsa onu görecektik,yokmuş şu anda demekki dedim..Nasılmıyım?? Boşlukta gibi...Çok şey yazarak sizide üzmek istemiyorum,ayrıntılara da girmek istemiyorum...Sadece olmamış diyerek Rabbimin ailem ve benim için daha güzel şeyler hazırladığını düşünerek tevekkül etmeye çalışıyorum..

Sağlıkla mutlulukla kalın..

Nasibimizde ne varsa onu görecektik,yokmuş şu anda demekki dedim..Nasılmıyım?? Boşlukta gibi...Çok şey yazarak sizide üzmek istemiyorum,ayrıntılara da girmek istemiyorum...Sadece olmamış diyerek Rabbimin ailem ve benim için daha güzel şeyler hazırladığını düşünerek tevekkül etmeye çalışıyorum..

söylenecek çok söz yok canım...herşeyin hayırlısı sözler takılıyo boğazıma, ama böyle olması gerekmiş demekki diyorum... inşallah birdahaki denemede sonuç daha güzel olur...Allah hepimize şifa ve umut versin, buda geçer arkadaşım unutulur yeni umutlarla...

üzüldüm cnm ama en azından yumurtanın büyüyebildiğini görmüş olduk. inş. bundan sonra hepsi birden büyür ve döllenirler.

merhaba,
ben de devlet hastanesinde raporlu yaptirdim. sadece 5 folikul toplandi ve 1'i olgun 2 yumurta cıkti dedigim gibi. bundan once hep takiplerde normal deniyordu yani bununla yeni yuzlestim. ben de simdi kisa protokol tup bebek yaptirmak istiyorum, cunku eski merkezim ayni yontemle tup yapacak 2.ye de. biraz daha acar misin 200 ne kullandin ? puregon 200 de mi var ? yoksa 200 olcup mu enjekte ettin. bir de nasil oldu kaliteler ?
izmirdeyim ben kente gitmeyi dusunuyorum kısa protokol icin. 2 tup arasi ne kadar bekleniyor bir fikriniz var mi? bir de incir kurunun faydasi oluyor mu o ayki kaliteye ? zaten oldukca duzenli, sebze agirlikli beslenen, proteini de sık sık alan biriyim. yani daha da duzenli beslenme yok malesef benim icin. spor yaparim, kilom iyidir; yani ekstra ne yaparim bu yuzden bilemiyorum. bir dhea gordum arastirinca, sizler denediniz mi ? ilac kac gun kullaniliyor mesela yumurta 17 mm'e ulassin diye ? yani tabi farklidir herkeste ama yaklasik kac gunde oldu sizlerin ?

ceren merhaba, ilk 5 gün famera diye bir hap var onu kullandım sonra 3 gün gonal f kullandım (1.gün 225 sonra 175 ve 125 mg olacak şekilde ) 3günde menapur kullandım ama 75 mg kullandırdı.kent hastansinde israil aruh.a mı gideceksin.dhea ben kullanmak istemedim.neden dersen doktorların bazıları işe yaradığını düşünüyor bazıları ise işe yaramadığını boşuna hormonları etkilediğini düşünüyor.doktorlar arasında bile bu kadar muamma varken kullanma taraftarı olmadım. 2.kez denemek istiyorsan doktorlar genelde en az 2 ay kadar bekletir hatta durumunuda göre 6-7 ay bile bekletebilirler.benim bu tedavi şeklinde ilk defa yumurtalarım 25 mm kadar ulaştı daha önce 17-18 mm den fazla büyümüyordu.

Millstone seni merak ediyordum ,gelemedim citirimmm ....otelde wi-fi almisken , simdi tum olup biteni acele acele okudum.canım yandı ...aynısını yasadım ertesi gun dollenmedi yumurta haberi aldım:((. Ates bastı vücudumu ,canım yandı.

Ne desem boş ,geçecek insAllAh güzelim ve sen bir sonraki Rounda hazırlanacaksın...

Gayem07 teşekkür ederim iyi dileklerin icin ,dün 9 .evlilik yıldönümünü ve ben regli oldum :(( var Rabb'inin bir bildigi Var değil mı ? Biraz isyankar hissediyorum kendimi...boynum bükük biraz..galiba en cokta acıyorum kendimeee.

Duman hersey yolunda insAllAh ..aklimdasin seni ve pitirgini öpüyorum...

Son düzenleme:
Millstone seni merak ediyordum ,gelemedim citirimmm ....otelde wi-fi almisken , simdi tum olup biteni acele acele okudum.canım yandı ...aynısını yasadım ertesi gun dollenmedi yumurta haberi aldım:((. Ates bastı vücudumu ,canım yandı.

Ne desem boş ,geçecek insAllAh güzelim ve sen bir sonraki Rounda hazırlanacaksın...

Gayem07 teşekkür ederim iyi dileklerin icin ,dün 9 .evlilik yıldönümünü ve ben regli oldum :(( var Rabb'inin bir bildigi Var değil mı ? Biraz isyankar hissediyorum kendimi...boynum bükük biraz..galiba en cokta acıyorum kendimeee.

Duman hersey yolunda insAllAh ..aklimdasin seni ve pitirgini öpüyorum...

canım tebrik ederim , daha nice sağlık ve huzur dolu yıllara ... seneye inşallah meleğinizle kutlamayı nasip eder Allah'ım...
hepimizin isyan ettiği zamanlar olmuyor mu canım ? ister istemez yapıyoruz... bu kadar çok arzularken ''neden'' sorusunu sorarken serzenişlerimiz oluyor ... ama bence bunlar isyan etmek olmuyor ... canımız yanıyor çok ... kendine acıma canım ... Allah sevdiği kullarını sınarmış.. bizim de sınavımız böyleymiş arkadaşım .. ama inanıyorum ki hayırlsııyla bizlerinde bir bir yüzleri gülecek mucizelerimize kavuşacağımız... yakındır o günlerimiz... sen şimdi bunları düşünmemeye çalış... tatilinin tadını çıkart doyasıya canım benim..

Wannacıım ufak tefek sıkıntılar haricinde iyiz çok şükür...millstone dan da güzel haberler gelseydi daha iyi olurdum..sen nslsn? tatildesin dimi inş.güzel vakit geçiriyosundur.

merhaba,

canım sende hoşgeldin aramıza...üye sayımızın artmasından üzüntü duyduğumuz bi topik burası evet inşallah azalırız, daha güzel bi topik açarız bebek konulu orda toplanırız:) ben arı sütü-balpolen kullanmıştım.hamile kaldığım ayda keçiboynuzu pekmezi... bi faydaları oldumu bilmiyorum mutlaka vardır bi yararları...

merhaba,

canım hoşgeldin, ben de yeni sayılırım bu topikte, ben 30 yaşındayım.ilk deneme gibi bir şansım bile olmadı fsh ım bu ay tavan yaptı 42 çıktı.doktorum dhea verdi 2 ay sonra gel dedi.dün kullanmaya başladım.fsh 15 in altına düşmezse tedaviye kabul edilmeyeceğim. en azından parayı önemsemeyen bir doktora denk geldim. hadi gel tedaviye başlayalım da diyebilirdi. doğal kürlerden denemeli miyim ben de bilmiyorum. doktorum etkili olmaz dedi ama....iyi haberlerle yazışmak dileğiyle tekrar aramıza hoşgeldin.

benim de bir tanecik yumurtam hızlı bolundugu icin iptal oldu p.tesi gunu transferim. ilk denememdi. gerci yumurta toplandiginda da kalitesi dusuk demislerdi, biraz hazirlamistim kendimi ama yine de buyuk uzuntu. umarim yakin zamanda guzel haberleri de mujdelersin

ceren merhaba, ilk 5 gün famera diye bir hap var onu kullandım sonra 3 gün gonal f kullandım (1.gün 225 sonra 175 ve 125 mg olacak şekilde ) 3günde menapur kullandım ama 75 mg kullandırdı.kent hastansinde israil aruh.a mı gideceksin.dhea ben kullanmak istemedim.neden dersen doktorların bazıları işe yaradığını düşünüyor bazıları ise işe yaramadığını boşuna hormonları etkilediğini düşünüyor.doktorlar arasında bile bu kadar muamma varken kullanma taraftarı olmadım. 2.kez denemek istiyorsan doktorlar genelde en az 2 ay kadar bekletir hatta durumunuda göre 6-7 ay bile bekletebilirler.benim bu tedavi şeklinde ilk defa yumurtalarım 25 mm kadar ulaştı daha önce 17-18 mm den fazla büyümüyordu.

evet israel beye gitmeyi dusunuyorum, dedigim gibi henuz 4 gun oldu tedavim iptal olali, yani orada izlenimim olumlu olursa ona gitmeyi dusunuyorum. benim de bu tedavimde en buyugu 17,6 mmdi. ne kadar zormus bu islerle ugrasmak. icine girdikce baskalarinin sıkıntılarına sahit oldukca insan daha da uzuluyor. sen nerede tedavi oluyorsun ? ne kadar oldu baslayalı tedaviye ?

canım sende hoşgeldin aramıza...üye sayımızın artmasından üzüntü duyduğumuz bi topik burası evet inşallah azalırız, daha güzel bi topik açarız bebek konulu orda toplanırız:) ben arı sütü-balpolen kullanmıştım.hamile kaldığım ayda keçiboynuzu pekmezi... bi faydaları oldumu bilmiyorum mutlaka vardır bi yararları...
hmm keci boynuzu pekmezini esim oldursen icmiyor. ben de bu sabah isyerime getirmistim, bari ben suyla kaktiririm, bitsin evde kimse ellemiyor diye. hep pozitif olmustum bugune kadar ama zaman gectikce endise de artiyor. hepimiz icin hayirlisi olsun. burada kendiliginden hamile kalanlar da oldu mu ? herkes tuple mi tedavi oluyor ? asilamayla sans var mi ?

Arkadaşlar yoğun olduğumdan sizleri okumakla takip edebiliyorum sadece.ama inanın duygular okadar aşina ki anlatamam.o inişler çıkışlar, dibe vuruşlar, isyanlar, pişman olup yalvarışlar... biraz önce bankaya giderken tövbe tövbe kendi kendime amann dedim çok çok canımı alacak ne yapacak dedim isyan ettim.neden bu duygulşarı daha doğrusu hep bir sınama halindeyim.hiçmi sıradan günlerim sıradan mutluluklarım olmucak diye.herneyse bankaya girdim bir bağırtı,özürlü bir çocuk.allahım dedim bu nasıl bir cıdır.demek sadece canımı alacak diye birşey yok.daha büyük acılarda VAR BU HAYATTA.AMA EN KÖTÜSÜ KADIN CAĞIZ annesi, bir anne nasıl dayana bilir böyle bir acıya, böyle bir sınamaya.Allahım affet beni ama buda acı geldi bana.

Arkadaşlar yoğun olduğumdan sizleri okumakla takip edebiliyorum sadece.ama inanın duygular okadar aşina ki anlatamam.o inişler çıkışlar, dibe vuruşlar, isyanlar, pişman olup yalvarışlar... biraz önce bankaya giderken tövbe tövbe kendi kendime amann dedim çok çok canımı alacak ne yapacak dedim isyan ettim.neden bu duygulşarı daha doğrusu hep bir sınama halindeyim.hiçmi sıradan günlerim sıradan mutluluklarım olmucak diye.herneyse bankaya girdim bir bağırtı,özürlü bir çocuk.allahım dedim bu nasıl bir cıdır.demek sadece canımı alacak diye birşey yok.daha büyük acılarda VAR BU HAYATTA.AMA EN KÖTÜSÜ KADIN CAĞIZ annesi, bir anne nasıl dayana bilir böyle bir acıya, böyle bir sınamaya.Allahım affet beni ama buda acı geldi bana.[/QUO

bazen bende çaresizliğe düşünce, dibe vuruşlarda, özelllikle hastane yolunda o kadar odaklanıyorumki yola otobüsdeyken içimden şunları geçiriyorum hadi şöför hadi şu uçurumdan uç veya hadi şu yol ayrımındaki çıkmaz şeritlere çarp gibisinden.neyse şuan psikolojik destek almaya başladım iyi geldiğini söyliyebilirim şu iki günde bile..çok çaresiz olduğunu hiisediyorsan deneyebilirsin destek almayı.. sonuçta zor günler yaşıyoruz belkide hep bununla yaşıyacağız.rabbim inş. evlatsız komaz bizleride hayırlısıyla...anlattığın gibi acınında acısı var Allah o kadının yardımcısı olsun onun durumu bizdende zor...

canım hoşgeldin, ben de yeni sayılırım bu topikte, ben 30 yaşındayım.ilk deneme gibi bir şansım bile olmadı fsh ım bu ay tavan yaptı 42 çıktı.doktorum dhea verdi 2 ay sonra gel dedi.dün kullanmaya başladım.fsh 15 in altına düşmezse tedaviye kabul edilmeyeceğim. en azından parayı önemsemeyen bir doktora denk geldim. hadi gel tedaviye başlayalım da diyebilirdi. doğal kürlerden denemeli miyim ben de bilmiyorum. doktorum etkili olmaz dedi ama....iyi haberlerle yazışmak dileğiyle tekrar aramıza hoşgeldin.
Allah karşımıza bize insan gibi bakan dr lar çıkarsın, çoğu eminim para gözüyle bakıyodur olaya...
hmm keci boynuzu pekmezini esim oldursen icmiyor. ben de bu sabah isyerime getirmistim, bari ben suyla kaktiririm, bitsin evde kimse ellemiyor diye. hep pozitif olmustum bugune kadar ama zaman gectikce endise de artiyor. hepimiz icin hayirlisi olsun. burada kendiliginden hamile kalanlar da oldu mu ? herkes tuple mi tedavi oluyor ? asilamayla sans var mi ?
bende içirememiştim eşime,yalvar yakar alıyodu işte 1 kaşık....onlar biizm kadar hevesli diiler:) ama sen yinede elinden geleni yap tabi canım ikinz içinde... ben bu topiği açtığımda amh değerimin 0.40 olduğunu öğrenmiştim dr erken menopoz hamile kalsan bile sağlıklı olmaz demişti...ama Takdir-i İlahi işte 4.kez doğal yoldan hamile kaldım... 2.bebeğimde yumurta kalitesizdi sakat olacaktı,diğerleri pıhtılaşma yüzünden gitti.şimdi çok şükür 13.haftanın içindeyiz:nazar: amh ın çok fazla etkisi yok diye düşünüyorum, keşke kimse tüpe gerek kalmasa kendiliğinden hamile kalınsa ama fsh filan biraraya gelince işler zorlaşıyo...

Arkadaşlar yoğun olduğumdan sizleri okumakla takip edebiliyorum sadece.ama inanın duygular okadar aşina ki anlatamam.o inişler çıkışlar, dibe vuruşlar, isyanlar, pişman olup yalvarışlar... biraz önce bankaya giderken tövbe tövbe kendi kendime amann dedim çok çok canımı alacak ne yapacak dedim isyan ettim.neden bu duygulşarı daha doğrusu hep bir sınama halindeyim.hiçmi sıradan günlerim sıradan mutluluklarım olmucak diye.herneyse bankaya girdim bir bağırtı,özürlü bir çocuk.allahım dedim bu nasıl bir cıdır.demek sadece canımı alacak diye birşey yok.daha büyük acılarda VAR BU HAYATTA.AMA EN KÖTÜSÜ KADIN CAĞIZ annesi, bir anne nasıl dayana bilir böyle bir acıya, böyle bir sınamaya.Allahım affet beni ama buda acı geldi bana.
bende hep bunu düşünerek kendimi avutmaya çalıştım,Allah kimseye kaldıramıycağı yük vermezmiş, bize bunları yaşatıyorsa vardır bir bildiği mutlaka bunada şükretmek lazım,en azından umudumuz var dimi...

kızlarrrr herkes nerde 2 gündür geliyorum gidiyorum ses yok..

millstonem nsl oldun cnm iyisin inş.???

dumancım yeni bir şey olmayınca yazamayanlardanım kırmızılarıma yine 1 hafta kaldı ve ben heyecanlıyım belki bu ay diye :))

Back
X