Hamilelik ve yumurtalık rezervi

canım bende senin gibi çevremdeki insanlar çok sanslılar,ne tüp bebeği diyolar,ne de doktoru ilk ay hamileler,bide ona göre benim oğlum olacak kız neymiş diyolarken,Allah hemende erkek veriyo diye düşünmekten kendimi alamadıgım dönemde hani Allahın tokatı yok derlerya o yogun bakım odasını görünce ordaki aylık makinaya bağlı hasta bebkleri görünce Allahım ben neleri sorun ediyomuşum,affet, herşeyin hayırlısını ver dedim.Picasso canım bu topikte hangimize doktor iç açıcı konuşuyoki ama Allahın mucizeleride çok,zamanı vardır canım sen elinden gelen her şeyi zaten yapıyosun.ümitsizliğe kapılma ne olur.....

Fazla zamanım olmuyor ama fırsat buldukça takip ediyorum sizi.Canım çok haklısın hepimizin artık burası son nokta tükendim dediğimiz anlar oluyor,çok haklısın ki o allah kimisine istemeden de veriyor.bu bir imtihan böyle düşün biliyorum çok zor ama başka türlü de sabredilmiyor.benimde oluyor isyanım daha sonra pişmanlıklarım allah isteyen herkese versin dua edelim kardeşim.

duman bu arada kanal filmi çekildi allaha şükür bir sıkıntı yok.dr normal yolla deneyeceğim ilaç tedavisi ile diyor ama ben biraz ümitsizim yada güvenim kalmadı... kaç kez tüp bebek denedik olmadı normal olabilecekti neden benim canımı da paramı da yaktılar anlamış da değilmde.o dr bıraktım zaten ticaret olmuş bu işler ya senin duygun sağlığın psikolojin hiç önemli değil onlar için para olsun da nolursa olsun ..allaha havale ettim..canım çenem düştü yine.bu aysonu ilaç tedavisine başlayacak bakalım haberdar edrim seni..miniğine iyi bak ban dua edin nolurrrr:5::5::5:

Fazla zamanım olmuyor ama fırsat buldukça takip ediyorum sizi.Canım çok haklısın hepimizin artık burası son nokta tükendim dediğimiz anlar oluyor,çok haklısın ki o allah kimisine istemeden de veriyor.bu bir imtihan böyle düşün biliyorum çok zor ama başka türlü de sabredilmiyor.benimde oluyor isyanım daha sonra pişmanlıklarım allah isteyen herkese versin dua edelim kardeşim.

duman bu arada kanal filmi çekildi allaha şükür bir sıkıntı yok.dr normal yolla deneyeceğim ilaç tedavisi ile diyor ama ben biraz ümitsizim yada güvenim kalmadı... kaç kez tüp bebek denedik olmadı normal olabilecekti neden benim canımı da paramı da yaktılar anlamış da değilmde.o dr bıraktım zaten ticaret olmuş bu işler ya senin duygun sağlığın psikolojin hiç önemli değil onlar için para olsun da nolursa olsun ..allaha havale ettim..canım çenem düştü yine.bu aysonu ilaç tedavisine başlayacak bakalım haberdar edrim seni..miniğine iyi bak ban dua edin nolurrrr:5::5::5:

canım ağrısız sızısız atlatmana çok sevindim... dr un biraz dinlendirmekmi istedi seni acaba, doğal yolu en baştan düşünseymiş daha mantıklı olurdu,baktınız olmuyo tüp bebeğe yönlenirdiniz ama hayırlısı...yaa olsunda doğal olsun tüp olsun hiç önemli değil,ama bu süreçte işte insan çok yıpranıyo:( sen lütfen hiç umudunu kaybetme, ben hepiniz için dua ediyorum Allah kabul ederse artık...görüşürüz canım.

canım benim sağol... ben doğurana kadar inşallah burdaki herkes tek tek hamile kalır:26:

aynen öyle canım çok daha mutlu olacağım bende, zamanında neler çektiğimi çok iyi biliyorum inşallah burdaki herkes yaşar bu güzelliği.... kız sen ne hissediyosun cinsiyet konusunda? benim dr 12.haftada kesin kız demişti, görürse söyler seninkide neden sölemesin....sağlıklı olsun doğsun yeter ama

benim cinsiyet konusunda içimden inan hiç bir şey geçmiyor. sadece etrafım erkek diyor. biraz onların etkisi ile erkek geliyor aklıma ama bu işler hiç belli olmaz. kız evlat bambaşka ( tabii hayırlı olursa ) anne babaya çok yakın. fedakar vefakar. en azından bakıyorum da biz 5 kardeşiz 3 erkek 2 kız. anne babaya en faydalı olanda biz iki kızız.
erkeğin sadece adı var.
benim doktor çok fazla konuşmayı sevmiyor. ben evin yakınlarında başka bir doktor var 2 hafta sonra ondan öğrenirim inşallah:) şayet uygun pozisyon yakalarsak :52:
bebişe bir şeyler almak istediğinde cinsiyet lazım oluyor

maşallah canım dediğin gibi kullanmadığın ilaç kalmamış. ama dr un doğru demiş gonal f ile puregonun içeriği aynıymış. elinde varsa boşa değiştirmeye gerek görmüyorlar. kaç hastaneyle konuştum elimde puregon var dedim geneli tamam onu kullanırz zaten aynılar dedi. o açıdan kafan rahat olsun. ama bana özeldeki bu dr. lucrin yazmadı büyük ihtimal kısa uygulayacak:( keşke devletten ayrılmadan önce oradaki dr. la konuşsaydım ne bilim uzun uygulacayacaklarını rapor hakkım varken uzun yazarsa birde gidip ne diye parayla lucrin yada başka bir ilaç alayımki:((( bir yandan da rezevr sorunu olanlara kısa daha uygun diye biliyorum ama devlette elince onalrca hasta geçiyor bir bildiği varki uzun yapmayı düşünmüş. bi yandan peşine düş araştır diyor diğer yandan olan oldu kısmetinde varsa olur diyorum. ama araştrısamda geri dönüşüm yok raporum giriş yapıldı ve ilaçlarım alındı geriye dönüpte düzeltmek olmaz yani malum sağlık bakanlığının sistemine geçen hafta düştü bile. düzeleceğinin hiç sanmam:(( sen lucrini aldınmı. hap mı yoksa oda mı iğne. fiyatı nedir? kutuda kaçtane var? olmadı ucuzsa bende özel alayım onu. uzun protokol işlemlerin olmadı tedavinin bitmesi falan 1,5 ayı buluyormuş sanırım bu konuda dr. bir şey söyledimi ne kadar sürer falan.? çok soru sordum kusura bakma canım :)

sor cnm sora sora öğrenicez ;)) ben lucrini140 liraydi 115 e aldım iğne oluyor lucrin faiyatıda bana uygun geldi tek tüp ama milimlik kullanılcak sanırım her gün...kısa denemelerimizden verimli cevap alamayınca uzunu deneyelim dedi dr.... araştırmalarıma göre eskilerdende uzun yöntem deneniyormuş çoğu hastaya ama artık kısa yöntem daha pratik ve kısa olduğu için doktorlarda kolayına kaçmış diye okudum....aman bide uzunu deneyelim valla kısayı 2 kere denedim olmadı...uzun tedavi şeklini dr.unla en kısa zmnda tekrar konuş belki sana iyi bir açıklaması olur cnm uygulıyıp uygulayacağına dair...1,5 ay sürceğini sanmıyorum cnm zaten adetin 21. günü tedaviye başıyorum yani yarın başlıcam adetin 25.i günüde hasta olucam asıl o zmn iğnelere başlıcam muhtemelen iğnelerimde4-5 gün sürer benim yumurta çabuk gelişio anlıcağın15- 20 günü bulur anca tedavimin uzunluğu az önce dr.uda aradım öksürüyorum tedaviye başlamamda sakınca olurmu diye bi sorun olmaz gel dedi ;)) inş. dediği gibi olurda bi sorunla karşılaşmam...

sor cnm sora sora öğrenicez ;)) ben lucrini140 liraydi 115 e aldım iğne oluyor lucrin faiyatıda bana uygun geldi tek tüp ama milimlik kullanılcak sanırım her gün...kısa denemelerimizden verimli cevap alamayınca uzunu deneyelim dedi dr.... araştırmalarıma göre eskilerdende uzun yöntem deneniyormuş çoğu hastaya ama artık kısa yöntem daha pratik ve kısa olduğu için doktorlarda kolayına kaçmış diye okudum....aman bide uzunu deneyelim valla kısayı 2 kere denedim olmadı...uzun tedavi şeklini dr.unla en kısa zmnda tekrar konuş belki sana iyi bir açıklaması olur cnm uygulıyıp uygulayacağına dair...1,5 ay sürceğini sanmıyorum cnm zaten adetin 21. günü tedaviye başıyorum yani yarın başlıcam adetin 25.i günüde hasta olucam asıl o zmn iğnelere başlıcam muhtemelen iğnelerimde4-5 gün sürer benim yumurta çabuk gelişio anlıcağın15- 20 günü bulur anca tedavimin uzunluğu az önce dr.uda aradım öksürüyorum tedaviye başlamamda sakınca olurmu diye bi sorun olmaz gel dedi ;)) inş. dediği gibi olurda bi sorunla karşılaşmam...

canım bana lucrin falan yazmadı dr. demekki kısa yapcak kesin oranın hastası yenii oldum daha önce kısa deneseydi belki uzun denerdi ama orda ilk defa tüp deniycem direkt kısa yaparım diye düşündü sanırım. adet 21 gününde kısa protokolle transferim bile olmuş olur heralde. hakkımızda hayırlısı olsun. benim fsh 8-10-12 arasında değişiyor senin rezerv sorunuda sanırım fsh la ilgili. senin değerin kaç. mayısta 12 çıkmış. eylülde 10 çıktı. daha öncekilerde 8 ve 10 du. raporumu devletten aldım ya olmadı oraya sorucam 2.tüpüde sizde deneseydim bu defa uzun mu uygulayacaktınız diye sorucam. dosyamda bir kağıtta long 450 yazıyordu bende öyle yorum yaptım. uzun yapılcaktı heralde diyorum. ben ilk tüp denememde 450 doz puregon vurldum bi akşamda 9 gün kullandım. yumurta son kontrolümde 8 tane görmüş dr. hatta not alınıyor. çatlatma vuruldum opu günü 2 tane çıktı işte:(((

slm kızlar.ben işe başladm evde net olmayınca yazamıyorum.çok olumsuz bir transfer ve bekleme süreci benimki malesef.4 hücreli transfer oldu.hiç içime sinmedi anlıcağınız.pazartesi kan verme günüm.yapacak bişey yok.elimizden geleni maddi manevi yapıyoruz.tam bir piyasa oluşturmuşlar bu sektörde.onuda anladım artık.müsait olunca yazarım.işlerim ypoğun.hepinizi seviyorum.hoşçakalın

slm kızlar.ben işe başladm evde net olmayınca yazamıyorum.çok olumsuz bir transfer ve bekleme süreci benimki malesef.4 hücreli transfer oldu.hiç içime sinmedi anlıcağınız.pazartesi kan verme günüm.yapacak bişey yok.elimizden geleni maddi manevi yapıyoruz.tam bir piyasa oluşturmuşlar bu sektörde.onuda anladım artık.müsait olunca yazarım.işlerim ypoğun.hepinizi seviyorum.hoşçakalın

ne kadar olumsuz da olsan mucizen gerçekleşir ve güzel haberlerini paylaşırsın biizmle inşallah canım benim...

sıkma kendini birde şunu unutma 4 hücreli olupta hamiş kalan o kadar çok ki nasip tamamen tatlım biz 7 kşiydik ve içimizden sadece biri derya arkadaş 4 hücreliydi hamiş kalan o oldu şu anda 7 aylık olması lazım o kadar pimpirikliydiki her kes şaşmışdı ama kısmet

kızlar geçen cuma cyclo hapının 21.günü bitdi.ve bugün hapı bıraktıgımın 6.günü ve ben hala adet olmadım:( normalde başlaması gerekmiyomuydu.doktorum bana dupaston veriyodu bu cycloya kendim başladım.adeti böyle geçiken varmı....yoksa benim yumurtalıklarla birlikte rahimdemi iflas etdikii:(((( bende anlamadım...sizce ne yapmalıyım..

kızlar geçen cuma cyclo hapının 21.günü bitdi.ve bugün hapı bıraktıgımın 6.günü ve ben hala adet olmadım:( normalde başlaması gerekmiyomuydu.doktorum bana dupaston veriyodu bu cycloya kendim başladım.adeti böyle geçiken varmı....yoksa benim yumurtalıklarla birlikte rahimdemi iflas etdikii:(((( bende anlamadım...sizce ne yapmalıyım..

cnm dr a bi sorsan? yada bi seçenek daha ne bileyim hamile olma ihtimalin olabilirmi:18:

benimde bugün teşrif etti kırmızılarr..4. günde..Ama bir keresinde 6. günün gecesinde olmuştum aynı senin gibi üzülmüştüm çok..1-2 gün daha bekle ve doktora git derim rahim kalınlaşmamış olabilir..Bu arada sana çok mahçubum ama napıyimm kese kağıdı geçirmiş suratına sarı kafa olsa takıp dolancam sana karşı...Aklımdasınnn kendime kızıyorum süreklii..Evvellsi gün temizlik işim bitti..Dünde hemen yemekli misafir ağırladım onun telaşı oldu..Bugünde adet olunca yattım bütün günn..İnşşş en kısa zamnda halledicemmm tatlımm olurmuu valla normalde böyle biri değilimdirr..Gıcık oluyorum kendime ve üzülüyorum sana ulaştırmadım diyee..Ama ulaştırıcam tatlımm dikkat et kendine..

cnm dr a bi sorsan? yada bi seçenek daha ne bileyim hamile olma ihtimalin olabilirmi:18:
dumancım benim eşim çook uzaklarda hamile olma ihtimalim 00000 gerçi yanımda olsada durum aynı olurdu da:))canım doktora gidnce neden dupaston kullanmadın diycek,hş kilikte cyclo kullan demişlerdi.c.tesiye kadar bekliycem baktım olmadı gitcem mecburen..artık doktorlara gitmek istemiyorum:((((

benimde bugün teşrif etti kırmızılarr..4. günde..Ama bir keresinde 6. günün gecesinde olmuştum aynı senin gibi üzülmüştüm çok..1-2 gün daha bekle ve doktora git derim rahim kalınlaşmamış olabilir..Bu arada sana çok mahçubum ama napıyimm kese kağıdı geçirmiş suratına sarı kafa olsa takıp dolancam sana karşı...Aklımdasınnn kendime kızıyorum süreklii..Evvellsi gün temizlik işim bitti..Dünde hemen yemekli misafir ağırladım onun telaşı oldu..Bugünde adet olunca yattım bütün günn..İnşşş en kısa zamnda halledicemmm tatlımm olurmuu valla normalde böyle biri değilimdirr..Gıcık oluyorum kendime ve üzülüyorum sana ulaştırmadım diyee..Ama ulaştırıcam tatlımm dikkat et kendine..

şekerciğim hiç canını sıkma.canımız sag olsun nasıl olsa fırsat bulduğun bir gün olur.şuan öyle sıkıntıdayımki anlatamam.eşimin gelmesine az kaldı ama benim durum vahimmm:((....bu rahim kalınlaşmamış derken ben soğan suyuda içtim 15 gün oda etkilemesinmi....zaten bu haplar kürler hep işe yarıyo bana gelince tıkkk yokkk:((( kızlar yaff benim sansımı açtıracak ne yapmalıyım,vallahi bu ara her anlamda tüm aksilikler peşimde....:((( ...

şekerciğim hiç canını sıkma.canımız sag olsun nasıl olsa fırsat bulduğun bir gün olur.şuan öyle sıkıntıdayımki anlatamam.eşimin gelmesine az kaldı ama benim durum vahimmm:((....bu rahim kalınlaşmamış derken ben soğan suyuda içtim 15 gün oda etkilemesinmi....zaten bu haplar kürler hep işe yarıyo bana gelince tıkkk yokkk:((( kızlar yaff benim sansımı açtıracak ne yapmalıyım,vallahi bu ara her anlamda tüm aksilikler peşimde....:((( ...

Ah be gülüm geldimi üst üste gelir zatenn..rabbim sabrımızı sınıyorrr..Bende doktora gitmem lazım ama pas geçicem bu ayı..yumi varmı fsh kaç düşünmek istemiyorum nedense..Hatta 2012 yi bitirsemmi diyorumm..Karmakarışığım anlayacağınn..Bu dipsiz kuyulardan sadece Yaradana sığınarak çıkabilcem biliyorum ama uzun zamandır o eskiden sua ettiğim gibi dua bile edemiyorum sankii..Ne bileyim işte silkelenip tekrar başa sarmam gerekk..kendime gelipp bir şeylere karar vermem gerekk..Boşvermişlikle belirsizlik aynı zamanda umut etmek arası bir durumdayım sankii...

dumancım benim eşim çook uzaklarda hamile olma ihtimalim 00000 gerçi yanımda olsada durum aynı olurdu da:))canım doktora gidnce neden dupaston kullanmadın diycek,hş kilikte cyclo kullan demişlerdi.c.tesiye kadar bekliycem baktım olmadı gitcem mecburen..artık doktorlara gitmek istemiyorum:((((

hımm anladım canım sormamış oldum öyle bi ihtimal varmı yokmu:) eşin yanında olsaydı ama her zaman olurdu bi ihtimal;)neyse cnm bekle madem olmazsa en güzeli dr a danışmak bi baksın ne var ne yok...

hımm anladım canım sormamış oldum öyle bi ihtimal varmı yokmu:) eşin yanında olsaydı ama her zaman olurdu bi ihtimal;)neyse cnm bekle madem olmazsa en güzeli dr a danışmak bi baksın ne var ne yok...

benimkide uzaklarda.malatyada.senin ki nerde papatya.sen neredesin bir de?

selam kızlar hepiniz inşallah umudunuza tez vakitte kavuşursunuz ben de dahil :)
benim sormak istediğim sorular var sizlere :)3 yıldır gebe kalamıyorum bende ama daha önce sonlandırılmış bir gebeliğim var 8 haftalık ..doktor fsh baktı 7.63 tü geçen sene b 52 de e2 çıkmıştı normal olarak gördü doktor fakat içim içimi yiyiyor adetlerim çok azaldı 3 gün sürüyor bitiyor ..3.güne bişey kalmıyor diyeyim hatta bunda da bir sorun görmüyorlar ..tüp bebek yaptım 1 sefer tutmadı 9 yumurta geliştirebildim ..daha sonra 2 de donmuş koydurdum gene olmadı :(bu arada donmuşlarla transferim de rahim kalınlığı 10 mm civarıydı sanırım..bense endişeleniyorum ailede erken menepoz var yaş 29 oldu ..doktorların gözden kaçırdığı bişey olabilir mi bu yumrta rezervi azlığı ?

selam kızlar hepiniz inşallah umudunuza tez vakitte kavuşursunuz ben de dahil :)
benim sormak istediğim sorular var sizlere :)3 yıldır gebe kalamıyorum bende ama daha önce sonlandırılmış bir gebeliğim var 8 haftalık ..doktor fsh baktı 7.63 tü geçen sene b 52 de e2 çıkmıştı normal olarak gördü doktor fakat içim içimi yiyiyor adetlerim çok azaldı 3 gün sürüyor bitiyor ..3.güne bişey kalmıyor diyeyim hatta bunda da bir sorun görmüyorlar ..tüp bebek yaptım 1 sefer tutmadı 9 yumurta geliştirebildim ..daha sonra 2 de donmuş koydurdum gene olmadı :(bu arada donmuşlarla transferim de rahim kalınlığı 10 mm civarıydı sanırım..bense endişeleniyorum ailede erken menepoz var yaş 29 oldu ..doktorların gözden kaçırdığı bişey olabilir mi bu yumrta rezervi azlığı ?

Allah'ım tez zamanda versin muradını canım. doktorlara göre kanamanın miktarı önemli değil. yumurtlamıyorsan çok kanaman olmaz demişti bir tanesi bana.
erken menapoz ailede varsa özellikle anne de olabiliyor. benim annem 39 yaşında menapoza girmiş. ama 37 yaşında en küçük kardeşimi doğurmuş.
ben de rezerv azlığı var. adetlerim yaklaşık bir yıldır önce lekelenme 3 yada 4 gün sonra da kanama geliyordu. ilk başlarda 5 yada 6 gün adet gören ben 10 hatta 12 güne kadar çıktı bu sayı. iki adet arasında olan süre azaldı. tekrar bir hormon tahlili yaptırmanda fayda var

Ah be gülüm geldimi üst üste gelir zatenn..rabbim sabrımızı sınıyorrr..Bende doktora gitmem lazım ama pas geçicem bu ayı..yumi varmı fsh kaç düşünmek istemiyorum nedense..Hatta 2012 yi bitirsemmi diyorumm..Karmakarışığım anlayacağınn..Bu dipsiz kuyulardan sadece Yaradana sığınarak çıkabilcem biliyorum ama uzun zamandır o eskiden sua ettiğim gibi dua bile edemiyorum sankii..Ne bileyim işte silkelenip tekrar başa sarmam gerekk..kendime gelipp bir şeylere karar vermem gerekk..Boşvermişlikle belirsizlik aynı zamanda umut etmek arası bir durumdayım sankii...

aynen bende öyleyim... bi boşvermişlik içine sürüklendiğimi hissediyorum...bazen ağlama krizleri bazende öylesine boş boş beklediğimi bilip içim sızlıyo...doktorlardan soğudum...dün öyle korktumki hastalanmadım diye sebebi gitdiğim doktor acı gerçekleri yine hatırlatıp durcak,çok şükür bugün hastalandım.artık p.tesiye nasıl gidip ne yapcam planlarındayım...doktorla konuşmayım sadece kanımı alıp ultrasonda bakıp yollasın benimle konuşmasın istiyorum...ultrasonuda kan değerlerimide anlıycak tecrübem oldu zaten...milciğim ben böyle diyorum ama sen öyle düşünme olurmu canım...doktorlara gitmen daha iyi olur hem eşin yanında,silkelen toparlan ya bismillah diyip buayı pas geçme olurmu...

Back
X