hamilelik...

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
Kizlar birsey soracagim...netde bebegin annenin sesini cok net duydugu yaziyor... bagirmamdan rahatsiz olabiliyormus... ve baskasinin bagirmasindada korkabiliyormus... diyelim ki oldu böyle seyler... dogdunda bu bebege yansir mi..yani huysuz olur mu...

Kolayi var, bagirmamayi deneyin. Sonucta sizin gerginliginiz illa ki bebege yansiyacak.

Ya tabiki ama bazi anlar oluyor insan sinirleniyor...birden geliyor...ama artik kendimi kontrol altina almak istiyorum
Ben de bir anda parlayan bir insanim ama sakin arkadaslarimin bebeklerinin de sakin oldugunu goruyorum. Dedigin gibi kendimizi rahatlatmaya calismamiz lazim.

Ay annemin arkadaşı hamileyken hep eşiyle tartışmışlar yani sürekli bağrış çağrış çocuk korkudan kekeme olmuş doğuştan yani kendisi öyle diyor ne kadar doğru bilemem ama doktorumda bize asla yüksek sesle bile konuşmayın dedi bizde çok dikkat ediyoruz çünkü gerçekten anlıyormuş bebel:KK17:

Ay annemin arkadaşı hamileyken hep eşiyle tartışmışlar yani sürekli bağrış çağrış çocuk korkudan kekeme olmuş doğuştan yani kendisi öyle diyor ne kadar doğru bilemem ama doktorumda bize asla yüksek sesle bile konuşmayın dedi bizde çok dikkat ediyoruz çünkü gerçekten anlıyormuş bebel:KK17:

Hadi ya ay simdi cok korktum allahim :KK43:

Kizlar birsey soracagim...netde bebegin annenin sesini cok net duydugu yaziyor... bagirmamdan rahatsiz olabiliyormus... ve baskasinin bagirmasindada korkabiliyormus... diyelim ki oldu böyle seyler... dogdunda bu bebege yansir mi..yani huysuz olur mu...
Dünyanın en problemli çiftinin çocuğuyum. Doğuma birşeyler yansısa doğamazdım yada küfür ederek çıkardım sanırım. Madem artık bir bebeğin var ve zararlı olduğunu okudun çözüm basit; bağırma. Hamileykende, doğurunca da bağırma. Doğuma yansımasa da mutlaka psikolojisini bozar.

Evet olur. Sen hamilelikte ne kadar mutlu huzurluysan bebegin dogduktan sonraki gunlerde o ruh halini sergiler. Ama sen ne kadar mutsuz huzursuzsan bebekte oyle oluyor ve maalesef gercek. Biraz takmamaya calisin olaylari bebegini dusun.

Cok sinirli bir hamilelik gecirdim, oglum da cok sinirli.
Sakin yapida olan arkadasimin kizi ise ayni onun gibi sakin.
Alakasi var midir bilemem ama bu sefer daha temkinliyim.

Cok sinirli bir hamilelik gecirdim, oglum da cok sinirli.
Sakin yapida olan arkadasimin kizi ise ayni onun gibi sakin.
Alakasi var midir bilemem ama bu sefer daha temkinliyim.

kesinlikle alakası var, ilk hamileliğimde çok ama çok sinirliydim.. büyük oğlum çok sinirlidir mesela.. küçüğünde daha rahattım, o daha sakin bir çocuk oldu :)

yani ne bağırın, ne de çok sinirlenin..

Ya tabiki bebekler anne karninda pek cok seyden etkileniyor.yusek seste bunlardan biri.ama hayat bu iste! ne kadar dikkat etsekte oluyo bazen cok gergin zamanlar.onemli olan bunu bi olcude tutmak bence

Merhaba, çevremde çok fazla anne ve anne adayı var işimden dolayı. Hepsinin hikayesine ortak oluyorum. Hamilelik döneminde yaşadığınız stres, korku, bağrışmalar, kavgalar bebeğinizin doğduktan sonra ki hallerini bile etkiliyor. Olumsuz bir ortamda oluşan hamilelik sonucunda sürekli ağlayan, uyku sorunları yaşayan, huzursuz bebekler oluyor. Sizin huzurlu geçirdiğiniz hamilelik bebeğinizin huzurlu ve mutlu bir bebek olmasında büyük bir etken.

Meraba... 25. haftadan itibaren bebek annesinin sesini duyabilmektedir 27. haftada ise annesinin sesi dışında dışarıdan gelen seslere ve hatta babasının sesini bile duyup tepki verebilir. Ancak hem içinde bulunduğu ortam hem de bebeği içinde bulunduğu amniyotik sıvının olumsuz etkilerinden koruyan kremsi tabaka olan verniksin kulaklarını tıkaması nedeni ile sesleri büyük bir olasılıkla boğuk olarak duymaktadır.Zaten Bebeğin büyüdüğü ortam çokta sessiz bir ortam değildir. Ben Bebeğin aşırı bağırtılardan dolayı huysuz olduğunu düşünmüyorum içini rahat tut canım. Ama bu durum seni rahatız ediyorsa daha dikkatli ol.

X