Hamilelikle Gelen İşten Çıkarılma

dengesizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
1.072
425
Merhaba arkadaslar suan 2 aylık hamileyim.5 senedir aynı işyerinde (özel sektör) çalışıyorum Bugün kontrole gitmek için müdürümden izin istedim..Bana şakayla karışık bişeyler dönüyor ama dedi..Hamile oldugumu anlamış ki zaten belli ettim gibi..
Neyse idareye çıkıp bizim muhasebe deki ablaya söylemiş..X hamile falan söylemiyor gibisinden.(Müdüre daha söylemedim kalp atışını duyana kadar erteledim..Ki şu zamanlar söyleyecektim.)Haklarını verip çıkartırım hemen falan demiş..İş önemli benim için Ben idare edemem 5,6 ay gibisinden şeyler söylemiş.
Canım sıkıldı çok yani tamam çıkartabilirler tabi ki işleri yürümesi açısından ama , ben 7-8 ayıma kadar falan çalışırım diye düşünüyordum..Ve borcum vs. var.
Yanına gidip konuşmayı düşünüyorum...Sizce ne demeliyim..Ve nasıl bir yol izlemeliyim...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar suan 2 aylık hamileyim.Bugün kontrole gitmek için müdürümden izin istedim..Bana şakayla karışık bişeyler dönüyor ama dedi..Hamile oldugumu anlamış ki zaten belli ettim gibi..
Neyse idareye çıkıp bizim muhasebe deki ablaya söylemiş..X hamile falan söylemiyor gibisinden.(Müdüre daha söylemedim kalp atışını duyana kadar erteledim..Ki şu zamanlar söyleyecektim.)Haklarını verip çıkartırım hemen falan demiş..İş önemli benim için Ben idare edemem 5,6 ay gibisinden şeyler söylemiş.
Canım sıkıldı çok yani tamam çıkartabilirler tabi ki işleri yürümesi açısından ama , ben 7-8 ayıma kadar falan çalışırım diye düşünüyordum
Yanına gidip konuşmayı düşünüyorum...Sizce ne demeliyim..Ve nasıl bir yol izlemeliyim...

MÜDÜRE NE Kİ İŞVEREN Mİ HADDİNE Mİ DÜŞMÜŞ ONUN.

Hamileyken isten atamazlar, ola ki attilar mahkemeye verirsiniz ihbar+kidem tazminatlarinizi alirsiniz, ise iade davasini da kazanirsiniz, ya sizi yeniden ise alirlar ya da 6 aylik maasinizi vermek zorunda kalirlar. Her türlü kara gecersiniz yani

hadi ya, muazzam valla. çıkmayacağı varsa da insanın işten çıkası gelir :)

Merhaba arkadaslar suan 2 aylık hamileyim.Bugün kontrole gitmek için müdürümden izin istedim..Bana şakayla karışık bişeyler dönüyor ama dedi..Hamile oldugumu anlamış ki zaten belli ettim gibi..
Canım sıkıldı çok yani tamam çıkartabilirler tabi ki işleri yürümesi açısından ama , ben 7-8 ayıma kadar falan çalışırım diye düşünüyordum

siz nereden öğrendiniz bu konuşmaları?

Hamileyken isten atamazlar, ola ki attilar mahkemeye verirsiniz ihbar+kidem tazminatlarinizi alirsiniz, ise iade davasini da kazanirsiniz, ya sizi yeniden ise alirlar ya da 6 aylik maasinizi vermek zorunda kalirlar. Her türlü kara gecersiniz yani
Evet bunları biliyorum ama bu kadar ugraşmak vs. istemiyorum

Evet bunları biliyorum ama bu kadar ugraşmak vs. istemiyorum
uğraşmazsanız başka birileri çatır çatır yer haklarınızı... bu adamın sizi çıkaracağı varsa allem eder kallem eder çıkarır. kendinizi değilse bile doğacak evladınızı düşünün. iş bu noktaya gelirse muhakkak dava açın.

Merhaba arkadaslar suan 2 aylık hamileyim.5 senedir aynı işyerinde çalışıyorum Bugün kontrole gitmek için müdürümden izin istedim..Bana şakayla karışık bişeyler dönüyor ama dedi..Hamile oldugumu anlamış ki zaten belli ettim gibi..
Hamilesin diye işten çıkarırsa haklarını verse bile mahkemeye verme hakkın var ,çok da iyi para alırsın

Oyle bir haklari kesinlikle yok. Sakin ama sakın kabul etme birseyi. Idare etmek zorunda ayrica idare etmek ne demek o zaman bayan personel calistirmayacak

öncelikle işyerinden kimsenin lafıyla olmaz bu işler..
siz düzgünce müdürünüze gidip hamile olduğunuzu söyleyin.doktor kontrolleri için resmi izinlisiniz zaten..doğuma kadar yasal izninize kadar çalışmayı düşündüğünüzü ,doğumdan sonra devam edeceğinizi söyleyin..
bırakın gerisini o düşünsün..ayrılmanızı isterse,gebelik yüzünden işten çıkartılmanın ciddi yaptırımları olduğunu söyleyin..
tırsmayın,aba altından sopa gösteren müdürden de hayır gelmez..başka personleler haber gönderilmez..siz dik durun yoksa ezmeye çalışır sizi.

X