Hamilelikte depresyona nasıl başa çikabilirim ?

Bktscigdem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
4
1
35
İyi günler arkadaşlar.yardıma ihtiyacım var. 4 yıldır antidepresan kullaniyordum. Bebek istediğim için 4 ay önce bıraktım şuan 1.buçuk aylık hamileyim. İlaç kullanıyorum ana. Hamileliği ogrendigimden itibaren sıkıntım var.yanı çok daraliyorum, ağlamak. İstiyorum surekli.hiçbirşey yapmak gelmiyo içimden. Evimden uzaklaşmak istiyorum.henüz doktora gitmedim. Ama ilacta kullanmak istemiyorum. Kendim nasıl atlatabilirim. Yardım ve onerilerinizi bekliyorum

İyi günler arkadaşlar.yardıma ihtiyacım var. 4 yıldır antidepresan kullaniyordum. Bebek istediğim için 4 ay önce bıraktım şuan 1.buçuk aylık hamileyim. İlaç kullanıyorum ana. Hamileliği ogrendigimden itibaren sıkıntım var.yanı çok daraliyorum, ağlamak. İstiyorum surekli.hiçbirşey yapmak gelmiyo içimden. Evimden uzaklaşmak istiyorum.henüz doktora gitmedim. Ama ilacta kullanmak istemiyorum. Kendim nasıl atlatabilirim. Yardım ve onerilerinizi bekliyorum
Allah sana dünyanın en güzel duygusunu bahşetmiş. rahmine bir canlı yerleştirmiş. onu hissetmek dünyanın en güzel şeyi. hastalığınla başa çıkmak yeribe onu görmezden gelmeye çalış. bebeğinin sana ihtiyacı olacak. bunaldığın anlarda dışarıya çık biraz dolaş. asla kendini yatağa mahkum etme...

Düşünceleriniz için çok tesekkur ederim.bende öyle yapmaya çalışıyorum. Kafami dağıtmaya calisiyorum. Hormonların beni çok etkiliyor

Düşünceleriniz için çok tesekkur ederim.bende öyle yapmaya çalışıyorum. Kafami dağıtmaya calisiyorum. Hormonların beni çok etkiliyor
Beni de etkiliyor ama böyle şeylerin felip geçici olduğunu düşünüyorum. Herşey bizim elimizde.Bol bol dua et ruhen rahatlatır.:anneadayı:
Güzel şeyler düşünelim. Lohusa olacağız yarın öbür gün. Sağlıklı geçirebilmemiz için asla kendimizi bırakmamalıyız.

Çok haklisiniz,ben sıkıntım olduğunda kendimi bırakıyorum. Ağlama krizine giriyorum özellikle sabahları çok oluyor. Ama artık bunu yaşamak istemiyorum. Sizce psikiyatride gitmelimiyim

Çok haklisiniz,ben sıkıntım olduğunda kendimi bırakıyorum. Ağlama krizine giriyorum özellikle sabahları çok oluyor. Ama artık bunu yaşamak istemiyorum. Sizce psikiyatride gitmelimiyim
Kesinlikle hamilelikte psikiyatriye gitmen gereken bir durum bu tek basina aşilmiyor.halini arzettiginde Zaten kadin dogum uzmani seni yonlendirir.benim bi kac tane tanidigim hamilelik oncesi kullandiklari bir takim ilaclari vardi.doktorlari hamilelikte kullanilabilecek bebegi zarari olmayan cok dusuk dozda ilaclar verdiler kontrollu sekilde kullandilar ve bebekleride cok saglikli sekilde kucaklarina aldilar.rabbim sanada hayırlı saglikli hamilelik yasatmak nasip etsin ins.

Son düzenleme:
X