Hamilelikte kaç kilo aldınız

26. Haftaya kadar 6 kilo 32 ye kdr 7 kilo. sonrasında bir 5 kilo daha. 32 den sonra çok alınıyor.
Ben de 57 kilo ile hamile kaldım 29+0 dayım. Yani 30. Hafta başlıyo yarın. Ve şimdiden 11 kilo aldım . Kaçak tamamlarım kimbilir....

Ben gebelik boyunca hamurişi, tatlı falan yemediğim halde aldım 12 kilo. Çok dikkat ettim. Şimdi de son iki bucuk kiloyu vermek için dikkat ediyorum. Sıkıldım ya artık. Gerçekten sonra alınan kiloyu vermek zor oluyor. Ekmek yemiyorum. Çorba falan içiyorum. Bebeğim gazlı zaten inek sütü ürünleri de yiyemiyorum ne peynir, ne yoğurt, baklagiller, bulgur vs... emzirme döneminde de çok dikkatli olmak gerek. Gebelik ve doğum, 3 yıla yayılan bir hassasiyet dönemi yani. dDikkatli olun.

Ben gebelik boyunca hamurişi, tatlı falan yemediğim halde aldım 12 kilo. Çok dikkat ettim. Şimdi de son iki bucuk kiloyu vermek için dikkat ediyorum. Sıkıldım ya artık. Gerçekten sonra alınan kiloyu vermek zor oluyor. Ekmek yemiyorum. Çorba falan içiyorum. Bebeğim gazlı zaten inek sütü ürünleri de yiyemiyorum ne peynir, ne yoğurt, baklagiller, bulgur vs... emzirme döneminde de çok dikkatli olmak gerek. Gebelik ve doğum, 3 yıla yayılan bir hassasiyet dönemi yani. dDikkatli olun.
Kesinlikle öyle canım ya kimi görsem aynı şeyi söylüyo :( dikkat etmek şart. Ben ömrümde 60 ı görmemişken 68 kilo oldum :( moralim bozuluyo nasıl vericem diyorum daha doğuma da var ...

Öyle ama bünyeye göre de çok farkediyor, doğumundan çok kısa sürede eski haline dönen arkadaşlarım var..

Onu bir takibini yapan hemşireyle görüşsen iyi olur canım. 2 aşı arasında 1 aydan az zaman farkı olmaması gerektiğini biliyorum ama ne kadar geciktirilir bilmiyorum.

Bence yaptırsanız iyi olurdu.

Alıntı: Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla vb. kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.
Canim asilarda civa var. Bunu gectim. Benim 3. Hamileligim ve bundna onceki 4 doktorunda gerek yon yaptirma dedi. Evde dogum yapicam. Koyde de dogum yapmicam.

bende 25+6 dayım 6 kilo aldım sende iyi almışsın çok değil bence ya bn bir ara doktoruma dedim hiç kilo almıyorum hep aynıyım diye sonralarda daha çok alınıyor dedi bakalım kaç kilo ile tamamlıcam
25+6 tam 6 aylık olur :) (181 gündesin yani)
30+0 tam 7 aylıktır ;)

Asumnur Asumnur waLLee waLLee

kızlar çantam geldi. alt açma parçası var, biberon gözü, ıslak mendil gözü var. elde taşıma, omuzda taşıma ve sırtta taşıma özelliği var. kumaş kalitesini de sevdim. bi de baya büyükmüş, resimlerde küçük görünüyor. ben çok sevdim, ama zevk meselesi tabi. boyutunu anlayabilmeniz için yanına su bardağı koydum :)

Eklentiler

• IMG_20170309_154604.webp
    IMG_20170309_154604.webp
    15 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_20170309_154728.webp
    IMG_20170309_154728.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20170309_154625.webp
    IMG_20170309_154625.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 81
Bu soru çok su götürür, ama internette ben bakmıştım daha yedinin içinde oluyorsun, dur benim takip ettiğim bir çizelge var sana onu atayım ama bu tablo bile ilerde gösteriyor
kafa karışacak bir şey yok aslında; bir ay 30 günse 30 x 7= 210 gündür. 210 gün de tam 30 hafta yapar.

Öyle ama bünyeye göre de çok farkediyor, doğumundan çok kısa sürede eski haline dönen arkadaşlarım var..

20 kilo alan eski haline hemen dönemiyor, ya da süre uzun olur sanırım. Doğumdan eve geldğinizde o 4 aylık sarkık göbek, dikişler öyle moral bozuyor ki:) zamanla düzeliyor işte vücut. Çok kilo almamak, sağlıklı gebelik geçirmek gerek.

20 kilo alan eski haline hemen dönemiyor, ya da süre uzun olur sanırım. Doğumdan eve geldğinizde o 4 aylık sarkık göbek, dikişler öyle moral bozuyor ki:) zamanla düzeliyor işte vücut. Çok kilo almamak, sağlıklı gebelik geçirmek gerek.
12 değil de artık bi 15 kiloyla tamamlarım herhalde. İnşallah :KK9:

ben bugün oldum 2. ci aşıyı kendi doktorum korunmak için bence yaptır dedi ameliyat sırasında nelerle karşılaşılıyor dedi bende aşılarımı oluyorum sadece doğum için değil bakalım neler olucak daha

Back
X