Hamilelikte kaç kilo aldınız

Teşekkür ederim, siz de az almışsınız ki haftanız benden önde:) Yakında yetişirim size:) Doktoruma gittiğimde diyetisyenle de görüşüyorum, ama listeye bağlı değilim, beslenme biçimi ve yediklerimi not alıp gösteriyorum; beraber dengeliyoruz.
teşekkür ederim, evet aslında yediklerimizi not almak her türlü diyette önemli bir kontrol mekanizması. benim 20 haftadan sonra iştahım arttı, kontrol altında tutmaya çalışıyorum. benim de hedefim 8 kilo ile tamamlamak en fazla.

Masallah ne guzel az kilo almisiniz :)
Bende 1.5 kg kadar aldim. Istahim cok artti. Benimde hedefim 8 kg-9 kg bakalim.

Kızlar bir doktordan duymuştum, bebeğin üç aşağı beş yukarı kilosu belli olurmus o bir şekilde bünyemizden karşılarmış gereksimlerinı, o nedenle aslında kilodan önemlisi bebek için yararlı şeyler tüketmek yoksa o zaten temel ihtiyaçlarını bizim depolarda karşılıyor
Canım tabiki öyle bebeğe yaramayacak şeyler ancak kilo yapıyor. Ama bebeğin senin depolarını tükettiğinde bu defa sende halsizlik, ağrılar vs başlıyor. O yüzden her şeyden yararlı olmak kaydıyla azar azar yemek lazım :KK39:

Bir hafta oluyor gelinimiz dogum yapali
Inanilmaz guzel bir ortamdi ve cokda dusunceli davrandilar.dogumun siddetli cektigi agri 40dk felandi
Sen bakma onlara,elbetteki kolay degildir canindan can cikmasi kolay olmaz ama sezeryanda en az onun kadar zor ve onunda bir cok olumsuzluklari var.
Normal dogumda cekecegin birgun ve ertesi gun herseyinle kendin hic birsey olmamis gibi ilgilenebiliyorsun.
Tabi birde bebek icin normal dogumun onemi var.
Cok gerekmedikce sezeryana hayir
Normal dogumuda yasamak gerekir
Haklısın canım insanların söyledikleri korkuttu beni başta hiç korkum yoktu

Kızlar ben bugün hissetmedim bebeğimi :KK43: endişeleniyorum doktora mı gitsem ne yapsam :KK43:
Uyuyor olabilir canım hemen endişelenmeye çikolata falan ye süt iç soluna yat karnını oksa kimildar eğer hareket etmezse bı acile git canım ama hemen stres yapma bebiş stresten etkilenir

Ilk dogumum normal dogumdu ve cok buyuk bir karnim vardi
Dogumumu yapan dr demistiki karnini acilen kuculmesi icin sararsan sikarsan ayni yasli kadinin karni gibi buzusur
Sen spor yap dedi ve ben tamamen sporla o karindan kurtuldum.
Ikinci oglumda resmen faciaydi karnim
Onu korseyle degilde bir şalla hafif hafif hyukari dogru sariyordum cunku sezeryan kesigi cok agriyordu ve koku olusuyordu.
Onuda gene sporla hallettim
Suan iyi
Darısı başıma

33.haftadayım şu ana kadar toplam 10 kg aldım :skandal: Oysa ki ben ilk 3 ay hiç kilo almamıştım zaten ne olduysa 25.haftadan sonra oldu birden büyüdü bebişim ve tabi bende:bicak:Annişler ben bu kalan 8 haftada ne yapmalıyım ki sadece bebiş kilo almalı ben değil :işsiz:
Aynı durumdayiz bence şekeri azaltıp yürüyüş falan yapmamız lazım

ben bugun 200 gram az cıktım tartıda :KK73: buna bile seviniyorum 10. haftamdayım 3. ayı en azından kilosuz kapatıyım ki kalan 6 ay daha kolay olsun:p

ya bu sezeryanla dogum yapan unlulere bakıyorum karınlarında hic sıkıntı yok sanırım spor yapmak ve yediklerine dikkat etmek lazım eritene kdr

ya bu sezeryanla dogum yapan unlulere bakıyorum karınlarında hic sıkıntı yok sanırım spor yapmak ve yediklerine dikkat etmek lazım eritene kdr

Hem normal , hem sezaryan dogum yaşayan arkadaşımın ikisinde de kiloları gitti. Dediğin gibi dogumdan sonra yemege içmeye dikkat etmek gerekiyor.

Benim doğum şekli şu an belli değil ama bende korse konusunda çok kararsizdim, yani sezeryanda ds korse kullanılabilir diyorsunuz doğru mu anlıyorum, sezeryan köşeleri falan satılıyor olmadı onlara bakmaya başlayalım
Ben korse kullanmayi yeni dogum yapan bayan icin uygun bulmuyorum hic bir sey aniden yapilinca fayda vermiyor.geleneksel baglama yontemi yani hergun azar azar biraz daha sıkısarmak( dolama basortuler uygun) ben onunla dogumdan bi hafta sonra hergun biraz daraltmak suretiyle sardim sanirim sarmasam o sis kalabilirdi.

Normal dogumda korsede bi zarari olucagini zannetmem fakat sezeryan ciddi bir kesi ve amaliyat ne olur ne olmaz bundan dolayi yavas yavas sarmakta fayda var

Uyuyor olabilir canım hemen endişelenmeye çikolata falan ye süt iç soluna yat karnını oksa kimildar eğer hareket etmezse bı acile git canım ama hemen stres yapma bebiş stresten etkilenir
Canım hareket etti çok şükür ama daha sakin önceki günlere göre. Bazen endişeleniyorum ama sanırım olabiliyo böyle zamanlar

Canım 24 saat içinde hareketlerinde azalma hissedersen ya da hiç hissedemezsen, doktora başvur. Ama bir iki saat çok hareketli de sonra duruyorsa normaldir. O da uyuyor uyanıyor neticede :KK36:
Canım hareket etti çok şükür ama daha sakin önceki günlere göre. Bazen endişeleniyorum ama sanırım olabiliyo böyle zamanlar

Back
X