Hamileyim ve miyomum da var...İşinde iyi bir doktor arıyorum

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
195
Daha önce farklı bir yere başlık açtım ama cevap gelmedi umarım burada bilgili kişiler çıkar... İstanbul avrupa yakasında, gaziosmanpaşa civarında oturuyorum başlıktan da anlaşılacağı üzere hamileyim ve 10. haftadayım ama şu anlık 4 cm olan bir miyomum da var.. doktor bebekle ilgisi olmadığını ama zaman geçtikçe büyüyüp ağrı yapabileceğini söyledi.. bu durumda doğumda belli riskler olabileceği için mümkün mertebe normal doğum taraftarı ve işinde uzman bir doktor arıyorum.

Daha önce farklı bir yere başlık açtım ama cevap gelmedi umarım burada bilgili kişiler çıkar... İstanbul avrupa yakasında, gaziosmanpaşa civarında oturuyorum başlıktan da anlaşılacağı üzere hamileyim ve 10. haftadayım ama şu anlık 4 cm olan bir miyomum da var.. doktor bebekle ilgisi olmadığını ama zaman geçtikçe büyüyüp ağrı yapabileceğini söyledi.. bu durumda doğumda belli riskler olabileceği için mümkün mertebe normal doğum taraftarı ve işinde uzman bir doktor arıyorum.

Merhaba öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Ben hamileliğime 5. 5 cm miyomla başladım şimdi sanırım 8 yada 9 cm benim rahim üstünde dışa doğru büyüyen cinsten ve sonra ayrıntılı ultrasonda 2 tane daha buldular biri 5 cm biri 2.5 cm şimdiye kadar sorun yaşamadım ama dr gittiğimde bahsetmiyor bile ama bende senin gibi fazlaca internet yazısı okudum ve kendimi evhamlandırdım o yüzden öncelikle endişelerinden sıyrılmalısın bence. Çünkü gebelikte sorunların başında stres geliyor.
dr konusunda yardımcı olamayacağım ben bursadayım ama dr um ne yaptığını biliyor o hamile kalmamı söylemişti. Ancak miyomlu hamileleiklerde pek normal doğum önermezler miyom kasılmaları düzensizleştirdiği için inşallah istediğin gibi bir hamilelik ve doğum geçirirsin. umarım hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza alırız.

Merhaba öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Ben hamileliğime 5. 5 cm miyomla başladım şimdi sanırım 8 yada 9 cm benim rahim üstünde dışa doğru büyüyen cinsten ve sonra ayrıntılı ultrasonda 2 tane daha buldular biri 5 cm biri 2.5 cm şimdiye kadar sorun yaşamadım ama dr gittiğimde bahsetmiyor bile ama bende senin gibi fazlaca internet yazısı okudum ve kendimi evhamlandırdım o yüzden öncelikle endişelerinden sıyrılmalısın bence. Çünkü gebelikte sorunların başında stres geliyor.
dr konusunda yardımcı olamayacağım ben bursadayım ama dr um ne yaptığını biliyor o hamile kalmamı söylemişti. Ancak miyomlu hamileleiklerde pek normal doğum önermezler miyom kasılmaları düzensizleştirdiği için inşallah istediğin gibi bir hamilelik ve doğum geçirirsin. umarım hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza alırız.
çok teşekkür ederim sizin de bebeğiniz hayırlı olsun...ben 10. haftadayım doktor 4.5 cm dedi ama ilerleyen zamanlarda büyüme yapabileceğini ve bebek için sıkıntı teşkil etmediğini söylediğini halde nette okuduğum yazılar oldukça gözümü korkuttu ama sonra Allah'a emanet diyerek kendimi rahatlattım şu an tek istediğim bu konuda tecrübeli ve iyi bir hekim bulabilmek... Allah size de hayırlı, sağlıklı bir doğum nasip etsin inş.

Bebeginiz hayirli olsun. . Ilk dogumumda yasadigim sikintilari dusunerek bu konudaki yazilara duyarsiz kalamiyorum. Su anda 2.hamileligim 9.haftamin icindeyim. Ilk dogumumda 2 dr degistirdim ikisi de beni cok evhamlandirdi. Hep risk altinda oldugumu normal dogum yapamayacagimi erken dogum dusuk vs.. ben hamileligime 3cm iki tane rahim duvarona yapisik myomlarla basladm. Doguma girdigimde 10 cmlerdi ve 6. Aydan itibaren ara ara agri yaptilar. Dayanilmayacak gibi degildi ama can sikici iste. Soguk buz uyguluyordum agri kesildin diye. Sonucta dogumuma saatler kala gecenin 1inde ozel hastane beni 2saat uzaktaki unv. Has.ne acil gonderdi. Yok kanama riskiniz var yok kan bankamiz yok hibi nedenlerle stres bir srkilde gittik. sonucta sezeryan oldum ne kansmam oldu ne bebegimd bisey. Fazla evham uaptilar ya da risk almak istemediler. Bu yazdiklarim seni korkutmasin. Iyi bir dr bul seni rahatlatan olabilecekleri yasayabilecegin seyleri paylassin seninle. Olmadik surprizler yapmasin. O donemi hatirliuorum da dr. Uma ne kadar isinmis sevmistim. Son anda hic bilmedigim dikislerinden hic memnun kalmadigim dr. Larin elinde buldum kendini..hayirli dogumlar diliyorum sana

Ben de o tarafa uzagim ama bagcilar medipol mega daki dr. Larin methini cok duydum. Bir ara ben de o tarafa gelmeyi dusunuyorum. Su an dr belirlemedim. Evham ilk dogumdaydi bu dogumda cok rahat olucam

Benim de 4 tane nur topu gibi miyomum var :) hamile kaldığımda 5 cmdi şu an 8.5 cm bi tanesi, diğerleri küçükmüş
Evet ağrı yapıyor yürürken zorlanıyorum uzun mesafe gidemiyorum,çok uzun oturamıyorum vs ama hiç biri umrumda değil ne yapalım bizim hamilelik dönemimiz de böyle geçecek şu an yapılabilecek hiç bişey yok.Tavsiyem fazla ayakta kalmayın çalışmıyorsanız şayet bol bol yatın ben öyle yapıyorum mecburen.Asla ağır kaldırmayın.Doğum yaparken hepsinden kurtulacağız Allahın izniyle.. Doktorum bana magnezyum verdi her gün bi tane içiyorum ağrılar için başka bir hapım daha var,kasılmalar şimdiden başladı malesef ilaç kullanıyorum geçiyor..Anadolu yakasında oturuyorum ben o yüzden avrupa yakasında bi hastane öneremicem :KK43:

Bebeginiz hayirli olsun. . Ilk dogumumda yasadigim sikintilari dusunerek bu konudaki yazilara duyarsiz kalamiyorum. Su anda 2.hamileligim 9.haftamin icindeyim. Ilk dogumumda 2 dr degistirdim ikisi de beni cok evhamlandirdi. Hep risk altinda oldugumu normal dogum yapamayacagimi erken dogum dusuk vs.. ben hamileligime 3cm iki tane rahim duvarona yapisik myomlarla basladm. Doguma girdigimde 10 cmlerdi ve 6. Aydan itibaren ara ara agri yaptilar. Dayanilmayacak gibi degildi ama can sikici iste. Soguk buz uyguluyordum agri kesildin diye. Sonucta dogumuma saatler kala gecenin 1inde ozel hastane beni 2saat uzaktaki unv. Has.ne acil gonderdi. Yok kanama riskiniz var yok kan bankamiz yok hibi nedenlerle stres bir srkilde gittik. sonucta sezeryan oldum ne kansmam oldu ne bebegimd bisey. Fazla evham uaptilar ya da risk almak istemediler. Bu yazdiklarim seni korkutmasin. Iyi bir dr bul seni rahatlatan olabilecekleri yasayabilecegin seyleri paylassin seninle. Olmadik surprizler yapmasin. O donemi hatirliuorum da dr. Uma ne kadar isinmis sevmistim. Son anda hic bilmedigim dikislerinden hic memnun kalmadigim dr. Larin elinde buldum kendini..hayirli dogumlar diliyorum sana
teşekkür ederim sizinde bebeğiniz hayırlı olsun... doktor bebeğe zararı yok dedi ama nette yaptığım araştırmalar açıkçası biraz gözümü korkuttu bu yüzden tecrübeli ve gerçekten işinin ehli bir doktor arıyorum bu gittiğim doktora yakın olduğu için ilk defa gittim ve hakkında bir fikrim yok o yüzden riske atmak istemiyorum... hamile kalmadan önce de doğru düzgün tedavi uygulayan bir doktor bulamadım bu konudan muzdaribim ama istediğim gibi Rabbim tedavisiz lutfetti hamdolsun... inşallah hepimize hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin Mevla..

Benim de 4 tane nur topu gibi miyomum var :) hamile kaldığımda 5 cmdi şu an 8.5 cm bi tanesi, diğerleri küçükmüş
Evet ağrı yapıyor yürürken zorlanıyorum uzun mesafe gidemiyorum,çok uzun oturamıyorum vs ama hiç biri umrumda değil ne yapalım bizim hamilelik dönemimiz de böyle geçecek şu an yapılabilecek hiç bişey yok.Tavsiyem fazla ayakta kalmayın çalışmıyorsanız şayet bol bol yatın ben öyle yapıyorum mecburen.Asla ağır kaldırmayın.Doğum yaparken hepsinden kurtulacağız Allahın izniyle.. Doktorum bana magnezyum verdi her gün bi tane içiyorum ağrılar için başka bir hapım daha var,kasılmalar şimdiden başladı malesef ilaç kullanıyorum geçiyor..Anadolu yakasında oturuyorum ben o yüzden avrupa yakasında bi hastane öneremicem :KK43:
benim de 10. haftada ilk olarak görüldü (ya da ilk haftalarda gittiğim diğer doktorlar söylemedi bilemiyorum) ve 4,26 cm idi ama zamanla büyüyüp ağrı yapabileceğini söyledi doktor.. inanın ağrıları bende pek düşünmüyorum tek derdim bebeğimin etkilenmeyip iyi olması ve doğumun rahat olması... dinlenme konusu sıkıntı değil çalışmıyorum ve dinlenme fırsatım bol bol oluyor ama doğum konusunda tedirginim, o da doktorlar konusunda pek yüzüm gülmediği için riskli bir durum olursa (ki inş. olmaz )müdahelede bulunacak birini bulmak istemem sebebiyle..

Ben doktordan yana şanslıyım benim gibi hastaları olmuş daha önce 11 cmle bile doğum yaptırdığını ve hiç bi sorunla karşılaşmadığını söyledi tek sorunumuz normal değil de sezeryan'la doğuracak olmamız ve muhtemelen gününden bi kaç hafta önce doğuracak olmamız, 35. haftaya kadar gelebilmek hedefimiz olsun dedik şu an için sonrası kolay.
Benim miyomum rahmin hemen üstüne yerleşmiş durumda ama şu an için bebişe bi zararı yok inşallah ilerde de olmaz da Allahın izniyle kucağıma alırım

Benimde miyomlarim var suan icin sezeryan cizgisiyle ayni hizadalar dr um erken dogum riskinden bahsetti iyice yuregim daraldi miyomlar buyuyup yukari cikmaz ise universtide hastanesine sevk ederim seni tam kesecegimiz yerde dedi hop oturup hop kalkiyorum insaa hic bir sorun yasamayiz dr nuz bebeginizle miyom ayni anda alinabilirmi yoksa tekrar bir operasyon mu gerekir bu konuda ne soyluyo paylasrsaniz sevinirim

Bu arada en son kontrolumde dr um 4.2 cm 4.0cm 3.0cm 2.0cm 2.0 cm birsuru miyomum oldugunu soyledi iki cm olanlar gebelikle olusanlar digerleri var olupta hamilelikle buyuyenler mutlu sona kavusurz insaalada buralardan paylasiriz

Bursada hangi doktora gidiyorsunuz

Selim bey rentip a gittim. 35+4 te preeklpsi sebebiyle oglumu dogurmak zorunda kaldim. Ama simdi madallah ikimizde cok iyiyiz miyomlarimda sezeryan sitadinda alindi.
Öncelikle hayırlı olsun bebeğinizi sağ salim kucağınıza almışsınız.benimde kanamam oldu çok şükür şuan bebeğimde bir sorun yok.miyomlar ağrı yapıyor.keseye değiyor bir tanesi yatarak hamilelik geçiriyorum.Allah daha beterinden saklasın.Ama sizlerin yazdıklarınızı görünce benimde içim rahat ediyor.zor bir hamilelik olacak ama sende Allahın izniyle bebeğine kavuşacaksın diyorum.Doktorum 35 haftayı görelim 2 kiloya ulaşsın rahatlıcaz diyor.Hayırlısıyla inşallah bende o günleri görürüm

BENDE 15 HAFTALI HAMİLEYİM

HİPOTRİODİ HASHİMATO HASTALIKLARI VE 3 TANE DE MİYOMUM VAR. 2014 YILINDAN DA BİR DÜŞÜK GERÇEKLEŞTİ.
O YÜZDEN 3 TANE DOKTORUM VAR. ŞİMDİLİK DE İKİSİ BİRBİRLERİNDEN FARKLI ŞEYLER SÖYLÜYORLAR.

1-ÖZEL HASTANEDE OLAN DOKTORUM SENİN SEZERYAN OLMAN LAZIM MİYOMLARINI SEZERYAN ESNASINDAN TEMİZLEMEK İÇİN DİYOR. (BENCE PARA KAZANACAK YA PAŞAMIZ)
2- DEVLET HASTANESİNDE OLAN DOKTORUM DA SEZERYANLA MİYOMLAR TEMİZLENMEZ HEM DE SENİN MİYOMLARIN SEZERYAN İÇİN KESECEK OLDUĞUMUZ YERDE KESERKEN ZATEN KANAMA VE PATLAMA OLACAK NASIL TEMİZLEYEBİLECEK MİŞ DİYOR ÜSTELİK BEBEK KONUSUNDA BİR DURUM OLMAZSA SEN NORMAL DOĞUM YAPABİLİRSİN DİYOR
3- ÜNİVERSİTE HASTANESİNDEKİ RİSKLİ GEBELİK UZMANI OLAN DOKTORUMA DAHA GİTMEDİM
BAKALIM O NE DİYECEK?

BENCE
1- İLK BAŞTA 1 TANE DOKTOR İLE BIRAKMAYIN.
2- DALINDA GERÇEKTEN UZMAN BİR DOKTORUNUZ OLSUN.
3- CANINIZI SIKMAYIN SAKİN OLUN RABBİNİZE BOLCA DUA EDİN.

X