hamileyken hayvanlaraa bakmak veyaa ellemek

Keskeci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
161
47
36
yaa kızlarr bizim çiftliğimizz var çiftlikte köpek kedi tavuklarımız var vee herkes sen hamilesin bakmaa dıyorrr yanıı ne alakası varrr ki bı sorun olur muu ?

yaa kızlarr bizim çiftliğimizz var çiftlikte köpek kedi tavuklarımız var vee herkes sen hamilesin bakmaa dıyorrr yanıı ne alakası varrr ki bı sorun olur muu ?

Yok artıkkkk:))) kötü şeylere bakmayın derler hani kötü etkilenmemek için ama hayvanlar gibi allah tarafından yaratılan günahsızlara neden bakılmıcskmış. İnanmayın böyle koca karı düşüncelerine

Yok artıkkkk:))) kötü şeylere bakmayın derler hani kötü etkilenmemek için ama hayvanlar gibi allah tarafından yaratılan günahsızlara neden bakılmıcskmış. İnanmayın böyle koca karı düşüncelerine
ben de anlamıyorum canımm hatta gecen gun tavuklardan yumurtaa topladım elımde alerjı gıbı bısey cıktı bendee korktum acabaaa bebeğime de bısey olur mu dıyee

YOK CNM BİŞEYCİK OLMAZ OLSAYDI KÖYDE DOĞAN ONCA BEBİŞE OLURDU.. SONUÇTA KÖY KADINLARIMIZ HEP HAYVANCILIKLA UĞRAŞIYOR DİMİ AMA :21:

Allah askına canım köyde yaşayan nenelerimiz nası yapmış ozaman haha düşünsene inek sağdılar tavukları yemlediler öle seyler çok saçma hani yılan mılan görsen neyse, ben her aksam belgesel izliyorum hem rahatlatıyor insanı öle bi ortamda keşke bende olabilsem ya doğal yaşam,organık besinler ne güzel işte keyfini çıkar bence kimseye kulak asma

ben de anlamıyorum canımm hatta gecen gun tavuklardan yumurtaa topladım elımde alerjı gıbı bısey cıktı bendee korktum acabaaa bebeğime de bısey olur mu dıyee

Bencede böyle cahilce şeylere inanmayın. Minnacık hayvanlar ya allahın emanetleri onlar bize muhtaçlar. Hayvanları aşağılayan cahil insanlara asla güvenmeyin

ya kısmen doğru bişiy çünkü aşısız hayvanlarda köpek ve kediler özellikle kst hidatik hastalığını geçirebilirler. o da lanet bişiy vucudun karaciger akciger dalak yani hemen hemen bütün organlarda konaklayıp organlara zarar verebilir. fark edilmesi çok zor olan bişiy . ben akcigerimden karacigerimden ve dalaktan ameliyat oldum . dalak tamamen alındı . ve hala riski var ameliyatla çıkarılıo ve birden fazla. gebelerde bu anlamda riskli olabilir. ve eğer öyle bir yerde yaşıyorsan mutlaka sebzlerini srkeye yatır. organik die oylesine bi yıkayıp yememelisiniz .

Kızlaarr cok haklsıınızz çok tşklerr ben dee biliyorum amaa yıne dee bunları duymakk ınsanı rahatlatıyorr

Allah askına canım köyde yaşayan nenelerimiz nası yapmış ozaman haha düşünsene inek sağdılar tavukları yemlediler öle seyler çok saçma hani yılan mılan görsen neyse, ben her aksam belgesel izliyorum hem rahatlatıyor insanı öle bi ortamda keşke bende olabilsem ya doğal yaşam,organık besinler ne güzel işte keyfini çıkar bence kimseye kulak asma

tamam köy gayet oragnik falan ama eskilerden çokta çocuklar ölürmüş sebepsiz. sağlıklı olanlar fazlalıkta ama yine de eskilerin laflarını kulak arkası etmemiz gerekiyor. bir bildikleri vardır bence . yani sanırım bu illet hastalık için dio olabilirler. çünkü her söyledikleri suan tıbbı terimlerle bir sürü hastalık var . kist hidatikte ayrıca kelebek hastalıgı olarakta biliniyor. koyun cigeri bile yenmese iyi :)

hamillerde bu virüs daha gızlı yayılır ayrıca :) hormonlar çok çalıştıgı için uzaktan sevin derim kedi ve köpeği:) tedbir sizden tevekkül allahtan sonuçta:)

tamam köy gayet oragnik falan ama eskilerden çokta çocuklar ölürmüş sebepsiz. sağlıklı olanlar fazlalıkta ama yine de eskilerin laflarını kulak arkası etmemiz gerekiyor. bir bildikleri vardır bence . yani sanırım bu illet hastalık için dio olabilirler. çünkü her söyledikleri suan tıbbı terimlerle bir sürü hastalık var . kist hidatikte ayrıca kelebek hastalıgı olarakta biliniyor. koyun cigeri bile yenmese iyi :)

canım o hastalıgı bende biliorum çok tehlikeli fakat burdahayvanlara bakmaktan bahsedilio dikkat ettiysen, yani hamilelikte hayvanlara bakmayın bebek ona benzer gibi bi batıl inanıs var sanırım ayrıca gereğinden fazla yaklaşmadıkca Allahın izniyle bişey olmaz....

:) konuyu yanlış anlamıışım ama olsun yinede faydalı bişiler söylemiş oldum :)

:) Allah hepimizi korusun evde beslenen aşısız hayvanlardan o virüsün daha çok geçtiğini duymuştum ve gerçekten çok tehlikeli yani faydalı bilgi verdin cnm okuyan arkadaşlar dikkat etsin, çok ellemiyordur umarım arkadaşımız zaten uzak durması bebek acısından çok daha ii ama uzaktan bakmasında sıkıntı olmaz ya....

ya sebzelerden bile gecebilio yani çişini falan yapıolarsa köpek kedi mutlaka sirkeye yatırılmalı sebzeler:)

Kedi köpek dışkısıyla temas etmemeye çalış bir de sebzelerini çok iyi yıka canım. Yaptırdın mı bilmiyorum ama toksoplazma testini de yaptır bağışıklığın varsa korkma sonuçta doğal ortam en güzeli. Benden toksoplazma istemişti doktorum ve sorun çıkmadı bağışıklığım varmış. Bu arada ben de evde 3 tane muhabbet kuşu besliyorum bir sorun yaşamadım bu güne kadar.

Komşunun kedisi var valla evlerine gitmiyorum bile dışkıdan yayılan virüs sebebi ile doktorum da bu süreçte uzak dur demişti toksoplazma galiba o virüs yüzünden.

Sizinki çiftlik açık hava hem ev gibi olmaz ama bence azcık uzak dur hamislik bitsin yine de sev bende çok severim hepsini ama insanın aklına hersey geliyor bu dönemde

evde iki kuşum biri dişi biri erkek ve o kadar aşır neşiriz ki :)
erkek olani daha 1 haftalık tı özel getirldi bana onla büyüdüm şuan 4 yaşında ve her zaman yanımda omuzumda soframda alıp öpüyorum mest oluyor kızı yeni aldık yavrularla die iş yok :KK70:
yani bende bişi olmadı sadece tüy dökümü zamanın da uzak kalıyoruz okadar yoksa günüm onlarsıız geçmio

X