HAMİLEYKEN UYKU POZİSYONU ACİL YARDIMM

MariposaM

Manana sera otro dia
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
71
21
Kızlar , ben 17 haftalık hamileyim , normalde yüzüstü uyuyan biriyim , hamileyken sola ya da sağa yatılması gerektiğini biliyorum hamile yastığı falan da aldım ama bir türlü sol yana sağ yana yatamıyorum gece bir uyanıyorum yüzüstü yatıyorum !! bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum korktukça da uyuyamıyorum , sabahları işe gitmek için 6.30 da evden çıkan biri olarak uykuya çok ihtiyacım var. Sizler böyle bir problem yaşadınız mı ? nasıl çözdünüz ?

Bende öyleyim canım sağa sola yatmak için kıvranıyorum ama bir uyanıyorum sırtüstü yatıyorum. Araştırdığım kadarı ile ilerleyen haftalarda önemliymiş sola yada sağa yatmak. Suan pek bir önemi yokmus ama haftaya kontrolüm var doktoruma sorucam mutlaka.
Yüzüstü pozisyonda bebek rahatsız olsaydı seni mutlaka uyarırdı rahatsız ederdi bence. Bilemiyorum bende tecrübesizim konuyu takipteyim.

Ayy bende öyleyim canım normalde yüzüstü yatarım yoksa uyuyamam özellikle senin haftalarında sola doğru zorla yatardım daldıktan sonra bi uyanırdım yüzüstü yatmışım ama zorlada olsa 30. Haftaya kadar düzelttim şimdi normal sola yatıyorum ama yine uyandığımda sırtüstü yatmış oluyorum buseferde çünkü heryerim uyuşuyo.. Sende alışmaya çalış bacaklarının arasına yastık koy

bu yatış şeklinden ben de çok çekmiştim. sola yattığımda çarpıntı oluyordu. ben de bir süre sırt üstü yatıyordum daha sonra sola yatıyordum gece uyandığımda da bir süre yine sırt üstü yatıyordum eşime de uyurken sırt üstü yatıyorsam uyandır diyordum. bebek gelişimi için sola yatmak faydalıymış ilerleyen zamanlarda da kordon dolanmasını önlemek için sola yatmak gerekiyormuş.

Kızlar , ben 17 haftalık hamileyim , normalde yüzüstü uyuyan biriyim , hamileyken sola ya da sağa yatılması gerektiğini biliyorum hamile yastığı falan da aldım ama bir türlü sol yana sağ yana yatamıyorum gece bir uyanıyorum yüzüstü yatıyorum !! bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum korktukça da uyuyamıyorum , sabahları işe gitmek için 6.30 da evden çıkan biri olarak uykuya çok ihtiyacım var. Sizler böyle bir problem yaşadınız mı ? nasıl çözdünüz ?
Bende alışamadım yuz ustu yatinca tekmeliyor surekli yuz ustu yatsr pozisyon varya ayaginin altina yastik koy gobegin yataga degmz degmedigi icinde bebege baski yapmaz rahat rahat uyursun dedigim tam yuz ustu degil yarim yuz ustu uff anlatamadm ki :KK70:

Bende öyleyim canım sağa sola yatmak için kıvranıyorum ama bir uyanıyorum sırtüstü yatıyorum. Araştırdığım kadarı ile ilerleyen haftalarda önemliymiş sola yada sağa yatmak. Suan pek bir önemi yokmus ama haftaya kontrolüm var doktoruma sorucam mutlaka.
Yüzüstü pozisyonda bebek rahatsız olsaydı seni mutlaka uyarırdı rahatsız ederdi bence. Bilemiyorum bende tecrübesizim konuyu takipteyim.
canım doktoruna sorduktan sonra buraya ne dediğini yazar mısın farklı doktor görüşlerini almış olalım..

ben araştırdım bu konuyu epeyi sola yatmak gerekiyormuş dmarların sıkışmaması için bebeğe daha iyi kan akışı oluyormuş. gel görki bende hamileliğimin ilk aylarında sırt üstü yattım hep 6. aydan snr istesende yatamıyorsun hep sola da yatılmıyor ister istermez bir sağ bir sol yapıyorsun bebeğe bir zararı yok ama sırt üstü yatarsan bebek büyüdüğü için omurgana zarar veriyor yüz üstü yatmanın imkanı yok zaten

CANIM noldu konuştun mu doktorunla bu konuyu ??

Evet canım bende topiği arıyodum yazmak için. Yüzüstü harici farketmez dedi doktorum. Kendimi sıkmamamı söyledi bu konuda. Genelde sırt üstü yatıyorum daha rahat oluyor dedim istediğin gibi yatabilirsin şuanda, sola yada sağa döner dönmez kan akışı zaten saniyeler içinde bebeğe ulaşır hiç bir sorun yok dedi. Sadece yüzüstü yatmamamı söyledi. Pozisyonunu bebek belirliyor zaten emin ol o rahatsız olsa seni de rahatsız eder ve sen ister istemez bebeğin sevdiği pozisyonda yatarsın dedi :)
Biraz karısık oldu ama durum bu son aylarda sola yatmak daha iyiymiş sadece :)

X