hangi baharatlik daha kullanışlı

uykal

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
564
528
Kizlar baharatlik modellerinden hangisini almaliyim hangisi daha kullanisli acaba

Eklentiler

• biev-baharatlik-seti-alg905_4181_1.jpg
    biev-baharatlik-seti-alg905_4181_1.jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 1.024
  • 179368391_tn30_0.jpg
    179368391_tn30_0.jpg
    6 KB · Görüntüleme: 430
Resimdekilerle ilgili bir şey diyemem ama tecrübelerime dayanarak bir şeyler söyleyebilirim :)
İki yıllık evliyim kaç kez baharatlık değiştirdim sayamadım.
Bir kere kesinlikle vakumlu, lastikli kapaklı olmasın.
Mümkünse içini görebileceğiniz bir model olsun. Kapak kapak açıp tuz neredeymiş demeyin.
Kaşıkla kullanılan baharatlıklardansa; delikleri geniş serpmeli olanlar daha kullanışlı.
Seramik ürünler çok kolay çatlıyor, metalli olanlarda zamanla pas lekesi oluşabiliyor. Cam olan modelleri tercih edebilirsiniz.
Kesinlikle görüntüsünden çok kullanışlı olup olmamasına dikkat etmenizi öneririm.

Resimdekilerle ilgili bir şey diyemem ama tecrübelerime dayanarak bir şeyler söyleyebilirim :)
İki yıllık evliyim kaç kez baharatlık değiştirdim sayamadım.
Bir kere kesinlikle vakumlu, lastikli kapaklı olmasın.
Mümkünse içini görebileceğiniz bir model olsun. Kapak kapak açıp tuz neredeymiş demeyin.
Kaşıkla kullanılan baharatlıklardansa; delikleri geniş serpmeli olanlar daha kullanışlı.
Seramik ürünler çok kolay çatlıyor, metalli olanlarda zamanla pas lekesi oluşabiliyor. Cam olan modelleri tercih edebilirsiniz.
Kesinlikle görüntüsünden çok kullanışlı olup olmamasına dikkat etmenizi öneririm.
Teşekkür ederim bu modellerin alti cam olduğu icin görebilirim ne olduğunu porselen kullandim dediginiz gibi metalde öyle kullanisli değil bu modellerden dönerli mi yoksa metal standli mi daha iyi olur acaba

Metal standlardan bardaklık olarak kullandım ama onlarda da paslanma olabiliyo sanırım en iyisi ikisi arasında dönerli olan

2. daha şık.

Dökme kullanışlı oluyor mu? Yemek buharından baharat bozulmaz mı?

2. daha şık.

Dökme kullanışlı oluyor mu? Yemek buharından baharat bozulmaz mı?
Ben kullandım dökmeli en kullanışlısıydı. Küçük ebatlarda olduğu için öyle buhardan etkilenip bozulma aşamasına gelmediler hiç. Ben pratiklikten yanayım azcık. Elime alıp hemen dökeyim istiyorum :) Diğer türlü kapağı açıcaksın, kaşık yoksa içinde kaşık ayarlıcaksın falan filan. Çorba karıştırırken falan kolay olmuştu baya

bu baharatlık ve yağdanlık sorunsalı hiç bitmez mi mutfakta..:KK45:

2.Model daha kullanışlı yalnız içindeki baharatı tam olarak gösterir mi tereddüt ettim arkadaşın söylediği gibi içerisini göstermeli ve deliklerinin boyutları uygun olmalı büyük orta şeklinde :21:

Ben de 2.yi tercih ederdim sanırım. Ama baharatlıklarda camın daha iyi olduğunu düşünüyorum ben de.

2.Model daha kullanışlı yalnız içindeki baharatı tam olarak gösterir mi tereddüt ettim arkadaşın söylediği gibi içerisini göstermeli ve deliklerinin boyutları uygun olmalı büyük orta şeklinde :21:
Alt tarafı camlı olduğu icin görebilirim heehalde

X