Hangi hastalığım için hangi doktora gitsem şaşırdım (bağırsaklarım)

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.578
arkadaşlar. bu gün daha yeni raporum bitti. pazartesi işe başlanacağım. sürekli başım ağrıyordu. ve lenf bezim şişti. korktum, geçen pazartesi doktora gittim. sinüzitlerim iltihaplanmış, çok iltihap olduğu için lefler de şişmiş. antibiyotik kullandım. halen devam ediyor baş ağrılarım. ağrı kesicilerle duruyorum. ama ilk zamana göre şükür daha iyi.. astımım da alevlendi. zaten iltihap oldu mu astımsız olmuyor.

neyse bağırsak problemim var şimdi. kabızlık, mide bulantısı ve af edersiniz wcde mukus gördüm en son. dün gece başladı. başladığından beri de yemek yiyemiyorum. şimdi her şeyi bırakıp gastroentolojiye gitmem lazım. glüten ve maya alerjisinden de şüphe etmişti aile hekimi.

iyi ama işe gitmezsem pazartesi tepki çeker.

üstelik yeni atanmıştım... cuma başladım pazartesiden itibaren de tam başlayamadan rahatsızlandım 1 haftadır raporluydum...

daha önceden de bahsettim benim çok fazla alerjim var. besin alerjileri dahil..

benim bu şikayetlerimi yaşayan var mı?

Son düzenleme:
Var canım benim olmaz mı al benden de o kdr.hangisine gidicem şaşırdım ..sinüzit , mide, bogaz demirbaslarım benim ..bagırsak konusuna gelince bundan 2 sene önce şiddetli safra kesesi , karın agrısıyla doktor doktor gezdim tahlillerde vs.bisey yok inanırmisin gaz sancısından,karın şişliginden ne misafirlige gider ne de cagırır oldum öyle böyle degil.
bazen tamamen mukus gelir,bazen ishal olurum,bazen günlerce tuvalet olayını unuturum.
irritable bağırsak sendromu teşhisi koydular hassas bagırsak sendromu da deniyo netten bak..berrrbattt bi sekilde hala yasıyorum su andaanda hamileyim bide kıvranıyorum canım. Gecenlerde yine Gastroenteroloji ye gittim dayanamadım sıkıntılara çölyak hastalıgı arastırildı yani gluten alerjisi onuarastır. Çölyak teşhisi kondu benim de besinlere alerjim vardı süte felan mesela ..sende de olabilir

Var canım benim olmaz mı al benden de o kdr.hangisine gidicem şaşırdım ..sinüzit , mide, bogaz demirbaslarım benim ..bagırsak konusuna gelince bundan 2 sene önce şiddetli safra kesesi , karın agrısıyla doktor doktor gezdim tahlillerde vs.bisey yok inanırmisin gaz sancısından,karın şişliginden ne misafirlige gider ne de cagırır oldum öyle böyle degil.
bazen tamamen mukus gelir,bazen ishal olurum,bazen günlerce tuvalet olayını unuturum.
irritable bağırsak sendromu teşhisi koydular hassas bagırsak sendromu da deniyo netten bak..berrrbattt bi sekilde hala yasıyorum su andaanda hamileyim bide kıvranıyorum canım. Gecenlerde yine Gastroenteroloji ye gittim dayanamadım sıkıntılara çölyak hastalıgı arastırildı yani gluten alerjisi onuarastır. Çölyak teşhisi kondu benim de besinlere alerjim vardı süte felan mesela ..sende de olabilir

geçmiş olsun. çölyakı aile hekimi akıl etti. olabilir diye. ki çok besin alerjim var. benimde ağrım oluyor. mide bulantım çok... birde hamilesiniz zor. Allah beterinden korusun.

belirtileri yazınca irritable bağırsak sendromu çıktı biraz okudum. olabilir gibi.

doktora gitmek zorundayım da iş durumları nasıl olacak muamma...

bu arada çölyak teşhisi zor mu konuluyor.

Reflü,migren ve en kötüsü güneş alerjim var. Oldukça beyaz tenliyim zaten nasıl rahatsızım bilemezsin bu mevsimlerde. Kapalı havalarda yaşadığımı anlıyorum. Güneşe çıkınca sanki derim yanıyor gibi ağrılar çekiyorum saklanıyorum güneşten. Deniz desen zulüm mosmor oluyorum bildiğin, bir kaç defa acillik oldum günlerce yattım ilaç krem bir sürü tedavi off. İlk güneş gördüğümde ağlıyorum acıdan, yanık yok ama yanma hissi yaşıyorum sonrasında kırmızı döküntüler ve boz bir renk..

Yok canım bi kan testine bakıyolar sadece
doktor bana iki hastalıgın belirtilerinin aynı oldugunu karıstirikabildigini söyledi
belirtileri tasıyorsun dedi,kan testi de dogruladı bir de ince bagırsak endoskopi si yapılcak dedi
dogumdan sonra yapalım dedi , hatta yiyeceklerine dikkat et eger rahatlarsan endoskopiye gerek yok dedi
ikisinin de tedavisi yok canım ibs de bazen şikayetlerin artar atak dönemin olur. Yedigin bisey , hava kosulları vs tetikleyebilir.özellikle stres tetikler .bunlra dikkat et böylemi oluyor

antibiyotik bağırsakları mahveder
ama aynı zamanda çölyak hastalıgında glutenlı besınlere alerjik olur sık bağırsak sorunları yaşarsınız

öncelikle b12 ile demir deponuzu ölçtürüp sonra çölyak testi yaptırmanızı tavsıye ederım
geçmiş olsun

bu arada ibs çıkarsa eğer yaklaşık bir senelik ilaç tedavisi ile düzeliyor

Ibs yi ben senelerdir cekiyorum canım ilac tedavisi de gördüm fayda etmedi maalesef

Bu aralar çok stresliyim. bir suredir ibsden şüphem vardı. olabilir. ..

b12 iyi ama demir bağlama düşer. arada ağız yaralarim oluyor. karnimda şişkinlik. bağırsak sorunlu.

iyi kan tahlili ise yaptirim.

alerjik astım. deri alerjileri. alerjik rinit var zaten. ilaç alerjileri.. çok çeşitli. dikkat etsemde acillik olurum. ayni besini sık kullansam ona alerjik oluyorum.

şu işi ayarlayip gitmem lazim. Sonuç öle duruyor. ne hastalikli derlet kesin bana :)))

Reflü,migren ve en kötüsü güneş alerjim var. Oldukça beyaz tenliyim zaten nasıl rahatsızım bilemezsin bu mevsimlerde. Kapalı havalarda yaşadığımı anlıyorum. Güneşe çıkınca sanki derim yanıyor gibi ağrılar çekiyorum saklanıyorum güneşten. Deniz desen zulüm mosmor oluyorum bildiğin, bir kaç defa acillik oldum günlerce yattım ilaç krem bir sürü tedavi off. İlk güneş gördüğümde ağlıyorum acıdan, yanık yok ama yanma hissi yaşıyorum sonrasında kırmızı döküntüler ve boz bir renk..

bende beyazım. dikkat ediyorum güneşe. Kızarıklık ve kaşıntı oluyor güneşte. koruyucu krem kullanıyorum. çok kötü değil. aman ona da alerjijk bir olmayayim.

Güneş lazım d vitaminim düşük.

bende beyazım. dikkat ediyorum güneşe. Kızarıklık ve kaşıntı oluyor güneşte. koruyucu krem kullanıyorum. çok kötü değil. aman ona da alerjijk bir olmayayim.

Güneş lazım d vitaminim düşük.
Ben bembeyaz yoğurt kıvamında sürüyorum koruyucuları alien gibi dolaşıyorum sahilde :))

X