hangisi daha ekonomik olur

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
kızlar biz eşimle ev kredisi ödüyoruz + düğünden kalma az bir az elden borcumuz var. ben henüz iş bulamamıştım bi mağazada part time çalışıyorum bu nedenle cmrt pz 70 tl bununla mutfak giderlerini hallediyoduk. eşimin maaşıyla d borçlar faturalar vs. bugün eşimin birimi değişti burada 100 tl yemek parası olarak kesiliyomuş yani vermek isterse sanırım ama ben evden götürmesi taraftarıyım çünkü o yüz tl bizim bi faturamızı öder hiç bi işe yaramasa ama işe götüreceği yemek de her gün aynı hesaba mı gelir . sebze yemeği zeytinyağlı, salata, ekmek arası, hamur işi yapmayı planlıyorum. sizce hangisi daha hayırlı olur?

Evdeki maliyet olarak ucuz da ortam uyar mı acaba

Herkes yemeğe giderken eşiniz sefer tasını mı açıp yiyecek

Maddi sıkıntı önemli ama iş huzuru da önemli eşimiz dışlanmış gibi olursa bu çalışmasına ve size de yansır

aylık 100 lira haftada 5 gün çalışıyorsa 4 hafta 20 günden günlük 5 liraya gelir. ki bazı aylarda 20 den fazla iş günü olabilir her hafta ay pazartesi başlayıp pazar bitmiyor.sizin yemek yaptığınızdaki maliyet 2-3 lira olabilir belki ama iş yerinde verilen yemek kadar 3-4 çeşit yemek yapamazsınız yazık adamada aylık 100 lira cüzzi yemek için. bence kesilmesi daha mantıklı.

Eşiniz de kabul ederse tabiki evden götürebilir. Hem öyle yerlerdeki yemeklerin tadı da malum..

Bence evden götümesi makul değil. Taşıması dert, ısıtması dert. Birde milletin garip bakışlarına maruz kalmak pek hoş olmuyor. Lise 2. sınıfa kadar annem hala sefertası tutuştururdu elime, neymiş güzel olmazmış yemekleri,halbuki okulun yemekhanesinde çok cuzi fiyatlara güzel yemekler çıkardı. Herkes orada yerken ben sefertasımı açmak zorunda kalırdım ve bakışları görmeniz lazım. Herhalde okul dönemimde içime dert etmiş tek mevzu bu olsa gerek.

İlk bir ay kesilsin bence ardından kendi karar versin.

Çünkü ortama ayak uydurmak gerek ilk aylar birimine alismasi için de iyi olur. Duruma göre de bakip karar verir.

100tl ile ne uzar ne kısalırsınız. Bırakın rahat rahat yesin adam yemeğini 100 tl için çekilen sıkıntıya değmez,. Hergün hazırla, getir, götür, ısıt filan dert yani..

Vallahi artık evde yemek bile ucuz değil markete gidip dönünce neye uğradığımı şaşırıyorum fiyatlar uçmuş. Zaten her gün 3,4 çeşit yapmak zor olmaz mı 100 tl gayet iyi bir aylık yemek için

Evdeki maliyet olarak ucuz da ortam uyar mı acaba

Herkes yemeğe giderken eşiniz sefer tasını mı açıp yiyecek

Maddi sıkıntı önemli ama iş huzuru da önemli eşimiz dışlanmış gibi olursa bu çalışmasına ve size de yansır

haklısın canım eşim polis memuru, sanırım toplu yemek yemiyolardır nöbet vs durumlarından dolayı 6+1 çalışacak. sabah evden kek falan götürmüş yanında sorun yaşarsa söyler sanırım bende kararı ona bırakmayı düşünüyorum

Eğr çok çok ihtiyacınız yok ise 100 TL makul bir ücret.Ama çok ihtiyacınız varsa 10 TL bile bazen çok iyi paradır.

X