Doğuma Hazırlık Hastane çantasına koyulcaklar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

AdasuU-

Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
1.949
1.006
29
Aynı konuyu başka forumada açtım ama sanırım burası daha uygun .Kızlar Allah'ın izniyle nisanda doğumum var bebeğimin kıyafetleri havlusu hazır.. Bakım ürünlerinide bu haftalarda alıcam inşallah , Bakım çantasıda aldım şimdilik hastane için sorum şu ; Normal doğum yapmak istiyorum aksilik çıkmazsa sizler hastane çantasına neler koydunuz? İnternetten baktım fakat çok abartılı yazılmış , yok ikişer tane gecelik 3 tane bebek için hastane çıkışı diş macunu vs... Normal doğumda 4 saatte yolluyorlarmış bir sorun olmadığı taktirde.Yani hastanede yatmıcam bile. Siz hastane çantanıza neler koydunuz özellikle hastanede yatmayanlar cevap verrseniz çok sevinirim..

Alacaklarımıda listeledim lütfen eksiklerimi tamamlayın..

Ateşölçer - Termometre - Sterilizatör - Termofor -
Biberon , Yıkama süngeri - Şampuan,losyon - Kulak çubuğu - Küvet , küvet ağı tülbent - Alt değiştirme minderi -
Tırnak makası - Deterjan - Pişik kremi - Bebek yağı - antibakteriyel temizleme jeli - mersol(göbek çevresi için) - butun temizleyici -
Emzirme sütyeni - Göğüs kremi(Lansinoh en iyisiymiş) - Gecelik ,sabahlık - Süt arttırıcı - Emzirme örtüsü - Terlik

Eksiklerimi tamamlarsanız çok sevinirim

canım onlar çanta için değil yahu...
Ayrı alıncaklar

Bence tedbiri elden birakmayip pijama vs al canim yanina.Benim duyduguma gore de 1 gece bekletiyorlar normal dogum yapanida.Sezeryan olsaydi cok sey onerirdim de,insallah normal olur dedigin gibi:)

Öteki konuna cevap yazdım canım bi bakarsın. Benim 3. Gebeliğim şuan önceki 2 gebeliklerimde koyduklarımı yazdım.

Aynen canım çok abartıyolar ben doğumlarımda Şunları koydum
Anne için
1 gecelik
3 külot (kanama olduğu için her ihtimale karşı)
1 emzirme sütyeni
Çorap
Terlik
Tarağımı tokamı almıştım.
Tesettürlü olduğum için dış kıyafetim zaten üzerimde gelmişti onu yazmıyorum.
Büyük ped (hastane ped verdi hiç açmadım evde açtım)
2-3 tane Göğüs pedi ve kremi
BEBEK İÇİN
hastane çıkışının hepsini koydum battaniye zaten var o Takımı'n içinde
10 tane bez koydum (hepsini kullanmadım gece kalmadım zaten)
Islak mendil
Emzik ( mızmız olursa veririm dedim)
Mendil
Çorap
Yüz örtüsü
Bu kadardı başka bişey koymadım Unuttuğum yoksa. Ilk doğumumda gecede kaldım ama bu kadar koydum ondada. Istersen fazlalık olarak 1 gecelik daha koy hani olurda leke olur kirlenir.

Anne için
1 gecelik
1 emzirme sütyeni
Çorap
Terlik
BEBEK İÇİN
Islak mendil
Mendil
Çorap
Yüz örtüsü
Bu kadardı başka bişey koymadım Unuttuğum yoksa. Ilk doğumumda gecede kaldım ama bu kadar koydum ondada. Istersen fazlalık olarak 1 gecelik daha koy hani olurda leke olur kirlenir.
Ay süper bencede bu çok ideal yeterli gibi çünkü nette o kadar abartmışlar ki hangi birini koycam çantaya onlara kalsa 3 çanta götürmek gerek...Eşiniz içinde pijama falan yazıyor yok kremleri falan...

Bence tedbiri elden birakmayip pijama vs al canim yanina.Benim duyduguma gore de 1 gece bekletiyorlar normal dogum yapanida.Sezeryan olsaydi cok sey onerirdim de,insallah normal olur dedigin gibi:)
canım doktorum herşey yolunda olduğu sürece 4 saatte taburcu olacağımı söyledi

Ay süper bencede bu çok ideal yeterli gibi çünkü nette o kadar abartmışlar ki hangi birini koycam çantaya onlara kalsa 3 çanta götürmek gerek...Eşiniz içinde pijama falan yazıyor yok kremleri falan...
Eşin kalsa nolur odaya yayılıp yatılmıyo zaten :) çok abartıyorlar. Hastane çıkışlarımda 2 takım 2 badi 2 eldiven vardı zaten inan sadece birini giydirdik. Bide serin olursa diye yelek koy bide dış battaniye çünkü çok Sıcakta doğurmuycan sen hastane çıkışının battaniyeside ince Penye oluyo. Hastaneden çıkarken üşümesin.

Eşin kalsa nolur odaya yayılıp yatılmıyo zaten :) çok abartıyorlar. Hastane çıkışlarımda 2 takım 2 badi 2 eldiven vardı zaten inan sadece birini giydirdik. Bide serin olursa diye yelek koy bide dış battaniye çünkü çok Sıcakta doğurmuycan sen hastane çıkışının battaniyeside ince Penye oluyo. Hastaneden çıkarken üşümesin.
Tamam canım çok sağoll çok iyi oldu bunları söylemen :))

Anne için
1 gecelik
1 emzirme sütyeni
Çorap
Terlik
BEBEK İÇİN
Islak mendil
Mendil
Çorap
Yüz örtüsü
ohh yaa normal bir canta sonunda görebildim. digerlerini okudukca sitrese giriyorum.

Kızlar siz ateşölçeri nasıl aldınız kızılötesi mi yani temassız mı yoksa kulaktan mı ? Bide termometre buhar makinası vs şeyler sizce gereksiz mi

biz eski usûl çubuk termometre kullanacaz. eşim doktor, arkadaşlarıda cocuklarinda onu kullanmis
ya bende lohusa kulodunu sormak istiyorum arkadaslar. aldim ama bir baktim incecik bir sey onun icine ped mi yerlesturmemiz gerekiyor. o sekilde haytta giyilmez ki

X