HAYALLERIMI KURSAĞIMDA BIRAKMAYA ÇALIŞAN KUZENIM...

berfu321

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
25
1
32
Kızlar belki saçma gelicek ama ben küçüklügümden beri kendime ait bi kafenin hayalini kurardim. Gerçekten cok isterdim benim tek hayalimdi diyebilirim halende öyle.. Ilerde belki olur diye kafamda planlar yapiyorum hesap yapiyorum birikim yaparsak kredi cekersek şöyle olursa böyle olursa şu kadar zaman sonra belki olur falan filan diye neyse.. Yalniz sağolsun benim bi kuzenim var kız benle ayni yaşta sürekli boş hayal kurduğumu söylüyo laf vurup duruyo resmen dalga geciyo çok üzülüyorum neden böyle yapiyo. Olmayacağını düşünse bile insallah zamanla olur falan demesi gerekmez mi? Hep böyle yapıyo ne zamam hevesle bişey anlatsam hevesimi kursagimda bırakacak şeyler söylüyo.. Yanlış anlamayin şunuda söylemek istiyorum belki fikir verirsiniz diye. Evlenmek istediğim kişinin evi var düzenli bi işi var 3 bin lira maaş alıyor.Bende çalışıyorum zaten evlenincede çalışmayi düşünüyorum.. Sizce evleneceğim kişiyle ilerde kafe açmamız çok mu imkansiz bir şey? Siz zor geçinirsiniz 4 bin lira maasla nasil birikim yapip kafe acicaksiniz diyo ve ben artik daha cok istiyorum en çokta bunun inadina..Sizce mümkün mu bu sartlarda mümkünse ne kadar zamanimizi alir evlendiktem.sonra..Fikirlerinizi bekliyorum benim için çok önemli bi konu.. Şimdiden tesekkurler..

Kızlar belki saçma gelicek ama ben küçüklügümden beri kendime ait bi kafenin hayalini kurardim. Gerçekten cok isterdim benim tek hayalimdi diyebilirim halende öyle.. Ilerde belki olur diye kafamda planlar yapiyorum hesap yapiyorum birikim yaparsak kredi cekersek şöyle olursa böyle olursa şu kadar zaman sonra belki olur falan filan diye neyse.. Yalniz sağolsun benim bi kuzenim var kız benle ayni yaşta sürekli boş hayal kurduğumu söylüyo laf vurup duruyo resmen dalga geciyo çok üzülüyorum neden böyle yapiyo. Olmayacağını düşünse bile insallah zamanla olur falan demesi gerekmez mi? Hep böyle yapıyo ne zamam hevesle bişey anlatsam hevesimi kursagimda bırakacak şeyler söylüyo.. Yanlış anlamayin şunuda söylemek istiyorum belki fikir verirsiniz diye. Evlenmek istediğim kişinin evi var düzenli bi işi var 3 bin lira maaş alıyor.Bende çalışıyorum zaten evlenincede çalışmayi düşünüyorum.. Sizce evleneceğim kişiyle ilerde kafe açmamız çok mu imkansiz bir şey? Siz zor geçinirsiniz 4 bin lira maasla nasil birikim yapip kafe acicaksiniz diyo ve ben artik daha cok istiyorum en çokta bunun inadina..Sizce mümkün mu bu sartlarda mümkünse ne kadar zamanimizi alir evlendiktem.sonra..Fikirlerinizi bekliyorum benim için çok önemli bi konu.. Şimdiden tesekkurler..

çok borcunuz olmazsa açılır elbette
sende her hayalini kuzenine anlatma boşver

İmkansız birşey değil kredi çekip de kafe açabilirsiniz kafeyi işletir aldığınız parayı krediye yatırırsınız. Kuzeninizin dediklerini de takmayın kendinize güveniyorsanız yaparsınız onun yapamazsınız demesiyle ne olacak ki onun ağzıyla hareket etmiyorsunuz ya?

Kendi cesareti olmadığı için seni de baltalamaya çalışıyor
Anlatma hayallerini ona
Pekala açarsınız ne var bunda, çok da güzel olur
Beş yıldızlı otel kuracak değilsin, ufaktan başlayıp büyütebileceğin nezih bir yer neden olmasın ki
İnanmak yapmanın yarısı, sen şimdiden ayarla hesabını kitabını, kuzenini de açılışa çağırırsın özel ikram olarak dilimlenmiş hıyar ikram edersin :))

Konseptli enteresan bi cafe acarsamn cektıgınız krediyi kısa zönda öder işletme karına geçersiniz. Tabi ayrıntıları iyi düşünmek ayarlamak lazım:KK66:

Saçma değil de çok klişe, kafe açma hayali kurmayan kaç kişi var? :KK14:
Tabi ki açabilirsiniz ama onda bir sorun yok ama planlarınızın yarısına varana kadar etrafa pek yaymayın, neyin ne olduğunu bilip bir kısmını da yaptıktan sonra destek görür bu tip planlar.

Hani sevgilisi olmayanın düğün günü hayallerinin ayrıntılarının kimseyi ilgilendirmemesi gibi. Ama atıyorum ruhsat aldıktan sonra, insanların bakış açısı doğal olarak değişecektir.

4 bin benim kafe hayalime yetmezdi :KK70: Susmaya devam ediyorum o yüzden.

Bu devirde 30 yaş altı 100 kişiden 80'i kafe açmak istiyor zaten. Bir kısmı da icraata geçiyor ama çok küçük bir kısmı piyasada tutunabiliyor. Farklı bir konsepti, ilgi çekecek bir yönü olması lazım. Onun için de ciddi anlamda sermaye lazım. Kuzeniniz bir açıdan haklı bence.
Ayrıca iyi iş yapacak bir kafenin en azından gece 1'e kadar açık olması lazım. Normal şartlarda evli bir kadının bu tempoya ayak uydurabilmesi de büyük sıkıntı. Hele ki eşin düzenli bir işi varsa büyük problemler yol açtığını gördüm bir çok kez.
Kuzeninizin sizi düşündüğü için bunları söylediği aklınıza geldi mi?

Hani mantikli bir sekilde aciklasa ben öyle kolay olacagini düsünmüyorum vsvs diyerek anlarim da..
Direk dalga geciyormus ..
Kuzenine anlatma birdaha birsey en iyisi.

Boğaz'da bir kafe açmayacaksanız olur tabiki de. Ama mekan işletmek çok zor bence. Bir sürü teferruatı var ve sürekli başında durmanız gerek. Dışarıdan zevkli bir iş gibi duruyor ama iyi düşünmek lazım. Bir de 4000 lirayla zorla geçinilir diyen kuzeniniz nerede yaşıyor çok merak ettim o_O

Borcumuz yok ev kendimizin düğünden gelenleride sermaye olarak kullanmayı düşünüyorum.Ayrıca biraz birikimde yapmayi düşünüyoruz krediye belki gerek bile kalmicak.. Açmak istedigim yerde ilk etapta ufak şirin bi yer olmasi yeterli. Fazlasinda gözüm yol zaten amacim çok param olsun değil.Zaten eşimle beraber durucaz başında yalnizca bem değil.. Kuzenim hakli bile olmasi bu onun dalga geçerek küçümseyerek konuşmasini gerektirmez.. Sizce böyle biri benim iyiliğim için konuşuyor olabilir mi?

Bu devirde asgari ücretle 5 kişilik aile geçiniyor Allaha şükür borcumuz yok ev kendimizin ve hanfendi 4 bin lira maaşla dalga geciyo. Seni bilemem ama benim gezip tozmama yetmez bu maaş bem lükse düşkünü benim evlenecegim kisinin en az 7 8 bin maaşı olması lazım falan böyle şeyler iste

İnsan isterse yapar ki sizinde durumunuz o kadar kötü değişmiş ki neden açamayasınız zatenn ilk başta üç katlı restoran mı açacaksınız kimsenin ne dediğine bakmayın bence özelliklr kuzeninizin çünkü bana küçümsüyor gibi geldi
he inşallah olur ama işletme işi zor bir daha düşün vs şeyler deseydi tamamda resmen dalga geçmiş takmayın

Açarsan mutlaka tahta masa olsun plastik çekici değil

Açarsan mutlaka tahta masa olsun plastik çekici değil

takma bence, benzer durum ben de yaşıyorum. Erkek arkadaşımı anlatmadan önce merak eder soru sorardı kuzenim, şimdi ise beğenmediğini takmadığını söylüyor mesela bizi. üstüne de gitmek istemiyorum ama mesafe sart

Cafe açma hayaliyle yola çıkıp varını yoğunu batırıp birde üstüne borçlanan o kadar kişi gördüm, duydum ki.. Benim kuzenim öyle bir işe kalkışsa bende vazgecirmeye çalışırdım ama bunun sebebi onu kıskanmam değil, korumaya çalışmam olurdu. Kaldı ki ciddi bir sermayen olması lazım. ortaya koyduğun para pul olup gittiğinde, yaşam kaliteni etkilememeli ki ancak o zaman girilir o işe. Maddi zorluk yanında manevi zorluğu da cabası.. Gece gündüz oraya bağımlı olacaksın. Yeterince gözü kara, tuttuğunu koparan bir insan değilsen deneme bile. Öyle cafe işine girmek için çelik gibi sağlam sinirlerinin olması gerek kii, kuzenin iki lafı modunu düşürmene yetmiş bile daha şimdiden

Borcumuz yok ev kendimizin düğünden gelenleride sermaye olarak kullanmayı düşünüyorum.Ayrıca biraz birikimde yapmayi düşünüyoruz krediye belki gerek bile kalmicak.. Açmak istedigim yerde ilk etapta ufak şirin bi yer olmasi yeterli. Fazlasinda gözüm yol zaten amacim çok param olsun değil.Zaten eşimle beraber durucaz başında yalnizca bem değil.. Kuzenim hakli bile olmasi bu onun dalga geçerek küçümseyerek konuşmasini gerektirmez.. Sizce böyle biri benim iyiliğim için konuşuyor olabilir mi?

Çok takma kafana
Cafe hayali olan bir arkadaşı vardı annemin
Kadın 50 yaşına kadar çeyiz işi yaptı
50 den sonra küçücük bir dükkan tuttu, işlek bir yerde
Önceleri kendi yaptığı günlük kurabiye ve börekleri satıyordu, dükkanda iki masa vardı
Sabahları ve öğlenleri kapıda kuyruk oluyordu insanlar, özellikle öğrenciler
Bir kaç ay sonra biraz daha cesaretlendi ve çiğ börek de yapmaya başladı
Bir yıl sonra on masası olan bir dükkanı oldu, garsonunu bile bir yıl sonra aldı
İşini yapar akşam 7 de dükkanını kapatır
Bu abla rahmetli annemle yaşıt, yani şu an 64 yaşında, hala işletiyor cafesini
Küçükten başlar denersin, olmazsa dönmesi kolay olur, birden büyük bir yatırıma girme sadece
Annem derdi ki ; işe başlayacaksın çıkacak sorunlara sonra bakacaksın
İşe başlamadan yaptığın hesaplar hep boş, bu kadın 30 yıl ticaret yaptı, tırnak ucu kadar başarısızlığı olmadı
Yani çok da düşünme, cesaret :)

X