Hayatimda Tanidiğim Feministlerin Genel özellikleri

E

EU1

Ziyaretçi
BU YAZI ALINTIDIR.
SİTE ADRESİ:
Link Silinmiştir.

HAYATIMDA TANIDIĞIM FEMİNİSTLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ

· Mutsuzlar, diğer kadınların da mutsuz olduğunu sanıyorlar.

· Erkeklerle duygusal ve romantik bir ilişki yaşamaları imkansız kişiler.

· Erkekleri, hayatı paylaşmak, yükü hafifletmek için kendilerini tamamlayan bir parça olarak değil, kendilerini ezmek, yok etmek amacı güden çatışmacı, uzlaşma bilmez bir kitle olarak görüyorlar.

· Genel anlamda hayatla barışık değiller, bir şeyleri kaybetmiş, istediğini bulamamış, tutunamamış kişiler.

· Kariyer yapmış, bu sırada gençliği elinden gitmiş, ne yuva ne çocuk sahibi olamayıp erkeklere, kendilerine sunmadıkları mutlu aile ortamı için, öfke dolu.

· Erkeklerle sürekli mücadele içinde oldukları için, erkekleşmiş, kadınsı nezaket ve zarafetten farkında olmadan fersah fersah uzaklaşmışlar.

· Hayatı bir savaş, güçler dengesi için mücadele zemini, ezilenlerin intikam alması için bir meydan olarak görüyorlar.

· Eşlerine itaat etmemek gerektiğini düşünerek eşine itaat ettiği halde mutlu olan kadınlara öfkeliler, buna bir anlam veremiyorlar.

· Her taşın altında erkeklerin üstün olduğunu ima eden bir ipucu bir derin anlam bulma peşindeler ve bulamadıklarında da çıkarılamayacak kadar uzak anlamlar çıkarıp rahatlama eğilimi sergiliyorlar.

· Erkekleri kadınlara olan cinsel düşkünlüklerinden dolayı kınıyor, hor görüyor, basit varlıklar olduğunu her fırsatta dile getiriyorlar. Bunu yaparken de hemcinslerinin “tahrik unsurlarını” mümkün olduğu kadar ört bas etmeye çalışıyorlar.

· Erkek doğasını anlamak için bir çaba sarf etmeyip, tahmin ve önyargılarla yetiniyorlar ve at gözlüklerinden kurtulamıyorlar.

· Çabuk sinirlenme eğilimindeler, tartışmalarda fikirlerden çok hakaret ve suçlamalara yer veriyorlar.

· Çocuklarına karşı isteseler de kınadıkları o feminist olmayan anneler kadar merhametli bağışlayıcı olamıyorlar. Sert ve sıkı kurallar koyup, kaliteli bir insan olması için çocuklarını bunlara uymaya zorluyor, cezaya da sık sık başvuruyorlar.

· Erkeklerinin gücünü elinden alıp, istediklerinin bu olduğunu sanıp, onları güçsüz gördüklerinde de tiksinip, gizliden gizliye otoriter erkeklere hayranlık duyuyorlar, bunu hiçbir zaman dile getiremeseler de.

· Çocuk için harcanan zamanı yaşamlarından çalınmış zaman dilimi olarak görüyor bu yüzden kendileri verebilecekken, çocuklarının ihtiyaç duyduğu ilgi ve sevgiyi parayla tuttukları insandan vermesini istiyorlar.

Bunlar dışında belki en az bir bu kadar daha yaptığım gözlemleri ekleyebilirim buraya. Ama bunun bir şeyi değiştireceğine inanmadığım için ve de iletmek istediğim mesajı ana hatlarıyla özetlediği için bu kadarıyla yetiniyorum.

Şiddet kullanan erkekleri ne ben ne de tanıdığım yakın çevremdeki hiçbir erkeğin tasvip ettiğine şahit olmadım. Kendinden fiziksel olarak daha zayıf ve savunmasız insana karşı şiddet kullananları kınıyor ve lanetliyorum. Çocuklar için de aynı durum söz konusu.

Eğer talep olursa, feminist bir kadınla birlikte olan erkeklerin psikolojisi ve bunun yaşamlarına yansıyan bazı sonuçlarından da örnekler verebilirim. Ya da, elde etmek istediğini elde eden feministin karşılaştığı manzaraya değinebilirim.

Birilerini kızdıracağından eminim bu yazının. Ama şunu ifade etmek isterim ki, kendileriyle mücadele etmekten gurur duyacağım kitlelerden biridir “feministler”. Çünkü yaşamın en tatlı yanı olan “aşk”ı öldürüyorlar, bir bütünü parçalayıp kutuplara taşıyorlar. Geleceğe mutsuz anneler, hırçın savaşçılar yetiştirip “kadın estetiği”ni baltalıyorlar.

Muhabbetle dostlar...

Bünyamin AKSOY

* * *
 
mutsuzdurlar diğer kadınlarında mutsuz olduğunu sanırlar
bu da benden




mutsuzdurlar diğer kadınlarında mutsuz olmalarını çok çok çok isterler
ne gerekirse yaparlar.
 
Feminizm ile bencillik karıştırılmamalı öncelikle.
Baroya giden bir kadın adli yardım alıyorsa bilin ki femisint kadınlar sayesindedir zira hiç bir erkek kendiliğinden bu mücadeleye girmemiştir...
Kadın hakları terimi ne kadar cok kullanılırsa bu erkekler sayesinde değil, kendine güvenen mücadeleci kadınlar sayesinde olmuştur yine.
Yukarıda sayılan özellikleri taşıyan kadınların, korumak zorunda oldugumuz kadınlara şiddet uygulayan erkeklerden farkı olmadıgı acık ve bu yüzden onlar feminist degiller bence, kısasa kısas uygulayan katı kadınlar ama asla feminist olduklarını düşünmüyorum..
 
bu yazıyı bir erkeğin yazdığını ilk cümlelerden sezmiştim,hiç şaşırmadım. feminizm kadının erkekten üstünlüğünü değil,kadın-erkek eşitliğini savunur. yüzyıllardan beri egemen olan ataerkil düşüncenin yerine eşitlik düşüncesini koymaya çalışır. etrafımızda paylaşımcı,kadının yükünü hafifleten erkekler de vardır evet ama bütün erkekler kişiliklerinde az veya çok ataerkil kültürün izlerini taşır."Eşlerine itaat etmemek gerektiğini düşünerek eşine itaat ettiği halde mutlu olan kadınlara öfkeliler, buna bir anlam veremiyorlar" evet bunu kesinlikle yaparlar,çünkü itaat başka şeydir, karşılıklı saygı başka şeydir. hiçbir kadın ya da hiçbir erkek herhangi birine itaat etmek zorunda değildir,etmemelidir de.fikrine saygı duyabilir,uzlaşabilir,ama itaat başka bir şeydir. yazıdaki birçok şey -yazarın bu cümlelerin altında yatan mantığı doğru olmamakla beraber-netice olarak doğru bence ;tek bir konu hariç: bir kadın ister feminist olsun,ister erkeğinin kölesi olsun. anne oldukları zaman bütün kadınlar, kadın olma ve bütün diğer kimliklerinin dışında ,birer annedir. kimse feministler çocuğuna katıdır,feministler çocuğunu sevmez,feministler çocuğuna bakmaz diyemez. belki anne olma kararını biraz zor verirler ama anne oldukları zaman annelik güdülerini hiçbir fikir bastıramaz. hatta çocuklarına diğer annelerden daha bile bağlıdırlar çünkü insan hakları onlar için önemlidir,çocuklarını doğdukları andan itibaren birer birey olarak görürler. çocuğunu döven,ona işkence eden nice anneler gördük televizyonlarda. söyleyin,hangisi feminist gibi görünüyodu? ama bu yazı da kanıtlıyor ki kadınların asıl düşmanları yine kadınlar. kadınların haklarını savunmaya,onların ezilmelerini engellemeye çalışan feministleri böylesine yargılayan bir yazının, bir kadın dayanışma platformunda yayınlanması da bunun en büyük kanıtı
 
ama bu yazı da kanıtlıyor ki kadınların asıl düşmanları yine kadınlar. kadınların haklarını savunmaya,onların ezilmelerini engellemeye çalışan feministleri böylesine yargılayan bir yazının, bir kadın dayanışma platformunda yayınlanması da bunun en büyük kanıtı


Aynen bu işte! dün gece bu başlığı okurken bir kadın forumunda nasıl böyle bir yorum gördüğümün dehşetindeydim Allahtan benim gibi düşünen birileri varmış en azından şimdilik biri tepki gösterdi.. tşk ediyorum
 
Kendi içinde tutarsız, ciddiye alamayacağım bir yazı.
 
:kızgın: normalde olması gereken zaten bişey kadın-erkek eşitliği! ama bizim ülkemizde feministlere erkek düşmanı başka bir ırktanmış gibi yaklaşılıyor! evet feministler mutsuzlardır! ama etrafta bir sürü köle gibi erkeğine bağlı kadınların nasıl olup da mutlu gibi görünmeye çalıştıklarına şaşırıp ve kendisini eşit olarak görebilecek düzgün bir adam bulamayıp erkeklerin adaletsizliklerini görüp de mutsuz olurlar bu olmaması gereken duruma!
feministlerin kalkıp da doğurmaya çocuk bakmaya vs şeylere karşı çıkmıyorlar ki! sadece erkeklere siz ne yapıyorsanız BİZİM DE aynı şeyleri yapmaya hakkımız olmalı diyorlar!
 
tutarsız değil hoş bir yazı hatta dolu dolu.
feministlikten bahsediyor ben feministliği eleştirdim sadece.
bilirim nasıl bir tutum içinde olduklarını.
diğer yorumcu arkadaşlarım yanlış anlamasınlar,okuduklarımıza farklı baktık galiba
 
Aynen bu işte! dün gece bu başlığı okurken bir kadın forumunda nasıl böyle bir yorum gördüğümün dehşetindeydim Allahtan benim gibi düşünen birileri varmış en azından şimdilik biri tepki gösterdi.. tşk ediyorum

ben de senin yazına sevindim canım :içelim:

yeşilim yazı espirili bi dille yazılsaydı ben de gülüp geçerdim ama maalesef öyle değil. bazı kısımları feministler için doğru şeyler ama feministlerin böyle olmalarının sebepleri var. bu kadar yüzeysel bir ideoloji değil feminizm.
bi de benim en çok içerlediğim annelik kısmı oldu. "Çocuk için harcanan zamanı yaşamlarından çalınmış zaman dilimi olarak görüyor bu yüzden kendileri verebilecekken, çocuklarının ihtiyaç duyduğu ilgi ve sevgiyi parayla tuttukları insandan vermesini istiyorlar". böyle bir şey olabilir mi?öyle anneye bırak feministi,kadın bile denmez.çalışan bir kadın çocuğunu bakıcılara bırakmak zorunda kalabilir,ama tercih şansı olsa kim ister çocuğunun en güzel yıllarını ondan ayrı geçirmeyi? ben hiç anne olmadım ama anne olduktan sonra her kadının değişeceğine,bunun bi dönüm noktası olduğuna inanırım. bu noktaya sen de katılacaksındır eminim
 
aferim sana çok güzeldi tebrikler canım kocamannn öpücüklerrrrrr
 
Feminst değilim ama feministleri sonuna kadar desteklerim çünkü kadınların hakkını savunmak kötü bir şey değildir insanı mutsuz yapacağınıda sanmıyorum keşke herkes hakkını arasa yada onlar kadar cesur olsa ......:1closedeyes:
erkeksiz toplum olamaz ama erkek egemenliğini birazda olsun aşağıya çekmek iyidir ,ayrıcada midemi kaldıran o kadar kadın varki milletin kocasına sevgilisine sarkan aldatan pislik çirkef (tabi olmayanları tenzih ederim )onlar haricinde kadınların her zaman arkasındayım .....:1closedeyes:
 
Paylaşımın için teşekkürler çok güzel bir yazı ben de tam feminist değilim ama feminist olduğum taraflar vardı.
Zaten bütün kadınların içinde biraz feminist taraf olduğunu düşünürüm.
Mücadele anlamında her kadın feministtir.
Ezilen hem cinslerini korumak ya da kendilerinin ezilmemesi için hem mücadele eder.
Kadın olmak zordur.
 
X