Hayatımı Formatlıyorum 💌

pokuhantes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2021
617
634
Merhaba sevgili kadınlar 💖
Daha önce hiç olmadığı kadar uzak kaldığım bir dönemden geçiyorum. Sadece kendime, vücuduma yatırım yapmayı karar almış ilerleyen süreçlere planlar katmış bu doğrultuda hareket etmekten zevk alan birisi haline geldim.
Bugüne kadar sayısız diyet denemem oldu, kâh kilo verdim kâh fazlasını aldım ve hepsi başarısız oldu.
Bugün aralıklı oruç (IF) diyetine başladım. Youtube de denk geldiğim Yavuz Yörükoğlu videoları ve 30 günde 10 yıl kitabı beni bu yola teşvik etti.
Benim yemek yeme pencerem öğlen 12.00 ile akşam 20.00 arasında; sadece 2 öğün beslenip bazı gıdaları hayatımdan çıkardım. Bunların başında elbette paketlenmiş gıdalar var. Patates, pirinç, beyaz un ve şekerde takip eden gıdalar arasında.
Günde 1 bardak yeşil çayım ve 1 fincan Türk kahvem olmazsa olmaz bir de en az 3 litre suyum 💧
Her öğünde salata yemeye ve yoğurt tüketmeye de dikkat edeceğim elbette.
Her akşam min. yarım saat eliptik bisiklet yapmaya gayret göstereceğim.
Bir de kendime söz verdim uzun zamandır ihmal ettiğim kitaplarıma tekrar döneceğim 💖

Kendimi motive etmek için açtığım bu sayfada olabildiğince aktif olup kendime verdiğim bu sözü tutmaya çalışacağım.
 
Son düzenleme:
18.07
İlk günümü hedeflerime ulaşarak kapatıyorum 🤍
Güncel Kilo 66,45 Yağ Oranı %41
If düzeni ✅
Eliptik+ip ✅
Kitap ✅
 
Benim en büyük eksikliğim motivasyonumun olmamasıydı sanırım artık onu da kazandım eskiden yaptığım en büyük hata her gün tartılıyor olmamdı artık o hataya da düşmeyeceğim. Sabah uyandım saçlarımı yaptım işime geldim sabah kahvemi içip işime başlayacağım hayatı ve kendimi sevmeyi tekrar öğrenme vakti 🤍🤍🤍
 
Bugün 3. günüm güne biraz kötü başladım çünkü regl oldum :KK43: sabah kahvemin yanına bi küçük çikolata yedim ama pişman değilim
 
Az önce ofiste bi doğum günü kutlaması yaptık. Fotoğraf çektik ve ben inanamadım o kadar geniştim ki o kadar ben değildim ki uzun zamandı moralim hiç bu kadar bozulmamıştı. Rabbim lütfen kilo verme perilerini bana yolla.
 
Kuzum şekeri kesemesek desınırlamak faydalı, beyaz makarna pirinç pilavı sarma vs de şekere giriyor unutmamalıyız :KK66:
Kilon ii ama :)
 
Kuzum şekeri kesemesek desınırlamak faydalı, beyaz makarna pirinç pilavı sarma vs de şekere giriyor unutmamalıyız :KK66:
Kilon ii ama :)
Evet yedikten sonra şeker olarak depolanan gıdalara da dikkat ediyorum, o kilomun hepsi göbüşümde sıkıntım ondan kaynaklı pazartesi ölçüm yapcam 2 haftada bir yapıyorum ben
 
Evet yedikten sonra şeker olarak depolanan gıdalara da dikkat ediyorum, o kilomun hepsi göbüşümde sıkıntım ondan kaynaklı pazartesi ölçüm yapcam 2 haftada bir yapıyorum ben
Nasıl bir plan yaptınız? 🙂
Ben de bugün ölçülmedm tartılmadm da sabredicem :KK66:
 
Öncelikle Ben masa başı çalıştığım için inanılmaz hareketsizim. Ve yaklaşık iyi yıldır diyetisyen desteği ile başarısız denemelerim var. Artık diyet psikolojisi ve her hafta tartılmak psikolojimi etkilemeye başlamıştı ve bende bu yüzden yaklaşık 2 ay önce diyetisyeni bırakıp kendimi dinlemeye başladım. Aynı zamanda tüp bebek tedavisi de gördüğüm için çok fazla istenmeyen kilom oldu ve gerçekten yavaş kilo veriyorum bunun bilincindeyim. Geçen hafta hazır hissettim ve başlangıcı yaptım duygularımı herkesle paylaşamadığım için de buraya geldim :)
Bunları anlatıyorum çünkü verdiğimiz kararlarda uygulamaya geçmeden zemini hazırlamak gerekiyor.

Benim planım çok basit kendime 8 saatlik bi pencere açtım. Öğlen 12:00 akşam 20:00
Bu aralıkta yemeğimi yiyorum sadece 2 öğün ama ölçülü bi şekilde öğünlerimde bol salata bana eşlik ediyor.
Birde öğünlerden yarım saat önce salatalık yiyip su içiyorum bu daha yavaş yememi ve az ölçüyle daha çok doymamı sağlıyor bi nevi vücudumu kandırıyorum :) Günde en az 3 litre su, 1 beypazarı, 1 fincan yeşil çay, bir fincan türk kahvesi çok zorlanırsam kahve 2 ye çıkıyor :)

kısıtladığım ve yer değiştirdiğim gıdalar var

kısıtladıklarım: paketlenmiş gıdalar, pastane işleri, her türlü asitli ve asitsiz içecek
yer değiştirdiklerim: pirinç yerine bulgur, buğday, karabuğday
beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek
makarna yerine tam tahıl makarna

aklıma gelenler bunlar tam bi diyet kafası değil ama bana iyi gelicek şeyler

birde her gün eliptik yapıp ip atlamaya çalışıyorum
 
X