hayattan aldığınız en büyük ders nedir?

bikahvebana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
506
279
Hayat bana kardeşime bile güvenmemem gerektiğini çok acı bir şekilde öğretti. Merak ediyorum neden akıl edip de önceden öğrenemiyorum şu hayattan almam gereken dersleri. Bu başlıkta pek çoğumuzun işine yarayacak cevaplar bulunabilir belki. Sevgili KK üyeleri, siz yukarıdaki soruya ne cevap verirdiniz?

Hayat bana kardeşime bile güvenmemem gerektiğini çok acı bir şekilde öğretti. Merak ediyorum neden akıl edip de önceden öğrenemiyorum şu hayattan almam gereken dersleri. Bu başlıkta pek çoğumuzun işine yarayacak cevaplar bulunabilir belki. Sevgili KK üyeleri, siz yukarıdaki soruya ne cevap verirdiniz?
benim hayattan aldıgım en buyuk ders ,Hayatın gercekten Yalan ve gercekten 3 günlük göz açıp kapayıncaya kadar kısa olduğu ve bu yüzden hiçbir şeye değmeyeceği.

Hayatta kimseyi kendinden cok sevme.

Esege deger verirsin, kendini yaris ati sanar.

Ayni dersi bende aldim diyebilirim. Bunun yani sira, "kötü'nün kötüsü vardir" diye düsünüyorum. Ben biraz panikçi bir insanimdir, hemen pes ederim, mutsuz olurum birsey yoluna gitmezse fakat asil mantikli baktigimda sahip oldugum o kadar güzel seyler var ki. Iyi bir ailem var, dag gibi arkamda duran, harika bir esim var, saglim var,..

Olsun baze seyler her zaman istedigim gibi gitmesin, hayat bu, kötünün kötüsü vardir..

Ben birçok kez kazık yememe rağmen güvenmeye devam ediyorum, sanırım güvenmeyi seviyorum. ama başkalarının sırlarını benimle paylaşan, bana başkalarından laf taşıyan, dedikodusunu yapan insanlardan uzak duruyorum. Baskasının kirli çamaşırlarını bana döken, benimkileride baskasına döker. O Yüzden kimseyle sırlarımı paylaşmam, en yakın arkadaşımla bile

her şeyden önce kendim için yaşamam gerektiğini.başkalarının dediklerini ne kadar yaparsan yap kimseyi memnun edemeyeceğin için kimseyi memnun etmeye çalışmamak lazım.kendini memnun ve mutlu etmek için yaşa.
Birde sadece kendine güvenmek gerektiği.

Sir verip güvenme dostuna, dostun anlatir dostuna.. Bunu cok yasadim cok hizli guveniyorum karsimda ki insana herseyimi paylasabiliyorum. Sonra da oturup ah vah :KK14:
Ah ah aynen bende öyleydim tatlım. Hatta anlattığım seylerin 10 katını başkalarından duydum, söylemediğim seyleri bile. O Yüzden artık kimseye bişey anlatmıyorum :KK75:

İnsanların beni değersiz hissettirmesine izin vermeyecektim güya, ama yine bu ve bunun gibi bir sürü şey hakkında ahmaklıklarim devam ediyor.

Ah ah aynen bende öyleydim tatlım. Hatta anlattığım seylerin 10 katını başkalarından duydum, söylemediğim seyleri bile. O Yüzden artık kimseye bişey anlatmıyorum :KK75:

İnsan anlatmadan içine atarsa, bunun bir gün patlayacağını öğrendim ben de:KK43:

İnsanların beni değersiz hissettirmesine izin vermeyecektim güya, ama yine bu ve bunun gibi bir sürü şey hakkında ahmaklıklarim devam ediyor.

Eğer bu ahmaklığa bir çare bulursanız-umarım bulursunuz- bize de anlatın nasıl olacağını, bir gün....

X