Hayırlı eş için birlikte dua edelim

sıradakiiii :)) evet böyle bakman hoşuma gitti.. Takıntılı olmamak doğru zamanda vazgeçmeyi bilmekte önemli bu hayatta... Daha iyisi gelsin inşallah amin....

tamam o zaman okuyabilirim ama listeden çok anlayamıyorum yanında tarih yazıyor ama herkese okuyoruz sanırım ? şimdi ben kime ne okuyacağım bana yardımcı olursan sevinirim canım :26:

kızlar listeye katılacakmısınız liste baslıyor haber edin kızlarrrr

Listemiz arkadaşlar..Yanlış veya eksik varsa söyleyin canlarım...Katılmak isteyen arkadaşlar kendini eklesin..Bütün arkadaşlarımızda ne okuyacağını yazabilirmi ?teşekkürler

1.tulipa-Nihat Hatiboğlu Hoca.evlilik.duası.
2.redroseee-
3.mine_d-
4. Rainbyte -
5. Sevgilim06 -
6. Pupilla34 -
7. pamuk_helva (Neslihan)-
8.nazliesma -
9.BizimdeBebisimizOlsun(Duygu)
10.aybirgen-
11.elmascan-
12.Misscherryblossom-

Son düzenleme:
Bütün dua kardeşlerimin Alllah gönlüne göre versin inşallah Hepimiz mutlu huzurlu yuvalarımıza kavuşalım.Yüce Rabbim dualarımızı Ulu Kabede yapılan dualardan eyleyip tez zamanda kabul etsin.

canım listeye yazdım seni yanlız sana hangi duaların okunmasını degil senin hangi duaları okuyacagını belirtmelisin herkes okuyabilecegi duaları yazıyor canım

eksik yada yanlısım varsa düzeltin kızlar ve katılmak isteyenler belirtsin yada kendilerini eklesinler lütfen

listemiz 22 sinde baslıyor

1.tulipa(gülsen)-Nihat Hatiboğlu Hoca evlilik duası-22cuma
2.redroseee(candan)-yunus a.s duasını gunde 41 defa Ya fettah 489,ya latıf 129,ya vedud 20,ya vehhab 18 defa-23cumartesi
3.mine_d-489 tane Ya Fettah-24pazar
4. Rainbyte -25pazartesi
5. Sevgilim06 -Esmaül Hüsna-26salı
6. Pupilla34 -27carsamba
7. pamuk_helva (Neslihan)-28persembe
8.elmascan-29cuma
9.nazliesma -30cumartesi
10.BizimdeBebisimizOlsun(Duygu)-01pazar
11.Aybirgen-02pazartesi
12.MissCherryBlossom-Yasin , Meryem ve Furkan suresi-03salı

DUALARIMIZ

1)tulipa:Yüce Rabbim....Tulipa'ya ruh ve beden gücü ver.Tahammül ver....

Çalışma azmi,insanlarla başedebilme ve geçinme gücü ver.Kötü niyetli insanların şerrinden koru.Heryerde iyi insanlarla karşılaştır.Onu sevilen,sözü geçen bir insan kıl.Hayırlı,vefalı,güvenli arkadaşlar,dostlar nasib et.Yalnızlıktan koru....Aile ortamına sevgi,bağlılık,vefa ve maneviyat ver....
İş ve kalacak yer konusunda neresi hayırlı ve güzel olacaksa orayı kalbine ilham et ve orayı nasib et.....

Yaşama sevince ver.Bütün olumsuzlukları unuttur.Depresyondan kurtar,ruh beden sağlığını her daim genç ve güzel kıl. Nasip olursa yaşlılığında sağlıklı kıl...

İbadet etme isteği ver ve nasib et.sana yakınlaştır,günahlardan koru,ölürken imanlı gitmeyi nasib et.....

Sevilen şimdiki durumundan hayırlı olacaksa eğer tez vakitte hayırlısıyla kavuştur.Nasib olmayacaksa eğer sevileni unuttur.Daha güzelini tez vakitte hayırla gönder.En çabuk vakitte ömür boyu sevip sevileceği ,güzel geçecek hayırlı,vefalı bir evilik nasib et.Hayırlı evlatlar ver..
...Tüm acı çekmiş ve yaşını almış bayanlara tez vakitte hayırlı evlilikler ver..Amin..
[/QUOTE]

2)redroseee:Görustugum bırısı var hakkımda hayırlısıysa tez zamanda olmasını annemın kalbının yumusamasını ,hakkımda hayırlı deyılse tez zamanda uzaklasmasını ıstıyorum inş.

3)mine_d:Allah'ım Mine'ye senin sevdiğin, Mine'nin de onu sevebileceği, Onunda Mine'yi sevebileceği bir eş nasip et.
Ya Rabbi! dünya ve ahiretimizi güzelleştirecek, karşılıklı sevgi, saygı, sadakat olan, Kavgasız ve huzur dolu bir yuva kurmayı nasip et.. Kurduğumuz yuvada Allah , din ve ibadet sevgisi eksik olmasın.
Mine'nin geçmişini verdiği mutlulukla unuttursun. Öyle çok sevsinler ki hiçbir kötülük bu sevgiye yaklaşamasın. Ömür boyu sürsün ve hiç pişman olmasınlar..
Ailelerin anlaşabildiği, ailesini sevebileceği , ailesinin de Mine'yi sevebileceği. Ailesine hayırlı damat olup karşılık birbirlerini sevebilecekleri bir eş nasip et..
Helal para kazandığı güzel bir mesleği olan, Maddi ve manevi evliliğe hazır. Yakışıklı, güzel huylu, aile terbiyesi almış, cimri olmayan, sadık, kıymet bilen, yuvasına bağlı bir eş nasip et.
Allah'ım bizi bu dünyada günahlardan uzak tut. İbadet sevgisi ver. Günahlarımızı hatalarımızı bağışla. Evlenmek isteyen tüm kardeşlerimizi hayırlı eşler ver -Amin

5)sevgilim06:Allahım sen bana merhametli,çalışkan,namuslu evine ve eşine sadakat gösterebilecek çocuklarına iyi bir baba olabilecek iyi bir mesleği olan ,kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş ,ailemin seveceği ve onun ailesininde beni çok seveceği , senin razı olacağın bir adamla ömür boyu huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yuva kurmayı tez zamanda nasip et.Duamı Ulu Kabede yapılan dualardan eyleyip Peygamber Efendimizin hürmetine kabul et Rabbim.Amin

6)pupilla34:Rabbim , senin sevdiğin, benim de sevebileceğim ve beni sevecek, ahiretimi kurtaracak, dünyamı mutlu edecek, bana senden hz peygamberden bahsedecek, bahsederken gözlerinden iki damla yaş akacak, birlikte namaz kılabileceğim, kuran okuyabileceğim, hergün birlikte sana şükredebileceğim, kıymet bilen ahlaklı, iki dünyada da yüzümü güldürebilecek, temiz kalpli, ahlaklı, karakterlerimizin uyuşacağı, ailesi aileme uygun , ailemi sevebilcek ve ailesini sevebileceğim, bir ömür boyu sevip saygı duyacağım , cömert, yakışıklı gönlüme göre bir mesleği olan , hayırlı bir eş nasip et... Ve bu aralık ayındaki atamalara hayırlı bi şekilde yerleşmek istiyorum

7)pamuk_helva:Bismillahirrahmanirrahim. Allahummesalli Alaseyyidina Muhammed Ve Ala Ali Seyyidina MuhammedYa Rabbim Herseye gücü yeten, herseye taktir eden sensin. Benim hicbir seye gücüm yetmez. Gizli olani Sen bilirsin ama ben bilemem. Dinim, dünyam ve ahiretim icin hayirli olan kisiyi bana nasip ve taktir et. Iki cihanda mutlu olabilecegim, hayliri, ahlakli, beni sana yakinlastiracak, beni üzmeyecek, sevgi dolu bir es, kuran kokan bir yuva nasip et ya Rabbim...Amin..Allahummesalli Alaseyyidina Muhammed Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

8)elmascan:kızlar bu da duam (sevgilim,sevdiğimle evlenip mutlu huzurlu bir yuvam olmasını istiyorum bunun için dua edeceğim )

Allah’ım, bütün hamdler Sanadır. Sen, yerin, göğün ve onlarda olanların nurusun. Hamd yine Sanadır. Çünkü Sen yerin göğün ve bunlarda olanın yegane idare edenisin. Ve gene bütün övgüler Sana aittir. Ki Sen, Hak’sın, va’din, sözün, Seninle karşılaşmak, cennet ve cehennem, peygamberlerin, Muhammed (sav)’in kıyamet saati, bütün bunlar haktır. Allah’ım, Sana teslim oldum, Sana inandım, Sana tevekkül ettim, Sana yöneldim. Allah'ım sevdiğimin hayırlısıyla eşim olmasını nasip eyle Yarabbim. Allah’ım! Ben arşındaki izzetli yerlerin,Kitab’ındaki sonsuz rahmetin,İsm-i A’zam’ın,yüce azametin ve mükemmel buyrukların hürmetine senden diliyorum. Amin Amin Amin.

12)MissCherryBlossom:Allahim, bu kuluna kalbindeki erkegi hayirli nasip, kismet eyle yarabbi! Bu kulunun onunla evlenmesine yardim et, gonlunun muradini ver.

Son düzenleme:

olur canım okuybildiğin kadar okursun canım gönlünden ne koparsa bir fatiha bile olur önemli olan dualarda olmak sen nasıl okuyabileceksen canım ben yazdım düzeltebilirsinde canım okuyacagın duaları simdilik böyle yazdım.

Ben geciktiriyorum günü gününe olmuyo ve vicdan azabı duyuyorum

yok canım ya önemli olan herkese duanda yer vermek bende günü gününe okuyamadıgım olyo bazen erken bitiriyom bazen gec önemli olan okumak herkese canım duanda yer vermek

kızlar merhaba ne okuyosunuz ben en son sayfadan balıklama atladım hepsini okumadım konunun kusura bakmayın malum çok uzun olduğundan anlatır mısnız lütfen?

canım hosgeldin listeye katılmak istiyosan yazayım bak listemiz yarın baslıyor.canım listedekilere hangi duaları okuyacaksan onu belirtiyosun yani hangi duaları okuyabileceksen herkese aynı duaları gününde okuyup duasını yapıyorsun canım.katılmak istiyosan hangi duaları okuyacagını ve sana nasıl dua edilmesini yazman gerek kuzum

Bütün dua kardeşlerimin Alllah gönlüne göre versin inşallah Hepimiz mutlu huzurlu yuvalarımıza kavuşalım.Yüce Rabbim dualarımızı Ulu Kabede yapılan dualardan eyleyip tez zamanda kabul etsin.

amin canım agzına yüregine saglık amin amin amin insallah

aybirgencm hosgeldin merak ettik

Duam
Sevgilim06 : Allahım sen bana merhametli,çalışkan,namuslu evine ve eşine sadakat gösterebilecek çocuklarına iyi bir baba olabilecek iyi bir mesleği olan ,kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş ,ailemin seveceği ve onun ailesininde beni çok seveceği , senin razı olacağın bir adamla ömür boyu huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yuva kurmayı tez zamanda nasip et.Duamı Ulu Kabede yapılan dualardan eyleyip Peygamber Efendimizin hürmetine kabul et Rabbim.Amin

Esmaül hüsna okuyacağım inşallah

17)Asinaz:Allah'ım AsiNaz ile sevdiği birbirlerine hayırlı iseler, kalplerini birbirine daha çok ısındır, yakınlaştır. Hayırlı evlilik nasip et onlara. İkisinin de işlerini kolaylaştır, helalinden bol para kazanmak için hayırlı kısmetler ver. Çeyizlerini hayırlısıyla ve kolaylıkla yapabilmelerini nasip et. Aileleri de hayırlı zamanda tanışsınlar ve birbirlerini sevsinler. İki ailenin de kalplerini hoşgörü, anlayış, sevgi ve muhabbet ver. AsiNaz'a ve sevdiğinin kalbine sevgi, saygı, aşk, muhabbet, huzur ver. AsiNaz'a Şafi isminin hürmetine şifa ver. Gönlündeki derdine karşı bakış açısını değiştirmesi için hayırlı sebepler yarat. Amin

Canım duanı tamamladım. Hakkında hayırlısı olsun

Olmadı diye sızlanmıyorum, diyorum ki;
"Hayırlı olsaydı zaten Allah verirdi"...

Üzülmüyorum gitti diye, diyorum ki;
"Allah sevdiği kullarına sıkıntı verir".

Ama hala ağlıyorum, Ve biliyorum ki;
"Hüzündür kalbi taze tutan"...

Ve şimdi sadece gidene kalan yüreğime dua
ediyorum;
"Allah'ım kalbime hüzün düştü, İstikamet ver. ."

Duygucum duam önceki listedekiyle ayni. Günü olan arkadasa da 7 taha suresi okuyacagim.
Az ama arada toplu dualar da yapıcam. Bu ara yogunuk biliyorsunuz.hakknizi helal edin.

kızlar listeyi takip edemedim. benide ekleyin lütfen. duamı değiştireceğim. daha sonra yazarım. çok gerginim bu ara ben yaa. açıkcası dua etme isteğimde kalmadı. neden böyle oldu bilmem:/ eski erkek arkadaşım aradı. kahve içmek istedi. yok dedim. adama dert oldu. neden öyle dedin. bir sorun mu var. iyi değilsin sen. anlat bana. canını sıkan ne ulan ayrıldık. bu ilgiyi daha önce gösterecektin artık çok geç dedim

canım bence pişman olmus özel günündeysen o etki ediyodur canım bide hani onun bu gel gitlerinden dolayı canım.haklısın canım insallah hakkında hayırlısı olur ...hayırlıysa barısın hayırsızsa hayırlın en yakın zamanda karsına cıksın amin

Sağlık olsun. Tamam, ben eklerim :)

canlarım listeye katılmıyormusunuz liste sizsizde olmaz

Son düzenleme:
eksik yada yanlısım varsa düzeltin kızlar ve katılmak isteyenler belirtsin yada kendilerini eklesinler lütfen

listemiz 22 sinde baslıyor

LİSTEMİZ
Eki Görüntüle 868375
1.tulipa(gülsen)-Nihat Hatiboğlu Hoca evlilik duası-22cuma
2.redroseee(candan)-yunus a.s duasını gunde 41 defa Ya fettah 489,ya latıf 129,ya vedud 20,ya vehhab 18 defa-23cumartesi
3.mine_d-489 tane Ya Fettah-24pazar
4. Rainbyte -7Taha suresi25pazartesi
5. Sevgilim06 -Esmaül Hüsna-26salı
6. Pupilla34 -27carsamba
7. pamuk_helva (Neslihan)-28persembe
8.elmascan-29cuma
9.nazliesma -30cumartesi
10.BizimdeBebisimizOlsun(Duygu)-70 Yâ Bediassemavati vel ard-01pazar
11.Aybirgen-02pazartesi
12.MissCherryBlossom-Yasin , Meryem ve Furkan suresi-03salı
13.ddilsah-
-04carsamba
DUALARIMIZ

1)tulipa:Yüce Rabbim....Tulipa'ya ruh ve beden gücü ver.Tahammül ver....

Çalışma azmi,insanlarla başedebilme ve geçinme gücü ver.Kötü niyetli insanların şerrinden koru.Heryerde iyi insanlarla karşılaştır.Onu sevilen,sözü geçen bir insan kıl.Hayırlı,vefalı,güvenli arkadaşlar,dostlar nasib et.Yalnızlıktan koru....Aile ortamına sevgi,bağlılık,vefa ve maneviyat ver....
İş ve kalacak yer konusunda neresi hayırlı ve güzel olacaksa orayı kalbine ilham et ve orayı nasib et.....

Yaşama sevince ver.Bütün olumsuzlukları unuttur.Depresyondan kurtar,ruh beden sağlığını her daim genç ve güzel kıl. Nasip olursa yaşlılığında sağlıklı kıl...

İbadet etme isteği ver ve nasib et.sana yakınlaştır,günahlardan koru,ölürken imanlı gitmeyi nasib et.....

Sevilen şimdiki durumundan hayırlı olacaksa eğer tez vakitte hayırlısıyla kavuştur.Nasib olmayacaksa eğer sevileni unuttur.Daha güzelini tez vakitte hayırla gönder.En çabuk vakitte ömür boyu sevip sevileceği ,güzel geçecek hayırlı,vefalı bir evilik nasib et.Hayırlı evlatlar ver..
...Tüm acı çekmiş ve yaşını almış bayanlara tez vakitte hayırlı evlilikler ver..Amin..
[/QUOTE]

2)redroseee:Görustugum bırısı var hakkımda hayırlısıysa tez zamanda olmasını annemın kalbının yumusamasını ,hakkımda hayırlı deyılse tez zamanda uzaklasmasını ıstıyorum inş.

3)mine_d:Allah'ım Mine'ye senin sevdiğin, Mine'nin de onu sevebileceği, Onunda Mine'yi sevebileceği bir eş nasip et.
Ya Rabbi! dünya ve ahiretimizi güzelleştirecek, karşılıklı sevgi, saygı, sadakat olan, Kavgasız ve huzur dolu bir yuva kurmayı nasip et.. Kurduğumuz yuvada Allah , din ve ibadet sevgisi eksik olmasın.
Mine'nin geçmişini verdiği mutlulukla unuttursun. Öyle çok sevsinler ki hiçbir kötülük bu sevgiye yaklaşamasın. Ömür boyu sürsün ve hiç pişman olmasınlar..
Ailelerin anlaşabildiği, ailesini sevebileceği , ailesinin de Mine'yi sevebileceği. Ailesine hayırlı damat olup karşılık birbirlerini sevebilecekleri bir eş nasip et..
Helal para kazandığı güzel bir mesleği olan, Maddi ve manevi evliliğe hazır. Yakışıklı, güzel huylu, aile terbiyesi almış, cimri olmayan, sadık, kıymet bilen, yuvasına bağlı bir eş nasip et.
Allah'ım bizi bu dünyada günahlardan uzak tut. İbadet sevgisi ver. Günahlarımızı hatalarımızı bağışla. Evlenmek isteyen tüm kardeşlerimizi hayırlı eşler ver -Amin

4)Rainbyte:Ya Hayyumu ya kayyum ya Allah, Ihsani lütfu bol olan Rabbim.Rainbyte'in gonlundeki kişiyi ona hayirli eyle ve tez zamanda Rainbyte ile bulustur ve birbirine helal eyle. Eger bu hayra engel bi şer varsa o şerri OL emrinle ortadan kaldir ve öyle nasip eyle.
eger ki nasip etmiyceksen onun icin hayırlı olan, Peygamberimizi ve Mustafa kemali cok seven, sakin, yeri geldiginde alttan alan, kufretmeyen, sigara alkol kullanmayan, guzel ahlakli, sadik, ask dolu huzur dolu, kariyeri olan, yakisikli ve olgun, Alllah korkusu olan, kendisi de ailesi de guzel ahlaklı olan insanla onlari birbirlerine kavustur hayırlı ve tez zamanda. Ayrica Rainbyte'a okuldaki derslerinde cokca basari zihin açıklığı ve hayırlı mezuniyet nasip et .Sen Yüce Peygamberinin hatrina duami kabul eyle. Amin amin amin ecmain.

5)sevgilim06:Allahım sen bana merhametli,çalışkan,namuslu evine ve eşine sadakat gösterebilecek çocuklarına iyi bir baba olabilecek iyi bir mesleği olan ,kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş ,ailemin seveceği ve onun ailesininde beni çok seveceği , senin razı olacağın bir adamla ömür boyu huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yuva kurmayı tez zamanda nasip et.Duamı Ulu Kabede yapılan dualardan eyleyip Peygamber Efendimizin hürmetine kabul et Rabbim.Amin

6)pupilla34:Rabbim , senin sevdiğin, benim de sevebileceğim ve beni sevecek, ahiretimi kurtaracak, dünyamı mutlu edecek, bana senden hz peygamberden bahsedecek, bahsederken gözlerinden iki damla yaş akacak, birlikte namaz kılabileceğim, kuran okuyabileceğim, hergün birlikte sana şükredebileceğim, kıymet bilen ahlaklı, iki dünyada da yüzümü güldürebilecek, temiz kalpli, ahlaklı, karakterlerimizin uyuşacağı, ailesi aileme uygun , ailemi sevebilcek ve ailesini sevebileceğim, bir ömür boyu sevip saygı duyacağım , cömert, yakışıklı gönlüme göre bir mesleği olan , hayırlı bir eş nasip et... Ve bu aralık ayındaki atamalara hayırlı bi şekilde yerleşmek istiyorum

7)pamuk_helva:Bismillahirrahmanirrahim. Allahummesalli Alaseyyidina Muhammed Ve Ala Ali Seyyidina MuhammedYa Rabbim Herseye gücü yeten, herseye taktir eden sensin. Benim hicbir seye gücüm yetmez. Gizli olani Sen bilirsin ama ben bilemem. Dinim, dünyam ve ahiretim icin hayirli olan kisiyi bana nasip ve taktir et. Iki cihanda mutlu olabilecegim, hayliri, ahlakli, beni sana yakinlastiracak, beni üzmeyecek, sevgi dolu bir es, kuran kokan bir yuva nasip et ya Rabbim...Amin..Allahummesalli Alaseyyidina Muhammed Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

8)elmascan:kızlar bu da duam (sevgilim,sevdiğimle evlenip mutlu huzurlu bir yuvam olmasını istiyorum bunun için dua edeceğim )

Allah’ım, bütün hamdler Sanadır. Sen, yerin, göğün ve onlarda olanların nurusun. Hamd yine Sanadır. Çünkü Sen yerin göğün ve bunlarda olanın yegane idare edenisin. Ve gene bütün övgüler Sana aittir. Ki Sen, Hak’sın, va’din, sözün, Seninle karşılaşmak, cennet ve cehennem, peygamberlerin, Muhammed (sav)’in kıyamet saati, bütün bunlar haktır. Allah’ım, Sana teslim oldum, Sana inandım, Sana tevekkül ettim, Sana yöneldim. Allah'ım sevdiğimin hayırlısıyla eşim olmasını nasip eyle Yarabbim. Allah’ım! Ben arşındaki izzetli yerlerin,Kitab’ındaki sonsuz rahmetin,İsm-i A’zam’ın,yüce azametin ve mükemmel buyrukların hürmetine senden diliyorum. Amin Amin Amin.

10)BizimdeBebisimizOlsun(Duygu):allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed.Ya Rabbi ! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak , Senden istiyorum.Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum.Duygunun Gönlündekiyle beraber yaşlanacakları hem bu dünyada hem ahirette beraber olacakları ve bir ömür birbirlerini sevip sayıp sadakatle baglı olacakları hergün Sana şükür edecekleri Çocuklu huzurlu hayırlı mutlu Bir Yuva nasip et ve onları birbirlerine hayırlı ve helal eyle Allahım Onları nazarlardan bütün kem gözlerden belalardan koru,hiçbir sorun olmadan kolaylıkla evlilik yolunda ilerleyip düğünlerini yapıp hayırlı mutlu cocuklu yuvalarına kavusmayı nasip et Allahım..Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle ! Onun hürmetine duâmı kabul et .dua listesindeki herkesin mutlu hayırlı çocuklu yuvasına en yakın zamanda kavusmayı nasip et Allahım.allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed Amin Amin Amin

12)MissCherryBlossom:Allahim, bu kuluna kalbindeki erkegi hayirli nasip, kismet eyle yarabbi! Bu kulunun onunla evlenmesine yardim et, gonlunun muradini ver.

Allah herkese yıllar sonra bile yüzlerine bakıpta iyiki varsın iyi ki sevmişim seni diyebileceğim eşler nasip etsin ,,,

Rabbim sen hayırlı dileklerimizi duyan ve bizi en güzel şekilde cevaplayansın sen bizim dualarımıza en kısa zamanda hayırlı bi şekilde cevap ver... AMİN

"Bir insan yanında olmayan bir kardeşine hayırlı bir dua ederse Cenab-ı Hak ona muhakkak bir melek tayin eder ve yanına arkadaş olarak koyar ki her dua edişte o görevli melek "Amin bir o kadar da senin için" der" (Müslim Zikr: 87)
Başka bir hadisde de şöyle buyurulmuştur:

"En çok kabul edilen dua birbirinden uzak olan kişilerin birbirlerine ettiği duadır"(Buhari Mezalim: 9; Müslim Zikr: 88 Ebu Davud Salat: 364; Tirmizi Birr: 88)

DUA ETME ADABI

1- Abdest alıp, diz üstüne, kıbleye karşı oturup, elleri göğüs hizâsında ileri uzatıp, avuçları semaya karşı açıp, Peygamberlere ve Evliyâya tevessül ederek, Onların hatırları ve hurmetleri için istemeli, sonunda “Âmîn” demelidir. Herşeyden önce, af ve mağfiret ve âfiyet için duâ etmelidir. Bunların hepsini ihtivâ eden çok kıymetli duâ, “Allahümme rabbenâ âti-nâ fiddünyâ haseneten ve fil-âhıreti haseneten ve kı-nâ azâbennâr”dır.
Kendisi, hanımı ve evladı için zararlı duâ yapmamalı. Hacetlere, dileklere kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını din büyüklerinin ruhlarına göndermeli, silsile-i aliyye denilen büyük âlimlerin ruhlarına hediye etmeli, bunların hürmeti için diyerek duâ etmelidir!
2- Önce günahlara tevbe etmeli, istigfar okumalı, sadaka vermeli, hamd ve salevat okumalı, duâyı üçten fazla söylemeli! İbni Mes’ud hazretleri,“ Resûlullah duâ ettiği zaman üç defa tekrarlardı.” buyurmuştur. Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir!
3- Duâya, euzü besmele, Allahü teâlâya hamdü sena ve Resûlüne salâtü selam ile başlamalıdır! Peygamber efendimiz, duâya başlarken,“Sübhane Rabbiyel aliyyil alel vehhab” derdi. Allahü teâlâ, salevat-ı şerifeyi kabul eder. Duânın sonunu da Allahü teâlâya hamdü sena ve Resûlüne salâtü selam ile bitirmelidir. Duânın başı ve sonu kabul olunca ortasının kabul olmaması düşünülmez. Hadis-i şerifte, “Duâ ederken önce Allahü teâlâya hamd et, sonra bana salevat getir, sonra duâ et!” buyuruldu.
4- Duâyı yalnız namazlardan sonra ve belli zamanlarda yapmamalı. Her fırsatta duâ etmelidir! Bilhassa şerefli vakitleri ve şerefli halleri kaçırmamalıdır!
5 -Huzuru kalb ile duâ etmeli. Duâ ederken Allahü teâlâya sığınmalı yalnız ona güvenmelidir.
6- Yalvararak korku ve ümit ile duâ etmelidir. Allahü teâlâ Kur’an-ı kerimde, “Rabbinize gönülden ve gizlice yalvarın. Doğrusu O aşırı gidenleri sevmez. Allah’a korkarak ve umutla yalvarın. Doğrusu Allah’ın rahmeti iyilik edenlere yakındır” buyurdu. (Araf 55-56)
“Onlar , hayır işlerinde koşuşurlar, umarak ve korkarak bize yalvarırlardı.” (Enbiya 90) buyurulmaktadır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: “Gâfil olan kalb ile yapılan duâ makbûl değildir.”
Duâ, uyanık kalb ile ve sessiz yapılmalıdır. Duâyı belli şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi duâ etmek , uygun değildir, mekrûhdur.
Kalbim gâfil diyerek, duâyı terk de etmemelidir. Kalbine geleni duâ etmek, ezberlediği duâyı okumakdan efdaldir. Yalnız, namazda okunacak duâları ezberlemelidir. Vâ’ız, imâm, cemâ’ate öğretmek için, mesnûn olan duâları, sesle okur. Cemâ’at de, sessiz tekrâr eder. Cemâ’at öğrenince, imâm da sessiz okumalıdır. Sesle okuması bid’at olur.

Canlarım sadece günü gelene değil, hergün listedeki herkes burdaki dualarımızı okusun ve her gün listedeki herkese 1 er Fatiha okuyalım, duasını okuduktan sonra.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…