Hazırcevap olmak istiyorum..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba arkadaşlar, sorun bazen belli cevabı hak etmiş kişiye ya o anda onun niye öyle kornuştuğunu bildiğimden ya, o anda onu önemsemediğimden bazen de o anda beklemediğim durumda karşılaşınca şok olmaktan gereken cevabı veremiyorum.. Söz gümüşse süküt altındır ama her zaman değil gibi.. Bazen de sonradan kendine sinir olmamak için şunu deseymişim dememek için ağzının payını vermek seviyeli şekilde tabiki, o anda ona bişeyleri söylemek gerekiyor.. Hazırcevap doğulur mu sonradan olunur mu? her lafa laf yetiştirmek değil, gereken cevabı söylemekten bahsediyorum. Bi pratik uygulama gibi bişey olsa da hakedenlere sinirini bozanlara cevabı yapıştırsak..

Bence kişilik meselesi. Elbette kendinizi eğitebilirsiniz ama bazı insanların ağzı çok iyi laf yapamıyor. mesela ben de sinirimden ağlarım, bunu asla yenemedim

Ben de aynı durumdayım.şu saat oldu hala uyumadım nedeni ise haddine düşmediği halde hayatımla ilgili bir konuda laf eden bir densize cevabını verememiş olmanın yarattığı huzursuzluk.benim sorunum o an aklıma gelmiyor ,sonradan da iş işten geçmiş oluyor .ben de böyle sinirden uyuyamadığımla kalıyorum :KK34:

Bende bazen veriyorum bazen yutuyorum çoğunlukla veremiyorum

Ağzı iyi laf yapanlar cevabi yapıştırıyor
Ben hala ne diyeceğimi düşünme aşamasında kaliyorum o_O:KK51:

Bunun bir taktiği yok bence benim eşim o konuda iyidir ciddi manada :KK70: bazen dusunuyorum foruma gelse dagitir ortalığı eminim kimse kolay kolay tartışmak istemez ::KK70:
Bazen hayret ediyorum herkese aninda cevap verir hemde cuk oturur ama kesinlikle net degildir hani ince verir :KK70: birseyde diyemessin :KK70: seviyorum o ozelligini :KK70: ( bana yapmadigi surece )

Kisaca kesinlikle karakter meselesi diyorum sonradan olmaz
Ben istesemde onun gibi olamam mesela sakince, ince ama saglam ayar vermek degil direk agresifim ben :KK70:

Bunun bir taktiği yok bence benim eşim o konuda iyidir ciddi manada :KK70: bazen dusunuyorum foruma gelse dagitir ortalığı eminim kimse kolay kolay tartışmak istemez ::KK70:
Bazen hayret ediyorum herkese aninda cevap verir hemde cuk oturur ama kesinlikle net degildir hani ince verir :KK70: birseyde diyemessin :KK70: seviyorum o ozelligini :KK70: ( bana yapmadigi surece )

Ben istesemde onun gibi olamam mesela sakince, ince ama saglam ayar vermek degil direk agresifim ben :KK70:
Örnek verir misin mesela :)

Merhaba arkadaşlar, sorun bazen belli cevabı hak etmiş kişiye ya o anda onun niye öyle kornuştuğunu bildiğimden ya, o anda onu önemsemediğimden bazen de o anda beklemediğim durumda karşılaşınca şok olmaktan gereken cevabı veremiyorum.. Söz gümüşse süküt altındır ama her zaman değil gibi.. Bazen de sonradan kendine sinir olmamak için şunu deseymişim dememek için ağzının payını vermek seviyeli şekilde tabiki, o anda ona bişeyleri söylemek gerekiyor.. Hazırcevap doğulur mu sonradan olunur mu? her lafa laf yetiştirmek değil, gereken cevabı söylemekten bahsediyorum. Bi pratik uygulama gibi bişey olsa da hakedenlere sinirini bozanlara cevabı yapıştırsak..

ben bu hazır cevap doğulur kısmına katılmıyorum . Türkün aklına cevaplar yatağa yatınca geliyo :KK70: düşüncem bu ama hazır cevap olan kişilere bakarsanız ya çok kitap okuyorlardır yaşı büyüktür yada çok sosyal çok konuşkan biridir . yani bu kendinizi geliştirmenizle alakalı siz o an ne kadar hızlı kelimelerinizi toparlarsanız o kadar hızlı cevap verirsiniz ilk başta bir kaç deyim ve klişeleşmiş cümle öğrenebilirsiniz mesela ben stajerim abinin birine dedim ki makine yi ben kullanayım mı hayır dedi ama abi dedim ben küçük olanı kullandım önemli olan büyük olanı kullanmak ondan olmaz dedi abiyle aram iyiydi belki başka gün makineyi bana kullandırır umuduyla sen yürümeden koşan çocuk gördün mü önemli olan büyük makine diyo dedim güldüm sonra oda güldü işi gösterdi biraz :) velasıl kelam olay hızlı düşünüp kelimeleri toparlaya bilmekte

bende örnek istiyorum :KK70: :KK70:

Hazır cevap değilseniz, hazır cevap gerine geçebilecek vurucu sarsıcı kelimeleriniz olsun. aklınıza bişey gelmiyorsa onları kullanın o an için.

Bende iyi cevap veririm ama benimkiler oturur biraz insanı açıkça söylerim o an sakınmam patavatsızlık değilde dobralık benim ki sanırım ince ayarı veremem ama iyi laf sokarım :KK66:

Örnek verir misin mesela :)

Laflarini hatirlamiyorum ama soyle bir uslubu var gayet geniş konuşur ve karsidaki bir dusunur ne demek istedi acaba ? diye hani hakaret veya acik acik laf sokup, ortam germe ,karsiyi kirma gibi degil ucu acık soyler soylecegini veya rahatsizligini sakin ve yumuşakca oyuzden genelde karsi taraf anlar susar yada anlamaz veya konu kapanır uzarsada laf kalabaligi eder bi sekilde lehine doner o iş oyle diyeyim yada karsindaki kisiye bagli takmayadabilir
Bazen biz tartisirkende yapar huyunu bildigimden ugrasmadigim oluyor biraz gıcık tiplerden olabiliyor bazen

Aslında örnek verebilen arkadaşlarımız yazarsa hepimiz faydalanabiliriz ben genelde o anlarda verdiğim için şuan gelmiyor aklıma :/

Laflarini hatirlamiyorum ama soyle bir uslubu var gayet geniş konuşur ve karsidaki bir dusunur ne demek istedi acaba ? diye hani hakaret veya acik acik laf sokup ortam germe ,karsiyi kirma gibi degil ucu acık soyler soylecegini sakin ve yumuşakca oyuzden genelde karsi taraf anlar susar yada anlamaz veya konu kapanır uzarsada laf kalabaligi eder bi sekilde lehine doner o iş oyle diyeyim
Bazen biz tartisirkende yapar huyunu bildigimden ugrasmadigim oluyor biraz gıcık tiplerden olabiliyor bazen
Abim öyle benim öyle bir laf derki anlayana kadar yutmuş gitmiş olursun o kadar ince ayar veriyor espirileride öyle onun

Abim öyle benim öyle bir laf derki anlayana kadar yutmuş gitmiş olursun o kadar ince ayar veriyor espirileride öyle onun

Oylesi daha iyi sinir yapmiyor sakince soylecegini soyler icindede kalmaz biter gider karsi tarafta alir cevabini ama karakter meselesi bu tamamen ögrenilebilen birsey degil bence

Oylesi daha iyi sinir yapmiyor sakince soylecegini soyler icindede kalmaz biter gider karsi tarafta alir cevabini ama karakter meselesi bu tamamen ögrenilebilen birsey degil bence

Mutlaka mesele eğer benim yaptığım gibi sinirli bir şekilde cevabını verip susturunca karşı taraf demekki ben bunu kızdırabilmişim diyip kendini önemsiyor bunu yapmamam lazım ama çenemi tutamıyorum

Ben de hiç hazır cevap değilim keşke anneme çekseymişim bu komuda:KK51:

Mutlaka mesele eğer benim yaptığım gibi sinirli bir şekilde cevabını verip susturunca karşı taraf demekki ben bunu kızdırabilmişim diyip kendini önemsiyor bunu yapmamam lazım ama çenemi tutamıyorum

Evet bende deli gibi agresif oluyorum hatta en soylenmeyecek lafi en once soyluyorum cunku içim sogumuyor icimden geleni demezsem veya icimden geldigi gibi davranmassam o konuyu asla unutmuyorum mutlaka zehir akıtılacak rahat edilecek ama ögrenilen birsey olsa esimin yaptigi daha mantikli birsey hem sosyal hem is ortami acısından olmasi gereken o ...

X