Hcg degeri yavas yukselip gebeligi saglikli ilerleyenler

111007

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
145
45
Arkadaslar merhaba hcg degerim cok yavas yukseldigi icin doktorum %90 sagliksiz gebelik deyip cok umutsuz konustu dis gebelik olabilir dedi ya duser ya da temizlememiz gerekebilir dedi. Ilk gwbeligimde kimyasal gebelikti cok kucukken kendiliginden dustu degerimde 21 di. Ancak bu gebeligimde ilkine gore yuksek basladi ama iki kat artmamaya hatta artis azalmaya basladi doktor umitsiz konusssada icimden bir ses saglikli ilerleyecek yukselecekmis gibi geliyor... Doktor pzt bakalim karar verelim dedi. Kontrol icin ilk 14 subatta gittim doktora rahimde orta capli kalinlasma gordu degerim yuksek olmadigi icin keseye bakmadi. Yapilabilcek bisey yok bekleyelim dedi. Degerlerimi asagida belirttim benzer durum yasayan ya da ornegini goren varsa bilgilerini paylasabilir mi

8 ocak son adet tarihim (adetim duzensiz)
9 subat 117.2
12 subat 317.2
14 subat 519.6 (36 saat sonra)
16 subat 750
18 subat 854.7

Merhaba,

Malesef ayni durumdayim ben de ve soruma ne kadar arasam da yanit bulamiyorum:KK43:

Yumurtlamadan sonraki 12.gunde predictor early pozitif cikinca hemen kan testi yaptirdim ve sonuc 44 cikti. doktorum cok erken fark ettigim icin dusuk cikmasinin normal oldugunu ve 48 saat sonra tekrar baktirmam gerektigini soyledi.

12.gun: 44
14.gun: 81
16.gun: 126
18.gun: 185

3. Degerimdeki artis dusuk cikinca doktorum bu saglikli bir gebelik degil, dusecek, degerlerin de dusmeye baslar dedi ama yine az da olsa artmis. Dis gebelikten suphelendi doktorum da onun icin bugun muayeneye cagirdi:KK43:

Belirsizlik gercekten cok uzucu, Allah yardimcimiz olsun:KK43:

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba hcg degerim cok yavas yukseldigi icin doktorum %90 sagliksiz gebelik deyip cok umutsuz konustu dis gebelik olabilir dedi ya duser ya da temizlememiz gerekebilir dedi. Ilk gwbeligimde kimyasal gebelikti cok kucukken kendiliginden dustu degerimde 21 di. Ancak bu gebeligimde ilkine gore yuksek basladi ama iki kat artmamaya hatta artis azalmaya basladi doktor umitsiz konusssada icimden bir ses saglikli ilerleyecek yukselecekmis gibi geliyor... Doktor pzt bakalim karar verelim dedi. Kontrol icin ilk 14 subatta gittim doktora rahimde orta capli kalinlasma gordu degerim yuksek olmadigi icin keseye bakmadi. Yapilabilcek bisey yok bekleyelim dedi. Degerlerimi asagida belirttim benzer durum yasayan ya da ornegini goren varsa bilgilerini paylasabilir mi

8 ocak son adet tarihim (adetim duzensiz)
9 subat 117.2
12 subat 317.2
14 subat 519.6 (36 saat sonra)
16 subat 750
18 subat 854.7
Olumsuz bir örneğim maalesef ama cevapsız kalmakta kötü bir şey.Yaşadığım için biliyorum.Umut ediyorsunuz.Dış gebelik çıkmadığı için 10.haftaya kadar bekledik.Boş gebelik falan dendi.3-4 doktora gittim.Bir hafta önce kürtaj oldum.Sizin de dış gebelik olduğunu sanmıyorum bu kadar yükselmez okuduğum kadarıyla.sağlıksız iç gebelik olabilir.Aşırı ağrınız olursa mutlaka doktora gidin çünkü dış gebelikse tehlikeli.
Konu başlığım buydu.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...a-hcg-degerlerim-doktor-cok-begenmedi.787731/

Aminnnn insallah hakkimizda herseyin en hayirlisi olur... dun aksam hcg testim 821.8 cikti ve gece cok sancim oldu sabah doktora gittim geceye gore azalmisti sancim tekrar hcg testi yaptirdim 844.8 cikti yukselmedine sasirdim (farkli hastanelerde yaptirdim belki ondan kaynaklanmistir) Doktor dis gebelik suphesini artirdi detayli ultrason yaptirdi hersey normal cikti simdilik cok sukur... Pazartesiye kadar sancim olmazsa beklicez son kez hcg yaptiricam deger degismezse temizleyelim sagliksiz oldugu belli dedi. Doktor almakta kararli oldugundan hic olumlu dusunemiyorum saglikli gelisirse mucizeden baska bisey diyemem. Siz tekrar doktora gozuktunuz mu son durumunuz nedir

Aminnnn insallah hakkimizda herseyin en hayirlisi olur... dun aksam hcg testim 821.8 cikti ve gece cok sancim oldu sabah doktora gittim geceye gore azalmisti sancim tekrar hcg testi yaptirdim 844.8 cikti yukselmedine sasirdim (farkli hastanelerde yaptirdim belki ondan kaynaklanmistir) Doktor dis gebelik suphesini artirdi detayli ultrason yaptirdi hersey normal cikti simdilik cok sukur... Pazartesiye kadar sancim olmazsa beklicez son kez hcg yaptiricam deger degismezse temizleyelim sagliksiz oldugu belli dedi. Doktor almakta kararli oldugundan hic olumlu dusunemiyorum saglikli gelisirse mucizeden baska bisey diyemem. Siz tekrar doktora gozuktunuz mu son durumunuz nedir
farklı hastanelerde yaptırmış olduğun için öyle çıkmış olabilir ama çok yükselse arttığı net görülürdü.Bir zararı yoksa bekle biraz daha madem.Anlıyorum seni çünkü konduramıyorsun.

Doktor pazartesi hcg ye bakip temizleyelim dedigi icin eger olumlu bir artis olmazsa ki imkansiz gibi duruyor pazartesi alinmis olacak hala inanamasamda... icimi tarif etmem imkansiz... Allahtan hayirlisini diliyorum hepimiz icin...

Doktor pazartesi hcg ye bakip temizleyelim dedigi icin eger olumlu bir artis olmazsa ki imkansiz gibi duruyor pazartesi alinmis olacak hala inanamasamda... icimi tarif etmem imkansiz... Allahtan hayirlisini diliyorum hepimiz icin...
Cok gecmis olsun. Doktor ultrasonla baktiginda keseyi gorebildi mi peki?

Benimde degerim ilk yqvas yukselmisti ama ben adete 8 gun kala beta hcg yaptrmistm 24 cikimsti 1 gun sonra 29 cikmisti doktor ya kimyasal ya da dis gebelik demisti cok korkmustm pembe akintilarmda olmustu 1 hafta kendime gelemedm. Sukur ki Rabbime gecen sali keseyi gorduk. Sende umuttsuzluga kapilma cnm Rabbim ol dedikten sonra doktorlarin ne dedigi hiic onemli degil. Insallah saglikli bir gebelik olur mucizen olur ..
Sagolasin degerim 1000 uzerinde olmadigi icin goremedi dis gebelik mi belli de degil

Cok sevindim senin icin Allah saglikli bir sekilde kucagina da almayi nasip eder insallah... Mucizemm ne guzel olur saglikli olsa... nasip hersey Allah istedimi imkansizda mucize olur dedigin gibi... Bekliyorum doktor olumlu hic birsey soylemesede... nasip diyorum... Allah hepimize saglikli hayirli evlatlar nasip eylesin isteyen kimseye eksikligini gostermesin...

Tekrar merhaba,

Cuma kontrolum vardi, doktor rahim cok kalinlasmis, dis gebelik oldugunu sanmiyorum muhtemelen dusuk olacak ama bekleyelim dedi. Boyle degerleri olup normale donen de oldu ama cok dusuk bir ihtimal dedi. Bu arada dun tekrar bakildi hcg'me, 290 olmus. Yarin yine testim var...

Hayirlisi bakalim kucucukte olsa umut varmis nasip hersey bende yarin gidiyorum doktora muhtemel alacak... hcg nin yukselmeme sebebi ne acaba benim troitlerim az calisiyor ilac kullaniyorum birde demir eksikligim var bu ikiside gebelikte cok onemliymis bu sebeten mi benimki gelisemiyor en kisa surede dahiliyeye gidicem suanki gebeligimin saglikli olmasi icin bisey yapilabilse keske ama yokmus yapilabilecek bisey Allahtan hayirlisini diliyorum...

Hayirlisi bakalim kucucukte olsa umut varmis nasip hersey bende yarin gidiyorum doktora muhtemel alacak... hcg nin yukselmeme sebebi ne acaba benim troitlerim az calisiyor ilac kullaniyorum birde demir eksikligim var bu ikiside gebelikte cok onemliymis bu sebeten mi benimki gelisemiyor en kisa surede dahiliyeye gidicem suanki gebeligimin saglikli olmasi icin bisey yapilabilse keske ama yokmus yapilabilecek bisey Allahtan hayirlisini diliyorum...

Benim hic umudum yok ama hayirlisi buymus demek ki:KK43:Allah da bizi bununla siniyor herhalde ama inaniyorum ki, sonunda kavusacagiz bebeklerimize❤️

Trombofili paneli yaptirdiniz mi acaba? Ben ailede var diye baktirdim, MTHFR C677t homozigot olarak mutant cikti, coraspin ve methyl folate kullaniyorum. Mutlaka siz de baktirin derim, gebelik kayiplari genel olarak pihtilasma probleminden kaynaklaniyor:KK43:

Insallah... benim ilk gebeligim kimyasal gebelikti erken test yaptigim icin ogrenmistim adet zamanimda dusuk yaptim kanamayla parcalarida dusmustu farkli bir doktora gidiyordum cok karsilasilan bir durum cogu kisi farketmiyodur dedi uc ay dusunmeyin dedi iki ya da uzeri dusuklerde sebep arastiriyoruz dedi. Tam dusuk sayilmadigindan beklemesekte olurdu belki... bu gebeligimde yeni bir doktora gidiyorum onceki durumumu anlattim her gebelik kendine ozel suan test yapmaya gerek yok iki ve uzeri olursa bakariz dedi muane etti sorun yok tekrar dusunebilirsiniz dedi ve hamile kaldigimdan beri surekli takip ediyor ama hic test onermedi belki gebeligi sonlandirinca ister... Yarin son kez hcg yaptiricam ve muhtemel alacak kendimi cok kotu hissediyorum moralimi yuksek tutmaya calissamda bazen elimden gelmiyor yapamiyorum hayirlisi diyorum hersey Allahtan vardir bir hayir...

Sizi o kadar iyi anliyorum ki...umarim bir an once gecer bu surec...

doktorlar her zaman cok ilgili olmayabiliyor, mesela benimkine gor MTHFR hic onemli degil hatta dusuge falan sebep olmaz ancak agustosta da kimyasal yasamistim ben de ve Amerika'daki tum forumlari okudum neredeyse, tekrarlayan gebelik kayiplarinin en buyuk sebebi bu!Bence siz doktorunuz demese bile yaptirin testleri...

Insallah Allah isteyen herkese saglikli hayirli evlatlar nasip eylesin... Gebeligimi sonlandirirsa test yapilmasini isticem belki parcayida inceler bilmiyorum ama... Progesteron hormonunun az olmasida etkiliyormus sanirim neden gebelik devam ederken test yapilmaz sonlanmasi beklenir ki... defalarca sordum yapilabilecek bisey yok mu diye... doktorun kucuk bir ihtimal degeri yukselen saglikli gebelige donusenler oluyor demis ya benim bir tanidigim bu duruma ornek. Ona doktoru degerlerinden dolayi bebegi alabilecegini soylemis ayni seviyede kalmis sanirim net bilmiyorum ama keseyi gorememis filan tam alacagi zaman randevuya gittiginde kese gozukmus sonra bebegide gozukmus simdi saglikli bir kiz cocugu bekliyor haftasina gore geriyken yakalamista yani normale donmus mucize olmus...

Bir bakarsiniz ayni mucize size de olur, olmazsa da bilin ki bebisin bu haliyle dunyaya gelmemesi daha hayirlisi...

Bu arada ben hamile oldugumu ogrendigim anda 3x200mg progestan kullanmaya basladim. Siz kullaniyor musunuz?

bu arada bizim durumumuzda olan o kadar cok kisi var ki...hatta yapilan bir arastirmaya gore hamileliklerin %15i boyle duzensiz ve dusuk hcg degerleriyle normal bir sekilde devam ediyor..

Dualarim sizinle, sevgiler...

X