hcg nin yavaş yükselmesi

Feministka

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
4.261
5.084
34
Merhaba arkadaşlar, kan testi yaptırdım 4 kez sonuçları şöyle ;

İlki = 16.8
6 gun sonra= 151.6
2 gun sonra = 224.1
2 gun sonra = 306.3

Dr rahim kalınlaşması var ve bu yüzden büyük ihtimalle dış gebelik değil dedi. Sağlıksız bir gebelik olduğunu ve pazartesi tekrar test yaptıktan sonra düşük olması için iğne yapılacağını söyledi.

Sizce bir iki hafta daha mı beklesem iğne için ? Diyelim ki beklesem ve dış gebelik değil de rahim içinde bi gebelik olsa, kese görünse o bebek yine de sağlıksız mı olur acaba ? Beklemenin bana bi zararı var mı ki ? Yardımcı olursanız sevinirim :110:

Edit...5 ve ya 6 haftalik suan. Sonuncudan yine 2 gün sonraki degerim 454,4 cikmisti ve bugün 454ten 517ye cikmis sadece.

Edit..Sonucu yazmamisim o yüzden konuyu duzenliyorum. Bi sonraki sonucum 757 idi. Igneden vazgeçtim çünkü igneden sonra temizlemek için kurtaj yapilabiliyormus bazen. Ben de kurtaja karar verdim ama kurtajdan bir gün önce düşük oldu. Allah'a şükür kendiliginden sonlandı.

Son düzenleme:
diyelim ki bekledim iğne yapmadım ve dış gebelik olduğu anlaşıldı, bebek de kendiliğinden düşmese, ameliyat mı olmak zorunda kalınıyor internette öyle okudum o_O tüpün patlama ihtimali varmış bir de.

Son düzenleme:
diyelim ki bekledim iğne yapmadım ve dış gebelik olduğu anlaşıldı, bebek de kendiliğinden düşmese, ameliyat mı olmak zorunda kalınıyor internette öyle okudum o_O tüpün patlama ihtimali varmış bir de.
Dış gebelik olabilir , bnm tüpümünbiri alındı cnm.

Dış gebelik olabilir , bnm tüpümünbiri alındı cnm.

yaa :110:evet galiba dış gebelik. rahim dış gebelikte kalınlaşmaz sanıyordum kalınlaşıyormuş meğer bilmiyordum şimdi okudum. ben de ona güvenmiştim. hayırlı olsun ne kadar zaman sonra hamile kaldın :)

değerlerindeki artış boyle az olup sonradan normale dönen yok mu ki ?

değerlerindeki artış boyle az olup sonradan normale dönen yok mu ki ?
canım benim biliyorum insan küçücük de olsa bir umut arıyor ama ben çok araştırdım yüzlerce sayfa yazı, yorum okudum ama beni mutlu edecek sağlam bir şey bulamadım :KK43: takip altında olursan beklemek sana zarar vermez. ben dış gebelik olduğunu sanmıyorum. 2 günde bir tahlil yaptır. ben kimyasal gebelik geçirdiğimde beta hcg inat etti bide düşükten sonra hemen sıfırlanmadı 2 ay boyunca hastaneye gittim. çok sıkıntılı üzücü stresli ama yine de o iğneyi yaptırmadım :KK43:

Hadi ya ne uzun sürmüş, rahim kalinlasmasi olur mu kimyasal gebelikte de sen de olmus muydu ?

canım benim biliyorum insan küçücük de olsa bir umut arıyor ama ben çok araştırdım yüzlerce sayfa yazı, yorum okudum ama beni mutlu edecek sağlam bir şey bulamadım :KK43: takip altında olursan beklemek sana zarar vermez. ben dış gebelik olduğunu sanmıyorum. 2 günde bir tahlil yaptır. ben kimyasal gebelik geçirdiğimde beta hcg inat etti bide düşükten sonra hemen sıfırlanmadı 2 ay boyunca hastaneye gittim. çok sıkıntılı üzücü stresli ama yine de o iğneyi yaptırmadım :KK43:

Neden doktor hemen iğneye başvuruyor ki? Benim doktorum yükselme ihtimali için 2 günde bir beta baktı. Gerçi kollarım delik deşik oldu. Ama müdahalesiz düşük yapabildim. Benim de ilk değerim 16 idi. Önce değerlerim normal arttı. Sonradan 1000 civarında durakladı. Sonra da düşük gerçekleşti.

yaa :110:evet galiba dış gebelik. rahim dış gebelikte kalınlaşmaz sanıyordum kalınlaşıyormuş meğer bilmiyordum şimdi okudum. ben de ona güvenmiştim. hayırlı olsun ne kadar zaman sonra hamile kaldın :)
Gecen temmuz ayında gecirmiştim.şimdi tup bebekle ikizlere hamileyim,ama sende ameliyat olacak diye birsey yok cnm. Belki degerin düşer, Allah yardımcın olsun.

Eğer dış gebelik varsa, tubalarda yani tuplerde meydana gelirse bu dış gebelik organ rupturune (patlamasına) neden olur eğer tuplerin alınırsa gebelik şansın yarı yarıya düşer, inşallah dış gebelik değildir her şeyin hayirlisi allahtan caniminici ümidini yitirme

ekim ayında dış gebelik geçirdim.. değerim 5000 lerdeydi.. her şey normaldi hiç akıntım bile olmadı kanama hiç bir şey.. doktor kontrolünden önceki gün sadece karnımın sağ tarafı ağrıdı.. benim kese ve yolk sac tüpte görüldü ama 6 haftalıktı.. doktor medical parkta burcu aykan dı. hemen prof murat inal ı çağırdı. kendi aralaarında rahim kalınlaşması var dediler.. sonra metotreksat ile tedavi oldum. ameliyatsız.. bir tane oğlum var.. şimdi 2. yi deniyoruz kısmet.. hakkında hayırlısı olsun inş..

Neden doktor hemen iğneye başvuruyor ki? Benim doktorum yükselme ihtimali için 2 günde bir beta baktı. Gerçi kollarım delik deşik oldu. Ama müdahalesiz düşük yapabildim. Benim de ilk değerim 16 idi. Önce değerlerim normal arttı. Sonradan 1000 civarında durakladı. Sonra da düşük gerçekleşti.

ya aslında önce pazartesi bakalım sonra düşmesini bekleyelim dedi. sonra çıkarken de pazartesi bi test yapalım sonra iğne yaparız dedi o mu şaşırdı biz mi yanlış anladık acaba? ama sağlıksız olduğu kesin dedi. zaten ben de sizlerin yorumlarından sonra bekleyim diyorum biraz, belki kendi düşer seninki gibi.

3 farklı doktora gittim kese görünecek kadar zaten büyümemişti ama ultrasonla baktılar. normal gebelikteki gibi rahim duvarı kalınlaşmıştı.

yaa demek ki onda da kalınlaşıyormuş. bi çok ihtimal var yani.

Gecen temmuz ayında gecirmiştim.şimdi tup bebekle ikizlere hamileyim,ama sende ameliyat olacak diye birsey yok cnm. Belki degerin düşer, Allah yardımcın olsun.

hayırlı olsun inşallah sağlıklı bi şekilde devam eder canım. evet en iyisi biraz daha takip etmek.

pazartesiden sonra iki katı artmaya başlarmış bide.bu kadar endişe etmesem mi acaba

Eğer dış gebelik varsa, tubalarda yani tuplerde meydana gelirse bu dış gebelik organ rupturune (patlamasına) neden olur eğer tuplerin alınırsa gebelik şansın yarı yarıya düşer, inşallah dış gebelik değildir her şeyin hayirlisi allahtan caniminici ümidini yitirme

sağol canım.evet yeni öğrendim ve bu takıldı işte aklıma ondan telaş yaptım. dr da belki ondan biraz erken davrandı. kişiden kişiye değişedebilir diyorum bi yandan. iğne yaptırmayıp kendiliğinden düşen var, yorum da yapmış arkadaşlar ama okuduğuma göre tersi de olmuş. bi doktora daha gideyim bakalım belki biraz daha bekle der. inşallah değildir

Belki dış gebelik bile değilsin. Sıkı takipte olursa sorun olnaz .mudehalede kolay olur,merak etme.bu zor gunler de gececdk.

evet belki de. bi artma bi düşme gibi bi durum olmadığından dr kimyasal demedi hiç. hep arttı ama az az bu daha çok dış gebelik belirtisiymiş, kimyasal daha dengesizmiş.

ama belli de olmaz tabi bakalım sonuçlar düzene girer mi hala diye düşünüyorum. şundan dolayı ; bu gün arkadaşlarıma da sordum hepsinin çocuğu var ama bu test sonuçları hakkında bilgileri yok yani sık sık test yapmamışlar.
bi çoğu adetin üzerinden uzun süre geçince gidip hamile olduğunu öğrenmiş sonra da zaten keseyi görmeye gitmiş. hatta ilk gittiğim doktor sadece ilk sonucuma bakıp başka test yapmadı ve bir iki hafta sonra gel keseyi görelim dedi. yani böyle olunca onlar bir iki hafta sonra baktırdığında zaten ya kese oluşmuştur yada sonuç doğal olarak yükselmiştir. acaba sık baktırarak hata mı ediyoruz diyorum, tamam sonuçların 2 güne artması gerekiyo ama. baktırmayanın bundan haberi bile yok bi yandan da.

evet belki de. bi artma bi düşme gibi bi durum olmadığından dr kimyasal demedi hiç. hep arttı ama az az bu daha çok dış gebelik belirtisiymiş, kimyasal daha dengesizmiş.

ama belli de olmaz tabi bakalım sonuçlar düzene girer mi hala diye düşünüyorum. şundan dolayı ; bu gün arkadaşlarıma da sordum hepsinin çocuğu var ama bu test sonuçları hakkında bilgileri yok yani sık sık test yapmamışlar.
bi çoğu adetin üzerinden uzun süre geçince gidip hamile olduğunu öğrenmiş sonra da zaten keseyi görmeye gitmiş. hatta ilk gittiğim doktor sadece ilk sonucuma bakıp başka test yapmadı ve bir iki hafta sonra gel keseyi görelim dedi. yani böyle olunca onlar bir iki hafta sonra baktırdığında zaten ya kese oluşmuştur yada sonuç doğal olarak yükselmiştir. acaba sık baktırarak hata mı ediyoruz diyorum, tamam sonuçların 2 güne artması gerekiyo ama. baktırmayanın bundan haberi bile yok bi yandan da.
Ewet baktırmayan hcg nin nasıl yukseldiğini bile bilmior:) bazen çok araştırmak ve bilmek de iyi olmuyor.ama bir kere takibe başladığın için dayanamaz baktırırsın.belki bir yılda 3-4 kere kimyasal gebelik geçiriuorız ama haberimiz bile olmuyor:)

ekim ayında dış gebelik geçirdim.. değerim 5000 lerdeydi.. her şey normaldi hiç akıntım bile olmadı kanama hiç bir şey.. doktor kontrolünden önceki gün sadece karnımın sağ tarafı ağrıdı.. benim kese ve yolk sac tüpte görüldü ama 6 haftalıktı.. doktor medical parkta burcu aykan dı. hemen prof murat inal ı çağırdı. kendi aralaarında rahim kalınlaşması var dediler.. sonra metotreksat ile tedavi oldum. ameliyatsız.. bir tane oğlum var.. şimdi 2. yi deniyoruz kısmet.. hakkında hayırlısı olsun inş..

vay be değer ne yüksekmiş, kese de görünmüş. benim ki de yükselse normale döner mi diyordum ama zor o zaman. sağol canım inş seninde hayırlısı olur. cok okudum forumlarda bugün değeri az yükselenlerin hep düşükle sonuçlanmış yaa sonradan düzelen yok demek. 2 kişi sonradan arttı sorun kalmadı yazmış onlarınki de 2. testten sonra artmış zaten, benimki 5 olacak ama hayırlısı yine de artık napalım.

Konu hakkında hiç bir bilgim yok. Sadece çok geçmiş olsun demek istedim :KK43:

sağol canım :110: benimde hiç bilgim yoktu. daha ilk bu ay denedik hemen de tuttu derken daha neler varmış. 2 3 gündür
birden bi çok olumsuz ihtimalle karşılaşınca telaş yaptım galiba. belki de büyütüyorum normal durumlardır ama önceden bilgim olmadığından moralim bozuldu. ya tüpün alınmasına kadar giderse diye korkuyorum aslında. gerçi bir çok kişide bi problem olmamış ama hep en kötüsünü düşünme gibi kötü bir huya sahip olduğum için... neyse hayırlısı artık bekleyip görücez sabırsızlık sadece telaş yaptırıyor insana işte

X