Hedef 34, Harekete Geçmenin Tam Zamanı!

hedef_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2015
7
10
35
Merhaba!
Uzun zamandır aklımda olan ama bir başlayıp bir bıraktığım, bir heveslenip bir üşendiğim ideal kiloma gelme harekete geçimimi; az önce tartıda 114,2'yi görene kadar erteleyip durdum! İdeal Kilo neydi benim için? Boyumla olan orantı mı? Öyleyse 55-56 falan olmalıyım sanırım. Ama değil! Benim için ideal kilo; rahatça hareket edebildiğim, kıyafetleri üzerime iyice yakıştırabildiğim, aynada kendime tebessüm edebildiğim, iki adım hızlı yürüdükten sonra nefesimin kesilmediği, çorabımı giyerken dahi zorlanmadığım, büyük beden reyonlara muhtaç kalmadığım; KENDİMİ NORMAL HİSSEDECEĞİM kilo. Evet 114,2'yi gördüm az önce. Ama Allah'a şükür hayattayız, Allah'ın da izniyle hiçbirşey için çok geç değil, değil mi!? İşte ben bunu düşünerek daha da ertelememeye karar verdim birşeyleri. Aynada kendime duyduğum gururu bir gün daha ertelemek istemedim. İnşallah bu sefer başlayacağım bu serüvene ve Allah izin verirse,inşallah kendime koyduğum 5 aylık sürede elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Kaç kilo vermek istediğimi, yada kaç kiloya düşmek istediğimi sorarsanız; mail adresimde dahi belirttiğim, hatta burada da adımı bu şekilde yazdığım HEDEF 34! Bu süre içinde inşallah Allah nasip eder ve sağlıkla kilo verebilirim. Uygulamak istediğim diyetteki ana maddelerime gelince;
1- Bolca su tüketmek (Hele ki şu son zamanlarda günde 1 bardak suyu dahi içmediğim oluyor, varsa yoksa asitli yada şekerli içecekler, belki çay/kahve)
2- Günde en en az 1 saat yürüyüş yapmak (Yürümek mi? Ayakkabımı bağlarken üşeniyorum ben!)
3- Yediklerimde mümkün olduğunca gereksiz kaloriden kaçınmak (Resmen gofreti kahvaltıda tükettiğim oluyordu, yada işin aslı kahvaltısız sadece abur/cuburdu)
4- Günde 3 öğün yemeye gayret edip akşam 21:00'dan sonra su dışında birşey tüketmemeye çalışmak ( Gece yenilen cipslerin sonu geliyor gibi, haydi inşallah!)

İŞTE BÖYLEEE! İnşallah Allah sağlıkla izin verir ve sağlıkla bu istediğim kiloya inmemi sağlarken azmimi ve kararlılığımı korur. Sizler de bu çaba içindeyseniz inşallah en en en kısa sürede hep birlikte sağlıkla istediğimiz kiloya ulaşırız inşallah ve yine inşallah tebessümümüze tebessüm eklenir! :)

Bu süre zarfında, sizin de yardım ve desteğinize çok ihtiyacım var! :) Lütfen benden güzel yorumlarınızı ve önerilerinizi eksik etmeyin. Ben birazdan 1 kase konfleksimi 1 adet elma ile yiyip, yürüyüşe çıkmaya çalışacağım!

Haydi kazamız mübarek olsun! :)

Dipnot: Hala cesaretimi toplayamadığımdan, size ismimi söylemek yerine siz bana Güneş deseniz olur mu? Güneş gibi sıcacık ve sevgi dolu olsun inşallah tüm günümüz, tüm arzularımız, tüm hayatımız! Evet, apaydınlık! :)

guneşçim inşallah yakın zamanda hedefıne ulaşırsın . bişey tavsiye etmek isterim gece sınırını 21.00 den duşursen daha iyi olabilir gibi bide cornfileksle kahvaltı mı olur :) guzel guzel yap kahvaltını

guneşçim inşallah yakın zamanda hedefıne ulaşırsın . bişey tavsiye etmek isterim gece sınırını 21.00 den duşursen daha iyi olabilir gibi bide cornfileksle kahvaltı mı olur :) guzel guzel yap kahvaltını

Sana katiliorum canim....
eger uzun sureli bir diyet istiyorsan kahvaltini destekli yap ve 3 ana 3 ara oğunle beslen canim.

Umarım hedefinize en kısa zamanda ulaşırsınız.Bu süreçte kahvaltı çok önemli bir öğün.Bir de su tabiki.Yatmadan en az 2-3 saat önce yeme içme işlemini bitirmeniz gerekiyor. :KK39:

Hepinize çok teşekkürler! Evet doğru kahvaltı çook önemliymiş anladım bugün bikez daha çünkü nerdeyse açlıktan enerjim kalmadı! :KK43:

Hele ki bugün diyetin ilk günü olmasına rağmen dışarıdaydım ve saçmasapan beslendim! :KK43:
Sabah 1 kase Nesfit yedim. 1 adet elma ile.. Ve evden çıktım...

Öğlen Birazcık ama birrazcık kuruyeşiş kemirdim (işte açlığımı çooook çok hissetmiştim o an!),birkaç kaşık da bezelye.

Ve akşam saçmalıklar başladı :KK70:
birazcık (ki bu 1 köfte büyüklüğünde var-yoktur) haşlama tavuk attım ağzıma, artık tatlı istedi canım çok, sanırım çok az ve sağlıksız yediğimdendi; 3 ısırık gibi acıbadem kurabiye ısırdım.. Ve sonra da eve gelince; 1 br ayran ile 1 dilim tam tahıllı ekmek ile biraz peynir yedim. (hatta şuan bitirdim :))

Suyu da içmeye çalıştım ama resmen zorlandım ya 500 ml içerken bile alışmamışlıktan bi tuhaf oldum...

Gün içinde yürüyebildiğim kadar yürüdüm hatta asansör yerine merdiven kullanıp, gereksiz yere yolu uzatmalarım bile oldu!

Evet tam istediğim gibi bir gün olmadı farkındayım ama pes edecek değilim, değil mi!

Yarın inşallah çok daha doğru öğünlerle devam ederim...

Yalnız size bir sorum olacak; sizce ne zaman tartılmalıyım? Yarın tartılırsam büyük ihtimal eksik çıkacağım ama az yediğimden kaynaklı su yakmış da olabilirim. Çünkü ben dur-durak bilmeden tabağın, aburcuburun dibini görene kadar yediğim için normalde bu bana çoook az geldi ki zaten doymadığımı hissediyorum! Ama yatana kadar su içmeye devam etmeye çalışacağım, bakalım!

Hepinize desteğiniz için çoooooooook teşekkür ederim! Çok ama çok memnun oldum burda olup sizinle tanıştığıma! :)

Hepinize çok teşekkürler! Evet doğru kahvaltı çook önemliymiş anladım bugün bikez daha çünkü nerdeyse açlıktan görülüyoralmadı! :KK43:

Hele ki bugün diyetin ilk günü olmasına rağmen dışarıdaydım ve saçmasapan beslendim! :KK43:

Öğlen Birazcık ama birrazcık kuruyeşiş kemirdim (işte açlığımı çooook çok hissetmiştim o an!),birkaç kaşık da bezelye.

birazcık (ki bu 1 köfte büyüklüğünde var-yoktur) haşlama tavuk attım ağzıma, artık tatlı istedi canım çok, sanırım çok az ve sağlıksız yediğimdendi; 3 ısırık gibi acıbadem kurabiye ısırdım.. Ve sonra da eve gelince; 1 br ayran ile 1 dilim tam tahıllı ekmek ile biraz peynir yedim. (hatta şuan bitirdim :))

Suyu da içmeye çalıştım ama resmen zorlandım ya 500 ml içerken bile alışmamışlıktan bi tuhaf oldum...

Gün içinde yürüyebildiğim kadar yürüdüm hatta asansör yerine merdiven kullanıp, gereksiz yere yolu uzatmalarım bile oldu!

Evet tam istediğim gibi bir gün olmadı farkındayım ama pes edecek değilim, değil mi!

Yalnız size bir sorum olacak; sizce ne zaman tartılmalıyım? Yarın tartılırsam büyük ihtimal eksik çıkacağım ama az yediğimden kaynaklı su yakmış da olabilirim. Çünkü ben dur-durak bilmeden tabağın, aburcuburun dibini görene kadar yediğim için normalde bu bana çoook az geldi ki zaten doymadığımı hissediyorum! Ama yatana kadar su içmeye devam etmeye çalışacağım, bakalım!

Hepinize desteğiniz için çoooooooook teşekkür ederim! Çok ama çok memnun oldum burda olup sizinle tanıştığıma! :)

Kuzum alisicaksin ilk gun böyle olur guzel sagliklica bi kahvaltyla hersey daha guzel olur :KK66: aksam hafif yersin :KK66: merdvenden ckman ii olmus Kuzum su zmnla cogalir merak etme:KK66: buarada brnce hadtada 1 tartil ben oyle yapiyorum hergun tartilmak bence iyi olmuyor cok dengesz oluo bi su icnce kilpmalmis goruluyor en iyisi haftada 1 canim :KK66: basarilar

Kuzum alisicaksin ilk gun böyle olur guzel sagliklica bi kahvaltyla hersey daha guzel olur :KK66: aksam hafif yersin :KK66: merdvenden ckman ii olmus Kuzum su zmnla cogalir merak etme:KK66: buarada brnce hadtada 1 tartil ben oyle yapiyorum hergun tartilmak bence iyi olmuyor cok dengesz oluo bi su icnce kilpmalmis goruluyor en iyisi haftada 1 canim :KK66: basarilar

Çook teşekkür ederim! Aslında her gün tartıda gram da vermiş olsam harika ama işte bazen dediğin gibi sus kaybı yada alımı vs olunca gram da alsa insan çok üzülüyor, onca açlığın sonucu kilo almak olunca çıldırmamak imkansız gibi :)

Desteğin için ayrıca teşekkür ederim! İnşallah daha iyiye gider herşey! :)

Çook teşekkür ederim! Aslında her gün tartıda gram da vermiş olsam harika ama işte bazen dediğin gibi sus kaybı yada alımı vs olunca gram da alsa insan çok üzülüyor, onca açlığın sonucu kilo almak olunca çıldırmamak imkansız gibi :)

Desteğin için ayrıca teşekkür ederim! İnşallah daha iyiye gider herşey! :)

Nedmek canim INSALLAH hepimiz emelimize ulasrz canimmm ben arada ziyarete gelrm canimm kolay gelsin :KK66:

aslında çok bişey yememişsin gun boyunca. suya limonu kucuk kucuk kesip at istersen tadı biraz hoş oluyor

Hepinize çok teşekkürler! Evet doğru kahvaltı çook önemliymiş anladım bugün bikez daha çünkü nerdeyse açlıktan enerjim kalmadı! :KK43:

İlk hafta çok gider. Ama bunun çoğu ödemdir. Suyu az içerseniz halsiz kalırsınız ve daha çabuk acıkırsınız. Sadece su içemiyorsanız içine salatalık limon gibi şeyler atın. Ya da kabuk tarçın. Hem suyun tadını değiştirir hem tatlı isteğinizi bastırır hem de yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca basen sorununuz varsa merdiven çıkmak size iyi gelmez.

Bugün de azimle merhaba! :)

Bugünüme yazdıklarınızı dinleyip, güzel bir kahvaltı yaparak başladım! :) Yumurtalı, peynirli, ayranlı ve tam tahıllı ekmekliydi kahvaltım :) (2,5 dilim ekmek yedim)

Bugün de evden çıkmam gerektiğinden öğle yemeğimi; biraz kuruyemiş(oldukça tok tutuyor), birkaç bardak şekersiz çay ve miniminnacık 1 adet kruvasan ile tamamladım.

Akşam da balık ve salata tükettim yemek olarak ama sonrasında birazcık tatlı tırtıkladım! :)

Kilolarımın da etkisi olduğunu düşündüğüm regl düzensizliğim (doktorum kilo ver demişti) olduğundan bu dönemimi tamamen kestiremesem de; sanırım regl dönemimdeyim. Bu yüzden canım oldukça tatlı istiyor ve mide bulantılarım oluyor.Ama regl olursam iyice ödemimi atabilirim diye umuyorum, bakalım! :)

Bugün yediklerim genelde bunlardı.. Sanırım midem hafiften küçülmeye gidiyor çünkü dünkü kadar zorlanmadım. Ama aslında bugün daha fazla yememin de etkisi var tabiki.. Aynada pek bir değişiklik yok; ama daha çoooooook başındayım, biliyorum!

Keşke ilk ay hemencecik geçiverse; benim daha önce 1 aya yakın bir zamanda 9 kilo vermişliğim var. Çok hızlı da vermek istemiyorum aslında, çünkü sonra bırakınca daha da alıyorum gibi. Bu sefer ideal kiloma inene kadar sürsün istiyorum. Sağlıkla vereyim bu kiloları istiyorum! Bilmiyorum, aynada kendimi beğenmek çok güçleşti :KK43: Bu durum beni gerçekten ümitsizliğe düşürüyor gibi... Ama Allah'tan ümit kesilmez biliyorum, elimden geleni yapmak istiyorum!

Bugüne kadar, mesela en son diyete başladığımda bırakmasaydım belki şimdi çoktan ulaşmıştım istediğim kiloya! Biraz sıkkın ve üzgünüm sanırım şuan! (dipnot: evet evet galiba regl dönemi depresiflikleri bunlar!:) )

İyi ki varsınız! İyi ki bana düşüncelerini, önerilerini, desteklerini paylaşan sizler varsınız!! :)

Ancak nolur söyleyin; BEN TARTILMADAN NASIL DAYANICAM ! :)

X