hediye ne zaman açılmalı ?

anektod

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2013
357
106
Büyük bir dert olmasa da aklıma takılan bir konu var,sizlerin de fikirlerini alabilit miyim? Anneler gününde kayınvalideme gittik hediyesini verdim,kenara koydu açmadı,sonra öylece kaldırdı,beğendi mi beğenmedi mi onu bile bilmiyorum,ben kendime gelen hediyeyi izin isteyip hemen açıyorum daha sonra bakmam istenirse de sonrasında arayıp teşekkür ediyorum en azından.Siz ne düşünüyorsunuz ?

bende hemen açıyorum çnkü merak ederim. terbiyesizlik yapmış. aranız açık mı kv ile ?

Büyük bir dert olmasa da aklıma takılan bir konu var,sizlerin de fikirlerini alabilit miyim? Anneler gününde kayınvalideme gittik hediyesini verdim,kenara koydu açmadı,sonra öylece kaldırdı,beğendi mi beğenmedi mi onu bile bilmiyorum,ben kendime gelen hediyeyi izin isteyip hemen açıyorum daha sonra bakmam istenirse de sonrasında arayıp teşekkür ediyorum en azından.Siz ne düşünüyorsunuz ?
Ben de o an açılmasını isterdim gerçek tepkisi o an belli oluyor çünkü yüz ifadelerinden :KK53: Ama başka durumlarda o an açılması ne kadar doğru olur bilemem...

Eski insanlarda hediye sonra açılır anlayışı var. Yeni nesil hemen açar. Şimdi bize göre normal olan hemen açmak ama onlara göre ayıp. Ayıp etmek istememİştir. Takılmayın böyle ufak şeylere. İnanın hayat öyle daha güzel.

Eski insanlarda hediye sonra açılır anlayışı var. Yeni nesil hemen açar. Şimdi bize göre normal olan hemen açmak ama onlara göre ayıp. Ayıp etmek istememİştir. Takılmayın böyle ufak şeylere. İnanın hayat öyle daha güzel.
Anladım evet belki de öyledir

Ben hemen açarım ama kuşak farkı belki öyle görmüştür olabilir ama öyle olsa bile sonradan bir arayıp teşekkür etmesi lazım.

normalde hemen acilip tsk edilmesi lazm. Tek hediye icin gecerli değil bu durum. gelen ikramlarda bu sekilde olmali bence. acilip gelenlere ikram edilmeli.

Bende hemen açmaya utananlardanım..
Hedıye gelince acmam soylenmedıgı surece asla acmam.
Nıyeyse bana da açılması gorgusuzluk gıbı gelır

içerlemiş o anladım ben sizde anlayın diye yapmış heralde, ama neye ve ne sebeple bilinmez..

bende acarım ama yaşlılar oyle düşünmüyor. misal bana annem dedıkı kızım hedıyeler sonra acılır....eskıden ayıpmış açmak....herhalde sızınkıde oyle dusunuyor olabılır yaşı sebebıyle

bende acarım ama yaşlılar oyle düşünmüyor. misal bana annem dedıkı kızım hedıyeler sonra acılır....eskıden ayıpmış açmak....herhalde sızınkıde oyle dusunuyor olabılır yaşı sebebıyle
Haklı olabilirsiniz evet,ben kendime göre değerlendirip bir teşekkür beklemiştim,o yüzden fikir almak istedim,teşekkr ederim :)

Ne acayip milletiz. Bir hediye açmadı diye yerin dibine sokulmuş kayınvalide. Ne görgüsüzlüğü kalmış ne terbiyesizliği. Aynısını anne yapmış olsaydı bunları diyebilir miydiniz? Ama annelere hakaret edilmez dimi. Kayınvalideler anne değil sanki. Yazık...

çok büyük bir mesele değil.bakış açınıza bağlı.görmemiş gibi hemen açmak ayıp geldi belki ona da.
ben hemen açarım teşekkür ederim.ama birgün evime gelenler hediye getirmiş.poşetleri koydular ben hediye olduğunu anlamadım.yanlarında çocuk falan vardı,onların eşyası sandım.
gittiklerinde farkettim.telefon ettim poşetlerinizi unutmuşsunuz diye :) dediler ki onlar senin :)
olabilir.belki dalgındı aklında bişey vardı.daha sonra açarım dedi unuttu.
herşey olabilir:KK66: ama bu yaptığı ne ayıp,ne de görgüsüzlük..

hatta bir gece de misafirlerimiz tatlı getirmiş teşekkür edip dolaba koydum.yemekten sonra kendi yaptığım tatlıyı ikram ettim onlarınkini unuttum :)
çok utanmıştım.olur böyle şeyler.

ben hemen açarım ve açtırırım.hediyemi merak etmeyen beni önemsemiyor gibi düşünüyorum

X