Bebek Beslenmesi Hem anne sutu hem mama kullanan bebeklerde ek gidaya nezaman gecilmeli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım 4. ayda yoğurt vermeye başla ... kaşığa alışsın, geç kalırsan sonra da sadece biberonla verilenleri istiyorlar.
 
4. aydaysa yoğurtla başlaman lazım. önce çay kaşığıyla bir kaşık.(ilk gün) ikinci gün iki kaşık arttırıyorsun giderek alıştırma evresinde böyle oluyor. şeker falan koyma yoğurda böyle biranda bir kaseyi vermeye çalışırsan tabiki bebek sevmez ... sonra da şeker mi koysam pekmez mi der durursun canım. tadımlık ver , seni emmeyi bırakabilir. meyva suyunda da 5 aylıkken başlarsın ilk verilecek meyva suyu elma suyudur. gaz yapmaz. en çok gaz yapan portakal veya mandalina suyudur. bunları belki 6. ayda denemelisin. ben bilmeden vermiştim bebek gece ağlayıp durmuştu :KK70:
 
canım bizim doktorumuz da dördüncü ayda geçirdi ek gıdaya. bir hafta arayla yoğurt, meyve suyu ve püresi ,sebze püresi ve çorbalar, muhallebi verdim. şu an bebeğim beş aylık ve kahvaltıya başlayacağım artık. kilo alımı 500-600 gr dı hep yavaştı yani. bu ay ek gıda ile daha iyi aldı maşallah :nazar:
 
canım bizim doktorumuz da dördüncü ayda geçirdi ek gıdaya. bir hafta arayla yoğurt, meyve suyu ve püresi ,sebze püresi ve çorbalar, muhallebi verdim. şu an bebeğim beş aylık ve kahvaltıya başlayacağım artık. kilo alımı 500-600 gr dı hep yavaştı yani. bu ay ek gıda ile daha iyi aldı maşallah :nazar:
canim liste varsa resmini çekip burdan atarmisin
 
Selam kızlar benim bebeşim de dördüncü ayını bitirdi.yoğurt vermek istiyorum ama evde yaptım sulu oldu ölçüyü ayarlayamadım siz nasıl yapıyorsunuz yazar mısınız.
 
Merhaba, benim henüz bebeğim doğmadığından mama kıvamı ile ilgili tecrübem yok ne yazık ki canım. Yalnız okuduğum yabancı bir kitap aşağıdaki gibi tavsiyede bulunmuş..

Altı aylık bebeklere verilecek mamaların tamamen püre halinde olması gerekmektedir. Bunun dışında 7-8 aylık bebekler ve erken diş çıkartan bebeklerinize hazırlayacağınız mamaları püre haline getirirken çok hafif katılık bırakmayı deneyebilirsiniz. Bebeğinizin ne kadara kadar parçalı mama kabul ettiğini gözlemleyin. Eğer bebeğiniz ağzını kapatıyor ya da öğürür gibi hareketler yapıyor ise en azından bir kaç günlüğüne daha yumuşak gıdalara geri dönün.

Parçalı gıdalara aşama aşama geçmeniz gerekmekte. Bu geçiş sırasında bisküvi, kraker gibi hızlı eriyebilen, çabuk dağılan gıdalar bebeğinize pütürlü gıdaları çiğneme ve yutmaya güven kazanmasında yardımcı olacaktır. Bu şekilde ilerlediğinizde bebeğiniz sonunda pürenin içerisinde bulunacak olan pütürlü gıdalara da alışacaktır. Bazı bebekler ise bu alışma evresinde doğrudan sonuca atlarlar. Eğer bebeğiniz pütürlü/topaklı gıdalara ilgi gösteriyorsa bebeğinize onu yakından gözlerken küçük parçalar halinde bu gıdalardan verebilirsiniz. Özellikle mamanın kıvamını belirlerken bebeğinizi yakından izlediğinizde onu nasıl beslemeniz gerektiğiyle ilgili önemli ipuçları görebilirsiniz.


Bu alıntının dışında tariflerde de genelde mamayı seyreltirken özellikle "kaşık kaşık ekleyin" diyor sıvıyı. Seyreltmek için ilk tavsiye anne sütü, yoksa anne sütü formülü o da yoksa haşlama suları (havuç ve ıspanak hariç), o da yoksa eğer ılık su.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X