Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

anammm herkezi misafir sardı :))
ben cuma akşam temizlik yapıcam sahurdan sonrada uyumam tamm işte oldu bitti gitti :)

ya...ben de cumartesi günü annemlerle-Hati'leri mi çağırsam...
toplam da 8 kişi ederiz...benim derdim de yemek yapmak,yetiştirmek değil,masaya sığıp sığmamak korkusu :)))
aman ne olacak ya iç içe oluruz değil mi...

ya ben tavuklu bi yekemk yapıcam muhtemelen.
Organikin dediği gibi tavuk sote olabilir.
Yada fırında tavuklu patates falan.
sel olabilir canım dolmada iyi fikir ama hani pilavda yapcaksan pirinç pirinç olmasın diye demedim canımm
Henüz düşünüyorum, tazze fasülye olabilir evet
tatlı olarak puding hafif helir diye düşündüm ama, ben kadayıf yapicimm, kremalı
kuru patlican bulursan denemelisin harika oluyor.
Biz Kahramanmaraşlı olunca tadnı pek iyi biliriz.
Ama burda bulmak da kurutmakdazor, denizli bir şehirde yaşadığımız için nemden çürüyorlar

ya biliyorum ben bu kebabı, ama ben etli bişi yapmicam, et pahalı
Maaşşımıda alamadım daha, 1 hafta geç vericekler.
Tavuk olması daha mantıklı.
Hem onca kişiye et yetiştiremem valla

sell versene şu kurupatlıcan tarifibi
gülsün dün netten buldum yayınladım burda bi tarif cnm görmedin snrımm...

kızlar ben gidiyorum yaaaa karnım acıktı bi hava alııyım yoksa içim ezildiiiiiiiii yeni tariflerle dönerim

bencede tavuk yap ben cumartesi aldım 1,5 kiloya yakın kuşbaşı tavuk 10 lira verdim kıyma almaya kalkasam dünya para gönül istiyo ama napıcan hemde 3-5 kişide değil 15 kişi bizde 12 kişiydik

FIRINDA SOSLU TAVUK

Malzemeler

İstenildiği kadar Tavuk kalça, but yada pirzola
Sos ( 300 gr tavuk için)

3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Ben 1 adet rendelenmiş soğan da ekliyorum...
Tuz ve Sevdiğiniz baharatlar (Karabiber, Kimyon, Kırmızı biber, Kekik, Zencefil,köri benim kullandıklarım)

Yapılışı

Sos için tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve tavuklarımızı bu sosa bulayıp borcama diziyoruz. Kalan sosuda üstlerine döküp, bir süre(benim 1 gece beklettiğim de oluyor) bu sosun içinde bekletiyoruz
ve daha sonra 200 C’ye ısıttığımız fırında 40-45 dakika kadar kızarana kadar pişiriyoruz. Sonuçta nar gibi kızarmış, ağızda dağılan ve tadına doyulmayan tavuklarınız oluyor.

veriyorum bebeğim ama netten falan değil ben böyle yapıyorum.
Taze patlıcandan yaparsanız oyduktan sonra, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırıp, oyduğunuz patlicanların dibine parmağınızla sürün ok çok leziz oluyor.

ya ölçülü olarak veremem söliiim ben göz kararı yapıyorum hep.

ya bebeğim yemeğe gidip gelim öle yazayım olur mu arkadaşlar bekliyor.
Ben muayyen günümdeyimde oruçsuzum. 1 saate kadar gelir yazarım tarifi ok

organik islim kebabı dün yaptım uğraştırır 15 kişiye tatlım...
ya kızlar ben teyzemleri amcamları falan alamam çoluğuçocuğu yeğenler gelinleri çok kalabalığız.
6 teyzem 2 dayım var hepsinin 2-3 çocuğu var yarısı evli
amcalarım 3 tane 1 halam çoluk çocuk gelin :)
sadece abimi aldım anne baba
belki arkadaşlarımı alıırım
ve amcamın kızı ve eşini okadar

canım benimde masamda 6 sandalyem var ama mutfağın 4 sandalyesinide getiriyorum kalabalıkta... masada büyüyor zaten.... rahat rahat sığılıyor.... sende dert etme bence:))

canım gördüm.. kopyaladım hatta.. ama bana çok karışlık geldi sanki....daha önce baktığımda daha kolay bir tarif bulmuştum ben.. çok kararsızım.. hangisini yapsam diye...

selcim... kuru patlıcanda aktarcılarda oluyor.. bizim burda bir sürü var:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…