hem kpss hem açıköğretim

poyrazmurat

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
327
21
318
İstanbul
kızlar benimki dert değil ama yardımlarınızı bekliyorum. kısaca anlatayım. bu sene açıköğretim işletme 4.sınıfa geçtim. okul bittikten sonra kpss düşünüyordum. şu anda özel sektörde çalışıyorum ama bayramdan sonra çalıştığım yer kapanacak doğal olarak işsiz kalacağım. eski konularımdan bilenler bilir. bi 5-6 milyar düğün için çekilen kredi borcumuz var. eşim annesiyle konuştu bu konuyu. şöyleki annesi babası varlıklı değil ama dedesi varlıklı bi sürü tarlaları falan var. ve dedesinden borç isteyip borcu kapatıp dedesine borçlanalım dedik ama dedeside bi tarlasını satışa çıkarmış annesinin payına 60-80 milyar civarı düşecekmiş. tarlaya alıcıda varmış ama parada anlaşamıyorlarmış. bayramdan sonra belli olur herhalde bakalım. bizede payımızı verecekmiş borçları ödicez inş. bi aksilik olmazsa. asıl konuya geliyim biz kiradayız eşimde özelde çalışıyor maaşı çok değil ama ben hazır işten çıkarsam borçlarıda ödersek çalışmasam da evde durup hem okulumu bitirip hem kpss çalışsam acaba ne kadar başarılı olabilirim arkadaşlar. daha önce böyle yapan varmı aranızda. ama ayrıca kpss ye başvurabiliyormuyuz okul bitmeden. netten az biraz baktım son senede olanlar başvurabilir diye ama ne kadar doğru bilemiyorum. kıt kanaatta olsa geçinsek ama biraz dişimi sıkıp çalışsam acaba başarabilirmiyim kursa falan gitmeden tabi. cvplarınızı bekliyorum.

calıştıktan sonra neden olmasın masallah calışıp unıversıte son sınıfa gelmıssın kpssyımı kazanamayacaksın kendıne guzel bır program uygulamalısın mısafırlıge az gıdıp az mısafır cagır kpss dersanelerının sınav gunlerını takıp et bol bol sınavalarına katıl işallah her sey yoluna gırer borcunuzu da kapatabılırsnız

calıştıktan sonra neden olmasın masallah calışıp unıversıte son sınıfa gelmıssın kpssyımı kazanamayacaksın kendıne guzel bır program uygulamalısın mısafırlıge az gıdıp az mısafır cagır kpss dersanelerının sınav gunlerını takıp et bol bol sınavalarına katıl işallah her sey yoluna gırer borcunuzu da kapatabılırsnız

yorumun için saol cnm. inş. dediğin gibi herşey yoluna girer. ama mezun olmadan başvuru yapabilirmiyim acaba ondan emin değilim netten biraz daha araştırayım bakayım.

Olur neden olmasın

Çalıştıktan sonra başarılamayacak bir şey yok

Sadece azmedip düzünli çalışmanız yeterli.

arkadaşım bence de iyi fikir ders çalış iyi olur ... buarada ben senden bişeyler öğrenmek istiyorum eşimde 4 sınıf işletme ögrencisi ve okulu büyük ihtimalle bitecek kpss ye girecek okul bitince ama ne zaman başvuru yapılıyor hangi dersler çalışılıyor hiç bilmiyorum nerden araştırabilirim yardımcı olurmusun .

arkadaşım bence de iyi fikir ders çalış iyi olur ... buarada ben senden bişeyler öğrenmek istiyorum eşimde 4 sınıf işletme ögrencisi ve okulu büyük ihtimalle bitecek kpss ye girecek okul bitince ama ne zaman başvuru yapılıyor hangi dersler çalışılıyor hiç bilmiyorum nerden araştırabilirim yardımcı olurmusun .

ah cnm çok isterdim yardım etmeyi ama bende bilmiyorum ki. 2 saattir netten araştırıyorum ama net bilgileri bulamadım.şimdi kk nın kpss sınavı bölümüne yorum yazdım ordan cvp bekliyorum. kpss a grubu sanırım konunun adı. sende oralara bir gir. bir sürü konu var ordan bi araştır derim

başvurabiliyorsun canım. zaten sınava kadar sen mezun durumda olmuş oluyorsun. sadece son sınıflar ve mezunlar başvurabilir. anlatabilmi...
kpss a gruubnda gk- gy ve eğitim soruları var ölçme değerlendirme filan.
bende bu sene hazırlanıyorum. ailem göndermediği için dersaneye evde hazırlanıyorum. çokda zor olmuyor açıkcası önce istek ve azim. sende bunlar olmadıkça dersane can sıkıntısından ve para tuzağından başka bişiy olmuyo.
ayrıca ben düzenli çalışamam mat sıfır diyosan git dersaneye yoksa dersane sadece ders porgramı gibi birşey zaten. hocalarında anlattığı şeyler kitaptan senn çalışacağında...
en iyi yayınları al farklı kaynaklardan bol bol soru ççöz.
hangi yayınlar dersen yargı ve ihtiyaç..
soru bankası olarak bütün markaları çöz derim.
birinde görmediğin soruyu ötekinde ötekinde görmediğini bir başkasında görürsün.
bol bol soru işin sırrı bu...
bide yazarak çalış

başvurabiliyorsun canım. zaten sınava kadar sen mezun durumda olmuş oluyorsun. sadece son sınıflar ve mezunlar başvurabilir. anlatabilmi...
kpss a gruubnda gk- gy ve eğitim soruları var ölçme değerlendirme filan.
bende bu sene hazırlanıyorum. ailem göndermediği için dersaneye evde hazırlanıyorum. çokda zor olmuyor açıkcası önce istek ve azim. sende bunlar olmadıkça dersane can sıkıntısından ve para tuzağından başka bişiy olmuyo.
ayrıca ben düzenli çalışamam mat sıfır diyosan git dersaneye yoksa dersane sadece ders porgramı gibi birşey zaten. hocalarında anlattığı şeyler kitaptan senn çalışacağında...
en iyi yayınları al farklı kaynaklardan bol bol soru ççöz.
hangi yayınlar dersen yargı ve ihtiyaç..
soru bankası olarak bütün markaları çöz derim.
birinde görmediğin soruyu ötekinde ötekinde görmediğini bir başkasında görürsün.
bol bol soru işin sırrı bu...
bide yazarak çalış

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim cnm. yalnız şöyle bişey var ben normalde a grubundan gireceğim ama b den tercih yapıp atanabilirmiyim ne kadar puan almam lazım. düz memurluk olsun yeter bana. a dan girersem kurum sınavları mülakatları falan var o kadar hırslı da değilim. yani a dan alan dersleri çözmesem olurmu ve düz memurlukta nerelere atanırım istanbul olurmu. çok sordum ama bilgin varsa yazarsan sevinirim.

Çalışırsan tabiki yaparsın. Ben hem işe gidiyorum,hem kpss'ye hazırlanıyorum,hem alese hazırlanıyorum şimdiden başladım çalışmaya kpss için bile her akşam bir saatte olsa çalışıyorum mutlaka istedikten sonra mutlaka yaparsın. Sadece düzenli ve verimli çalış. Bol bol soru çözmelisin. Arkadaşın dediği gibi bütün kaynakların soru bankalarını al çöz.

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim cnm. yalnız şöyle bişey var ben normalde a grubundan gireceğim ama b den tercih yapıp atanabilirmiyim ne kadar puan almam lazım. düz memurluk olsun yeter bana. a dan girersem kurum sınavları mülakatları falan var o kadar hırslı da değilim. yani a dan alan dersleri çözmesem olurmu ve düz memurlukta nerelere atanırım istanbul olurmu. çok sordum ama bilgin varsa yazarsan sevinirim.

Bölümün nedir?......

önlisans turizm rehberliği mezun oldum. işletme 4.sınıf devam

İşletme ve iktisat bölümlerinde ist. için puanlar 80-85 değişiyor ptt falan o civarda almıştı en son ama seneye daha yüksek olurmu bilmem. Sen elinden geldiğince yüksek almaya çalış. Belediye,ünv. Oralar falan daha yüksek alıyor sıkı çalışmalısın ben şimdiden başladım çalışmaya kursa falanda gitmicem hem ev,hem iş hem kurs çok yorar diye kursa gitmiyorum bakalım inşallah istediğimiz yerlere yerleşiriz... Düz memurluk içinde b'den girmen gerekiyor diye biliyorum...

Son düzenleme:
İşletme ve iktisat bölümlerinde ist. için puanlar 80-85 değişiyor ptt falan o civarda almıştı en son ama seneye daha yüksek olurmu bilmem. Sen elinden geldiğince yüksek almaya çalış. Belediye,ünv. Oralar falan daha yüksek alıyor sıkı çalışmalısın ben şimdiden başladım çalışmaya kursa falanda gitmicem hem ev,hem iş hem kurs çok yorar diye kursa gitmiyorum bakalım inşallah istediğimiz yerlere yerleşiriz... Düz memurluk içinde b'den girmen gerekiyor diye biliyorum...

anladım cnm. ama lisans mezunu olursam b den giremiyormuşum ve a dan girip alan dersleri yapmayıp b den tercih yapabiliyormuşum. başka bir sitede okumuştum. net kesin bir bilgiye nerden ulaşırız bilemiyorum. inş. cnm Allah herkesin gönlüne göre versin inş.

önlisastan atanan biri olarak. Lisans mezunu olunca kpss A ve B grubundan girebiliyorsun, ancak atamanın yapılabileceği alanlar daralıyor. puan durumlarını iyi araştırman gerekiyor. eğer senin için önlisanstan atanmak avantajsa mezun olma derim. yok lisansların ataması daha kolay diyorsan tabi okulunu bitir. şunuda unutma önlisans mezunları için sorulan sorularla lisans mezunları için sorulan sorular çok farklı. heleki açıköğretim mezunu olacaksın A grubu seni zorlar. alan dersleri soruları zor diye biliyorum.

işin açıkçası 2006 yılında kpssye girmiştim ve işletme 3. sınıftım, önlisans mezunu olmak daha avantajlı olduğu için ayrıca bölümümde bilgisayar olunca önlisanstan girip atandım :). ozmanlar boştada gezmiyordum ayrıca işte de çalışıyordum. ancak kursa gitmiştim. çalışınca kazanırsın, bir arkadaş 70 puanı geçince olur demişte, olmuyor 85-90 almak lazım sınavdan.

önlisastan atanan biri olarak. Lisans mezunu olunca kpss A ve B grubundan girebiliyorsun, ancak atamanın yapılabileceği alanlar daralıyor. puan durumlarını iyi araştırman gerekiyor. eğer senin için önlisanstan atanmak avantajsa mezun olma derim. yok lisansların ataması daha kolay diyorsan tabi okulunu bitir. şunuda unutma önlisans mezunları için sorulan sorularla lisans mezunları için sorulan sorular çok farklı. heleki açıköğretim mezunu olacaksın A grubu seni zorlar. alan dersleri soruları zor diye biliyorum.

işin açıkçası 2006 yılında kpssye girmiştim ve işletme 3. sınıftım, önlisans mezunu olmak daha avantajlı olduğu için ayrıca bölümümde bilgisayar olunca önlisanstan girip atandım :). ozmanlar boştada gezmiyordum ayrıca işte de çalışıyordum. ancak kursa gitmiştim. çalışınca kazanırsın, bir arkadaş 70 puanı geçince olur demişte, olmuyor 85-90 almak lazım sınavdan.

teşekür ederim cnm yorumun için ama ben önlisans turizm mezunuyum. b den girsem atama şansım olurmu nerelere olur. bunları nerden araştırabilirim. puanları falan.

Back
X