Hep böyle mi olacak?

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.837
57.420
Merhaba hanımlar..
Çoktandır dökmediğim içim doldu, boşaltmaya ihtiyacım var.

3 yıllık evli olup evliliğinin ilk 1 yılını eşinden ayrı, evsiz, pişmanlık, hayal kırıklığı, boşanma düşünceleri ile geçirmiş biriyim.
Eski konularım da var zaten. Sebebinin üzerinde pek durmayacağım.
O kadar çok anlattım ki sanırım sıkıldım artık. Zaten hepsi dün gibi aklımda.
Benim için unutmak, her zaman büyük bir mesele olmuştur.

2 yıldır evliliğimizi bir arada yaşıyoruz. O ilk 365 günün 320 gününü kavgalarla tükettiğimizden olsa gerek,
bir araya geldikten sonra tartışmalarımız oldukça azaldı. Hatta ne zaman tartıştık en son hatırlayamaz oldum.
Buraya kadar sorun yok. Ancak zaman zaman eşime küçük bir sinir olsam falan içime bir soğukluk giriyor.
Hemen aklıma 'Neden evlendim sanki? Zaten o bana bunları bunları da yapmıştı. Burada ne işim var? Milletin böyle dertleri yok, ben neden böyle yaşıyorum?' gibi sorular üşüşüyor. Ve bu yılda bir ciddi anlamda oluyor. Ben kendi evliliğimi yakınlarımın evlilikleriyle kıyaslayıp, mutlu olduğum konuların üzerini örtüp evliliğimdeki eksileri hesaplarken buluyorum kendimi.
Bu arada sorunsuz, dört dörtlük evliliğin varlığına da inanmıyorum.
Bunu bile bile yapıyorum yani bu karşılaştırmaları.

Dün yine eşime sinir oldum. Bizim için serçe parmağını oynatmayan ailesine, kendisini bizim için paralayan benim ailemden çok değer verdiğini fark ettiğim bir tavrından ötürü müthiş bir nefret duydum kendisine.
Ve yine sorgulamalarım başladı. 2 gündür aynı evde yabancı olduk. Gönlümü alma tenezzülünde de bulunmadı beyfendi. Uzun zamandır bunu yapmıyordu en azından. Öyle toparlıyorduk bir şekilde.

Uzun zamandır çocuk düşünüyoruz bu arada olmuyor. Kendisi çok istiyor özellikle.
İşte böyle zamanlarda çocuk konusunda bile karışıyor kafam. Olmuyor diye üzülen ben acaba olmaması hayırlı olan mı, vaz mı geçmeliyim gibi ikilemlere gidiyorum.

Offf belki karmaşık oldu, kusura bakmayın.

3 yıldır, iyi ki evlendim demedim gönülden.

Ama boşanmaya değer, elle tutulur bir nedenim de olmadığı için bitirmedim..

Çünkü kendisini anlatsam artıları eksilerinden çoktur.
Ancak bu durum, benim dönemsel olarak hissettiğim şu soğukluklara, sorgulamalara engel değil işte..
O ilk yıl tahammülümü öyle tüketmiş ki, ufacık bir sorunda benim modum bu..

Hep böyle mi olacak?
Şuan yüzünü göresim yok.
Saydım, saydım, fena saydım mesajda tabi.
Cevap bile vermedi. Genelde böyle yapar.

Huzursuz ve mutsuz hissediyorum.
Ben de evliliğimde gerçek mutluluğu, huzuru bulmak istiyorum.

Belki de biraz mükemmeliyetçisindir..

Görme duyma derim bazı şeyleri madem artılar fazla.

Düzen bu bi şekilde tutulur yeri varsa tutup devam edeceksin

Belki de biraz mükemmeliyetçisindir..

Görme duyma derim bazı şeyleri madem artılar fazla.

Düzen bu bi şekilde tutulur yeri varsa tutup devam edeceksin

Mükemmelliyetçilikten öte ben çok adil biriyim.
Değer vermekse söz konusu olan kana, cana bakmıyorum.
Hakeden değer görmeli diye düşünüyorum.
Ve maddi manevi hiç bir zorlukta yanımızda olmayan ailesi, hep yanımızda olan ailemden daha kıymetli olunca
aşk,maşk, eş kavramları içimden göç ediyor.
Bu çirkinliğe göz yummak benim için zor oluyor.
Sonrası soğukluk, benim gözümü yumup ağzımı açışım, ve sorgulamalar...

Evet tutulur yerlerini tutmaya çalışıyorum işte..
Teşekkür ederim yorumun için..:KK66:

Erkeklerin nerdeyse hepsi böyle özellikle aile konusunda
Sanırım olay sende başlayıp sende bitiyor ve bunu yalnız başarman zor gibi
Bir yardım almayı dene bence canım, her psikyatriye giden deli değil böyle düşünmeden bir uzmandan yardım almalısın
Bence ilk yılınızda bunu yapmalıydın, yapmış olsan şu an bunları hissetmezdin

Erkeklerin nerdeyse hepsi böyle özellikle aile konusunda
Sanırım olay sende başlayıp sende bitiyor ve bunu yalnız başarman zor gibi
Bir yardım almayı dene bence canım, her psikyatriye giden deli değil böyle düşünmeden bir uzmandan yardım almalısın
Bence ilk yılınızda bunu yapmalıydın, yapmış olsan şu an bunları hissetmezdin

Kesinlikle deli diye düşünmüyorum.
Bence herkes gerektiğinde yardım almalı.
Ancak düşünce yapım psikiyatri ile değişmez diye düşünüyorum.
Çünkü hatalı bakış bende değil hatalı uygulama çevremde.
Mutlu olmanın sırrı onların kendilerini düzeltmelerinde gizli ama çok beklerim biliyorum..

Offf şimdiki aklım olsa cidden evlenmezdim..:KK14:

Canım evliliğin ilk bir yılı genelde herkesin evliliği oturtma sürecidir.Herkes sıkıntıların çoğunu bu dönemde yaşar.Senin anladığım kadarı ile o ilk zamanlar dert olmuş içine unutamıyosun.Eşin iyi bir insansa eğer seni gereksiz üzmüyorsa o zamanları hiç hatırlama bile.Evlilik 5 senede oturur der hep büyükler.Ben 4 yıllık evliyim artık daha keyifli bi hal aldığını düşünüyorum evliliğimin.Olgunlaşmak iyi geliyo.Burda da görüyosun ne kötü ne fena adamlar var.Napsan yaranamazsın.Ne zaman karşındakinin iyi yönlerini ön plana çıkarıp kötü yönlerini törpülemeye başlıyosun işte o zaman deyme keyfine:KK66:

Nedir o, kendi ailesini ustun gordugunu dusundugunuz olay?
Bi sonraki yorumu buna gore yapacagim.

Diger taraftan hepimiz eserekliyiz bence hanimlar olarak :)
Yani arada sirada hicbir sey yapmamis bile olsa gicik olabildigimiz olabiliyor cogumuzun.

Ama siz cok kindarsiniz bence.
Gecen gecmistir, hatirlamanin su anki mutlulugunuza ne gibi bir katkisi var?
Hic.
Aksine eksisi var.

Esiniz hatalar yapmis olabilir ama olumcul bir hata degilmis ki devam edebiliyorsunuz.
Demek ki bu arada bazi duzelmeler de gormussunuz.
E o zaman birakin es olarak vasiflamayi da insan olarak hata yapilan canlilariz, esim de insan, hatalari oldu deyiverin.
Zor olmamali.

Esiniz icin degil, kendiniz icin yapin.

Kayin aileniz neler yapti ya da yapmadi bilmiyorum.
Ama kendiniz icin affedebilmelisiniz.

Su an sizinle ve evliliginizle ugrasmiyorlarsa, diger sorunlar her kayin ailede yasanir.
Bunu kabul etmelisiniz.

Hayatta bazı şeyleri kabul edip öyle yaşamalı

Herkesin ailesi kıymetlidir ona kıymetli olsun

Sizi ailesi ile ilgili bir şeylere zorlamıyorsa takmayın

Onlar destek olmadı benimkiler oldu diyorsunuz da belki de eşiniz de o destekten rahatsız kendini borçlu hissediyor vs

Günümüzü yaşayın geçmişi unutun geçmişe mazi yenmişse kuzu denir demeyi öğrenin

Kendi ailesine sizin ailenİzden daha çok değer verİyor derken ? Sizin ailenize karşı saygısızlık terbiyesizlik mi yapıyor yoksa sadece sizin ailenize karşı mesafeli ama tüm yaptıklarına rağmen kendi aikesiyle can ciğer kuzu sarması mı ? Kan bağı başka birşey ailem tarafından çok haksızlıklara maruz kaldım ama o bağı koparamıyorum istesem de ben mesela kan çekme olayının önüne kolay kolay geçilmiyor

Canım evliliğin ilk bir yılı genelde herkesin evliliği oturtma sürecidir.Herkes sıkıntıların çoğunu bu dönemde yaşar.Senin anladığım kadarı ile o ilk zamanlar dert olmuş içine unutamıyosun.Eşin iyi bir insansa eğer seni gereksiz üzmüyorsa o zamanları hiç hatırlama bile.Evlilik 5 senede oturur der hep büyükler.Ben 4 yıllık evliyim artık daha keyifli bi hal aldığını düşünüyorum evliliğimin.Olgunlaşmak iyi geliyo.Burda da görüyosun ne kötü ne fena adamlar var.Napsan yaranamazsın.Ne zaman karşındakinin iyi yönlerini ön plana çıkarıp kötü yönlerini törpülemeye başlıyosun işte o zaman deyme keyfine:KK66:

Teşekkürler yorumun için canım.
Biliyorum ne adamlar, ne dertler var.
Zaten bu sebeple devam ediyorum.
Ama yine de bizde de bir şeyler eksik gibi işte.
Bu sorgulamalı dönemlerim öyle hissettiriyor.
Valla daha keyifli bir döneme giremedim ben.
İnşallah dediğin gibi olur.
Allah senin de huzurunu daim etsin :KK66:

Ah canim evlilik böyle birsey çoğunlukla.. eger biraz adil bir insansan, azicik olaylarin farkindaysan, gercek mutlulugu basit seylerde aramiyorsan, kisacasi basit bir kadin degilsen oh be iyiki evlendim demen ve bunu her zaman sürdürebilmen zaten imkansiz. Bak beni bilen bilir benim ne esimle ne ailesiyle hicbir sorunum yok, hatta varsa örnek evlilik o benimki olabilir zannimca. Ama yine de bazen benimde aklımdan geçiyor dertsiz basima dert mi aldim ne diye yalniz surdurmedim gul gibi hayatimi dedigim oluyor. Yani diyecegim o ki dönemsel karamsarliklar bence kacinilmaz. Genele odaklan.

gecmis gecmiste kalmali,
siz gecmiste kalirsaniz evlilikten degil hayattan keyif almaniz mumkun degil ve bi not: mukemmel bi evlilik yoktur,herkesin kendine gore problemleri illaki vardir ,iki farkli aile ve kulturlerde yetisen iki insanin birlestirdikleri hayatlarinin problemsiz yurumesi hayalden ibaret:KK66:

Ben iki yıl + 4 günlük evliyim. Dün eşim bana şunu dedi. Tartmadan ölçmeden biçmeden insan karşısındakinden yılların tecrübesini istiyor. Bu sözü bana dedi. Siz 3 yıllık evlisiniz. Bazen insan nerede nasıl ne şekilde davranacağını bilmiyor. Bunu zaman gösteriyor şekillendiriyor. Ama insan diyor bana bunu nasıl yapar diye. Bence bunu dedirten insana nefsi. Evlilik çok farklı. Bir ev arkadaşına yaptığın umursamazlığı yapamazsın. Anne baba yerine koyduğun kişiye bazen annene babana yaptığın nazı yapamazsın. Öyle öfke duyarsın nefret edersin ama teninin kokusunuda özlersin aynı anda. Bedenine sarılmak istersin Nefret anında. Ben zamanla mükemmel olmayacağını biliyorum fakat nasıl çakıllı yollar gün gelir asfaltlanır dümdüz olur onun gibi bu üç senede gidilen çakıllı yolların elbet bir asfaltlanmış halide olacaktır diye düşünüyorum . Sadece sabır..

Nedir o, kendi ailesini ustun gordugunu dusundugunuz olay?
Bi sonraki yorumu buna gore yapacagim.

Diger taraftan hepimiz eserekliyiz bence hanimlar olarak :)
Yani arada sirada hicbir sey yapmamis bile olsa gicik olabildigimiz olabiliyor cogumuzun.

Ama siz cok kindarsiniz bence.
Gecen gecmistir, hatirlamanin su anki mutlulugunuza ne gibi bir katkisi var?
Hic.
Aksine eksisi var.

Esiniz hatalar yapmis olabilir ama olumcul bir hata degilmis ki devam edebiliyorsunuz.
Demek ki bu arada bazi duzelmeler de gormussunuz.
E o zaman birakin es olarak vasiflamayi da insan olarak hata yapilan canlilariz, esim de insan, hatalari oldu deyiverin.
Zor olmamali.

Esiniz icin degil, kendiniz icin yapin.

Kayin aileniz neler yapti ya da yapmadi bilmiyorum.
Ama kendiniz icin affedebilmelisiniz.

Su an sizinle ve evliliginizle ugrasmiyorlarsa, diger sorunlar her kayin ailede yasanir.
Bunu kabul etmelisiniz.

Aslında onları öyle kabul ettim.
Onlar öyleyse ben de böyle mesafeliyim dedim, kapattım yani.

Eşim çoğu konuda kendini düzeltti ama ailesi konusunda tepki veremiyor olmasını da anlasam da bari
bize karşı ilgisiz ve rahat olmalarının farkında ol değil mi ama? Yok yok.

Son durum hakkında gerekli bilgiyi vereyim daha anlaşılır olur.
Şimdi biz daha 10 gün evvel taşındık. Bunun babası bize evimizi benim işime yakın tuttuk diye tavır almıştı daha en başında ve elini, desteğini üzerimizden çekti. 2 yıldır da böyle evimize bile gelmedi.
O zaman da evimizin temizliği, yerleşmesini sadece benim annem ve kardeşim yaptılar.
Kp ne kendi geldi ne diğerlerini gönderdi.
Onlar da hep bunun arkasına saklanıyorlar zaten.
Kv, görümce, kayın, elti kimsenin bir ufak yardımını görmedik.

Ama eltim taşınırken ramazan vakti hepimizi seferber etmişti kp.
Çünkü onlara yakın oturacaklardı, mutluluktan kaynım için deli oldu.
Ben de o dönem ordaydım ve yardımcı oldum.
Sinir oluyorum o evladıydı da benim eşim evladı değil mi?

Bunları benim söylememe ne gerek var?
31 yaşında eşime batmıyor mu bu ayrımcılık.

Hadi babasını anladık.
Kaynım, eltim de mi bir yardımda bulunamazdı?
Arayıp ihtiyacınız var mı diye bile soran olmadı bana.

Eşim yine de bunlardan değil de 1 yıldır tanıdığımız arkadaşlarımızdan yardım bekledi.
Aramayanları yadırgadı çok ilginç ya. Kendi ailesinden beklemediğini elden bekliyor.
Yeter ki ailesi kötü olmasın!

2 yılda bu 2 oldu. Eşim annen gelecek mi diye peşimde dört döndü, stresten nasıl yerleşcez diye.
Benimki anne tabi gelir ne olacak. Kardeşimle gelip her şeyi yaptılar ki bizi yerleştirip hemen döndüler.
Yeğenim var benim tatil amaçlı gelmek istiyor, çok çalışkan lise son öğrencisi.
Eşime de bölümüyle ilgili ders için sorular sorar. Bu nedenle hiç uğraşamam off gibi bir laf etti. Öyle ağrıma gitti.

Ya düşündüm be bencil, be utanmaz. Senin ailenden bir fayda yok şimdi bir dertleri, işleri olsa dört dönersin peşlerinde.
Benim ailem ne yaparsa yapsın demek hatırları yok.

Hadi sev bu adamı, hadi görmezden gel bu adaletsizliği.. Offff abartıyor muyum diye çok sorguladım kendimi.
Ama yok yaaa!

Hayatta bazı şeyleri kabul edip öyle yaşamalı

Herkesin ailesi kıymetlidir ona kıymetli olsun

Sizi ailesi ile ilgili bir şeylere zorlamıyorsa takmayın

Onlar destek olmadı benimkiler oldu diyorsunuz da belki de eşiniz de o destekten rahatsız kendini borçlu hissediyor vs

Günümüzü yaşayın geçmişi unutun geçmişe mazi yenmişse kuzu denir demeyi öğrenin

Hayır borçlu hissetmiyor, yardımı açık açık istiyor.
Bu destek onu rahatlatıyor çünkü ama yine de değeri yok işte.
Belli yerlerde çıkıyor ortaya.
Yukarıdaki konuda çıktığı gibi..

Kendi ailesine sizin ailenİzden daha çok değer verİyor derken ? Sizin ailenize karşı saygısızlık terbiyesizlik mi yapıyor yoksa sadece sizin ailenize karşı mesafeli ama tüm yaptıklarına rağmen kendi aikesiyle can ciğer kuzu sarması mı ? Kan bağı başka birşey ailem tarafından çok haksızlıklara maruz kaldım ama o bağı koparamıyorum istesem de ben mesela kan çekme olayının önüne kolay kolay geçilmiyor

Saygısızlık, terbiyesizlik asla yapmaz.
Ama yapılan iyiliğe karşılık yukardaki olayda tutumundan ötürü çok sinir oldum kendisine..

Ah canim evlilik böyle birsey çoğunlukla.. eger biraz adil bir insansan, azicik olaylarin farkindaysan, gercek mutlulugu basit seylerde aramiyorsan, kisacasi basit bir kadin degilsen oh be iyiki evlendim demen ve bunu her zaman sürdürebilmen zaten imkansiz. Bak beni bilen bilir benim ne esimle ne ailesiyle hicbir sorunum yok, hatta varsa örnek evlilik o benimki olabilir zannimca. Ama yine de bazen benimde aklımdan geçiyor dertsiz basima dert mi aldim ne diye yalniz surdurmedim gul gibi hayatimi dedigim oluyor. Yani diyecegim o ki dönemsel karamsarliklar bence kacinilmaz. Genele odaklan.

Teşekkür ederim yorumun iyi geldi bana.
Yine de hala gönül alma adına bir dönüş yok.
Tekme tokat girişesim var.
Anca rahatlarım sanırım.

gecmis gecmiste kalmali,
siz gecmiste kalirsaniz evlilikten degil hayattan keyif almaniz mumkun degil ve bi not: mukemmel bi evlilik yoktur,herkesin kendine gore problemleri illaki vardir ,iki farkli aile ve kulturlerde yetisen iki insanin birlestirdikleri hayatlarinin problemsiz yurumesi hayalden ibaret:KK66:

Doğru, haklısınız da..
Offf Offf yine de:KK14:

Bir de size gore sizin aileniz destektir ama belki esinize gore mudahalecidir.

Belki kayin aileniz size gore ilgisizdir ama belki kendilerine gore normali budur.

Zira hepimiz bir fabrikasyon gibi ayni cevrede yetismiyoruz.

Babası dışında herkesi normal buluyor evet.
Bir babaları var günah keçisi çok şükür hepsini melek yapıyor onun aksiliği, huysuzluğu
arkasına sığınıyor hepsi. Yaşı 20 olan da aynı 50 olan da..

Valla kusura bakmasın müdahaleci falan değil benim ailem fedakar.
O da bu fedakarlığa işine geldi mi Allah razı olsun iyi ki varlar diyor.
Ama insanoğlu nankör iki güne unutuyor tabi.
Ben hayat boyu unutmam yahu, minnet duygusunu üstümden atamam.

Ağrıma giden şu. Benim ailem iyi olan ne yaparsa yapsın, onun ailesinden değerli olamaz yaaa.
Bu çirkin gerçeğe katlanamıyorum.

Ben iki yıl + 4 günlük evliyim. Dün eşim bana şunu dedi. Tartmadan ölçmeden biçmeden insan karşısındakinden yılların tecrübesini istiyor. Bu sözü bana dedi. Siz 3 yıllık evlisiniz. Bazen insan nerede nasıl ne şekilde davranacağını bilmiyor. Bunu zaman gösteriyor şekillendiriyor. Ama insan diyor bana bunu nasıl yapar diye. Bence bunu dedirten insana nefsi. Evlilik çok farklı. Bir ev arkadaşına yaptığın umursamazlığı yapamazsın. Anne baba yerine koyduğun kişiye bazen annene babana yaptığın nazı yapamazsın. Öyle öfke duyarsın nefret edersin ama teninin kokusunuda özlersin aynı anda. Bedenine sarılmak istersin Nefret anında. Ben zamanla mükemmel olmayacağını biliyorum fakat nasıl çakıllı yollar gün gelir asfaltlanır dümdüz olur onun gibi bu üç senede gidilen çakıllı yolların elbet bir asfaltlanmış halide olacaktır diye düşünüyorum . Sadece sabır..

Umarım o asfaltlı yol yakındır. Teşekkür ederim.
Çakıllardan fenalık geldi:KK14:

Ben 4 yillik evliyim cok sukur mutluyumda ilk senemizde bizde cok tartistik .. Her tartismada ben niye evlendim ki sanki dedim bosanicam dedim ama mantikli sakin dusununce hepsi bitti gitti .. Evlilk zaten 5 yilda oturuyor sabirli olmani tavsiye ederim .. Alistik artik birbirimize esim 2 soz soyluyosa ben 1 soyluyorum ben 2 soyluyosam o 1 soyluyor boyle bitiyor tartisma cay mi icsek diyoruz konu kapaniyor ..sen de uzme kendini simdi dusun onun ailesi para verse destek olsa her konuda senin ailen de olmasa sen daha az mi saygi duyucaksin ailene .

Ben 4 yillik evliyim cok sukur mutluyumda ilk senemizde bizde cok tartistik .. Her tartismada ben niye evlendim ki sanki dedim bosanicam dedim ama mantikli sakin dusununce hepsi bitti gitti .. Evlilk zaten 5 yilda oturuyor sabirli olmani tavsiye ederim .. Alistik artik birbirimize esim 2 soz soyluyosa ben 1 soyluyorum ben 2 soyluyosam o 1 soyluyor boyle bitiyor tartisma cay mi icsek diyoruz konu kapaniyor ..sen de uzme kendini simdi dusun onun ailesi para verse destek olsa her konuda senin ailen de olmasa sen daha az mi saygi duyucaksin ailene .

Para konusu insan değerini belirlemez ki..
Anne baba dediğini manevi anlamda destek olarak görüyorum ben.
Yani elinden bir şey gelmese bile sözlerinle rahatlatırsın.
Böyle hiç bir şey yok, üstüne huzursuzluk verme konusunda bir numaralar.
Yine de diyorum yaa el oğluna iyilik yaramaz.
Benim ailem onun ailesinden değerli olmaz.
Demeyeyim, ezmeyeyim diyorum.
Zaten o mahcuptur ailesinden ötürü diyorum!
Zorla açtırdı ağzımı kusura bakmasın valla, eşim de olsa nankör insana tahammülüm yok:63:

Beklentiye girmeyin

Beklenti hayal kırıklığı getirir

Geçen bir konuya yazdım 5 aylık hamile idim eşim evi taşıdı

Aynı şehirdeki ailesi taşındığımızı haftalar sonra duydu ne biz yıprandık ne onlar

Evlenecek kadar büyüksek kendi işimizi kendimiz görecek kadar büyüğüz

Ne sizin aileniz me de eşinizin ailesi taşınırken vs yardım etmezse beklenti olmazsa üzülmezsiniz

Bir de çocuk ayrımı her ailede az ya da çok vardır

Evet, yegeniniz icin ugrasamam demesi kotu olmus.
Ama bu direkt sizin ailenize yapilmis bir sey degil sanki.
Kisi bazinda sorunu olmus hic hos olmasa da.

Bir de hakikaten babasi huysuz ve aksi biriyse diger ev halki sindirilmis olabilir.
İnsan inanamiyor, normal bir aile tablosuna sahipse ancak gercekten var boyle aileler.
Ve babasi tarafindan annesinin ve digerlerinin pasifize edildigini dusunuyorsa esiniz, suclayamamasini anlayabilirim.

Yine de kendi acinizdan haklisiniz.
Umarim her sey daha guzel olur.

X